“perfekt”

“Er livet ditt perfekt? Føler du deg perfekt? For det er hvertfall slik jeg oppfatter bloggen din nå. Alt for sukkersøt og perfekt. Dette er ikke slemt ment, men konstruktiv tilbakemelding. Det er gøy å lese litt om nedturer på blogger også, slik at man i det minste kan føle seg igjen i personen. Jeg orker virkelig ikke å lese dette mer, du får jo bare 6’ere på skolen, har masse venner, slank uten noe anstrengt forhold til mat? Det virker absurd, og jeg tror det er derfor folk spør deg om du har problemer. Det er helt unormalt å ikke slite med NOE…”

I 2009 startet jeg denne bloggen. Liten pike på 13 år, siste året på barneskolen – ikke mye selvtillit å skryte av. Jeg var, og er, en helt normal jente, akkurat som alle andre. Bloggen min var kun en plass jeg ville dele bildene mine, som jeg knipset med mitt splitter nye Canon EOS 500D. 4 år senere sitter jeg her, med det samme kameraet i hendene, men med en god del mer erfaring, utallige flere opplevelser rikere, 100 000 flere kommentarer, 15 000 flere lesere og 295 000 flere følgere på instagram. Mer selvtillit?

I likhet med de fleste andre bloggere, skriver jeg alltid bare om det positive og problemfrie i livet mitt. Jeg har fra dag 1 på denne bloggen fokusert på å være positiv, spre glede og fremstille meg så “perfekt” så langt det har latt seg gjøre. Bloggen min har på en måte vært mitt lille “tilfluktssted”, hvor alt er problemfritt. Et sted hvor humøret alltid er på topp, sminken sitter perfekt og hvor problemene ikke finnes. Ikke misforstå, for bloggen min lyver ikke – det er bare det at jeg har unngått å fortelle om det mindre bra her. Bloggen min fremstiller fortsatt den jeg er. Men jeg tror kanskje at de som leser blogger i blant glemmer det faktum at vi bloggere ikke presenterer et “realistisk” liv på bloggene våre. Det er så altfor, altfor langt ifra. Tro meg. Vi forteller ikke om de dagene vi føler oss dritt. Vi forteller ikke om de dagene vi har kranglet med en venninne. Vi forteller heller ikke om de dagene vi har hatt tidenes krangel med foreldrene våres. Nei, det vi gjør i stedet er å skrive et innlegg om dagens outfit. Den nye sminken vi nettopp fikk i posten. Eller de nye klærne, for den del. Jeg skriver ikke at “Nei, i dag kranglet jeg med bestevenninna mi, og jeg har ligget i senga i hele dag og følt meg som verdens værste person.” Skjønner dere?

Misforstå meg rett. Altså, jeg har det veldig bra for tiden! Jeg har det bedre enn noen gang, for å være konkret. Skolen går fint, jeg har mange herlige pesoner rundt meg, jeg ler så mye hver dag at jeg får vondt i magemusklene, jeg har et godt forhold til familien min, karakterene går bra, treningsfronten går bra . . . Ja, jeg har det rett og slett fint. MEN, husk! Bloggen min gjenspeiler ikke 110% hvordan livet mitt er på ekte. Fordi gjett hva, jeg har dager hvor jeg bare ligger paddeflat i senga og tenker på hvor forbanna mye feil jeg gjør. Skulle ikke sagt det, skulle ikke gjort det, hva om . . Dere kjenner dere vel igjen?

Jeg har hatt en fin oppvekst, men fy søren, om jeg har gjennomgått mye dritt? Visst faen. Jeg har hatt jævlige perioder som nesten har tatt knekken på meg, perioder som har vært så ille at psykolog var et alternativ for meg. Jeg har omgått personer som har nesten ødelagt meg mentalt der og da, og det var søren meg så vidt jeg kom meg gjennom. Men vet dere? Man må faen meg ta et tak. Det hjelper ikke å ligge hjemme å gråte. TRO MEG. Jeg har vært der selv, så altfor mange ganger. Get your fucking shit together og få vedkommende på hodet og ræva ut av livet ditt. DU er for bra for det, kjære deg. Om du omgås en person som ikke gjør deg annet en vondt, så er han eller hun virkelig ikke verdt det. Livet er for kort å sløse bort tid på personer som ikke gjør deg lykkelig. Ja, det suger å innse at et vennskap eller forhold ikke var det du trodde, men om du i det hele tatt har innsett det så bør du være sjeleglad – da har du faktisk muligheten til å gjøre noe med det. Gjennom livet ditt vil du møte mye vondt, du må bare lære å håndtere det. Uansett hvor mye det svir. Jeg lover deg at det vil slå tilbake på personen som behandlet deg som dritt. Og hva med deg? Jo, du vil komme mye sterkere ut av det.

Ja, jeg vet ikke om dette ble sykt uforståelig eller hva, men det var i alle fall sinnsykt deilig å få det ut. Jeg vet at jeg er dritdårlig til å skrive om personlige temaer og følelser på bloggen min, og det er absolutt noe jeg kan forbedre meg på, men det krever også en del mye av meg. Tenk deg om du skulle delt problemene dine med 15 000 mennesker. YES, NÅ KAN ALLE DØMME MEG <333 Yes. Lol, okei, føler jeg må lette litt på den alvorlige stemningen som preger dette innlegget, haha. Poenget er: Alle har problemer. Ingen lever et problemfritt liv. Det er noe vi alle til har til felles! Men noe vi også har til felles, er at ALLE probleme løser seg. Du må bare finne ut hvordan.


65 kommentarer
  1. Elsker når du skriver litt mer personlige innlegg! 🙂 da føler jeg at jeg blir litt mer “kjent” med deg. Du virker som en fantastisk person, og jeg digger deg!

  2. Det ligger mye sannhet i det du skriver! Et liv blir ikke perfekt om du bare opplever positive ting dagen lang; hvorfor ikke? Man må ha utfordringer, nedganger og problemer som tar det å kjenne på livet og verdsette det man har. Det skaper karakter og gjør livet mer interessant.
   – Karl

  3. Takk Kristine. Det var nettopp det jeg trengte å høre nå. Jeg er for bra til å motta så mye unødvendig dritt hver jævla dag. Jeg fortjener bedre, og jeg er den personen som kan forandre det 🙂

  4. utrolig bra sagt/ skrevet, du gir så mye inspirasjon og glede, du aner ikke! Har jeg en dårlig dag og går inn på bloggen din blir jeg automatisk i bedre humør for du skriver alltid noe positivt og gjør meg bare så glad. Men du må ikke glemme at du kan skrive om dine dårlige dager også, men skjønner det du sier i innlegget og det er så utrolig bra Kristine! Stå på videre, du kommer til å nå langt i livet med den innstillnga du har!

  5. Det var et bra innlegg! Men det finnes verre ting i livet enn å miste venner, Tro meg! 🙂 Vær glad for at du har et så “lett” liv som du har 🙂

  6. et helt utrolig bra innlegg kristine! hadde egentlig ikke tenkt å lese gjennom hele, noe som jeg klarte å ende med å gjøre. Hadde egentlig tenkt å lage det som et bokmerke å lese det senere, men innlegget var så bra og det var kjempe godt skrevet du er flink til å skrive sånne innlegg 😉 syntes hvertfall jeg. herlig! 🙂

  7. Du inspirerte meg mye av å lese innlegget, ikke at du ikke har gjort det før.
   Nå skal jeg gjøre det bedre på skolen, begynne å trene (noe som jeg har lovt meg selv ganske lenge), og tenke mer på meg selv. Har alltid vært den personen som tar alt positivt, men sannheten er at det gjør faktisk vondt. Jeg vil bevise folk at jeg faktisk kan noe/er noe, og ikke ei jente som er ubrukelig!
   Du er verdens beste forbilde.

  8. Det er denne grunnen til at jeg leser bloggen din, og at jeg har tatt motet til meg og laget meg en egen. At du er ærlig og fremstiller deg på en mye bedre måte enn det andre bloggere, gjerne eldre enn deg gjør. Du fremstiller sannheten, hverdagen og deg selv på en realistisk måte. Selvfølgelig burde de fleste som er oppegående vite at man ikke legger alle detaljer ut på en mediaplattform.
   Du er inspirerende, og flere hundre tusen kan ikke ta feil over at du er motiverende og pen. Selvtillit kommer som oftest innenfra, men det er det som gjør hvordan man oppfører seg. Jeg tror på deg. Nei, jeg kjenner deg ikke, men du er moden og voksen nok til å høre det. Det er en forventning fra en fast leser som meg. Takk.
   Og ja, jeg sender en luftklem. Har aldri gjort det før, vil sikkert aldri gjøre det igjen, men du fortjente en. Tusen takk *klem*

  9. Du er et kjempe flott at forbilde for så mange unge mennesker der ute i verden; både jenter og gutter i alle aldre.
   Takk, takk, takk.

  10. Kjempe bra skrevet ! Og det er jo bare veldig bra at du stiller som positiv på bloggen ! Visst man bare slenger ut det negative som har skjedd igjennom dagen så vil jo ikke det gjøre leserne så veldig glade heller !

  11. Bra innlegg!! Fint å se at du skriver litt annerledes og dype innlegg i blant også!
   Stå på med bloggingen 🙂

  12. such a GREAT GREAT POST!!! i totally agree with 1000000% everything you said. it’s so true!!! keep up the great blogging!!! you are amazing and such an inspiration to young girls.
   alice
   xo

  13. Så utrolig bra skrevet Kristine! Følte meg helt ærlig skikkelig truffet av dette innlegget, på en positiv måte. Du fikk meg til å tenke nå, dette innlegget hjalp meg masse. Du er full av kloke ord, du burde virkelig skrive slike innlegg oftere. Du er en utrolig flott og vakker jente, husk det! Elsker virkelig dette innlegget.

  14. WOW! Du har helt rett faktisk. Var nettopp i et forhold med verdens beste gutt som gikk mot slutten. Er vanskelig å komme seg videre etter det, men du har virkelig inspirert med til å gå videre. Trist, men sant. Tusen takk for kloke ord!

  15. Kan du ikke skrive flere slike innlegg? Du er skikkelig flink til å skrive norsk, og hvertfall til å skrive om sånne saker!

  16. “Psykolog var et alternativ”? Seriøst, utrolig mange går til psykolog og bare fordi du har _tenkt_ på å gå viser ikke at du har noe hardt liv. Vi har alle blitt disset, kranglet med venner og familie og følt oss mislykket noen ganger. Hold deg til vanlige innlegg, dette her vsr latterlig. Blir nesten som om noen spør om det aldri skjer noe negativt, og så er svaret “får mensen en gang i måneden, hater det”. Å spille spesiell kler ingen.
   Tenk på de som har voldelige kjærester/foreldre, en i nær familie som drikker, broren tok selvmord eller man ble selv hardt mobbet. Slike mennesker finnes det utrolig mange av, men de går ikke rundt og klager over det.

  17. <3
   Det er lov til å ha det bra! Det er lov til å være dødsflink på skolen, trene regelmessig og ha verdens beste familie og venner. Det er også lov til å smile og fremstille seg selv på best mulig måte. Når ble dette galt? Jeg skulle likt og sett reaksjonen til folk om du begynte å blogge om de mindre morsomme, dagligdagse tingene. Klager man er det galt, og smiler man er det også galt.
   Det skal visst ikke være så lett. Fortsett å smile, du har all grunn til det!!

  18. du inspirerer meg, kristine! du skriver dette på en sykt bra måte, som alle burde skjønne.. det finnes en grunn til at jeg leser bloggen din hver dag <3 keep going!

  19. Mari vaer saa snill, du er patetisk.
   Kjenner meg igjen, Kristine. Skulle onske jeg hadde funnet ut at jeg faktisk kan leve uten visse personer tidligere. Elsker deg, du er best.

  20. Hurra! Dette innlegget var utrolig bra skrevet, fikk forstå deg på en litt mer seriøs måte også 🙂 Jeg må bare si jeg er imponert, og er ganske sikker at jeg snakker for mange når jeg spør deg om du kan skrive slike innlegg oftere? 😉 Dette fanget oppmerksomheten min, kjempespennende og interessant å lese om. Stå på!

  21. Jeg er helt enig med deg der. Enkelte private hendelser er det viktig å holde nettopp privat. Selv om du har mange lesere, er det ingen som kan forvente at du skal dele absolutt alt med hele verdenen. Stå på og fortsett slik du gjør nå. Bloggen din er utrolig inspirerende. Du sprer mye glede og morro med både bilder og tekst. 🙂

  22. “Get your fucking shit together og få vedkommende på hodet og ræva ut av livet ditt” Amen, Kristine, AMEN!

  23. Men du er fortsatt FOR perfekt Kristine! Men, du er bare født sånn 🙂 hvertfall utseendemessig! Vedder på at victorias secret modellene ser på bilder av deg og kjenner stikk av misunnelse og jeg kødder ikke <3

  24. Ingen har et perfekt liv, og slik er det bare… Du har en fantastisk blogg, og kan selvfølgelig ikke dele alt som skjer i livet ditt der. Stays trong and keep on! ♥♥

  25. Forstår deg så sykt godt. Også må jeg bare le av de forbanna idiotene som skriver over her, som kommenterer at du ikke har det noe vondt i forskjell til de som har blitt voldtatt, sliter veldig psykisk, har voldelige foreldre osv. Alle har da faen meg vondt en gang i blant? Det er deg selv som kjenner på smerten, det er ingen andre som kan “bestemme” om du har det vondt eller ikke. Fy søren jeg blir provosert. Det de sier er jo “du kan ikke klage på at du har det fælt, fordi det finnes noen som har det verre.” DET er latterlig det. Man kan jo ikke si “du kan ikke være glad, fordi det er noen som har det bedre”???? Jeg dævver egentlig av latter.
   Det jeg prøver å si, er at jeg forstår deg veldig godt. Alle har/har hattt noe dem sliter med, og for deg som er en toppblogger er det jo helt klart at du ikke skriver om det. Men det virker jo som at uansett hva du skriver så er noen misfornøyd da. Folk klager på at du fremstiller deg selv som perfekt, og så klager de over at du skriver om problemene dine. Fy søren så latterlig.
   Du er en heelt fantastisk jente og blogger, stå pååå

  26. Jeg syns ikke det er noe galt i å skrive om alt som er bra. Det er veldig veldig flott og fokusere på positive ting! For da er ikke de negative tingene i fokus. 🙂
   Selvsagt, følelser er det lov å skrive om, men dette er din blogg og du bestemmer selv om du vil skrive det mest absolutt private eller bare skrive om klærne dine, eller musikken du hører på.
   Det var en spydig og egoistisk kommentar. Jeg tror ikke du prøver å få deg selv til å virke bedre enn andre(jeg kan ikke og/år reglen så beklager..), men du setter bare det positive i fokus. Folk burde ikke føle seg dritt bare fordi en annen person har det bra, de burde være stolte over at den personen har det bra og tenke at de også skal ha det bra og gjøre det beste ut av livet sitt 🙂

  27. Tusen hjertelig takk for disse ordene ! Få personer som behandler deg som dritt ut av livet fort som fy!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg