ukens spørsmål #73

Hvilke objektiv bruker du?
Jeg tar alltid bildene med kameraet mitt Canon EOS 500D, men jeg har to ulike objektiv jeg veksler mellom. Vanligvis bruker jeg 50mm f/1.4, med den blir bildene veldig klare og bakgrunnen blurry. Men når jeg henger med venner og tar litt mer hverdagslige bilder, så liker jeg å bruke standardlinsen som fulgte med kameraet mitt. Den har zoom, så jeg får med mye mer i bildet. Ulempen er at blenderen ikke er like lav, så bildene blir litt kjedelige ettersom det er fokus på alt. Jeg har lyst å kjøpe et nytt hverdags-objektiv med lavere blender, samtidig som den har zoom! Det må bli min neste investering!

Mener du at du som blogger med såpass mange lesere har et ansvar for å fronte et sunt kroppsideal?
Akkurat dette spørsmålet synes jeg er ganske viktig og jeg vil gjerne ta det med her i ukens spørsmål. Jeg har uttalt meg om dette tidligere, blant annet da Dagbladet var på besøk hos meg for to år siden og lagde et videointervju av meg. Det jeg sa da står jeg ikke for i dag, for jeg har vokst siden den gang. Vel, ja, jeg mener absolutt at jeg som blogger har et visst ansvar for å fronte gode verdier og ideal for dere. Vi er jo alle en del av samfunnet, men vi som blogger og har store følgertall har gjerne et større ansvar enn enkeltpersoner, med tanke på hvor mange mennesker vi når ut til hver eneste dag. Altså, ALLE skal få være seg selv. Enten man er slank eller kraftig, høy eller lav, har former eller ikke former. Vi kan ikke forandre på oss selv. Jeg er tynn, for tynn, og jeg skulle gjerne lagt på meg et par kilo. Men slik har jeg alltid vært. Jeg har alltid vært en “pinne”. Det ligger i genene mine å ha høy forbrenning, men jeg vet at dette vil jevne seg ut med årene. Derfor har jeg lært å akseptere meg selv. Jeg har aldri oppfordret noen til å se ut som meg, jeg har deriomot heller prøvd å fortelle at man skal være fornøyd med seg selv. For det skal man jo! Jeg elsker sunn og næringsrik mat og deler derfor gjerne en sunn oppskrift til dere i ny og ne, men jeg blogger jo ofte om godteri og søtsaker, nettopp fordi jeg er en sucker for det også. Jeg elsker å gå på fjellet og spise sunn pizza, men jeg elsker trolig sjokolade enda mer. Det handler om å finne en fin balanse! Og akseptere seg selv. Da har man det 🙂

<3 <3 <3

Hvilken hastighet løp du på når du løp 1 mil? Hvordan har du trent for å få så bra resultat, altså 53 minutter?
Jeg lå på ca. 10/11 km/t, og for å få litt fart på et ga jeg på inn i mellom og løp på 13 hm/t. Ble faktisk selv ganske overrasket over at jeg kom i mål så tidlig, til tross for at det var min første mil noensinne. Men jeg er utrolig lettrent og det har jeg alltid vært. 
(Etter kyssesyken hadde jeg jo ikke trent på nesten tre måneder, og likevel tok det ikke lang tid å komme i form igjen) Og så har jeg har jo gått på ulike sporter hele livet mitt, og med en atletisk kropp (lange og slanke bein) har jeg en stor fordel. Men ja, jeg vet ikke helt jeg… Jeg elsker å løpe, joggeturene mine på fjellet har visst gjort nytte!

Hva trener du i?
Jeg har lagt 2XU-tightsen på hylla i det siste jeg, for jeg synes ikke den er så behagelig lengre. Før var jeg helt frelst, men nå synes jeg den bare er skikkelig slitsom å ha på seg… Er jeg den eneste?? Jeg trener i bomullstights fra Nike og det er SÅ mye bedre. Og så har jeg en langermet treningsgenser fra Nike jeg også bruker. Mye klær, høhø.

Når skal du til Rhodos?
Det har vi ikke helt bestemt oss for. Men det blir i alle fall etter 13. juli, for da er Julie 18! CHEERS.

Hvilken størrelse har du i Nike Air Force-skoene?
38.5, som egentlig er litt stort. Men men! De er nydelige, så jeg bryr meg ikke. 

Trener du hver dag? Trener du for å få en fastere eller større rumpe?
Jeg har begynt å trene ca. 3-5 ganger i uka, noe som er veldig mye til å være meg. Og når det gjelder rumpa… Jeg trener for å FÅ rumpe. Haha, jeg har jo nada. But I’m working on it.

Gjør du mye husarbeid hjemme? Må du vaske, rydde, lage mat etc…?
Jeg gjorde mer før.. Ooopsi. Jeg vasker ikke huset på daglig basis nei, men jeg gjør veldig mye av mitt eget arbeid. Vasker ofte mine egne klær, rydder alltid mitt eget rom (selvfølgelig) og holder orden på badet jeg bruker. Er jeg alene hjemme holder jeg selvfølgelig huset strøkent, og det hender faktisk at jeg får sånn sykt ryddekick inn i mellom og så overrasker jeg mamma og pappa med at jeg har vasket. Haha, nå kommer sikkert mamma og pappa til å le når de leser dette, men det hender!! Jeg er en person med støv på hjernen da, så rommet mitt MÅ være ryddig og vasket til enhver tid. Får ikke gjort noe hvis ikke.

Hva skal du i sommer?
Jeg skal på en storbyferie med Veronika (forteller mer om det snart) og så blir det sydenferie med gutta mine. Altså Julie, Ing og Vic ♥ Ellers har jeg med vilje planlagt å ha en “fri” sommer, slik at jeg kan gjøre mye spontant og ikke minst…. være med vennene mine!! Hele sommerferien gikk jo bort i fjor, jeg var jo syk ca. halve ferien, og så dro jeg på språkreise i èn måned. Det var jo selvfølgelig verdt det (hadde som dere sikkert skjønner THE TIME OF MY LIFE), men i år vil jeg være mye mer med vennene mine. I år har jeg jo lappen også, så da kan vi finne på mye mer og mulighetene blir plutselig mange. Herregud, som jeg gleder meg.

Rhodos i 2013

Planlegger du antrekkene dine kvelden før, eller gjør du det på morgenen?
Før var jeg sinnsykt flink til å finne antrekket på kvelden, slik at jeg la alt frem og hadde det helt klart. Nå i det siste har jeg vært skikkelig dårlig på det, for jeg orker ikke kle meg noe spesielt på skolen når det er vinter og iskaldt ute. Altså, skolen våres om vinteren… Jeg går jo rundt som en ispinne!! Når våren kommer blir jeg derimot mye mer kreativ og det frister liksom å finne fine antrekk når det er sol og lyst ute. Aaah, som jeg gleder meg!


Hvis dere har spørsmål til neste uke så hadde det vært flott om dere stilte de i dette innlegget, slik at det blir enklere for meg å finne de! 🙂

50 kommentarer
  1. Av alle sydenturene du har vært på, hvilken var best og hvilket hotell bodde du på da? Lurer for planlegger en tur 🙂

  2. hvordan er lærerene på hafstad ?
   Har hørt såå mye drit om skolen og lærerene, men om jeg skal gå påbygg må det bli enten hafstad, eller langt vekke. så lurer veldig på hvordan de er der 🙂

  3. Jeg har et problem med å være for tynn…legger bare ikke på meg. Nå er det til og med noen som har fått for seg at jeg har anoreksi, og det gjør meg virkelig lei meg. Anoreksi er en sykdom-det er ikke bra! Jeg spiser som en hest, og vil ikke at noen skal tro jeg har et dårlig forhold til mat.

  4. heihei! Har du sett på noe hotell/leilighet til rhodos? Planlegger tur selv, men har ikke funnet noe enda som passer meg..ønsker selfølgelig sentralt til både uteliv og strandliv.:-)

  5. Sitter her og tenker:SJOKOLADE !! Hehe:D Ja uansett lurer jeg på noe.
   Liker du å lese?
   Hvordan er en vanlig dag for deg?
   Hvor shopper du mest i Førde?
   (E i fra Førde så måtte berre spørre;D)

  6. Hei Kriss! I have read your blog for six months now (I can read Swedish, so that’s why) . Here’s my question.
   One day I read your old posts from the year 2012 and you said that you “hate the way your legs look in leggings”. You thought that they seemed thick. I got a bit worried, althought you truly are the healthiest and happiest person these days. Have there been times when you were unsatisfied with your body? I hope you answer. <3

  7. Jeg synns en, såfremt en sunn, at det skal veldig mye til før en er for tynn eller for tykk. Du, Kristine, er sannsynligvis raskere, mer utholden, sterkere og har bedre spenst enn jenter flest. Når du etter alt å dømme ikke er underernært på vitaminer og mineraler faller du ikke i kategorien for tynn. Når du heller ikke aktivt går ut å sier at ‘Slik skal en være. Er en ikke slik så er en ikke bra’ eller ‘Slik skal en ikke være’, syns jeg også du har ditt på det tørre i forhold til kroppspress og idealer. Hvilke tanker dine lesere gjør seg etter dette er på dem.
   Du er kjempeflott og veldig flink, Kristine. Lykke til videre!

  8. Hei! Jeg lurer på hva du hadde gjort om søsteren din hadde begynt å blogge nå i denne alderen? Og om du kunne lage flere YouTube videoer? Må først å fremst bare si at jeg elsker bloggen din og at jeg har vært fast leser utrolig lenge! Stå på videre, Kristine!!!

  9. Hva tenker du om førstegangstjeneste? Du er jo 97er, og siden jenter stiller likt som gutter nå, så vil du jo mest sansynlig bli kalt inn på sesjon del 2 om du ikke lyver deg gjennom del 1. Du har bra karakterer, og du er sprek, så vil se for meg at du vil være veldig attraktiv for forsvaret. Kan se for meg deg som hundefører eller militærpoliti faktisk! 🙂

  10. Hei søta! Har et spørsmål til spørsmålsrunden; Hvordan var det å starte med tysk på VGs? Har spansk nå og vurderer det nemlig, så kunne du skrevet litt om hvordan det er, eks. vanskeligsgraden i forhold til spansk?:) Må du ha tysk i 3.kl også, eller er det bare i 2 år. Har hørt det er vanskelig å få gode karakterer i tysk nemlig, så er litt usikker:)

  11. Hei! Løper også mila i ny og ne (ute for det meste da), og kondisjon er absolutt det jeg liker best å trene. Er også nokså høy og tynn, så har litt “løpekropp” jeg også – ikke like fin og fit kropp som deg da (i mine øyne), men jeg er kjempefornøyd med meg selv (eller, kunne gjerne tenkt meg mer muskler da, men det gjør vi vel alle(?!)). Er så godt å se en bekreftelse på at det er fler i kategorien tynne mennesker som er glad i sunn mat, og får “lov” til det, men med en god balansegang! Kjenner meg så igjen i det du skriver – spesielt i det med sjokolade da, høhø..
   Okei, men jeg det jeg egentlig lurte på var:
   Løper du med bakke på mølla, slik som på mila og geriljaintervallene? Blir veldig mye prat om det her nå, men det er såå stor forskjell på 0% og 3% f.eks. (eller 0% og ute for den saks skyld).

  12. Synd du ikke vant Vixen Blog Awards..Føles kanskje litt rart å tape mot en 14-åringen,men ja du har en veldig bra blogg ! STÅ PÅ!!

  13. Synes det er så fint med sånne spørsmålsting en gang iblant! Jeg er virkelig enig i at man må være fornøyde med seg selv, og synes det er kjempebra at du også skriver at du er det, og prøver å fremme at uansett hvordan man ser ut så er man vakker:)

  14. Åååå vil også til rhodos! Er helt nydelig der og enormt kjekt:-) Var der ifjor sommer med en venninne, men turen ble ikke heelt som planlagt og har superlyst å reise tilbake iår… men ingen av venninnene vil bli med og noen av dem har kjærester de skal reise sammen med! Haha #lonerferie
   Søker reisevenner=))))

  15. Skal til København så har noen spørsmål angående det:
   -Hvilke hotell ligger du på/anbefaler du?
   -Butikker som er vært å besøke?
   -Restauranter/cafeer?
   -Har de Victoria secret på flyplassen?

  16. Jeg tror noe av det som ødelegger selvbildet til så mange jenter er at vi ikke ser jenter som ser ut som oss selv på reklamer, magasiner osv. Men det er så sykt bra at naturlig tynne jenter kan komme inn på denne bloggen og se noen som seg selv, og som eier det! Du er ikke redd for å vise frem kroppen din som den er, og det er et veldig bra forbilde for mange unge jenter. Det får du ikke creds for, noe jeg syns du burde. Jeg tror du gir mange unge jenter muligheten til å se hvor fin man kan være, bare man er seg selv hundre prosent.

  17. Hei
   Har lest bloggen din i noen måneder nå og ville bare si at bloggen din er den beste av alle jeg har vært gjennom (FOR MEG da) 🙂
   -når begynte du å sminke deg?kan du si litt om det??
   -har du nike free run ?
   Håper og venter på svar ♥

  18. Hei
   Har lest bloggen din i noen måneder nå og ville bare si at bloggen din er den beste av alle jeg har vært gjennom (FOR MEG da) 🙂
   -når begynte du å sminke deg?kan du si litt om det?? -har du nike free run ?
   Håper og venter på svar ♥

  19. Er så bra du fremhever at noen faktisk er naturlig tynne – vært der selv – tynn som en strek hele oppveksten, når jeg ser på bilder fra jeg var 17/18 ser det jo ut som jeg hadde anoreksi omtrent (langt i fra sannheten hahha sjokoladeeee), men da jeg bikka 20 og åra etter så har jeg nå begynt å få litt flesk på kroppen jeg og så haha, nesten godt synes jeg! Men må litt mer til får å holde seg fit da 😉

  20. Nydelig svar på spørsmål to! Kjente jeg ble i godt humør av det! 🙂
   Jeg skal på språkreise til sommeren, og lurte på hvilken gruppe man er mest med mens man er der. Alle som skal på språkreise reiser ikke på samme dato, så lurer på om jeg skal gå i klasse og dra på utflukter med de som drar samme dato som meg?

  21. Anonym: hadde tysk i tre år på VGs og ikke absolutt vanskelig å få gode karakterer i! 🙂 siden du ikke har hatt tysk på ungdomsskole, så blir nivået på videregående lettere enn hvis du har hatt tysker ungdomsskolen. Men nivået i siste året er hardere og litt vanskeligere! Men har du jobbet mye, vil du ikke få problemer 🙂

  22. Veldig gode svar, bra du tok opp det med hvordan et blogger ideal bør være. Du er kjempe flink til å blogge, stå på videre! :-))

  23. Hva tenker du om at folk kommenterer kroppen din? Jeg har akkurat samme kropp som, faktisk litt tynnere også. Jeg spiser som en hest og trener styrke. Det verste er vel at de fleste på den vidregående skolen jeg går på, stirrer på føttene min når de går forbi meg. Det har gått opp for meg for lenge siden at det er bare sånn jeg er! Det har hjulpet veldig hvis du kunne fortelle litt om det 🙂

  24. Hvilken størrelse har du i 2xu tightsen? Jeg har selv ganske tynne, men lange, ben og M er AAlt for kort… Så da blir det til at jeg hele tiden må dra den opp?

  25. Barberer du underlivet? Og isåfall, hvilke produkt bruker du? Jeg er selv 15 år og jente, og vet ikke hvilke produkter jeg skal bruke. Tørr heller ikke å spørre noen, så det hadde vært til stor hjelp, du aner ikke..

  26. Hvor er FRENDS-headsetet ditt fra? De er så utrolig fine, men jeg finner ingen steder der de selger dem… Blir takknemlig for svar:)

  27. Kan jeg spør deg hva seksualiteten din er? om du vil si, selvsagt. (Lurer egentlig bare på om du er streng med seksualiteten din eller om du er mer fleksibel så du ikke bryr deg om kjønn).

  28. kan du skrive et eget innlegg om hvordan førerprøven er? eller kanskje et helt innlegg om hvordan du gikk frem for å få lappen? ser det er en del som spør om det, og jeg lurer spesielt på det med oppkjøring siden jeg snart skal! hadde blitt glad om du gjorde det 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg