“nesten perfekt”

Nå sitter jeg i senga, mett og god etter dagens middag. Jeg ELSKER pannekaker, nesten like mye som lillesøsteren min, så de dagene pannekaker står på menyen blir dagen liksom så mye bedre.

Jeg fant forresten videoen av meg selv på Dagbladet, fra da jeg fikk besøk av dem i vår. Begge journalistene som var her fikk prisen for årets bilde, etter å ha laget denne videoen som heter “Nesten perfekt”. Sååå gøy! De gjorde en utrolig bra jobb, både når de filmet meg og de andre jentene. Jeg prater blant annet om kroppspress og det å være et forbilde, så om dere vil kan dere jo ta en titt HER. Gøy å se tilbake på, dette er jo nesten et år siden nå. Har forandret meg ganske mye ser jeg, brunfargen min har blant annet forandret seg drastisk, haha. Er ikke akkurat så vanskelig å bli brunere enn jeg var her da, så!

Trykk her for å komme til intervjuet

Slik ser jeg ut når jeg blogger, haha. Konsentrerer meg veldig som dere sikkert skjønner!

38 kommentarer
  1. Du virker utrolig reflektert i den videoen! Du ser liksom ting fra forskjellige sider, og det virker som om du vet veldig godt hva du snakker om 🙂
   Satt akkurat og så på videoen da du kom med dette innlegget, artig sammentreff!
   Ha en fin kveld 🙂

  2. Jeg vil ikke være frekk, men i denne videoen ser du syk ut.. Jeg har ikke sett så tynne lår siden jeg var på museumet i Auschwitz.. Håper det går bedre med deg nå for beklager, men det der er IKKE sunt..

  3. ^ og grunnen til at det er nødvendig å lage sånne filmer med ulike synspunkt, er fordi at samfunnet har blitt sånn at folk som deg tror det er greit å kommentere sånne ting, Emmeline.

  4. Du påstår veldig ofte at det er foreldre sin feil at barna deres blir sjalue eller blir påvirket til f.eks anoreksi av bloggen din. Mener du virkelig at foreldre skal si til barna at de ikke får lese blogger? På hvilken måte mener du at dette er foreldre sin feil?
   Foreldre lærer barna til å oppdragelse, så ja, på den måten at de ikke skal skrive stygge kommentarer, men ærlig talt, foreldre kan ikke kontrollere hvordan barn skal reagere og føle.
   Virker som du mener at du bare kan poste og si akkurat hva du mener på din blogg – mens lesere skal ikke få lov til å reagere eller kommentere deres meninger.
   – Vi had like mye rett til å kommentere og ha vår ytringsfrihet som du har til å skrive og poste ting på bloggen.
   Hva gjør du om barna dine i fremtiden får anoreksi? Klandrer du deg selv eller en syltynn blogger, om du vet at de leser en sånn blogg?
   Tenk deg litt om 😉

  5. Du er litt av ei fantastisk jente Kristine! Jeg mener jo også at det å kalle ei jente tynn kan være like sårende som å kalle ei jente tjukk. Du gjør det bare ikke! Jeg er liten og tynn selv, og du er et stort forbilde, for du viser at det går ann å være så nydelig selv om man er tynn. Jeg har ingenting imot de som har former og alt det der men jeg syns de tynne er like så fine. Det er vanskelig å høre det at man er så tynn og at folk sier du skal spise mer og alt det der. Noen er tynne og sånn er det. Jeg syns alle burde være stolte av sin egen kropp uansett og ikke rakke ned på andre sin. Du hjelper utrolig mye med det du sier og bloggen din og alt. Aldri glem at du er et utrolig stort forbilde for så mange jenter og i mine øyne er DU PERFEKT

  6. Hei du anonym, det Kristine mener i videoen er at om foreldrene ikke har lært ungene sine at de er vakre uansett hvordan man ser ut og at man ikke kan sammenligne seg med andre. FOR JA, foreldrene kan lære deg hvordan man skal reagere i ulike situasjoner. De som blir påvirket av noen bilder på en blogg til en helt uskyldig vakker jente, burde la være å lese noen blogger i det hele tatt om de blir så påvirket av noen bilder. Det å be noen slutte å legge ut bilder fordi man er høy og tynn er bare helt idiotisk. Ville du bedt en overvektig person slutte å legge ut bilder fordi andre kan bli påvirket? Det å kalle noen tynn sårer like mye som å bli kalt feit. Uansett hva du sier eller gjør vil alltid mange tenåringsjenter streve etter å få en tynn og trent kropp, og noe ganger går det for langt. Det kan ikke være Kristine sin feil i det hele tatt. Hun er en flott og sunn jente som er et godt forbilde på sunnhet 🙂
   Stå på Kristine!

  7. i wish i could understand what you say !!!!!! love you kristine, your outfits photos always help me with my style <3

  8. du sa i videoen at du nesten må være perfekt for å bli modell, og at du syntes det var urealistisk for deg! Jeg synes ikke det, du har alt som trengs for å bli modell jo !! Bra kropp, beina på jorden og vett i hodet. Ha troen du 😉

  9. Har ikke sett den videoen før nå, og må si meg helt enig med deg i at det er like ille å bli kaldt tynn som tykk. Jeg har alltid vært tynn, kanskje lit for tynn, men det er ikke noe jeg får gjort noe med. Ja du er slank, men du ser kjempe bra ut! Selv om det kanskje er vanskelig så ikke la de stygge kommentarene gå innpå deg! <3 Tusen takk for at du blogger, bloggen din har hjulpet meg masse med å akseptere hvordan jeg er, keep up the good work 😀

  10. Dette er til alle kommentarene under blogginnleggene til Kristine; Hvordan kan dere skrive noe slikt?! “Flott å se at du har lagt på deg litt siden da” og “Jeg har ikke sett så tynne lår siden jeg var på museumet i Auschwitz”. Jeg lurer på hva personer som skriver slike kommentarer tenker. Enten det er en vanlig tenåringsjente som er misunnelig eller en person som bare liker å rakke ned på andre for gøy, så er det ikke greit. Etter min mening er det det samme om det blir sagt i kommentarfeltet til en blogger eller til en person fysisk.
   Det finnes mange jenter som har en like slank kropp som det Kristine har med lange tynne ben og flat mage. Noen er blitt tynne pga andre årsaker, noen pga trening fordi de vil ha den kroppen, mens andre er bare slik. Uansett kroppsfasong burde de fleste ha den kroppen de har og være fornøyd med den slik den er. Det er ikke noe man bare kan velge selv.
   Det jeg lurer på er hva Kristine egentlig har gjort for å fortjene frekke kommentarer som “Du burde spise mer” og “Altfor tynn”? Det er like sårende å bli kalt for ?for tynn? som for ?for feit?. Skal ikke hun kunne få lov til å blogge og legge ut bilder uten at alle kommenterer de tynne bena, eller den magen som ikke er six-pack men kun “ribbein”? Hva med de andre bloggerne? Finnes det ikke ting vi kan klage på på dem? Nei, fordi de er personer som de fleste anser som “normale”. Personer uten feil, uten for store fordeler kroppsmessig eller med “for” tynne ben.
   Kristine har en fantastisk kropp og burde være stolt over den. Hun har den kroppen hun har, så hvorfor skal vi klage og kommentere hvor tynn hun er hvis det er slik hun vil se ut. Kanskje har hun ikke en gang valgt å se sånn ut, men vært heldig (noen ville sagt uheldig, men jeg vet ikke om de sier dette fordi denne typen kropp går imot deres kroppsideal eller fordi det ikke skal være lov å være over gjennomsnittet slank?). Går det ikke lenger an å ha den kroppen en har og være stolt over den uten at en eller annen skal pirke på hver minste detalj som er negativ? Skal det ikke være lov i vårt samfunn å ha en over gjennomsnittet fin kropp?
   Hvis hun ikke har det skjønnhetsidealet du følger eller fyller opp dine krav om hvordan en blogger/tenåring burde se ut, slutt å les bloggen hennes og slutt å kommenter spydige ting i kommentarfeltet. Etter min mening er kroppen hennes perfekt. Hun har lange slanke ben, er høy, har langt sunt hår og en trent mage. Jeg merker trent, for du får faktisk ikke muskler så lett av kun å være tynn.
   Selv har jeg fått masse mer selvtillit ved å lese bloggen til Kristine fordi jeg selv alltid har blitt kalt for ?for tynn? og ?spinkel? fordi jeg har så lange og tynne ben. Men når jeg ser bilder av Kristine og ser at hun også har lange og slanke ben og faktisk er vakker, hjelper det meg til å få et bedre selvbilde. Bloggen hennes fører altså ikke kun til dårlig selvtillit hos noen, men også bedre selvfølelse hos mange.

  11. Likte videon kjempe bra! så trist med de småjentene som blir mobbet. Du er et flott forbilde, fine deg.

  12. Wow, du var utrolig flott i “virkeligheten.” Og ikke minst fremstår du veldig reflektert og fornuftig i videoen 🙂

  13. Jeg vil bare si at bloggen din rett og slett har forandret meg! Jeg er født slank og lang, og var før veldig ukomfertabel med det. Dette ga utslag i selvtilliten som gjorde at jeg var sjenert.. Derfor er det godt for meg å lese bloggen din. Man kan ingenting for at man er født lang og tynn,i likhet med de som er født overvektig.. og det trenger ikke å ha noe med spiseforstyrrelser og gjøre i det hele tatt! Jeg har vært veldig glad i mat hele livet. Etter jeg begynte og lese bloggen din, klarer jeg og se på kroppen min i speilet og være fornøyd. Dette har ført med seg at jeg også er blitt mye mer utadvent! Tusen takk, Kristine 🙂

  14. Til emmeline:
   Jeg blir veldig provosert av hva du skriver. Hvordan kan du si at Kristine ikke lever sunt?
   Kristine lever et veldig normalt og sunt liv. Hun trener regelmessig, og da kanskje ikke for å gå ned i vekt, men for å holde seg frisk og sunn. Hun spiser det hun vil uten å legge på seg. Kristine har ikke selv valgt å være tynn. Slik som andre ikke har valgt å være overvektige. Hun ble født med det.
   Jeg har selv samme kroppsform som Kristne, høy og tynn. Jeg har høy forbrenning og legger nesten ikke på meg. Jeg trener flere ganger i uka og er i god form.
   Når du og andre personer skriver negative ting om kroppen til Kristine, føler jeg det som en negativ kommentar til min kropp også. At du trekker inn Auschwitz synes jeg er rart. Verken jeg eller Kristine har på langt nær så tynne lår som dem. Hvis hun hadde hatt det, først DA kunne du kommentert at hun ser syk ut og at hun trenger hjelp. Akkurat nå lever hun veldig bra, noe du kan lese på bloggen. Selv om jeg og Kristine er tynnere enn gjennomsnittet, betyr ikke det at vi er syke.
   Det dere skriver om at Kristine er for tynn, for høy, ser syk ut o.s.v har fått meg til å tvile (ikke nå lenger) på om det å være tynn og høy egentlig er pent, eller om jeg bør spise mere for å legge på meg. Jeg har alltid vært den personen i vennegjengen som er 10-15 cm høyere enn de andre. Før lurte jeg på hvorfor jeg skulle være den som skilte seg litt ut, hvorfor kunne ikke jeg være like høye som alle andre. Men nå som jeg har blitt eldre har jeg blitt fornøyd med høyden min og hvordan jeg ser ut. Og det ved litt hjelp av bloggen til Kristine. Jeg kan nå si til meg selv “jeg er fornøyd med kroppen min. Jeg er fornøyd med høyden min og jeg liker p være høyere enn alle andre”

  15. For det første mente jeg at hun var altfor tynn i den videoen, MEN hun ser mye bedre ut nå. Min kommentar var altfor drøy, og jeg burde tenkt meg om før jeg kommenterte. Min irritasjon ligger mer i at folk som er tynn sier at de ikke klarer å legge på seg osv, men jeg er tynn og jeg klarer fint å legge på meg om jeg ønsker det. Det jeg skrev angrer jeg faktisk på for det kan sammenlignes med mobbing, men jeg klarer faktisk og innrømme det. Jeg syntes at Kristine er et godt forbilde for unge, men jeg skjønner og at mange prøver å sammenligne seg selv med henne og slikt får man dårlig selvtillit av, men det er jo ikke hennes feil. Jeg trekker hvertfall tilbake min drøye kommentar, og beklager meg.

  16. Dere er klar over at Kristine er tynnere enn hva Linnea Myhre var når hun nesten var på sitt verste under anoreksien? Så ja, jeg vil klart påstå at Kristine ser syk ut. Hun er ikke normalvektig i forhold til alder eller høyde. Hun er og ser veldig undervektig ut, uansett om det faktisk er slik hun er, helt naturlig. Hun er ikke syk, men hun SER syk ut.
   Og det gjør sikkert alle dere andre som ser likens ut som henne. Sier ikke at det er stygt å være tynn, tvert i mot. Alle er vakre slik de er, så lenge de er naturlige. Ikke lider av en sykdom eller kveler seg igjennom hverdagen.
   Stå på Krisitne! Du er tøff og flink.

  17. Jeg vil bare si at du har ene og alene forandret min tankegang, med en setning. “janteloven spiller inn…” Du har så rett i det. Vi er alle programert til og IKKE være fornøyde med oss selv, uansett. Uansett om du er tykk, tynn, normal (hva nå enn det er) og har du nådd vekttap målet ditt…så må du for guds skyld ikke vise deg frem. For tenk på alle de andre som får “problemer” når de ser at DU har klart det.. bla bla bla!
   Det er helt klart at folk blir sinna, provoserte og “mobbere” grunnet dems eget selvbilde. Grunnet misunnelse og som du sier, pga hva vi er programerte til.. MEN vil det da si at det er riktig? NEI!
   Du er vakker… du er tynn, ja, men hvorfor skal det få noen til og få spiseforstyrrelser? Det kan ikke legges på deg…det er dem. Dems psyke, dems dårlige selvtillit osv. Og for alle dere som skulle føle trang til og ha en mening på det, jeg snakker av erfaring. Jeg har spiseforstyrrelser! Så akkurat dette kan jeg uttale meg om. Når jeg ser på deg, om det skulle trigge noe i meg, så er ikke det ditt ansvar. Det er ting jeg evnt sliter med..som helt ærlig kan bli trigget av alt mulig..
   Fortsett med det du gjør…lev livet ditt for deg selv, ikke for andre mennesker som er fanget i sitt eget ulykkelige liv, der andres suksess spiller inn i hvordan de føler seg (på en negativ måte). Foreldre må slutte og legge skylden over på andre når det kommer til dems barn.. følg med! DU velger hva barna dine skal se på.. og hvordan de skal føle seg..lær de selvtilit.. lær de og kunne se andre som er anderledes enn seg selv uten å føle misunnelse!
   Takk skal du ha for at du åpnet mine øyne…!

  18. Det er selvfølgelig helt greit at du er tynn, og at du er fornøyd med deg selv. For det er ingenting som er bedre enn det! Men jeg bare lurer på hvorfor du absolutt skal vise frem kroppen din hele tiden ved å kle deg i korte mage topper osv? Jeg kjenner mange som er naturlig tynne og fornøyd med seg selv, men de kler ikke av seg av den grunn.
   Jeg digger at du er så åpen om janteloven og kroppspresset. Jeg blir bare litt forvirret når du må kle av deg for å vise det?

  19. Du verkar vara så otroligt snäll och smart!! Strunta bokstavligen i vad andra säger, de flesta av de är bara avundsjuka. Du har världens finaste kropp Kristine och du verkar ha ett hjärta av guld!!
   puss

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg