svar på spørsmål

Sponset tur

Heiii! Jeg fikk utrolig mange spørsmål, så her har jeg kun tatt noen få til å begynne med, ettersom jeg ikke rekker å ta alt på samme tid. Jeg deler det heller opp og kommer med flere innlegg på løpende bånd, så stay tuned.

Hvor i Florida er du?
Vi er i Cocoa Beach, som ligger litt under to timer unna Orlando.

Hvordan var det å møte folk du ikke kjente? Gikk dere liksom rett bort til hverandre og snakket?
Det var helt naturlig. Vi møttes på Gardemoen hvor EF-lederne var, og man begynte automatisk å prate med folk. Jeg hadde bare pratet med noen få på facebook før jeg dro, så jeg kjente nesten ingen av dem som var der. Men det gikk helt fint, og folk drar jo hit for å bli kjent, så alle er åpne og det faller seg bare veldig naturlig. Det var SÅ gøy å bli kjent med folkene jeg reiser med! Jeg elsker å få nye venner, så å dra på språkreise var midt i blinken for meg.

Tror du språkreisen er bra for de som er litt sjenerte?
Det går nok fint ja, for du vil bli inkludert uansett. Men det vil nok bli vanskeligere å ha det like gøy om du er sjenert og ikke tar initiativ, for man må faktisk være interessert i å ta initiativ hvis man vil ha gode venner. Jeg er veldig utadvent selv og har ikke noe problem med å gå bort til folk, så jeg har har det utrolig gøy her og har fått dødsgode venner, men jeg tviler på at jeg hadde hatt det så gøy om jeg var veldig sjenert. Skjønner dere hva jeg mener? Å bygge vennskap er tosidig, og slik er det jo uansett hvor man er. Men dere slipper i alle fall å stresse med å ikke bli inkludert, for det blir man. Hvis man da viser interesse, så går det kjempefint. Bare smil, prat med folk og vis at du vil bli kjent, så får du mange venner.

Er måltider inkludert i prisen, eller må man kjøpe alt selv?
Frokost og lunsj er inkludert, resten må man kjøpe selv. Så man må altså ha med et par tusen til mat. Når vi drar på Universal Studios, Disney og slike utflukter får vi middag inkludert, men ellers må man kjøpe middagen selv. Det som er smart er å dra på matbutikken med roomien din et par ganger i løpet av turen, slik at dere har vann (brus, tehe), brød, pålegg, frukt og enkel mat liggende på rommet. Man blir fort sulten når man gjør så mye!

Her er to typiske frokost for meg:

Brød + frukt (her hadde jeg nesten spist opp da, haha), og yoghurt med musli og rrosiner + frukt

Til lunsj er det salat, og da kan man velge mellom masse forskjellig digg! Dette pleier jeg å spise til lunsj:

Fikk dere bestemme selv hvem dere ville være på rom med?
Hm. Man kunne komme med ønske før man dro, og så vidt jeg vet så kom alle på rom med den personen de ønsket å bo sammen med. Vi bor på tomanns-rom, og det er herlig! Hvem man kommer på rom med synes jeg er ganske avgjørende egentlig, ettersom man skal bo oppå hverandre i 4 uker. Det var såå herlig at jeg og Veronika klikket med en gang. Vi har det dødsmorro sammen.

Har du blitt bedre i engelsk?
Ja! Jeg har blitt mye bedre, he-rre-gud. For det første er jeg mye mer selvsikker når jeg prater, og for det andre så har uttalen blitt 10x bedre. Jeg hadde ikke forventet at engelsken skulle bli noe bedre egentlig, men der tok jeg feil. Det faller seg helt naturlig å prate mye engelsk her nede, for når man kjøper en brus på butikken så begynner kassedama å prate, og det samme gjelder lederne. Det er jo ledere fra andre land her som vi må kommunisere med hver dag, og da blir det bare helt normalt til slutt.

Anbefaler du å dra alene eller med en venn?
Jeg drar alene og det angrer jeg ikke et eneste sekund på. Jeg anbefaler absolutt å dra alene! 🙂 Da er man 100% selvstendig, og det blir mye enklere å få venner ettersom man MÅ ha venner. Haha, you see? Det er sikkert gøy å ha med en venninne og, men for min del så synes jeg det var deilig å dra en plass alene og starte helt på “nytt”. Likevel ser jeg ikke på det som et problem å reise med en venn, for det er sikkert dødskoselig. Jeg hadde nok hatt det like fett om en av venninnene mine var med, for det å oppleve et nytt land med bestevenninna si må jo være kjempegøy. Konklusjon: Du får det fett både hvis du reiser alene, og hvis du reiser med en venninne. Det spiller ingen stor rolle i grunn, det er bare opp til deg hva du foretrekker. 

Er det skummelt å prate engelsk i timene?
Skoletimene her er mye annerledes enn i Norge. Miljøet er mye mer avslappet. Lærerne fokuserer ikke på å lære oss gramatikk, men de vil at vi skal lære oss å prate og være muntlige. Jeg var faktik litt nervøs for at vi måtte stå fremfor klassen og slikt, men slik er det absolutt ikke. Det er vanskelig å forklare, men det føles mer som om du sitter i en gjeng og bare… prater? Det er utrolig deilig og avslappende, og jeg som ofte pleier å være nervøs for å si noe høyt i engelsktimene i Norge har ALDRI vært redd for det her. Jeg har blitt så utrolig mye mer komfortabel med engelsken! Lærerne er dødsgreie og du føler aldri at du dummer deg ut. Aldri. Hvis jeg ikke klarer å fullføre setningen så hjelper de meg, og det er ikke slik at folk dømmer deg. En typisk skoletime? Vi snakker om forskjellige temaer. For eksempel har vi pratet en del om kultur. Læreren forteller om kulturene i USA, og så går han eller hun en runde rundt og spør oss om hvilke kulturer vi har i de landene vi kommer fra. Altså, det er slik at de spør deg rett ut, så man må liksom prate. Men de gjør det jo bare for å hjelpe oss, og det er ikke skummelt i det hele tatt. Jeg tar ofte initiativet selv og jeg synes det er dødsgøy når vi har diskusjoner. I klassen sitter det liksom folk fra mange forskjellige land, og det er SÅ lærerikt og gøy å høre hvordan for eksempel kulturene er der de bor. 

Jeg skal få tatt noen bilder i skoletimene våres, slik at dere får et innblikk i hvordan dem er 🙂

14 kommentarer
  1. Hey. I love your blog very much. You are very inspiring. 🙂 I think the blog would be even more famous if everyone could follow you in Bloglovin. 🙂

  2. Hadde ikke nett når du la ut innlegget hvor man kunne stille spørsmål, men jeg lurer på en ting! Fordi jeg får ikke lov til å dra på språkreise fordi moren min mener det er bare fest og fyll? Kan du være ærlig og svare på om det er sant? Takk på forhånd og kos deg masse videre!

  3. Så gøy det virker! Tror du inspirerer mange til å bli med på en slik språkreise, og det synes alle som har mulighet burde oppleve! Ikke at jeg har vært på en selv, men det virker så gøy! Føler jeg er for ”gammel” nå.

  4. Kunne du kanskje filmet litt av en skoledag? Også laget en video, eller tatt det som en del av florida videoen, der du har med når dere prater? hehh jeg er veldig nervøs for timene. Er derfor jeg ikke tørr å bestille språkreise

  5. Woow Kriss this is soo awesome!! Your language trip to Florida is so amazing and I see all the benefits!! Could u once make an english video for us who don’t speak norwegian? That would be soo awesome <3 but u don't have to do that 🙂 I watch your videos even tho I don't understand xD 😭
   Xx Barbora

  6. Thanks for answering these questions! This trip to Florida is so awesome. I think it’s really cool that you went there without friends from Norway. I thought you and Veronika were already friends before this trip haha!

  7. Hei Kristine, vet du om noen språkreiser til usa for de som er over 18 år? eks 15-20 år? Finner bare opp til 18 år, og jeg er 18 i år og vil gjerne dra neste år 🙂 Håper du svarer, klarte ikke å finne noe på nettet 🙂 Vil så gjerne på språkreise 🙂

  8. I’ve def heard of Cocoa beach, but have never been there. I was wondering why it has the name, so then when I saw the picture in Wikipedia, I figured it was like from the color of the sand on the beach, haha, like chocolate colored, but that is not the reason, and it seems kinda mysterious or there are old stories and legends why. It would be an interesting project to ascertain if possible the origin of it’s name.

  9. Hei, kom nettopp hjem fra hytta så jeg lurer på om du og Veronica kjente hverandre noe før sråkreisen. og får man vite hvem som skal dra, siden man kan komme men ønsker?

  10. Hei, Så kjempe morro! Tenker også å dra på språkreise til USA når jeg blir eldre! Det blir vel såfall også Florida tror jeg 🙂 bare lurte på om du kunne legge ut bilde av alle klærne du tok med?
   Og du? Kan du ikke også en gang legge ut bilde av klesskapet ditt? Alltid lurt på om det ikke må være veldig stort da du har nye klær på hvert bilde du legger ut 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg