svar på spørsmål om Florida

Sponset tur

Går det an/er det lett å snike seg ut? Liksom å gå på fest eller utested.
Å snike seg ut etter innetidene (23.00 i hverdager, 24.00 i helgene) er imot reglene, og er dermed veldig vanskelig. Jeg ville absolutt ikke dratt på språkreise med intensjon om å snike seg ut, for da ødelegger du egentlig bare for deg selv. Blir du tatt (noe du mest sannsynlig blir) ender du opp med husarrest i flere dager og i værste tilfelle blir du sendt hjem. Det høres kanskje strengt ut, men det er fordi EF har ansvar for alle studentene, og da de ha regler. Easy as that. Jeg forstår egentlig ikke poenget med å snike seg ut etter innetidene, for det siste jeg tenkte på da jeg var på språkreise var å henge ute til langt på natt eller å feste. Vi hadde jo program stort sett hele dagen, så når vi kom hjem sent på kvelden var det dødsdeilig å bare legge seg ned i senga og sove, haha. Flere på gruppa vår endte opp med husarrest i tre dager og jeg tror ikke noen av dem synes det var spesielt gøy akkurat. Så til dere som skal på språkreise: gjør dere selv en stor tjeneste og følg reglene!

Hvor gamle er de fleste der?
De fleste var 98 tror jeg, men det var mange 97’ere også. Ellers var 99 og 96.

Når begynner skolen og når slutter den?
Man starter tidlig annenhver dag. Starter man tidlig er det 08.30-12.10, starter man sent er det 12.00-13.30. Ikke lange skoledager, med andre ord. 

Jeg bare lurer på om det er vanskelig å få til å trene hvis man ønsker det når man er på språkreise? Er det nok (lange nok) pauser/fritid til det?
Ja, absolutt. Nå trente ikke jeg da, siden jeg har hatt kyssesyken, men det var et veldig bra treningsrom på hotellet i Florida som mange benyttet seg av. Hvis man har skole tidlig for eksempel, så er man ferdig klokka 12, og hvis du da har beach day som aktivitet etter det så kan du gjøre hva du vil – for eksempel dra og trene og så legge seg på stranda. Da har du fri helt frem til klokka 6, når man spiser middag. Man kan også trene på morgenen. Hadde det ikke vært for “treningsforbudet” mitt så hadde jeg definitivt tatt meg en joggetur på stranda om morgenen, tenk så fantastisk herlig det må være! Snakket med mange som gjorde det i Florida.

Hvorfor valgte du akkurat Florida og ikke California? På hvilke måter er Florida bedre?
Jeg ble spurt om å få sponset tur til Florida, så det var liksom ikke slik at jeg kunne velge mellom alle de ulike destinasjonene EF tilbyr. MEN om jeg hadde fått velge så hadde jeg valgt Florida uansett!! Det var dit jeg ville, så jeg var superheldig. Jeg tror nok at alle destinasjonene er fantastiske på hver sin måte, men det positive med Florida i forhold til California er:
♥ Det er varmere
♥ Det er mer strandliv tror jeg, og med tanke på at vi faktisk bor på stranden så får man naturligvis mer tid der
♥ Man bor på hotell og ikke campus som i California, så man har vaskehjelp på rommet i steden for å måtte vaske selv. Hehe, det likte jg utrolig godt! Det var så deilig å komme hjem fra stranden og bare se at rommet var helt strøkent med nyoppredd seg, nye håndklær og vasket gulv
♥ Man bor på rom to og to, i stedet for fire og fire. Jeg tror man har muligheten til å velge om man vil bo på tomannsrom eller firemannsrom i California, men i Florida så var alle hotellrommene tomannsrom i alle fall. Jeg synes det var utrolig deilig å bare ha èn room-mate, for da slipper man å måtte forholde seg til så sykt mange, og det blir lettere med tanke på dusjing, legging og alt
♥ Disney World i Orlando (Florida) er den største i hele verden! DET er en grunn i seg selv til å reise, haha. Disney World var helt magisk

Var du på EF Vertsfamilie eller EF Resort? 
Jeg var på EF Resort. Da bor man på et resort (altså et hotell) sammen med alle studentene, og jeg er veldig fornøyd med akkurat det. Noen velger å bo i vertsfamilie og da får man kanskje oppleve litt mer kultur ettersom man bor med en amerikansk familie, men hvis du er veldig glad i å være sosial så tror jeg det er best å bo på resort. Jeg hadde nok valgt resort om jeg skulle dratt på enda en språkreise.

Hvor i Florida er det?
I Cocoa Beach, som ligger ca. en og en halv time unna Orlando.

Hvor mye koster det for selve språkreisen uten lommepenger?
30 000-35 000, det kommer an på hvor mange utflukter du velger å dra på.

Må man kunne “godt” engelsk for å kunne dra på språkreise?
Absolutt ikke!! Det er jo nettopp derfor man drar på språkreise – for å bli bedre i engelsk. Jeg har alltid vært helt middels i engelsk. Hadde ikke problemer med å prate riktig liksom, men jeg gruet meg alltid til å snakke høyt i klassen. Grunnen til det er fordi jeg aldri har pratet mye engelsk muntlig, så jeg har ikke fått sjansen til å øve meg på å praktisere språket. Det er nettopp dette man lærer på språkreise! Skolen til EF legger ikke så mye vekt på gramatikk og rettskriving, formålet dems er heller at vi skal bli mer sikker på oss selv når vi prater engelsk. Jeg lover dere at etter 4 uker i USA med EF så blir man mye, mye, MYE flinkere i engelsk. Og så skulle jeg ønske skolene i Norge la mer vekt på å prate muntlig, ikke bare lære gramatikk hver eneste engelsktime…

Kom du i gruppe/klasse med noen norske?
Vi reiste rundt 60 stykker fra Norge, og jeg tror vi var det landet med den største gruppa. Du kommer nesten garantert i klasse med noen norske ja, de fordeler det nemlig ganske bra. Uansett er ikke det noe man behøver å bekymre seg for, for skoletimene er utrolig behagelige og man føler seg aldri nervøs. 

Foreldrene mine lar meg ikke dra på språkreise.. Kan du vær så snill og forklare litt om hvordan foreldrene dine taklet å la deg reise så langt alene og fortelle at det virkelig ikke er noe problem å reise til USA med EF?
Kjære foreldre! Haha, nei da, jo da. Da jeg fortalte mamma og pappa om at jeg fikk tilbudt språkreise til USA ble de bare utrolig glad på mine vegne, så de nølte aldri. Jeg tror det var fordi de allerede hadde hørt mye om EF og visste at de var seriøse. Vel, å reise med EF er så trygt som du kan få det, og det er jo en av de største organisasjonene innenfor området sitt. EF tar vare på deg helt fra du har trykt bestilt på nettsiden, til du er hjemme igjen etter språkreisen. De gir utrolig grundig informasjon i forkant av reisen, og under selve språkreisen vil det nesten alltid være EF-ledere (som by the way er dritkule!) med deg, så om du lurer på noe, trenger hjelp eller noe så er det null problem. Jeg følte meg utrolig trygg hele tiden, noe som var veldig behagelig. Trenger du for eksempel noe viktig på apoteket så blir lederen med deg, så om jeg hadde fått ettervirkninger av kyssesyken under reisen så vet jeg at jeg hadde vært i trygge hender.

31 kommentarer
  1. Godt svart! Lurer fortsatt på en ting : hvor mye lommepenger hadde du med ig hvor mye brukte du på hva og hvor mye anbefaler du meg å ta med?

  2. Jeg anbefaler virkelig ikke å snike seg ut eller bryte regler! Når jeg var på språkreise på Malta, så var det et par gutter som ble sendt hjem.
   Jeg også har hørt skrekkhistorier fra EF. Handler mye om hvilke ledere man får tror jeg. Jeg var heldig, mens venninnen min (vi dro hvert vårt år) fikk ikke noe oppfølging i det hele tatt.

  3. Forskjellen mellom California og Florida er ikke at FL er varmere, det er bare myyyye fuktigere! Og FL har mer regn, CA har bare fine sommerdager, for det meste. Det med at FL har et bedre strandliv er ganske rikti, i og med at noen steder i CA får man ikke lov til å svømme ut i havet. Men i FL er det ikke hainett så det er faktisk driiiiit farlig om man ikke er forsiktig!!

  4. Jeg var i Californa på språkreise nå i sommer, og jeg ville bare fortelle det at det er bare 2 på rom sammen på campus der også, men man deler bad med flere! Og vi fikk rommene vasket så lenge det var ryddet på gulvet, så det var null stress 🙂

  5. Var på språkreise i California med EF og mye av det du sa stemmer ikke!
   California har så og si bare varme og fine sommerdager, været er mer stabilt enn i Florida.
   Det er vaskehjelp på campus i California, vårt rom ble vasket hvert fall. Men hvis det er veldig rotete og det ligger MASSE på gulvet vasker de ikke rommet.
   Det er bare tomannsrom på campus i California.
   Måtte bare si det 🙂

  6. Søstra Mi vurderte sterkt å dra på slik tur men valgte heller moped! Hvis jeg skulle fått velge om igjen hadde jeg valgt tur 🙂

  7. kommenterer samme kommentar her jeg: trodde det samme!!! og gjett hvaaaa, så deg på flyplassen i bergen i dag tror jeg <3 turte ikke gå bort da, men humøret var oppe i hundre alikavel!! wohoo

  8. ikke om usa turen din ; men kan du ha en kokurranse med victoria secret eller runawaydreamz? Bloggingen din den siste månden har ver upåklagelig, men jeg savner litt konkurranser!

  9. Veldig bra svar, ser ut som en opplevelse for livet! 🙂 Jeg har sendt tegnet en tegning av deg og postet den på bloggen min (har sendt den til deg på e-post også). Håper du vil ta en titt, hadde gjort meg utrolig glad!!

  10. California hadde mye mer stabilt vær, vi bodde på tomannsrom, det var vaskehjelp der og fordelen med campus var at vi ble så mye mer samlet ser du ut som. Quaden var møtesplassen der alle chillet på kvelden med bord, starbucks og kantina til skolen var veldig bra. I tillegg fikk vi dra på utflukter som las vegas, san francisco, universal, disney, la, san diego og six flags så jeg anbefaler virkelig ca iforhold til florida!

  11. Har vert i både cali og FL, etter min mening var FL mye bedre fordi det er mye mer attraksjoner, billigere, og ja det er varmere! Det er myye mer kriminalitet i cali merka jeg og strendene er masse finere i florida:-)

  12. Your posts are soo good!! Thanks for all this information like really! Thanks a LOT
   Btw could you please put Timeflies – All the way to your Florida video? That would be dead ass cool!! But only if you want :)) heeh I love the song
   Xx Barbora

  13. nu hvor du har været på sprogrejse, vil du så skrive din blog på engelsk? eller lave youtube videoer på engelsk?
   hilsner fra danmark

  14. Jeg var på språkreise i Long Beach Califorina for 3 år siden og vi måtte ikke vaske rommene selv. Det var felles dusj og toalett, noe som egentlig ikke gjorde meg spesielt mye. Følte det å bo på campus gjorde at vi fikk mer samholdsfølelsen og vi ble godt kjent med folk fra andre land og. Var en veldig koselig opplevelse.

  15. Hvorfor Cali er 1000 ganger bedre en Florida( ja, jeg var i California med EF i år)
   ♥ Vi har mye mer stabilt vær, regnet ikke en dag i California
   ♥ JOO, vi hadde tomannsrom, det er 1 argument strøket bort fra din liste.
   ♥ Vi fikk dra til Vegas, det i seg selv slår alle dine punkter tilsammen:p
   ♥ JA, vi bodde på Campus, quaden var møteplassen og kunne ikke vært bedre. Campus skapte samhold og alle ble så godt kjent.
   ♥ De vasket gulvet og badet vårt, vi gjorde ikke det selv
   ♥ Vi har også Disneyland, bare vi har også Six flags, Universal, Santa Monica, San Francisco, San Diego and so on…
   ♥ hehe, CALI 2014 var nok best
   ^ Seks argument, du har fem ( to av de er feil, 5-2=3 )–> Jeg har seks, du har tre :/
   Er like sikker på at Cali er bedre som at 2+2=4

  16. kjære kristine, jeg var også i california på språkreise med EF i sommer og jeg vil bare si at du tar FEIL! la meg legge til et par punkter til den fantastiske listen over her
   – vi hadde en lounge i hver bygning hvor vi hadde internett, og på denne måten ble vi også bedre kjent med menneskene vi delte bygning med
   – vi bodde på universitetet som vi gikk på skole på, som gjorde opplevelsen til noe helt annet enn en vanlig sommerferie. det var en ekte amerikansk universitetsliv opplevelse som gjorde alt med graduation osv mer EKTE!! campuset hadde uansett basseng, kino, bowlinghall, biljardbord osv
   – vi bodde ikke i hotellrom, så vi fikk gå fram og tilbake med jentene som bodde ved siden av oss etter curfew uten at vi brøt reglene. med andre ord var vi ikke like innesperret som dere, og hver gang vi åpnet døra møtte vi på jentene som bodde rett ved siden av, og ikke rett ut i gangen som dere
   – vi fikk se kjente walk of fame, golden gate bridge, stratosphere, twin peaks, alcatraz, venice osv – hva så dere, annet enn disneyland og strender?
   – QUADEN! her satt vi og hilste på nye mennesker hver eneste kveld mens vi besilte enten pizza, kinesisk, italiensk og masse annen type mat.
   – vi var rundt 300 norske, dere var 60 – og dere var den største gruppen i florida. flere mennesker å møte i cali? i think so yes
   så here u go, 6 NYE punkter til deg. jeg kan vedde alt jeg har og eier på at california var bedre :*:*:* sorry men du er feil
   xoxo

  17. Etter min mening ville jeg valgt å dra på språkreise til CA. mest fordi været er mer stabilt og det er flere attraksjoner:) likevel hørtes det utrolig gøy ut i Florida. Btw alle dere som skriver at hun tar feil og at california er så mye bedre, hvordan kan dere i det hele tatt vite dette hvis dere bare har vært i Ca og ikke florida? Uansett er det hennes valg og hun skal ikke angre på det. hvis du har lest bloggen sin i det siste sier jo hun at hun hadde det helt fantastisk og da kan du jo ikke si til hun at california var mye bedre

  18. Hahhah herregud, Kristine skrev jo bare hvorfor hun mente Florida var best! But I agree, Florida er best. Var der selv i sommer 🙂 GO FLORIDA!!!!!!!!!!! :***:*:*:*:***

  19. Hvordan fikk du turen sponset?
   Fikk du velge hvem du ville bo med selv?
   Når fikk dere dra for å shoppe? Kunne dere dra hvor som helst? Med eller uten ledere?
   Hvor mye lommepenger tok du med? Brukte du opp alt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg