svar på spørsmål: språkreisen til Florida

Hvor lenge før bestilte du turen?
Jeg bestilte den i fjor høst, da jeg fikk tilbud om reisen. Det er veldig få plasser igjen til USA, så dere som vurderer burde kjappe dere. Tror noen av destinasjonene er fullbooket nå, også.

Hva var gjennomsnittsalderen? Jeg fyller 18 og er redd for å være den eneste 18-åringen..
De fleste var 97 og 98, tror jeg. Var også 96 og 99. Jeg synes blandingen var helt grei, og jeg synes ikke du er for gammel om du er 18 år.

Hvilken karakter burde man ha i engelsk for å dra?
Pøøh, det spiller ingen rolle! Det lover jeg deg. Man drar jo for å bli bedre i språket, så det skal du absolutt ikke tenke på. Flink blir du uansett 🙂

Var det mulighet for sunnere mat?
Ja, på Publix (matvarebutikk som lå i nærheten av resortet vi bodde på) solgte de masse sunne greier. De har jo et enormt utvalgt av frukt i USA blant annet, og type all frukt der er jo genmodifisert så jordbærene for eksempel er svære, røde og skikkelig gode. Digg!! Når det gjelder sunn mat på restauranter så var det litt vanskeligere, og spesielt når vi var i Disney World. Det var KUN burgersjapper å finne, og jeg og Veronika lette parken rundt etter noe annet enn fast food. Haha! Men frokosten og lunsjen vi fikk på hotellet var veldig bra – for der hadde de skikkelig utvalg og både sunne og usunne alternativer. Men ikke stress med maten, du finner noe du liker uansett. Og dessuten så er det jo ferie 😉 

Hvor mye lommepenger brukte du?
Det har jeg faktisk ikke regnet ut enda, noe som er skikkelig dumt i grunn. Men jeg brukte overraskende lite på shopping, og overraskende mye på mat. Haha. Tror ikke jeg oversteg mer enn 15 000 i lommepenger om jeg ikke tar helt feil.. Skal du shoppe mye ville jeg hatt med 20 000, men du klarer deg fint med 15 000!

Hvilket nivå/level kom du på?
Jeg kom på nivå 5, som er det beste. Nesten alle nordmenn kommer på nivå 4 eller 5, siden vi er så flinke i engelsk!

Blir det vanskelige og utfordrende oppgaver på skolen?
Absolutt ikke! Skolen er bare gøy og sosial, hvor man diskuterer gøye temaer og gjør enkle oppgaver.

Vil du anbefale veldig sjenerte folk å dra på språkreise?
JA! En språkreise er en perfekt mulighet til å bli mer utadvent, så kjør på sier jeg.

Hvorfor kjøpte du ikke noe fra Abercrombie & Fitch og Hollister?
Jeg kjøpte èn topp fra Abercrombie, men ingenting mer. Haha, hvor skulle jeg hvis jeg ikke fant noe jeg likte? Jeg synes det er så sjuuuukt teit å kjøpe klær fra kjente merker kun på grunn av merket. Synes synd på folk som har en slik tankegang.

Er det vaskemaskin der?
Oh yes! Men den ødela frynsetoppen min slik at den ble revet i fillebiter… </3 Det var riktig nok det eneste plagget så ble ødelagt da, så den er helt trygg å bruke. Du slipper altså å kjøpe nye truser om du skulle gå tom. Jeg tok ikke med meg 30 truser, liksom.

Hvordan var det med mensen mens du var der?
Det gikk fint. Brukte bare tampong hele dagen, men det var så klart litt irriterende når jeg skulle bade. Anbefaler å gå på p-piller slik at du kan utsette menstruasjonen. 

Hvordan var flyreisen?
Fantastisk! Haha, utrolig nok. Jeg sov sikkert halve flyreisen, og vi fikk puter, pledd og god mat. Det er absolutt ingenting å grue seg til.

Er det billig i Florida?
Merker som VS, Michael Kors, Abercrombie etc. er litt billigere i USA enn i Norge, ja. Vanlige klesbutikker var også litt billigere, så ja, i forhold til Norge var det rimeligere. 

Går det bra å dra alene uten venner?
JA! Dra alene! Jeg anbefaler det på det sterkeste. Da slipper du å bli avhengig av venninna di, og du får sååå mange venner.

Legger man mye på seg av å være i USA en måned?
Neiiii, man legger liksom ikke automatisk på seg av å være i USA. Det kommer jo helt an på om du spiser alle donutsene du kommer over. Hehe, u see my point? Jeg følte derimot at det gikk veldig lang tid mellom måltidene og jeg spiste sjeldnere enn hva jeg gjør her hjemme. Det var skikkelig rart å ikke ha mat tilgjengelig til enhver tid, for når jeg er hjemme spiser jeg jo hele tiden. Haha!

Har Runwaydreamz en egen butikk bortsett fra nettbutikken?
De har hovedkontor i Los Angeles, men det er ikke en butikk. 

Vet du hvor mye en pakke med Body Mist fra Victoria Secret kostet?
Husker ikke nøyaktig, men de var veeeeldig billige! 80 kr?

Følte du at folk ga deg blikk og baksnakket deg siden du er kjent?
Nei, overhode ikke. Jeg la i alle fall ikke merke til det, haha?? Om folk vil baksnakke meg så får de bare gjøre det, jeg gir blaffen. Jeg hadde tidenes reise og fikk venner for livet – så det stoppet ikke meg!

Er det mye fest og fyll? Mamma lar meg ikke dra hvis det er festing der.
Lederne er ansvarlige for dere og passer på at dere ikke er ute etter leggetid. Det var ingen som festet eller drakk når vi var der, som jeg vet om. Så nei, det kan du si til moren din at hun ikke trenger å bekymre seg for. Jeg kunne aldri sett for meg å feste på språkreisen, for vi gjorde så mye gøy i løpet av dagen!! Og når kvelden kom ville jeg bare sove, haha.

Hvor spiste dere middag?
Vi kunne skrive oss opp på ulike restauranter hver morgen når vi gikk til frokost, og da var alternativene ofte Subway, McDonalds og slike “restauranter”. Men når vi var på shoppingsenter valgte vi selv hvor vi ville spise, samme når vi var i Disney World, Universal osv 🙂

16 kommentarer
  1. Nivå 5 er superlett å nå fordi EF lager testene veldig lette – det er ikke det at nordmenn er gode i norsk, nordmenn er faktisk ganske dårlige i engelsk sammenlignet med andre land.

  2. Vanlig praksis hos EF (og andre reiseoperatører) er at dersom man blir tatt for å drikke, så skal man strengt tatt bli sendt hjem med første fly på egen regning.
   Ei på gruppa mi i 2011 var der plutselig ikke dagen etter en Beach party 😛

  3. På Malta var det sjukt mange som drakk. Heilt ute heile gjengen. Men det gikk fint for dei fleste. Eg sjøl var stuck i en by langt ut på natta, heilt åleine, og tok pirattaxi heim. Grøss og herregud. Det hadde eg aldri gjort igjen. Snaķk om å vere en naiv og uansvarlig drittunge på 16. Men uansett, vertsfamilien min innrapporterte det aldri til ledelsen, så eg gikk klar.

  4. Unnskyld, men å anbefale å begynne på p-piller bare for å utsette mensen en mnd blir for dumt. Det finnes tabletter man kan ta for å utsette så lenge man vet når man får mensen, og det er heller noe du bør anbefale når det gjelder èn gang. Dessuten burde du ikke anbefale slike ting når du har så mange lesere, spesielt unge. Man skal ikke begynne på p-piller for å utsette mensen, det er kun en fordel med de. P-piller er prevensjon som ofte gis for mensensmerter, ikke for å utsette. Men ellers veldig gode og utfyllende svar, jeg reagerte bare litt på det der. Stå på hvert fall ,og håper du koser deg i Oslo nå!

  5. Håper du skal på flere reiser med EF. Det var så gøy og inspirerende å følge bloggen din når du var i Florida 😎💕

  6. Hei! Jeg er 12 år og vurderer og dra på den “juniorgruppen”! Tror du d er bra? Og hvile steder anbefaler du? Pils svar!

  7. At det går an å stille et så dumt spørsmål som “Legger man mye på seg av å være i USA en måned?”
   Hva tror enkelte om USA? Det er lettere å spise sunt i USA enn i Norge fordi utvalget av sunne ting er mye større i USA enn det er de fleste stedene i Norge. I tillegg er mat billig i USA, selv for amerikanerne selv. Så for oss nordmenn er det kjempe billig.

  8. TIL DE SOM LURER PÅ Å REISE ALENE:
   Jeg har alltid vært typen som absolutt ikke klarer meg alene på ting, typ er ikke personen jeg pleier å være med på skolen så skulker jeg- og jeg har heller aldri vært typen til å snakke med folk jeg ikke kjenner. Jeg bestilte språkreise til california i fjor uten å egentlig tenke på at jeg skulle dra alene, noe som egentlig først gikk opp for meg nesten et år senere da jeg satt i bilen på vei til flyplassen, og da gruet jeg meg- men til ingen grunn!!
   Hele turen var MAGISK og helt fullstendig fantastisk fra start til slutt, rett og slett et uforglemmelig eventyr. Det gikk som smurt å bli kjent med alle sammen, når man lever sammen hver time av døgnet i en måned så blir man som en slags familie uansett om man vil eller ikke. Jeg fikk mange både norske og utenlandske venner som jeg fortsatt har kontakt med, og jeg har også blitt mer utadvendt etter at jeg kom hjem føler jeg selv! om du vil bestille språkreise men er usikker pga det sosiale-JUST DO IT. Du kommer ikke til å angre🙏

  9. Jeg lurer på om på språk reisen ville du tatt å lære et språk eller en aktivitet?
   Og må du være med på foreksempel disney world eller er det valgfritt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg