kyssesyken

Daaaaa har jeg nettopp vært hos legen. Blodprøvene viser positivt for kyssesyken, så det er nok mest sannsynlig det jeg har fått. Jeg får svar på de siste prøvene på mandag, og da får jeg vite hvor stor “grad” av kyssesyken jeg har.

Jeg var egentlig ganske glad og lettet når jeg gikk ut av legekontoret. Altså, vi har funnet ut hva det er, kyssesyken er ikke alvorlig (det kan være alvorlig og langvarende, men det er en veldig normal infeksjon som mange ungdommer får) og legen sa at det kan hende jeg er heldig og har en “mild” versjon av det utifra formen min. Jeg har bare vært sengeliggende i to dager, så enten er jeg ferdig med det værste, eller så har jeg værre dager i vente. Vi får svar på mye på mandag, og det gleder jeg meg til. Enn så lenge må jeg bare ta det HELT med ro, og jeg må virkelig la kroppen hvile i lang tid fremover hvis jeg skal bli frisk. Jeg er jo liksom oppegående nå, bare litt mer sliten enn vanlig, men likevel må jeg bare være hjemme, hvile og la kroppen få den roen jeg ikke har gitt den på lenge. Jeg kan liksom ikke huske sist gang jeg var hjemme en hel dag og bare så på serier, for eksempel. Slike dager trenger man. De siste månedene har jeg brent meg helt ut, både psykisk og fysisk. Det har vært en dødsgøy periode og jeg har hatt det dritfett, men jeg har hatt altfor mye greier på gang, på alle kanter, og fremover må jeg lære meg at det er grenser for hvor mye en 17 år gammel jente kan ta på seg.

Jeg vet at det er mange som har erfaring med kyssesyke, og jeg vet også alt angående det med trening, at man kan være sengeliggende flere måneder, kanskje flere år, og at man kan utvikle ME hvis man ikke tar det rolig nok – men vær så snill og ikke propp meg full i skrekkhistorier? 🙁 Jeg gråt i hele går og følte at livet mitt var helt ødelagt, men ting ser litt lysere ut i dag heldigvis. Så ja, jeg vil gjerne ha tips og delte erfaringer, men bare ikke skrem meg altfor mye. Blir veldig glad for oppmuntringer og historier hvor kyssesyken har gått bra, haha..

Dette er mine must-haves i disse dager. Ibux (ikke paracet lengre), solbriller siden trynet mitt er fucked up og Nugatti Max. Viktig å få i seg nok mat, så mamma og pappa kjøper alt jeg ber om, hehe.

Ellers hadde jeg hovnet opp helt sinnsykt rundt øynene mine i dag, så jeg måtte gå med solbriller hos legevakten, haha. Jeg så ut som om en blanding av norsk og asiatisk.. Hevelsen har begynt å gå ned nå, men er det noen som har hatt det slik også? Håper det ikke vedvarer, eller så blir det solbriller på meg både inne og ute 😛 På bildene ser dere meg for øyeblikket, dere kan vel se at jeg ikke ligner helt meg selv? Det var mye værre i dag tidlig, da.

Formen min svinger veldig opp og ned, så når jeg kom hjem fra legen var jeg i veldig godt humør og det er fordi jeg HÅPER mandagen gir positive svar. Så her er en glad Kristine:

Nå skal jeg legge meg ned og hvile litt. Thank God for Netflix.

89 kommentarer
  1. Uffamei, god bedring søte deg!
   Har hørt at det ikke er veldig lurt å drikke alkohol når man har kyssesyken, det kan visst være ganske farlig for leveren 🙂

  2. Fineste søteste deg! god bedring! Dette ordner seg. I alt 4 av mine 6 søskenbarn har hatt kyssesyken, og alle er i dag helt friske! Har også to venninner som har hatt det, og idag eg de begge aktive igjen med både fotball og andre aktiviteter. Ikke la deg skremme av fæle historier, husk: det er kun et fåtall som opplever dem! VI hører som oftest bare om de som opplever noe skrekkelig, og vi hører svært sjeldent om alle de menneskene som faktisk blir 100% friske. :))

  3. Uffda, god bedring Kristine❤️ kjenner noen som har hatt så ille kyssesyken at de måtte inlegges. Stakkars, hun brukte nesten hele sommeren inn og ut av sykehus for å ta masse prøver osv. Noen får ME som en konsekvens av kyssesyken, men ikke mange! Ta det med ro og slapp av. Moren min fikk kyssesyken som 15 åring, og hun er fortsatt plaget med det. Altså hun har ingen energi, blir fort sliten og kan ikke trene så mye.

  4. jeg har hatt kyssesyken, jeg kunne ikke trene på mange uker..
   men jeg hadde en mild grad, jeg ble frisk etter bare kanskje 1 uke 🙂

  5. Jeg har hatt kyssesyken, men hadde en mildversjon. Sov bare litt ekstra i en uke ca, så var det over!

  6. hadde kyssesyken for noen månder siden,å det var virkeli ille..men håper du får en mild versjon av den!:) helt normalt og hovne opp under/over øynene,ser helt jævli ut,men trøst deg med at det blir nok borte om noen dager 🙂 men husk å ta det helt med ro,er virkeli viktig!! å når du bynner å trene,ta det virkeli med ro,ikke bynn rett på!! håper du blir frisk fort!

  7. Jeg hadde kysse syken hele sommerferien i fjord. Jeg såv i flere timer hver dag.. Men var helt frisk til skole start

  8. Jeg har faktisk vært hoven selv rundt øye de siste dagene. Kan hende det er allergi 🙂 god bedring! <3

  9. Kyssesyken er som regel ikke så ille og får ikke grusomme konsekvenser dersom du følger legens råd. Mye ro og hvile og ingen alkohol

  10. Stakkars! Hadde selv kyssesyken i Januar i år, var sengeliggende i 2,5 uker, men det gikk bra 🙂 mye frem og tilbake hos legen, men kom meg på skolen til slutt! Dette går fint, god bedring :-))

  11. venninnen min hadde kyssesyken, hun lå på sykehuset en stund da så hadde nok en mye mer alvorlig grad enn det du har. men hun er helt frisk nå over ett år senere, selvom leveren hennes og kroppen måtte ta det med ro i en GOD stund…. men hun fikk ikke ME og nå er hun konstantert helt frisk

  12. Hehe, den opphovningen av øynene så kjent ut! Jeg blir slik dersom jeg gråter meg til søvn eller lignende :-O

  13. Hadde kyssesyken i rundt 3 måneder i fjor. Anbefaler deg å ligge i sengen uansett om du føler deg bedre. Beveger du deg mye vil mest sannsynlig kyssesyken vare lengre da. God bedring!!

  14. Broren min fikk ME når han hadde lungebetennelse, og jeg har faktisk ikke hørt at så mange har fått det etter kyssesyken. Det er vel spørs hvor rolig du tar det. La kroppen slappe av, flere jeg kjenner som har hatt samme syke har måttet tatt fri fra trening og så og si all fysisk bevegelse i rundt en måneds tid++. Så ikke stress, slapp av og gi kroppen litt fri. Hvis ikke kan det bare bli værre. God bedring Kristine!

  15. Hei kjære Kristine! Jeg fikk selv kyssesyken for 2 måneder siden. Etter noen uker hvor jeg hadde kjent at formen ikke var helt der den skulle, sa kroppen min stopp og jeg lå hjemme med både halsbetennelse, bihulebetennelse og ekstremt høy feber. Ble lagt inn på sykehus i noen dager fordi jeg ikke fikk i meg mat eller drikke pga de hovne mandlene. Der og da føltes livet ekstremt skipt, men det går videre!
   Det høres ut som om du kanskje er heldig og ikje har det like kraftig. Og selv om det bare er skikkelig dritt å være syk når det er så mye som skjer, kommer det ofte noe godt ut av det også. Kroppen din sier ifra at den er sliten og trenger pause, og alle de spennendes tingene som skjer rundt deg nå vil virke mindre viktige senere. Jeg var veldig syk i ca 3 uker, og var midt inni både en bra periode i håndballen, skole og fant på mye gøy med venninner. Da jeg fikk vite det var kyssesyken var jeg knust og satt inne hele dagen å gråt. Hadde hørt såå mange skrekkhistorier og hadde bare negative tanker. Men etter å ha vært syk i rundt 1 mnd, har jeg såvidt kjent tegn til kyssesyken. Har vært slapp til tider, men jeg er så takknemlig for at det gikk fort over. Som du sier, slapp av og vær tålmodig! Kyssesyken varier fra person til person og det finnes normalt ingen fasit på hvor lenge du er syk. Dette kommer til å gå fint <3

  16. har hatt kyssesyken i 3-4 mnd nå, og jeg fikk en veldig ille versjon. helt jævlig.. i starten var det natuligvis verst og jeg så helt jævlig ut, klarte ikke spise, hele trynet mitt var hovent, sleit med å puste, hadde vondt i hodet hele tiden, men rundt 3-4 uker etter det ble det litt bedre. men har forsatt skikkelig hodepine, er sliten, og sover mange timer(selv om jeg føler jeg fortsatt er trøtt)..
   Men håper virkelig det går bra med deg! God bedring!

  17. Jeg var syk i hele fjor høst, og vi fant aldri ut av hva det var for noe. Var hele tiden forkjølet, dårlig form + feber. I desember dro vi på legevakta, og jeg fikk konstatert kyssesyken, og akkurat som deg var jeg utrolig redd for hva som kunne skje, MEN det gikk bra.
   Jeg var inne hele jula, formen var ikke absolutt på topp og jeg var mye dårlig. Etter jul hadde formen kommet seg igjen, og jeg fikk startet på skolen som vanlig! Jeg er en av de som har den “milde” typen, men har slitt litt i etterkant. Jeg lot være å trene, gjøre fysisk aktivitet osv helt til jeg fikk beskjed om at NÅ kunne jeg starte å trene igjen, og det er noe jeg absolutt anbefaler deg til å ta til råd. Ikke begynn før du har fått startssignal, det er ofte her det går feil vei for mange!
   I etterkant av kyssesyken har jeg vært litt dårlig, og hatt symptomer som ligner veldig på de jeg hadde når jeg var utrolig dårlig før jul, men dette går seg til etterhvert! Jeg startet igjen med trening i Mars, altså fra perioden Desember – Mars trente jeg ikke noe som helst. Nå er jeg for fult tilbake igjen på fotballbanen, og er så og si helt frisk!
   Dette ordner seg for deg, det kan jeg garantere! Tro det eller ei, men 6 av de som går på samme trinn som meg har kyssesyken iløpet av de 2 siste årene. INGEN av de har blitt innlagt, fått ødelagt milt eller blitt sengeliggende i flere måneder.
   Hvis du husker på å ta det med ro, ikke anstrenger deg for mye og gjør svært lite fysisk anstrengelse i noen dager framover skal det nok gå bra!
   Håper at alt ordner seg for deg Kristine, og at du blir fort frisk igjen! Kos deg utrolig mye på alt det du skal fremover og nyt sommerferien så godt som mulig, for det fortjener du! Ønsker deg så mye god bedring, dette skal går bra!

  18. Jeg lå syk i fire dager med 40-41 i feber. Husker ingenting av dagene, og fikk et stygt utslett på ryggen etter det var over, men jeg fikk heldigvis ikke varige mén av det. Tar du det med ro, og lytter til kroppen skal det nok gå bra! De skrekkhistoriene du hører har som regel en bakside – de som har hatt det har feks festet, drikki alkohol og trent osv. Noe som absolutt ikke er bra om man har kyssesyken! Så lenge du tar dine forholdsregler skal det gå helt fint. Masse god bedring 🙂

  19. Såå dumt å høre med kyssesyken, men får håpe på positive resultat fra mandag. Kjenner selv flere som har hatt det og det har gått veldig fint i og med at det er en veldig vanlig sykdom for ungdommer. Håper du blir bedre finee deg!!

  20. Du er heldig som får den nå, som du ennå er såpass ung (større sjangse for at den er mer alvorlig jo eldre man er, små barn kan ha hatt den uten å legge merke til det som noe mer enn forkjølelse) og like før sommerferien. Jeg går også i på 1vg nå, og hadde kyssesyken på vinteren i 7. Jeg var hjemme omtrent en uke før jeg dro til legen og fant ut at det faktisk var kyssesyken, og var hjemme i ca en uke til etter det. Gikk ikke tilbake til full skoledag med en gang, men tok halv dag litt her og der i et par uker ca en uke til og etter det fungerte jeg så godt som normalt igjen. Tok det selvsagt rimelig rolig i gymmen osv i noen måneder etter (husk at det går over et år før smitten er helt borte). Det verste for meg var å spise å drikke (mandlene hovnet veldig opp, og det så ut som jeg hadde to golfballer under huden på halsen), og i en periode på 4-5 dager da det var værst fikk jeg knapt nok i meg et glass vann om dagen og kanskje en kjeks, men det virker det jo som om du ikke har noe problem med 😀 Håper du ikke vil vere plaget lengre når du reiser til Florida, og god bedring!

  21. Hei Kristine!
   Jeg hadde kyssesyken for rundt et år siden, og det har gått veldig bra med meg. Jeg hadde en litt rar form for kyssesyken, for legen sa at jeg allerede hadde hatt kyssesyken da jeg var dårlig. Men jeg var bare ordentlig syk i to uker. Da orket jeg bare å ligge i sofaen og se på serier, haha. Men det gikk mye bedre med meg etterhvert og det gikk ganske fort over 🙂 det eneste var at jeg følte meg litt sånn småsyk i noen mnd etterpå, men det var ikke noe veldig ille.
   God bedring, håper du blir frisk snart! <3

  22. Jeg hadde kyssesyken for to måneder siden. Jeg utviklet ME og døde 7 dager etter jenta fra The ring ringte meg piiiiiiiiiiiiiiip
   God bedring

  23. I fjor sommer hadde jeg kyssesyken, kyssesyken merket seg veldig hardt på meg. Jeg hadde veldig høy feber og var konstant sliten, fant virkelig ingen krefter i meg. Av å ligge inne på rommet i flere dager vidreførte det seg til depresjoner. Jeg hadde sterk kyssesyke i ca. en måned, men heldigvis ble det bedre etterhvert. Jeg hadde ofte vondt i magen, vi fant ut at jeg hadde fått syster i magen som gjorde at jeg var mye borte fra skolen. Sakte men sikkert ble jeg bedre, og nå er jeg frisk og rask. Husk å slapp mye av, milten i magen kan bli for størret og det er veldig farlig.
   Jeg ønsker deg masse god bedring!!

  24. Jeg hadde kyssesyken for et halvt år tilbake, og ble sengeliggende i 7 uker eller slikt. Jeg fikk en stor kul på halsen på den ene siden, som virkelig ikke så ut! Men etter lang tid gikk det bort, heldigvis.
   Det går nok bra!
   God bedring!

  25. Jeg ble mobba i 6 år, og utviklet dermed ME, men folk kan også få det etter for eksempelen infeksjon, eller ulykker og tragedier. Jeg blir sykere jo mer jeg stresser, men da er det stress i forhold til angst og å bekymre meg – hvis du forstår hva jeg mener? Det er ingen som vet helt sikkert hvorfor vi får ME, men jeg har lært at den type stress er dårlig. Der man er i sånn “kronisk stress-situasjon” og blir kronisk utmatta når man kommer forbi det.
   Så det jeg anbefaler er rett og slett å gjøre som du skal gjøre: Slappe av, ikke trene og drikke alkohol før du skal og “lytte til kroppen”. Håper du blir frisk fort, og ikke sliter i ettertid. De fleste får jo ikke ME eller lignende. I tillegg er du jo ei jente som er frisk og i alle fall virker glad og fornøyd ellers og det tror jeg helt ærlig at hjelper i sånne situasjoner. Stå på og god bedring

  26. Hadde kyssesyken selv rundt juletider og ved skolestart i januar. Var veldig hoven i halsen og slapp med høy feber. Øynene hovnet opp og jeg hadde store smerter i hodet på grunn av det. Skranglet i julen, men ble virkelig syk uka da jeg skulle starte på skolen. Gikk over etter den uka, neste uke var jeg bare mer sliten og sov mye etter skolen.
   Du må bare slappe helt av. Det er den eneste og beste medisinen. Samtidig må du huske å spise godt og få i deg mat. Kan være vanskelig hvis du har veldig vondt i halsen, men drikk varme drikker sånn at du i allefall får i deg noe. Når folk sier at mange blir innlagt på sykehuset er det gjerne fordi de får i seg alt for lite mat og derfor trenger intravenøst. Tving i deg drikke uansett! Anbefaler også å kjøpe næringsdrikker på apoteket, de har mye næring i seg og holder deg gående. Husker ikke helt hva de heter, men de har de i ulike juicer og smoothier. Syntes seøv de smakte dritt, haha, men de er gode for å få i seg noe.
   Masse god bedring! Slapp av, sov mye, drikk godt og det vil gå fort over.

  27. Hei! Uff! Har hatt kyssesyken selv og jeg klarte meg helt fint! Det eneste var at vi ikke fant ut at jeg hadde det før jeg var på bedringens vei, men jeg var ute i 2månedwr ca men var av og åå på skolen osv.. Så var ikke så heldig men fikke heller ikke det værste:) bare hvile masse og IKKE VÆR I SOLEN! Solen bryter ned immunforsvaret og det gjør at bedringsprossessen tar lenger tid

  28. Jeg var ikke klar over at jeg hadde kyssesyken før jeg hadde hatt den i over 1 måned (Nov 2013), og i den perioden trente jeg fast 3+ ganger i uken.. Det straffet seg og jeg lå i 3-4 mnd etter det! Men du har jo funnet det ut tidlig, og da går det som regel mye fortere over, siden kroppen får begynne å bekjempe viruset tidlig! Masse god bedring Kristine, ta det med ro så er du tilbake på no time! <3

  29. Hei! Jeg hadde kyssesyken i oktober og november i fjor (2013) Lå sengeliggende ganske lenge før legene fant ut at det var kyssesyken jeg hadde. I tillegg til kyssesyken hadde jeg halsbetennelse, som er en vanlig kombinasjon. Jeg var borte fra skolen hele 2 uker siden jeg var så syk, noe som var ganske kjedelig siden jeg går første året på vgs og ville være med vennene mine. Men etterhvert ble det bedre og jeg ble frisk. Jeg var til ultralyd av magen/leveren der de skulle sjekke om alt var bra og at den ikke hadde forstørret seg. Det hadde den ikke, men jeg fikk likevel beskjed om å ikke trene og holde meg i ro, så det gjorde jeg og jeg fikk ikke lov til å trene før i starten av januar. Det var veldig kjipt i og med at jeg trener ofte, men det er viktig å høre på kroppen, for hvis man plutselig har forstørret lever og får slag mot magen, kan man faktisk dø. Til meg var kyssesyken i helhet ikke så ille, men det er viktig å ta det med ro! Ønsker deg god bedring! 🙂

  30. Hei! To av søskenbarna mine har hatt kyssesyken, de er søsken også faktisk:) men uansett, hun eldste hadde det for noen år siden, hun holdt seg NESTEN helt i ro, men utviklet ME i vinter. Broren hennes har nettopp hatt kyssesyken, som en gutt på 14 år som spiller fotball er det veldig vanskelig for han og holde seg i ro. Legene frykter at han kommer til å få ME om noen år, og det er noe galt med levren hans, siden han ikke har holdt seg nok i ro. Så HUSK Å TA DET VELDIG MED RO!!!!!

  31. at du er hoven rundt øynene kan komme av at du gråt i hele går, det får alltid jeg hvis jeg har grått endel før jeg legger meg! ikke bekymre deg sånn, det ordner seg nok <3

  32. Det er ikke mange som får ME av kyssesyken, men det hender. Det er mer vanlig å få det av andre årsaker, og jeg fikk det av enten svineinfluensavaksinen eller mobbing. Umulig å vite, egentlig.
   Men anbefaler å ta det VELDIG rolig, og slapp av til du føler deg frisk. Ikke begynn med masse aktiviteter og ting når du føler deg frisk igjen, for da går du fort på en smell. Når du begynner å føle deg frisk igjen bør du fortsette å ta det rolig, og så gradvis gå oppover i aktivitetsnivået. God bedring 🙂

  33. Drikk, spis, hvil. Husk og ikke være ute i solen. Kanskje litt kjipt når det er så fint vær, men sola bryter ned imunforsvaret og da tar bedringsprosessen mye lenger tid og da kan du bli enda sykere. God bedring, kjipt at du må tilbringe sommeren sengeliggende. Broren min er lege, han sier at selv om symptomene er borte og du føler deg helt bra burde du holde deg i ro. Ellers kan du pådra deg enda mer og værre sykdom! Get well soon💘❤️

  34. Jeg fant ut NÅ at jeg hadde kyssesyken i november. Var en uke hvor jeg hadde utslett i hele ansiktet, på halsen, brystet og på ryggen. Fjeset mitt hovnet opp og ble skjevt, var helt rødt. Var også en lymfekjertel under haka som hovnet opp, så gikk rundt med konstant dobbelhake. Ellers var jeg svimmel, helt utmattet og sliten, sinnsykt vondt i halsen, kaldsvettet på natta osv. MASSE influensalignende symptomer. Var hos legen fire dager den uka, men tok aldri blodprøve, så visste ikke at det var kyssesyken da.
   1-2 uker etterpå dro jeg en uke på ferie (aka hele tiden var sosial og gjorde noe). Dro også rett på skolen og var kom godt i gang med trening og var på ski/snowboard hver helg. Slik har jeg holdt på i hele vinter. Likevel har det vært slik at jeg har vært i full trening 2 uker,også syk litt over 1 uke. (Bare forskjølelse e.l.)
   Nå ble jeg nettopp ferdig med en bihulebetennelse og har vært ute av både fotballen og styrketrening i en måned. Var ikke før nå jeg innså at jeg måtte ta en blodprøve for å sjekke om jeg hadde kyssesyken. Prøven viste positivt, og jeg visste med én gang når jeg fikk det (uken i november). Ble ekstra sikker når en venninne jeg hadde på overnatting hadde det neon uker før osv.
   Uansett, problemet nå er at siden jeg hadde det i vinter og IKKE tok det med ro, så er jeg helt utslitt nå. Føler meg tipp-topp, men med en gang jeg er i fysisk aktivitet blir jeg sliten med en gang. Er også ekstremt trøtt, det å se film på skolen funker liksom ikke.
   Så tips: hold deg i ro, hehe. God bedring!

  35. Do not be sad 🙂 It happens, diseases are treatable.
   But do not listen to what others say, you go dressed up as whatever you want and do not listen to others, they are just jealous. But I like you and i love you blog 😀

  36. hadde kyssesyken i fjor en gang uten at jeg merket det, fikk vite det på blodprøver hos legen at jeg hadde hatt det haha.. men søsteren min hadde det også og hun ble veldig dårlig. det førte til at hun ikke orket å gå på skolen osv så hun måtte ta året på nytt. men du har jo heldigvis sommerferie snart!! jaja det går nok bra, veldig individuelt hvordan man reagerer på det

  37. Jeg hadde kyssesyken når jeg var 15, måtte gå halve dager på skolen i nesten 5-6 måneder. Har også hatt mye problemer etter, er 23 nå, har fortsatt problemer som følge av det, og kommer mest sansynelig til å ha det resten av livet.

  38. jeg ligger selv med kyssesyken akkurat NÅ. Jeg får også vite mine svar på mandag. Jeg har vært syk i 2 uker, men tror det verste er overstått for min del i hvertfall.. hva skal jeg si: I feel you? hahaha! det går nok bra 🙂

  39. Hei
   Jeg hadde kyssesyken da jeg var 8 år. Jeg var borte fra skolen i en måned og jeg husker at jeg var på sykehuset nesten hver dag, veldig irriterende…
   Men etter en måned med sykdom var jeg tilbake på skolebenken. Dette ordner seg nok, vi får bare håpe du blir frisk til Florida osv..
   god bedring

  40. Jeg hadde også opphovnede øyne for et parr måneder siden.. Jeg tror grunnen kan være stress og utmattelse, jeg var i hvertfall veldig sliten den perioden med jobb og skole, så kanskje kroppen din sier ifra om at den er sliten nå da? Det gikk over etter noen timer hos meg da, litt avslapping er det som trengs 🙂

  41. OKEI JEG HAR BARE EN RING Å SI! TA DET SÅ MYE MED RO SOM OVERHODE MULIG!!
   Haha, eller egentlig to, da;
   Det er vel egentlig ikke noe fasit på når du kan begynne å bevege på deg igjen, bare når du føler deg 110% frisk og enda mer kan du begynne å se hvordan det går med å være aktiv, og hvis ikke det går bra/du blir veldig sliten, TA DET MED RO!!!
   Ellers, god bedring 🙂

  42. DU MÅ IKKE TRENE, VÆR SÅ SNILL. Jeg trodde jeg slapp billig unna og kunne trene fordi jeg følte meg helt frisk, men kyssesyken er LENGE i kroppen og tar lang tid før det forsvinner. Resultatet av at jeg trente ble til at jeg ikke kan trene på et helt år nå, fordi jeg utviklet en risiko for å ødelegge organer. Så ta det helt rolig i et par måneder, så går det nok fint !

  43. Jeg har også hatt kyssesyken, og det utviklet seg til kreft. Du må være virkelig forsiktig nå, for indre organer kan svikte om du er for mye i aktivitet + at du kan utvikle enda verre sykdommer om kroppen din ikke får nok hvile, slik at det kan bygge opp imunforsvaret ditt igjen. Her snakker jeg om egne erfaringer.

  44. Jeg fikk også kyssesyken for 2/3 uker siden og er fortsatt slapp og trøtt, men var bare alvorlig syk de første dagene. Men det er nå som du blir bedre der er værst fordi du føler deg frisk, men så blir du helt utmattet når du kommer hjem om kvelden

  45. Har/har hatt kyssesyken selv, det er ikke noe koselig! Jeg visste ikke at jeg hadde det da, fikk vite hos legen at jeg hadde hatt det. Selvfølgelig trente jeg mens jeg hadde kyssesyken, og jeg har nå vært syk i over et halvt år, så jeg vil råde deg til å ta det veeldig med ro framover! worst case scenerio er jo ME, men det er visst ganske skjeldent.. Bare viktig å holde seg i ro og kjenne på kroppen hva man orker og ikke. 🙂 God bedring!! 😀

  46. Hei!
   Hadde kyssesyken i fjord sommer, og du må rett og slett bare ta det med ro! Anbefaler deg å kjøpe slike hvitløkstabeletter på apoteket, det står ” for forskjølelse” på de, men de funket kanllbra for meg under kyssesyken! De hjelper å styrker immunforsvaret og de er også gode å ha dersom du føler deg dårlig en annen gang, slik at du blir fort frisk igjen. Anbefaler det virkelig, og du taper nok ingenting på å prøve heller 🙂 Gikk i tilegg til en homopat som ga meg noen naturmedisin piller, vet ikke hvor stor grad det hjalp for mange mener at det ikke gjør det , men jeg ble hvertfall veldig fort frisk av det + hvitløkspillene jeg tok 2 ganger daglig og jeg hadde den ganske hard versjon av kyssesyken.. Men hvertfall gå på apoteket og kjøp deg noen hvitløkstpiller, de er fra merke Gevita, smaker ingenting og funker!!
   God bedring 🙂

  47. Hadde en jævlig kyssesyke. Ikke for å skremme deg, men fikk halsbetennelse på toppen av det hele, tre uker med høy feber, og var veldig dårlig de to første månedene. Men det var jo min versjon. Jeg var lenge syk.
   Søsteren min derimot, fikk det, fikk tips om å ta masse c-vitamin, gjorde det, og var på skolen etter 5 dager, og klarte seg greit.
   Men de fleste må jo stå over trening i 3-6 måneder. De jeg har hørt om har vel vært 6 måneder iallefall. Men det er uansett bare en liten del av livet ditt, og du kommer sikkert til å bli frisk igjen snart. Nyt tiden som sengeliggende, og bare plei deg selv og kos deg masse med innekos!

  48. Hadde kyssesyken med leverafeksjon (?) sommeren 2011. Hadde en sommer og vår hvor jeg var ganske slapp, men ble helt frisk etter sommeren og kjenner ikke noe til det nå! 😀 Man må bare lytte til kroppen, ta det rolig og så går det nok bare bra <3

  49. De fleste får kyssesyken i løpet av livet, men faktisk er det kun et fåtall som blir særlig syke av det. Min kjæreste hadde kyssesyken for et halvt år siden og han var ganske slapp i et par uker og hadde vondt i halsen, men ble ikke noe verre enn det.. I om med at han hadde kyssesyken bestemte jeg meg for å teste om jeg hadde det, og da viste det seg st jeg allerede hadde hatt kyssesyken og ikke merket noe til det. Så med andre ord trenger det ikke være verdens undergang…
   God bedring 🙂

  50. Åh så fint antrekk, det kledde du! Men du bør IKKE gå med så lite klær når du er syk, tro meg, jeg gjorde det og nå har jeg så vondt i halsen at det føles som jeg synger på mitt siste vers… God bedring til deg!

  51. Jeg har også hatt kyssesyken og utviklet ME pga av det. Jeg var veldig syk i noen år, men nå fungerer jeg omtrent normalt i hverdagen selv om jeg ikke er helt frisk 🙂 Mine beste tips er å ta det HELT med ro, og selv om du føler at du har litt ekstra energi, så ikke push kroppen din for langt. Det er så ufattelig viktig at jeg ikke kan få sagt det nok. God bedring!! 🙂

  52. I had mononucleosis this winter for two months. I was in my bed for 2 weeks, I had very sore throat and like a big flu. I couldn’t train first and after just a little but it went better and better rapidly 🙂 I’m now probably totally cured and this is just like a bad memory now 😉
   I wish you the best to cure fast, just sleep a lot, rest, chill and take vitamins like acerola, royal jelly or ginseng! I took it and I had a looots of energy then, that’s incredible ! I think this helped me to cure fast 😉

  53. Har hatt det selv. Eneste negative er å ikke kunne drikke på 3(!)mnd.
   Trening fikk jeg beskjed om å bare forsette med (så lenge man var forsiktig og ikke fikk slag/spark i leveren). 🙂

  54. Hadde kyssesyken selv sommeren 2012, noe av det verste jeg har vært med på. Var sengeliggende en uke og tok 2 100g voltaren om dagen. Voltaren var det eneste jeg fikk lov til å ta, siden det andre skader leveren hørte jeg. Jeg tror jeg hadde en kraftig versjon av det, har aldri vært så syk før(fikk i tillegg halsbetennelse). Men etter den ene uken var jeg oppe å gå, tok alt veldig rolig frem til oktober og i januar kunne jeg trene igjen. Det er sykt kjipt å måtte ta alt med ro hele tiden, men det er jo så og si den eneste måten å bli frisk på! God bedring 🙂

  55. Hei!
   Fikk kyssesyken rett før russetiden startet i 2012. Jeg lå rett ut i 2 uker, men etter det var jeg egentlig helt frisk, aldri hatt noe plager fra kyssesyken senere. Det viktigste er nok bare å ta det helt med ro, og ikke begynne å stresse med noe før kroppen er klar for det:) råkjedelig å “vente” på at det skal gå over men jeg håper det går raskt over for deg. Masse god bedring <3

  56. Fikk kyssesyken i februar en gang, lå r e t t ut i 4-5 dager med smerter i kroppen, feber, vond hals og hovne mandler. Etter d gikk d verste over, og eneste var at jeg ble fort sliten, noe som gikk over etter 2-3 uker.
   Tror nok du har en mildere versjon, siden du klarer å gjøre litt. Jeg hadde en mild versjon. Dette går bra, se positivt på det! Du får d aldri tilbake! 🙂

  57. god bedring! jeg hadde kyssesyken i ca 2 mnd, og jeg fikk det rett før jeg dro på klassetur, bare at jeg skjønte ikke at det var kyssesyken! trodde det bare var influensa, så jeg dro på klasseturen og måtte gå med solbriller hele turen pga jeg var så opphovnet i hele fjeset! så helt jævlig ut og hadde det helt forferdelig, var såå sliten og feber og hele pakken.. når jeg kom hjem dro jeg rett til legen hvor jeg fikk beskjed om at jeg hadde kyssesyken og ørebetennelse.. den neste uken var helt forferdelig pga jeg begynte å spy, så jeg lå og spydde hele natten, hadde en kraftig ørebetennelse og var så opphovnet rundt øyner og i halsen at jeg nesten ikke klarte å se eller spise! så de to første ukene sov jeg nesten hele tiden og hadde det ikke bra og lå og gråt fordi jeg var så stygg og hadde så ondt, men så ble det mye bedre og jeg kom meg på skolen osv! så for meg var det jævlig første uken, slitsomt andre uken og resten var jeg bare veldg sliten og det er viktig å bare lytte til kroppen! ikke stresse, ikke trene, slappe mye av og slikt!

  58. jeg gikk med kyssesyken i 2 mnd før jeg fikk vite at jeg hadde det, eneste forskjellen var at jeg var slapp og sliten stort sett hele tiden. Jeg trente og alt mens jeg hadde det, noe som gjorde så det ble værre. Jeg mistet matlysten og gikk ned 10 kilo på kort tid, jeg var også borte fra skolen i nesten 1 mnd. Og det var fordi jeg hadde anstrengt meg alt for mye, stresset, trent osv.. Noe du IKKE burde gjøre i starten av kyssesyken. Jeg er bedre nå, men kyssesyken er fortsatt ikke helt borte. Og jeg har hatt det i snart 6 mnd..

  59. Åh, det var jævlig! fikk det i januar og var ikke i fysisk aktivitet på at mnd, og da var kondisen slil du kan tenke deg.. :p
   men kjenn etter om du har hovne lymfekjertler.. For jeg hadde det, og de ble bare større og større. Så da dro mamma på apoteket og kjøpte ekstra sterke halstabletter og en slags spray man sprayet i munnen for å dempe smertene. Fikk jo ikke sove på over en uke..
   Men i mitt tilfelle var jeg hjemme i litt over en uke, burde ha vært hjemme i tre, men så lenge man ikke er helt forferdelig så går det bra 🙂
   OG TENK! da blir jo russetida bra! det er jo da de fleste får kyssesjuken, men vi slipper jo det, hoho.

  60. Hej Kristine! Jag fick körtelfeber i december och var borta ca en månad från skolan. Mina lymfkörtlar var så svällda att jag vissa dagar endast drack för att jag inte fick i mig mat när det tog så ont i halsen, så jag gick ner i vikt.
   Några dagar var mitt ansikte fullt av röda fläckar, jag hoppas verkligen att du har en mildare version. Jag tränade inte förrän försiktigt i april, då fick jag springa och anstränga mig lite. Men ta det försiktigt så att det inte kommer tillbaka! Kan ju tillägga att min kondition aldrig varit sämre, hemskt var det.
   Krya på dig Kristine! Du är så fin och stark som kan stå emot all skit du får via bloggen. Du inspirerar verkligen mig!

  61. Jeg fikk kyssesyken i mai og er forhåpentligvis frisk snart, jeg hadde en ganske ille kyssesyke fordi klarte såvidt å puste med halsen, men etter en uke så ble det bedre. så det vil bli bedre igjen hihi! Leverprøvene mine var på 185 den første uka, og de skal ligge på 45 for å være normal. SÅ var litt syk, for å si det sånn. Kjenner det fortsatt litt innimellom, så nå gleder jeg meg bare til å bli frisk! 😀

  62. Jeg tok test om jeg hadde hatt kyssesyken for ca. et år siden. Men da visste det seg at jeg hadde hatt det fra før!
   Jeg vet nok når det var, i 9ende. Jeg var kjemesliten ca halvt år,og hadde 14 dager fravær i løpet av dette halvåret. Tok mange tester på hva det kunne være, men tydeligvis ikke test om kyssesyke, haha…Men 6 måneder går fort, fikk mye tid til å tenke, og til å lære meg å slappe helt av. Noe jeg tror du trenger også.

  63. Jeg var hos legen for 2-3 uker siden og fikk påvist kyssesyken. Jeg var ganske dårlig de første dagene med feber osv. Nå føler jeg meg veldig bra, det tok kanskje 2 uker før jeg ble helt “fin”. Blir fort sliten fortsatt, og kan ikke trene eller drikke alkohol. Men min leverprøve var helt fin så jeg hadde veldig flaks 🙂 god bedring!

  64. My father also had mononucleosis a few years back, and what really helped him was taking ‘royal jelly’ everyday, so maybe it will help for you too. Anyway, hope you feel better soon! 🙂

  65. HAdde kyssesyken når jeg var russ-3 måneder uten alkohol og uten anstrengelser. Gikk helt fint og sålenge jeg tok det litt piano og holdt meg edru var jeg med på det meste. Ingen ettervirkninger for min del.

  66. Huff stakkars deg!! Jeg hadde kyssesyken i november og ble ikke friskemeldt før 1 april i år. Jeg hadde det veldig alvorlig og den ene natta var det rett før vi kjørte til sykehuset for å gi meg intrevenøst. Dette pga jeg klarte ikke å svelge noen ting å fikk ikke i meg væske. Jeg gikk ned 11 kg mens jeg hadde sykdommen. Det gjorde så vondt i halsen at det var vondt i hele hodet, jeg gråt av smerter bokstavelig talt haha, og itilleg satte jeg med papir i munnen for å slippe å svelge spytt!! Så det var en forferdelig sykdom!! Mitt første symptom var også hovne øyer, men når jeg gikk til legen pga dette ga han meg tabeletter og mente det var allergisk reaksjon. Alt ble jo da mye verre pga leveren tåler ikke medisin mens man har det. (enkelte medisiner) Så jeg fikk stort utslett på HELE kroppen som klødde noe inni helvette!! Så ja alt i alt var det en forferdelig grusom sykdom og håper virkelig ikke du får den så sterkt som det jeg hadde! Øynene mine var så hovne at jeg ikke kunne se til slutt ahahha,, men ja nå er jeg frisk da :D:D Men slapp av! ikke stress rundt selvom du føler deg bra. Jeg gjorde dette og legen sa at det var mest sannsynlig det som utløste all porblemene jeg hadde i halsen. Hadde streptokokker, kyssesyke infeksjon og halsbettenelse på ligt i halsen. 🙁 Men ja skal slutte å sutre. husker foresten jeg kunne ta smertestillende som hetet dispril, disse hjalp meg slik at jeg klarte leve haha! Men ja, masse god bedring, og håper ikke du får det så sterkt som jeg hadde, slapp masse av!! <3 😀

  67. En i klassen min har også nettopp fått kyssesyken.. Utrolig kjipt:L Hun får ikke lov til å trene, kjøre karuseller/bergodalbaner eller noe annet gøy for hvertfall om et halv år:o
   Masse masse god bedring kjære deg

  68. Oi! Jeg nevnte om du kanskje kunne ha kyssesyken i forrige innlegget ditt, og jammen hadde du det også. Kipt å få det rett før sommerferien! Mye fester og sånn, men ja, det har du sikkert tenkt over.. Så skal vel ikke akkurat nevne det og. Husker jeg fikk skikkelig vondt i magen. Jeg var ute å rei, hesten var sterk og jeg måtte holde skikkelig igjen. Plutselig fikk jeg heftig vondt i magen, det verka over hele magepartiet. Trodde jeg måtte besvime eller noe.. Det viste seg jo å være kyssesyka.. Ikke gøye greier. Var slitsomt og bare gå opp en trapp, eller å ta på seg buksa. God bedring!

  69. Jeg hadde kyssesyken for noen år siden. Og har slitt med ME etter det. Meen, jeg skal ikke komme med noe skrekkhistorie her likevel! Eneste jeg ønsker å dele med deg er mine råd.-
   Som du selv skriver, vær veeldig forsiktig med å trene i starten, selv om det kan friste. Noe som også kan være veldig skummelt er å stresse mye. Nå er det jo skolefri snart, så da slipper du jo å tenke på det. Men med alt annet også, ikke press deg selv til noe, og ikke stress med bloggen heller. Generelt, prøv å stenge ute alt du kalrer (bortsett fra sosiale ting såklart), og prøv å slappe av så lenge du klarer, og så godt du kan! Jeg gjorde ikke det. Og det kan jo være derfor jeg fikk denne etterfølgende sykdommen(som man såklart ikke ønsker å få). Så gjør ditt beste for å ikke “overbruk” kroppen før den virkelig er klar! Og når du først skal starte med trening, ikke kjør opå 100% men 50%! Masse god bedring, og lykke til! 🙂

  70. hadde kyssesyken i nesten et halvt år,men var i starten det var virkelig ille..begynnte med at jeg var veldig slapp så sa legen at jeg hadde noe som heter “spenningshodepine”,men ble bare dårligere å dårligere..så viste det seg at jeg mest sansynlig hadde kyssesyken,så spenningshodepinen var bare at fortegn på en måte.fikk antibiotika som skulle hjelpe,men det hjalp ikke,ble bare dårligere,å hadde høy feber å hovne mandler så klarte ikke å spise eller drikke noe særlig på 2-3 uker.Sov mesteparten av dagen,men siden jeg hadde feber så endret temperaturen min seg veldig,i ene øyeblikket frøs jeg og i andre lå jeg å svettet og var gjennomvåt.Så fikk jeg ny antibiotika som begynnte å hjelpe 🙂 men var veldig sliten å sov en bra del om dagene.Er veldig viktig at du hører på kroppen din!! Er veldig vanskeli noen ganger hvis det er noe du vil gjøre eller har lyst å være med på,men hør på kroppen din,å bruk den tiden kroppen din trenger! Hvis du gjør mye,eller sover lite å er veldig sosial,kommer man til å merke det dagene etterpå,for da er man helt utslådd..

  71. Kyssesyken hos meg startet helt likt, med hevelser i ansiktet, spesielt rundt øynene. Jeg så ut som en avatar! :S det er visst rundt 5% av de som får kyssesyken som starter med hevelser i ansiktet

  72. hei! jeg har hatt kyssesyken for ca 1 og et halvt år siden. Jeg ble veldig dårlig og var sengeliggende med høy feber i 2 uker. Etter kyssesyken har jeg aldri følt meg 100% frisk altså 1 1/5 år.Jeg har følt at kroppen min rett og slett har hvert helt ødelagt boksavligtalt siden kyssesyken. Men du må huske på at fysisk og psykisk er to helt forskjellige ting. du føler deg fysisk sliten i en lang periode. det eneste som hjelper å tenke positivt HELE TIDEN!! det er så ekstremt viktig når man føler seg så sliten i en så lang periode. det er mange som faktisk blir deprimerte av kyssesyken fordi man er så fysisk ned brutt. Og for at det samme ikke skal skje med deg så husk ALLTID at fysisk og psykisk er to forskjellige ting, og at du ikke skal la dem påvirke hverandre, fordi det er det du som bestemmer, og din tanke gang som bestemmer. så jeg vil anbefale deg å bare starte med å tenke slik nå. tenk positivt og ikke la det fysisk og psykisk påvirke hverandre fordi det er to forskjellige ting. og så klart blir man påvirket psykisk når man er så sliten så lenge. så dette var bare ett lite tips/huske regel for de kommende ukene. Jeg tror du klarer dette fint 🙂

  73. Så pen uten maskara!* nydelig babe ass. Vært syk og følt meg på samme måten i en periode, trodde jeg skulle bli gal for jeg ante ikke hva som feilte meg, hadde kjempe dårlig matlyst og var syk kjempe lenge. Fant aldri ut hva det var, må ha vært en slags betennelse som kom og gikk litt etter. Men er frisk som en fisk nå:-)

  74. har hatt det samme problemet med øynene. var en stund eg hovnet veldig opp, og nå går det opp og ned. noen dager er jeg hoven, andre dager er det helt normalt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg