trenger du råd?

Jeg så Andrea Badendyck laget et innlegg hvor leserne kunne spørre henne om råd, og så svarte hun på noen av dem i et eget innlegg. Det var en skikkelig god idè synes jeg! Dere sender meg jo ofte mailer og anonyme kommentarer på bloggen og spør meg om ulike ting, alt fra venner og gutter, til skole og pubertet. Jeg ELSKER å gi råd til andre, så når for eksempel når en venninne ringer meg eller prater til meg om et problem så setter jeg skikkelig stor pris på å være til hjelp. Spesielt når det kommer til gutter, haha! Til tross for at jeg ikke har stor erfaring selv – ironien i det.. Kanskje jeg bare leser mennesker godt 🙂

Vel, fyr løs! Har du et problem med kjæresten din eller venninna di? Lurer du på noe med skolen? Selvtillit? Det kan være hva som helst egentlig, bare noe du lurer på eller trenger hjelp med. Jeg velger ut et par og svarer på dem i et eget innlegg ♥

132 kommentarer
  1. Hei.. jeg sliter utrolig mye med kroppspress. Andre sier at jeg har en helt normal kropp mens noen av mine nærmeste veninner sier det snart kan se ut som om jeg har anorexsia. Men jeg ser ikke dette selv? Jeg føler meg lubben, jeg har ikke noe god selvtilitt i det hele tatt. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke kan se meg selv på samme måten som andre kan? Det har gått alt for langt nå, jeg vil ikke spise ditt eller datt og trener hver eneste dag, noe som ikke er sunt for meg siden jeg i tillegg er vegeterianer. Hva kan jeg gjøre for å få bedre selvtilitt igjen, for at jeg skal skjønne at jeg ser okei ut? Jeg vil bare ha det bra meg meg selv igjen, og ikke ha det som det er nå..

  2. du virker som en utadvent jente, liksom jeg har lyst på flere venner men er ikke såå utadvent. kan du hjelpe med med hvordan jeg skal starte en samtale??

  3. Jeg føler venninnen skal kommentere ALT jeg gjør ! For eksempel er jeg for tjukk,eller så var ikke bilde mitt fint nok …og sier jeg det til henne så KLIKKER hun !

  4. Hei Kristine!
   En gutt som jeg liker veldig mye, pleier å komme å noen ganger legge armen rundt meg og legge begge armene på skuldrene mine og sånt. Han pleier også å snakke veldig mye med meg, tulle med meg og er utrolig snill mot meg! Jeg lurer på om dette er et “tegn” på at han liker meg..? Jeg liker han kjempe godt selv men jeg lurer på om han liker meg tilbake, er dette et “tegn”?

  5. Jeg får nesten ikke lov til noen ting av foreldrene mine. jeg får aldri lov til å dra til byen alene, mens alle andre vennene mine får lov. Jeg får ikke lov til å dra ut litt sent og får nesten ikke lov til noen ting. Hvordan skal jeg få snakket til dem om dette?

  6. Vel jeg lurer på om noen vil liksom noen gang bli forelsket i meg? føler ikke at noen legger merke til meg

  7. hei, min betevenninne er sjalu på meg og hermer etter meg veldig mye jeg har blit lei av henne og tenker og ta avstand fra henne pga at jg ikke tåler at hun er som meg eller hermer meg.jeg hjelper henne når hun trenger meg og når det er snakk om meg bryr hun ikke seg hun synes det er kjdelig og høre på meg hun liker ikke at jeg skal møte kompisene hennes og hun liker ikke at jg er venn med venninnene hennes. og når det gjelder gutter blir hun irritert for at jeg får kjekke gutter og ikke hun. hun har aldri vært der for meg når jeg trenger henne. hva skal jeg gjøre jeg vil ikke snakke med henne om det. jeg har blit veldig usosial pga det. jente-16

  8. dette var smart, og jeg lurer på en ting:-D jeg skal søke på vgs om under en måned, og vet virkelig ikke hvilken skole? jeg er veldig bestemt på å bli lærer, og trenger da generell studiekompetanse. jeg vurderer enten å gå helse med påbygg, eller bare vanlig studiespesialisering. synes du studiespes er vanskelig? jeg har greie karakterer (4,3 i snitt) men lurer likevel på om det blir “for hardt” for meg, og om jeg er motivert nok til det? tusen takk for svar!

  9. Hei! Jeg skal på språkreise til sommeren med ef og vet at du har god erfaring med det, så jeg ville blitt utrolig glad om du kan svare på spørsmålene mine 🙂
   Hvor lang tid tok det før du ble kjent med folk da du dro på språkreise, og hvordan ble dere kjent?
   Var det veldig kleint i starten da dere liksom møttes?
   Hvordan tar ef-lederene ansvar i forhold til det å få venner og bli kjent? Jeg er veldig beskjeden og er litt redd for at jeg kommer til å være ganske alene, skjønner du! 🙁
   Som sagt blir jeg uendelig glad hvis du tar deg tid til å svare.

  10. Hei!
   Jeg går nå i andreklasse på vgs, og har valgt realfag. Karakterene mine er forferdelige, og jeg har innsett at realfag ikke er for meg. Jeg har alltid vært den smarte jenta, og jeg tar det veldig tung å gjøre det så dårlig. Men realfag er rett og slett noe jeg ikke takler. Jeg skulle ha valgt samfunnsfaglige fag( som jeg alltid har gjort det bra i). Nå står valget mellom å fullføre realfagslinja med dårlige karakterer, eller å starte andreklasse på nytt og velge de rette fagene for meg. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og ser på begge alternativene som mislykkelse. Hva er dine råd, tips og tanker rundt dette?

  11. Hvordan kan man ta kontakt med en gutt du er forelska i, men som du ikke prater noe særlig med? Jeg kjenner han litt fra før og lurer på hvordan jeg skal ta kontakt uten at det blir kleint..

  12. Hei, jeg sliter veldig mye med selvtillit fordi jeg ikke hat komt like langt i puberteten som andre.
   Og jeg er ganske lav og tynn…vêr så snill å svar

  13. sliter veldig med selvtillit. det eneste jeg liker med meg selv er rompa, ehhehe. som forsatt ikke er bra nok

  14. Jeg har utroolig lyst å dra på språkreise i sommer! Vet at det er flere plasser igjen på den destinasjonen jeg ønsker i sommer, men da må jeg kjappe meg. Problemet er bare at mamma og pappa er ganske skeptisk til hele opplegget og har hørt en del rykter om ef osv.. Blir 16 i år, og vil si jeg er en ganske ansvarlig og selvstendig jente. Hvilke argumenter kan jeg overtale mamma og pappa med for at de skal få ræva i gir og si ja???

  15. Jeg liker en gutt som går i klassen min. Jeg har likt han helt siden vi begynte i samme klasse på videregående i fjor, men jeg tør ikke å snakke med han. Ofte i timene ser vi på hverandre og vi blikket våres møtes ofte, og da kjenner jeg at det kribler skikkelig i kroppen. Han snakker med mange av de andre jentene i klassen, men aldri med meg. Jeg vet ikke om han liker meg, men det virker veldig sånn på måten han oppfører seg på. Hva skal jeg gjøre? Jeg blir veldig sjalu når jeg ser han sammen med andre jenter og søker han opp på Facebook-chatten hele tiden for å se hvor lenge siden det var han var pålogget. Bør jeg fortelle han hva jeg føler eller blir det for teit når jeg ikke kjenner han så godt, fordi vi aldri har snakket sammen?

  16. Trenger noe råd;
   Hva skal man gjøre om din bestevennine velger bort deg, i til fordel for en annen vennine?
   Hvordan klarer dere å ha en så god venne gjeng? Virker som at det er lite drama i venne gjengen, hvordan får dere til det?
   Skole;
   Har du noen gode studie tips?
   Pugge tips, hvordan øve til prøve og slik.
   Du høres ut som en som tar skole seriøst så kan du komme med noen råd på skole fronten?
   Det hadde vært til god hjelp 🙂

  17. Hei! Du virker som ei glad jente som har det bra og klarer å tenke positivt. Jeg er en ganske negativ person, føler ikke at jeg klarer å glede meg til ting eller rett og slett føle meg lykkelig. Så jeg lurte på om du hadde noen tips for å bli en gladere person, sette mer pris på ting og faktisk føler meg lykkelig.

  18. Jeg sliter med kroppspress og selvtillit. Jeg føler meg mye tykkere enn alle vennene mine men i følge min BMI er jeg normalvektig.
   Likevel føler jeg at det er masse press med blant annet instagram og at alle forventer at man skal være veldig trent og muskuløs, i tillegg til tynn og ha nærmest null kroppsfett.
   Jeg spiser sunt, men liker og kose meg og noen uker blir det en del junkfood og godteri. Jeg trener normalt, men ikke 5 dager i uken slik vennene mine gjør..
   Sliter du med kroppspress og har du eventuelt noen råd som kan gjøre ting lettere?

  19. Hei! Jeg har akkurat hatt en stor krangel med en av mine bestevenninner gjennom hele ungdomsskolen. Saken er det at krangelen er helt tåpelig, og jeg mener at dette ikke er noe å avslutte et langt vennskap over. Hun mener tydelig det motsatte, og legger all skylden på meg. Jeg innså at denne krangelen var dråpen som fikk begeret til å renne over, for jeg har helt ærlig ikke hatt det så bra med å være venn med henne. Jeg ser jo nå at hun aldri har vært en venn for meg, men alikevel så vil jeg ikke gi slipp. Jeg skjønner ikke hva det er som holder igjen. En venn burde jo være en som får deg til å føle deg bra, burde det ikke? Har du noe råd hva som kan hjelpe meg til å gi slipp?

  20. hei! Jeg og kjærseten min har det veldig bra sammen, men jeg føler vi begge mister mange av vennene våre! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg vet ikke hva jeg føler for han lenger… Han er utrolig snill mot meg, og han støtter meg i alt. Men jeg føler ikke jeg klarer å gjøre det samme tilbake. Jeg er utrolig glad i han. Vi har vært sammen snart i 2år og jeg sier alltid til han at jeg elsker han like mye som første gangen, men til meg selv sier jeg det litt motsatte noen ganger. Jeg er redd for å miste han, fordi han betyr jo alt for meg. Jeg kan si alt til han. og han gjør meg jo lykkelig! Men jeg er veldig usikker….

  21. Hei!
   Jeg sliter skikkelig med å få motivasjon til trening og kosthold. Jeg har prøvd alle tips som fins ved å se på inspirerende bilder, vidoer, høre på treningsmusikk and so on… Jeg har prøvd å spise sunt i en liten periode men sprekker hver eneste gang. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få til å klare å spise sunt og få ræva i gir å trene… Sliter skikkelig med motivasjonen selvom jeg har veldig veldig lyst! Så plis gi meg noen råd eller tips som kan få meg i gang…

  22. sliter med øyenbryn! Dette er vel ikke såååå viktig fra alle andre spørsmålene men allikevel gurl, du vet dette er viktig

  23. Hei Kristine!
   Nå om bare et halvt år starter jeg på videregående. Er så utroooolig redd, siden jeg nå går på en litt liten skole med null merke eller utseendepress. Er liksom ikke vant til det? Føler vgs blir HELT annerledes. Har også en vennine på denne skolen jeg er veldig god venn med, og er egentlig veldig redd for å miste det vennskapet + ikke få nye venner på VGS! Hvordan opplevde du VGS til forskjell fra ungdomskolen?
   – En desperat 15 åring fra Oslo.

  24. Hei, har du noen tips til hvordan å spare?
   som lage sparegris?
   lage matpakke?
   kanskje belønne seg selv med noe hvis man klarer å motstå fristelsen fra å kjøpe noe?
   Jeg prøver å spare og har faktisk klart det ganske bra, har 20 000 på kontoen som jeg har klart å spare opp. Men kanskje dette hadde vært et kult tema til et innlegg? 🙂

  25. Hei! Æ slitt my med å svar å framfør muntlig! Har du nånn gode råd får å “overvinn” det? Hadde hjelpt masse💕 ælske bloggen din by the way

  26. I klassen min klarer jeg ikke komme helt ”inn” i gjengen. Jeg klarer ikke være med selv, og tørr ikke alltid si det jeg vil i en samtale. Holder litt tilbake å tør ikke være meg selv og åpen. Har du noen tips til hvordan jeg kan bli bedre på det? Tror jeg har litt sosial angst egentlig, liker meg ikke i store folkemengder, er veeldig slitsomt dette, så håper du har noen tips 🙂

  27. Kan du plizz svare pp dette, enten i kommentarer eller på bloggen😊jeg trenger tips til valentins gave til kjæresten(gutt) til en grei pris. Hadde blitt veldig glad om du svarte ✨ du er så utrolig nydelig og har så fin kropp 😊håper jeg møter deg en gsng i livet. Det hadde vært så gøy😊du skriver så bra og innleggene dine er interessante og det handler om masse forskjellig👍du er en utrolig flink blogger!

  28. Jeg og kjæresten har et veldig bra forhold. Han sier han elsker meg og jeg er alt for han. Han er også ganske flink til å vise det. Men hvsi vi ikke har vært sammen på noen dager, så tenker jeg “Gjør jeg noe galt? Er det noe som er galt? Elsker han meg ikke like mye lenger?”. Tror det bare er hodet mitt men jeg trenger råd til hvordan jeg skal tenke annerledes. Værsåsnill å svar meg 🙂

  29. hei:) Jeg sliter litt med selvtilitten min når det kommer til høgda mi. Jeg vet jo at du er høg, men jeg er jo 1.90 og synes ikke dette er noe kjekt i det hele tatt, så lurte på om du hadde noen gode ord eller råd til å kunne tenke mere positivt på det?

  30. Hei!
   Jeg har selv null pupper, og null kløft.. Puppene er ikke små en gang, det er heeelt totalt flatt.
   Det preger selvtilliten min utrolig mye, og det påvirker hverdagen min ubeskrivelig mye.. Både i forhold til at jeg føler jeg ikke kan ha type, ingen bh’er passer til meg (noe som ødlegger selvfølelsen min, føler meg sykt guttete siden jeg ikke har noe), og jeg føler ikke jeg kan gå i mange typer klær.. Gjemmer liksom alltid overkroppen min i en stor hettegenser osv.. Utrolig lei av dette problemet..
   Så lurte på om du kunne hjelpet meg med råd og lignende? hvordan er ditt forhold til små pupper?

  31. Heii! Jeg og bestevennina mi har mistet litt kontakten etter vi begynte på forskjellige vidergåendeskoler noe som jeg personlig tar veldig tungt… Vi ble bestevenner etter kort stund på ungdomsskolen og hun sa ofte i slutten på tiende at vi ikke måtte miste kontakten fordi vi var så nære venner. Men nå svarer hun meg nesten ikke og når jeg spør om å bli med henne, kan hun nesten aldri. Føler ikke at jeg maser, men vil ikke gi opp når hun var min nærmeste vennine! Vurderer å gi opp!? hva skal jeg gjøre?

  32. Hei, jeg sliter skikkelig kropspress, ha bra karakterer, være hyggelig mot alle, være tynn. Dette gjør at jeg stresser syyyykt mye. Jeg orker nesten ikke mer. Kroppen føles tung og sliten men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler meg feit selvom vennene mine sier jeg er tynn, jeg føler jeg har dårlig karakterer osv. Jeg føler jeg aldri blir bra nok. Jeg har så sykt lyst til å være den “perfekte” jenten. Med en gang noen gjør det bedre enn meg 🙂 skolen, trening ett eller annent, klarer jeg ikke å vise at jeg er glad 🙂 dems vegne, fordi jeg blir sur og sint 🙂 meg selv fordi jeg ikke klarer å gjøre det like bra!! plizzz hjelp meg!!!!

  33. I det siste har jeg hatt det litt vanskelig når det kommer til skole. Jeg går i tiende klasse, og om bare noen månder skal jeg begynne på vgs. Jeg gruer meg skikkelig fordi jeg er redd for at jeg ikke vil få meg noen nye venner. I løpet av de siste måndene har keg og venninen min glid litt fra hverandre og jeg har tilbrakt mesteparten av friminuttene for meg selv. Jeg føler meg helt elendig og jeg vil ikke oppleve det samme på vgs.

  34. Hei. Jeg har et lite gutteproblem… Det er en gutt som ikke bor samme sted som meg som jeg har blitt littt interessert i. Vi har aldri snakket sammen sånn på ordentlig, og jeg lurer på om jeg skal ta kontakt på noen som helst måte. Hvis du mener jeg burde det, i såfall hvordan? Jeg er veldig redd for å bli avvist.
   Hillsen håpløsjente99

  35. Kjæresten min har bursdag snart og vi har ikke vore så lenge i lag, men vi kjenner hverandre utrolig godt allerede. Spørsmålet er hva jeg kan gi han, i og med at jeg ikke har så mye penger!

  36. I need help when it comes to school stress!! Could you help me with that a bit? I even have some health problems because of stress and I see people around me are collapsing under the school pressure and we would really appercipate some tips on handling this!! Kriss you are really good at school so please help 🙂 school tips for less stress would be GOOD

  37. Hei Kristine. Jeg har ekstremt dårlig selvtillit som kommer av at jeg rakker ned på meg selv hele tiden, jeg bare må kommentere meg selv hele tiden det er grusomt. Og nå føler jeg at mine aller beste venner unngår meg. Foreldrene mine vil at jeg skal Være aktiv men jeg er sliten og trist akkurat nå og er alene inni rommet mitt hele dagen. Jeg vil virkelig ikke leve sånn lengre og jeg føler ofte at jeg bare er I veien pga dårlig selvtillit. Håper du kan gi meg et par tips.

  38. Hei. Jeg har ett lite problem med en gutt. Eller det er kanskje ikke et problem, eller kanskje.. Jeg vet ikke.. Men hvertfall! Jeg og denne gutten, A, holdt på før og vi var mer eller mindre sammen, bare ikke helt offisielt enda. Så skjedde sommerferien, begge var mye borte, forskjellige steder, ferie, treningsleirer, cupee osv, så vi snakket ikke så mye lengre i sommerferien. Etter ferien var ting veldig rart mellom oss, siden vi hadde ikke snakket på lenge, og mye hadde endret seg. Nå har bi begynt å være som før, vi snakker mye, ringer, er sammen og bare har det skikkelig bra sammen. Det jeg lurer på er, er det verdt det? Og gå gjennom dette igjen? Hva om deg blir som i sommer all over again?
   Takk på forhånd<3

  39. Du virker som ei ganske utadvendt jente, så tenkte jeg kunne stille deg et spørsmål.. Jeg er vel egentlig det motsatte, jeg får hele tiden høre at jeg er så stille og at jeg aldri prater. Har det vanskelig med å klare å by på meg selv. Jeg vil klare det og jeg prøver, men det er liksom som om det er noe som holder igjen, som hindrer at jeg kan være meg selv 100%. Aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil jo klare å møte nye mennesker å få venner/kjæreste, men. Hva er ditt råd? og så lurer jeg på hva de mer “utadvendtes” syn på mer sjenerte folk er? Tenker du for eksempel positivt eller negativt om det? takk:)

  40. Hei Kristine
   jeg har problemer med å snakke til gutter… høres litt merkeligt ut men sant.
   Jeg har alltid vært likt av jentene men jeg snakker liksom aldri til gutter.. er jeg bare helt teit, er det derfor de ikke snakker til meg? Når jeg snakker med gutter som er litt mer likt enn andre får jeg liksom ikke til å snakke sånn som jeg pleier med jenter…
   Har du noen tips til hvordan jeg kan snakke med gutter?

  41. Hvordan holder du deg motivert iforhold til skolen? Har ikke ork til å gjøre noe og utsetter alltid ting til siste liten..

  42. Hei du. Jeg har en venninne som nettopp har fått seg kjærste. Og ved dette velger hun bort alle andre vennene sine for å være med typen. Liksom at man han planlagt noe med henne, men så bestemmer hun seg i siste liten for å heller være med typen. Altså det er greit noen ganger å velge bort noen planer, men HVER gang han er ledig ditcher henne heller oss. Og når hun først har tid forventer henne at vi skal ha tid og at alt skal gå etter hennes timeplan. Dette blir veldig irriterende i lengden. De har vært sammen i 4 måneder, og hun burde vel snart klare å prioritere litt anderledes enn å bare være med typen, ikke sant? Ville du kalt dette en god venn?

  43. Hei! Dette var en god ide. Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan man skal takle alt skolearbeidet? Lærerne deler ut prøver etter prøver og noen ganger synes jeg det blir litt vel mye. Går bare vg1 og er helt utslitt allerede. Jobber masse for å gjøre det bra, men det krever mye for jeg er ikke den supersmarte som gjør det bra uten å pugge. Trenger inspirasjon og du gir så mye<3 Digger deg for du gir inspirasjon om alt og jeg føler vi er så like!
   Stor klem.

  44. hei! Det var en periode i livet mitt hvor jeg følte at jeg var litt “femte hjul på vogna” sammen med bestevennene mine… Vi har endret opp i det nå, men jeg er så redd for at det skjer igjen. Jeg er alltid redd for å ikke være bra nok, har du noen råd på hvordan jeg kan motvirke denne frykten??

  45. Hei. Jeg er trolig den eneste omtrent som går vg1 og aldri har hatt en kjæreste eller kysset noen. Merker at det bekymrer meg litt. Har aldri hatt en guttevenn og føler at alle gutta synes jeg er stygg. Har ingen anelse om hvordan jeg skal få meg kjæreste en gang.

  46. Hei, du kommer sikkert ikke til å velge ut dette, men jeg prøver.
   Hvordan er du så selvsikker med høyden din? Jeg er like høy som deg å føler meg veldig ukomfortabel når jeg går me høye hæler. Føler meg som en skyskraper når jeg går rundt… Har så lyst å gå rundt i JC sånn som du gjør men jeg vill ikke ha mye blikk. Hvordan greier du det?:-)

  47. Hei! Vet at dette spørsmålet ikke er i sammenheng med dette innlegget, men prøver fordet:)
   Jeg så du hadde en veldig kul boyfriend bokse som var lys og hadde hull i, hvor har du kjøpt den?:)

  48. Hei! De er en gutt som jeg egentlig har likt helt siden jeg så han, alltid følt at vi er ‘blair og chuck’ om du skjønner, Hahah., i 6 klasse ble vi da sammen, å dette hørest kansje ut som et såkalt ‘fjortisforhold’ men de var det ikke, vi var ilag hele tiden, å kysset osv. Så i 8 klasse gjorde han det slutt, uten grunn å alle sammen har sagt at han angrer sykt så får 1mnd siden(går i 9ende nå)sa han endelig til meg at han likte mej å angret helt sykt. Så da var vi ilag en kveld, og jeg hadde en forferdelig dag å alt gjekk bare galt, å nå liker han meg ikkje lenger. Ble helt knust å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, føler bare jeg går å venter på at han skal like meg igjen.:(

  49. Hei!
   Jeg har et problem med at jeg har to venniner som absolutt skal ha alt jeg ønsker meg! Finner jeg noe fint som jeg vil ha kommer de dagen etter med akuratt det samme. Det skjer hele tiden og jeg er lei av at de alltid skal herme og ikke finne sitt eget. Det gjelder alt i hverdagen til og med mat, spesielt klær og tilbehør:( Kan du hjelpe meg? Også har jeg et problem med selvtillit hvordan får jeg bedre selvtillit? Jeg trenger hjelp!!

  50. Hei! Jeg liker en gutt, men tør ikke snakke med han. Altså, vi har øyekontakt ganske ofte, men snakking… Åhh hvordan skal man starte en samtale uten å bare gå bort til han å virke helt dum..?

  51. Först vill jag bara säga att din blogg är helt fantastisk och du är också helt fantastisk! Jag har följt din blogg i ett par år nu och allt hat och ont du får höra och se, det förtjänar du inte! Jag vet inte hur jag hade reagerat eller hur jag hade mått av elaka kommentarer, men jag hoppas att du håller dig stark!
   Nu till min fråga, jag har varit deprimerad i ett par månader nu och vissa perioder har mitt liv känts helt meningslöst (det har varit perioder då jag mått så dåligt att jag velat ta mitt liv) och min fråga är har du några tips på positiva saker man kan se som kan hjälpa en på vägen? Jag förstår om du inte kan svara då det är svårt att veta vad man ska säga till någon som mår så dåligt. Men jag tänkte ändå ge det ett försök. Även fast jag är äldre så ser jag upp till dig, du har en kämparglöd och en energi som jag hoppas jag själv kan hitta någon gång.
   Ha det jättebra!

  52. Hei, ideen til Andrea er så utrolig bra, og gøy å lese. Gøy at du også skal ha slikt innlegg!
   Jeg er 16 år og får veldig fort vondt i ryggen når jeg trener. Jeg får det spesielt når jeg tar mageøvelser, som for eksempel situps. Har du noe råd om hvordan jeg eventuelt kan trene opp ryggen, eller om du har hørt om noe lignende problem?

  53. Hei! Jeg er veldig forelsket i en gutt, har bare møtt han noen få ganger, men vi har det veldig bra sammen og har hooket flere ganger. Problemet er bare at han også henger med en annen jente, som også er keen på han. Jeg snakket med han, og sa at han måtte velge, fordi han kan ikke gå frem og tilbake hele tiden. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre hvis han velger henne, hvordan skal jeg få han til å “velge” meg? Og hva gjør jeg om han ikke velger meg?

  54. Hei! Fått inntrykk av at du er flink til å snakke med folk og bli kjent med nye folk. Jeg er helt elendig på det. Lurer på om du har noen tips? For jeg har en tendens til å bli en skikkelig awkward og litt desperat person når jeg møter en ny person eller en jeg ikke kjenner så godt. Har du noen råd?

  55. Hei Kristine! Jeg har vært syk i to år med kronisk utmattelse syndrom (me). Dette har begynt å bli veldig slitsomt psykisk den siste perioden, føle ingen forstår meg, syntes det er så vanskelig å si nei til å være med venner, og har mistet mange venner pga dette. Syntes dette er spesielt vanskelig siden jeg er såpass ung, og det er nå jeg skulle “levd livet”, men i stedenfor ligger jeg i sengen hele dagen. Det jeg lurer på er om du har noen tips til hvordan jeg kan unngå å bli sinnsykt deprimert? Er så vanskelig situasjon og er veldig interessert i hjelp og tips 🙂

  56. Hei, jeg skal søke videregående om noen uker, og jeg vet over hodet ikke hva jeg har lyst til å bli når jeg blr stor. Så derfor der det kanskje luret å søke studiespesialisering. Problemet er bare at jeg er så utroolig skolelei, og jeg klarer ikke tanken på mange flere år med tungt arbeid. Jeg har alikevell lyst på en høy utdannelse, og jeg har gode karakterer og et snitt på 5. Jeg lurer på om det er bye arbeid å gå på studiespesialisering, og om det er mye vanskeligere enn ungdomsskolen? Akkurat nå frister det heller å velge den letteste veien ut å velge yrkesfag. Men jeg er redd for at jeg kommer til å angre. hjelp…

  57. Hei
   Jeg begynte på 1 vgs nå i høst. Jeg og bestevenninnen min valgte forskjellig linje, jeg valgte yrkesfag og hun studiespesialisering. Nå har jeg endt opp med å distansere meg fra hun og de nye vennene hennes (kjenner flere av de fra før da vi gikk på samme ungdomsskole) fordi jeg blir sett litt ned på nettopp fordi jeg går yrkesfag. Det blir sett på som “de som ikke gidder å gå på skolen”, noe jeg ikke akkurat gjør da jeg har over 5 i snitt. Uansett, jeg har veldig lite kontakt med hun nå, og når vi møtes på trening virker det som hun ikke vil snakke med meg og prøver å unngå det.. Hvordan skal jeg kunne opprettholde kontakten uten å virke for innpåsliten? Jeg blir så sliten av å gå rundt og være “halvveis bestevenninne” med henne, da jeg ikke vet om det er riktig av meg å betro meg til henne lenger, hvis du skjønner? Det føles ganske fjernt..

  58. Jeg var på skoleballet med gutten jeg liker for noen uker siden, og vi hadde det ganske gøy. Men nå i ettertid føler jeg at det ikke kommer til å skje noe mer mellom oss med mindre jeg legger opp til det selv, men jeg er ekstremt redd for å dømme meg ut og å gjøre ting jeg ikke skulle gjort. Noen tips til hvordan jeg kan f.eks tørre å spørre han med på kino elns?

  59. hvordan skal man ta første skrittet med en gutt, uten at det blir helt åpenbart at du liker han 🙂

  60. Hei Kristine! Jeg er en jente på 17 år og har et stirt problem jeg vil råd til! Har itj tørst å snakket med noen om det enda, siden jeg er redd for hva de synes.
   Jeg er sammen med denne fantastisk herlige gutten, som tar såå godt vare på meg. Har gjør meg alltid glad uansett hvilket humør jeg er i. Vi har snart vært sammen i to år, og jeg begynner å bli usikker. Jeg elsker han såå, såå mye og er kjemperedd for å miste han. Han har hjulpet meg utrolig mye gjennom mine krangler med familien, og han er en stor støttespiller for meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg føler at følelsene mine er litt svekket for han, men ville absolutt ikke slå opp. Hva skal jeg gjøre?! Mister jeg han, mister jeg en utrolig stor støttespiller, og er redd for hva som kan skje med både meg og han hvis jeg forteller han hvordan situasjonen står til.
   Kan du værsåsnill gi meg et tips? Jeg er desperat og trenger et råd. Værsåsnill.

  61. Heeey Krissy
   I’m from Danmark, and I have been following ur blog for a year or more, and i wondered if you could start writing on english too? I luckily understand a bit, since danish and Norwegian is quite close, but it would be nicer to have it on english <3

  62. Hei Kristine!
   Jeg lurer på hvordan din såkalte “timeplan” ser ut? Det virker som om du får tid til det meste du vil, og jeg lurer på hvordan du får det til? Hvordan får du tid til å gjøre lekser, lese til prøver og trene, i tillegg til å blogge, være med venner osv? Jeg merker at jeg har ALT mye å gjøre når det gjelder skolearbeid, at jeg rett og slett ikke får så mye tid til det jeg liker – trening spesielt. Blir skikkelig deperimert av dette faktisk. Jeg vil jo gjøre det bra på skolen, samtidig som jeg ikke vil bruke all tiden min på det. Jeg vil få presset inn enda mer tid til det jeg liker, uten at jeg gjør det dårligere på skolen. Dette virker det som om du klarer. Har jeg rett?
   Hilsen en ustrukturert jente :))

  63. Jeg snakket veldig mye med en gutt som er noen år eldre enn meg. Han er veldig hyggelig, og ga meg ofte komplimenter. Vi møttes en gang, og vi hadde sex. Etter det har han blitt mye mindre hyggelig, og han oppfører seg som han er mye bedre enn meg. Hva skal jeg gjøre? Er han bare en drittsekk eller er det noe jeg har gjort?

  64. hei! Jeg liker en gutt veldig godt, og det har jeg gjort i 2 år nå! Han er veldig av og på med meg, i tillegg til at han er 3 år eldre. Vi var på en leir sammen en gang og da kysset han meg og holdt rundt meg som om vi var kjærester. Men når vi kom hjem var det som om alt vi hadde var glemt. Han kan flørte med andre jenter en dag, og meg en annen dag, men jeg lar det skje fordi jeg er hodestups forelsket i han. Men han har sagt at han er glad i meg og at han bryr jeg om meg. Men hva skal jeg gjøre? Jeg tørr ikke snakke med han om det siden han er 3 år eldre og har andre tanker om det å være kjærester og flørte en det jeg har.

  65. hei. jeg har et problem. det er en gutt som liker meg, men jeg er ikke helt sikker selv om jeg liker han tilbake. Han er vell litt player i tillegg, så han har gjort masse med andre jenter selv om han liker meg. jeg blir også litt sur når jeg finner ut av hva han har gjort, betyr det at jeg liker han? og lyver han til meg og sier det han sier til meg til alle andre?

  66. Er du jomfru? Har du noen tips og råd til folk som er jomfru? Nesten alle i gjengen har hatt d og jeg er 18 år å har fremdeles ikke hatt d.. Føler et stort press

  67. Dette er kanskje et ganske teit spm. Men jeg går i 10 klasse nå, og neste år så starter jeg åpenbart i videregående. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan videregående og eksamen fungerer. Det ville hvert herlig og det beste noen sinne om du laget et lite innlegge eller svarer på dette i spm runde elns.. Du kan blant.annet si hvordan eksamen fungerer og tentamen i videregående og 10.klasse, liksom hvor mange eksamener vi har osv.. Og alt med realfag (programfag) og hvor vanskeligere videregående er enn ungdomskolen! Jeg lurer virkelig mye på dette, og siden du er så flink på skolen og virker som er forståelig person som vet hva du gjør i livet. Det ville betyd mye om jeg fikk svar på spm mine og råd fra deg! 🙂
   Stå på, du er veldig flink og du har oppnådd mye som en 18 åring. Du burde være mer enn stolt!

  68. Jeg har så innmari mye kviser! Og da mener jeg ikke 10 stykker som dukker opp her og der, men hundrevis som ALDRI går vekk! De har nå vert i ansiktet mitt i 3 år, og jeg begynner å bli passe lei.. Har prøvd utallige renseprodukter, vasker bort sminken hver kveld, sluttet å spise sukker etc, bytter sengetrekk nesten hver dag, vasker sminkekostene og har til og med fått kremer skrevet ut på resept av hudlegen, men absolutt ingenting tar knekken på kviseproblemet. Jeg har også hatt måneder hvor jeg har gått helt uten sminke…
   Har vurdert å kjøpe clarisonic børste, for jeg har lest veldig mye bra om den, men jeg vet jo ikke om dette er skrevet av folk som ønsker å selge produktet! Har du noen tips (som faktisk funker) og tror du det er en god investering å kjøpe clarisonic? Har allerede brukt masse masse penger på ubrukelige produkter.

  69. Har du noen tips til noe sunt og godt å spise på lørdagene istedenfor masse godteri og sjokolade?

  70. jeg er ganske dårlig i engelsk muntlig, jeg får ikke til å uttale ordene riktig, hva kan jeg gjøre for å bli super god i engelsk?

  71. jeg er veldig dårlig på å finne på noe med vennene mine, hvordan skal jeg spøøre om de vil være med på noe og har du noen tips til morsomme ting jeg kan gjøre med vennene mine? <3

  72. jeg har begynt å få en greie med en fyr, alt var liksom skikkelig bra og sånt helt til så mange andre begynte å blande seg inn og kommentere osv. Jeg blir så usikker på meg selv da og bare backer helt unna, noe som bare gjør det verre. har du noen råd som kan gjøre det bedre eller burde jeg bare avslutte det?

  73. Jeg aner ikke hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt, spesielt da med tanke på jobb. Har du noen nyttige råd til hvordan jeg kan finne noe jeg liker?

  74. Har du noen tips til å komme seg over en eks? Og noen tips for å være mindre sjalu?
   Synes bloggen din er kjempebra! Fortsett som du gjør <3

  75. Hei, nå går jeg på vg1 og har hatt sinnsykt kjipe og kjedelige tider helt siden 9.klasse. Fra da mistet jeg brått mange av mine venner, og nå har jeg så vidt venner igjen. Jeg har ingen bestevenner. Alle “besteveninnene” mine har endt opp som dårlige og fake venner. Jeg har aldri hatt en virkelig god venn, som støtter meg gjennom ting og som vil meg alt godt. Jeg er så dritt lei av å ikke ha noen ordentlige venner. Jeg kjeder meg alltid i helgene. Alle andre har det morsomt, mens jeg sitter på rommet og ikke gjør noenting. Jeg skulle ønske jeg bare hadde èn god venn. Det hadde vært så mye bedre. Eller en god vennegjeng. Har du noen tips for hvordan jeg kan finne flere “ekte” og gode venner, og hvordan jeg kan få et litt mer “spennende” liv? Jeg skulle ønske jeg hadde livet ditt, alltid fylt med planer og mange venner.

  76. Det er en gutt på skolen jeg syntes er utrolig kjekk og jeg skulle ønske jeg turte å skrive til han, men jeg tør ikke. Jeg tørr aldri å ta kontakt med de guttene jeg liker. Jeg er redd for at jeg kommer til å drite meg ut eller at gutten ikke liker meg tilbake.. Hva burde jeg gjøre?

  77. Hei!
   Jeg sliter med å spise sunt.. Jeg trener hver eneste dag, men jeg klarer bare ikke spise sunt, så jeg lurte på om du har noen tips til å spise sunnere? 🙂

  78. Jeg håber du kan forstå hvad jeg skriver, eftersom jeg skriver på dansk.
   Mit “problem” er at jeg føler mig utrolig høj.. Jeg er 174 cm, og går i 8 klasse (14 år, men bliver 15 i år) jeg har en ret pæn krop, og er hverken for tynd eller tyk, men du ved velproportioneret. Dog føler jeg mig tit for høj, og at det gør mig grim osv. Har du noget hjælp, for at jeg kan få det bedre med min højde?

  79. “Hei!
   Jeg går nå i andreklasse på vgs, og har valgt realfag. Karakterene mine er forferdelige, og jeg har innsett at realfag ikke er for meg. Jeg har alltid vært den smarte jenta, og jeg tar det veldig tung å gjøre det så dårlig. Men realfag er rett og slett noe jeg ikke takler. Jeg skulle ha valgt samfunnsfaglige fag( som jeg alltid har gjort det bra i). Nå står valget mellom å fullføre realfagslinja med dårlige karakterer, eller å starte andreklasse på nytt og velge de rette fagene for meg. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og ser på begge alternativene som mislykkelse. Hva er dine råd, tips og tanker rundt dette?”
   Anbefala deg absolutt å begynne på nytt med samfunnsfaga, og ikkje slite deg gjennom realfaga om dette er noko som trekk ned karakterane dine. Eg tok realfag på vidaregåande, og hadde heilt OK karakterar, men angra veldig på at eg ikkje tok samfunnsfag og hadde eit betre samla snitt.
   Det skal leggast til at du sjølvsagt får realfagspoeng, men kva utgjer vel dei når du står der stressa i tredje klasse og skal trekkast opp til muntlig eksamen og ikkje har lyst – eller interesse- for nokon av faga.
   Veit at dette var Kristine som skulle svare på, men eg følte for å fortelle kva eg meiner sidan eg stod i nett same situasjon sjølv. Eg valde riktignok å fortsette med realfag, men det krevde ekstremt masse jobbing.
   Håper du ser kommentaren 🙂

  80. Jeg ”holder” på med en gutt, men så er det alltid jeg som må ta initiativet.. Hvis jeg ikke tar initiativet så snakker vi ikke sammen (har nemlig testet det ut), og jeg klarer ikke være den personen som tar initiativet hele tiden, da funker ikke et forhold. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre? Tips?

  81. Kristine! Jeg har et ”problem”! Jeg har likt en gutt i sånn to år … eller rettere sagt er jeg forelsket i ham … og #jeg tror# han har ikke peiling om det. Saken er at jeg er så sykt forelsket i ham og jeg VET at han ikke liker meg, samtidig som jeg ikke vet, lol. Jeg snakker aldri med ham, men vil jo … Likevel blir det ALTFOR rart hvis jeg helt random skriver liksom hei til ham, vi snakker jo aldri også kommer jeg her plutselig… Vi går ikke lenger i samme klasse og derfor har jeg ikke mulighet til å snakke med ham på skolen og sånn… Vet egentlig ikke hva spørsmålet mitt er, men trenger bare hjelp… Liksom hvordan kan jeg begynne å snakke med ham og bli ”venn” med ham? Han er utrolig snill og jeg vet at han ikke kommer til å ignorere meg hvis jeg skriver hei, men det blir altfor rart!

  82. Hei. Jeg er rett og slett utslitt jeg.
   Går første året på vgs og sliter. Gjennom hele ungdomsskolen var jeg “den smarte” (kun 6 var godt nok for meg), men etter jeg kom på vgs føler jeg meg utrolig dum, rett og slett. Vet at det er helt normalt å gå ned en eller to karakterer i alle fag, og det synes jeg er greit nok! Men det er liksom følelsen av å ikke lykkes jeg sliter med.. Stiller utrolig høye krav til meg selv, og uansett hvir mange ganger folk forteller meg “ditt beste er godt nok” så hjelper ikke det. Jeg er utolig stresset pga skole og litt pga privat, og fysioterapeuten på skolen sier jeg MÅ roe ned. Men jeg klarer ikke. I tillegg til dette sliter jeg med å føle meg ensom. Er i et avstandsforhold (noe som er en helt annen sak som jeg ikke skal ta opp nå..), og dette gjør at jeg ofte er alene. I dag f.eks har jeg brukt hele dagen på å pugge till matteprøve (har 1T) som er i morgen. Har grått så mye og vært skikkelig dårlig og lei meg, rett og slett. Jeg føler jeg ikke klarer det og har heller ingen motivasjon. Alt jeg vil er å holde på med ting jeg interesserer meg for! Jeg vil jobbe, reise og arbeide med ting JEG liker!
   Uansett, beklager for lang og rotete kommentar. Sliter bare så fryktelig mye akkurat nå, og vil bare sove hver eneste dag. Skjønner at dette er litt uklart “spørsmål”, men jeg føler jeg trenger å fortelle noen hvordan jeg har det. Kanskje noen føler eller har følt sånn som jeg gjør? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre eller eventuelt tenke for å få det bedre?

  83. Hei igjen, var jeg som posta kommentaren over. Ombestemte meg, vennligst ikke post det på bloggen din, takk

  84. Jeg oppdaget for en stund tilbake at min mor er utro mot min far, og at det har foregått ganske lenge. Dette er noe jeg merker spiser meg opp og ødelegger meg innvendig. Jeg vet absolutt ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ingen å dele dette med, og jeg vil jo ikke ødelegge ekteskapet til foreldrene mine heller?

  85. Hei,
   Jeg føler innimellom at jeg aldri kan bli som en annen. En hvilkensomheldst, bare en tilfeldig som jeg ser på gata. Hvis jeg ser noen som er pene eller kule eller noe sånt så tenker jeg med en gang at sånn vil jeg bli. Jeg skriver lister til meg selv og skriver hvordan jeg kan være “perfekt”. Men jeg får det aldri til. Hvordan kan jeg bli mer ‘perfekt’?

  86. Hvordan bli bedre kjent med folk? Sliter med å åpne meg, og har egentlig ikke så veldig mange venner :-/

  87. Jeg er så ekstremt redd for å bli kidnappet! Skulle gjerne løpt og gått tur ute hver dag, men jeg kjenner en sterk frykt hver eneste gang jeg går langs veien alene, og må se meg rundt hele tiden. Liker heller ikke å ha på for høy musikk i frykt for å ikke høre biler/personer rundt meg. Hvordan takler du å løpe alene på fjellet og andre stedet ute alene?
   Jeg er egentlig en ganske tøff person, og har reist på ferie til syden og slikt helt alene, men 2 ganger i løpet sv 2015 (TO ganger!!!) har en bil fulgt etter meg, og det har endt med at random personer jeg ikke kjenner må kjøre meg hjem..

  88. Hvordan får du motivasjon til å trene? Jeg er ganske slank slik som deg og kan spise hva som helst uten at det blir noe forskjell på kroppen, så ofte når jeg er får lat eller trøtt bruker jeg alltid den samme unnskyldningen til meg selv at, nei trenger ikke trene i dag gjør ingenting om jeg spiser dette godteriet legger ikke på meg elns uansett så.. Opplever du det samme noen ganger? isåfall tips til å få seg på trening uansett??

  89. Hei! Jeg sliter med mat, men det går bedre nå. Det som har begynt å skje er at jeg spiser en sunn lunsj, men så bare sier hodet mitt at jeg må ha mer! Så da kjøper jeg mer og etterpå angrer jeg. Har du råd på hvordan jeg kan unngå å få den fristelsen til å kjøpe mer mat enn nødvendig? Elsker bloggen din, du er så inspirerende og nydelig! Klem ei usikker jente.

  90. hei<3 Jeg er utrolig god venn med en jente, og hun var god venn med en annen jente men hun er ikke noe hyggelig mot henne så hun vil ikke være venn med henne, men hun jenta liker ikke meg fordi hun føler at jeg har tatt vennen hennes. og vi har prøvd og snakke om det mange ganger men hun blir bare sur på meg! hun ser alltid stygt på meg og prøver og unngå meg hele tiden! Hva skal jeg gjøre??? <3 håper virkelig at du kan svare for jeg trenger virkelig hjelp!!<3

  91. Jeg går siste året på ungdomskolen. Læreren min sier jeg må ta det mer med ro, at jeg kan bli utbrent. Hvordan klarer du å få gode karakterer samtidig som du trener, er med venner, familie osv. Jeg gruer meg til videregående fordi jeg er sliten allerede nå. Har du noen tips? Det kunne jeg virkelig trenge!

  92. Hey. I fjor flyttet faren min med meg og broren min til London for å åpne et kunstgalleri. Han bruker utrolig mye tid på dette og det er mye eventer og fester og sosiale forpliktelser han “må” være med på så det tar neste all tiden hans. Litt som i gossip girl hahaha. Det plager meg ikke at han bruker så mye tid på det, han virker tross alt tvers igjen lykkelig. “Problemet” er broren min. Han er 19 og går på college. Siden faren min er så utrolig mye borte tar han mye ansvar for meg. Jeg er 15 (blir 16 imorgen, wiiiiiiii) Han er kjempe snill og jeg elsker han, men han er så damn overbeskyttende. Jeg har så og si bare guttevenner. Gutter er så sykt mye enklere enn jenter. Det er liksom meg som går med høye hæler og liker mote + tre gutter som spiller hver sin sport, kort oppsummert, haha. Uansett her om dagen da vi hadde en fridag fra skolen bestemte vi oss for å dra på fest. Ja jeg drikker. Broren min viste ikke at jeg drakk og da vi havna på SAMME fest (erdetmulig) dro han meg bokstavilg talt hjem og begynnte og kjefte på meg. Og jada jeg skjønner det men halo. Men problemet er: det har gått 5 dager OG HAN NEKTER Å SNAKKE TIL MEG. hjælp

  93. Hei! Jeg har ett problem.. Jeg er alltid sjalu på venninnen min fordi vi alltid liker samme gutter.. Og ofte så får hun de guttene og ikke jeg..kam du gi meg ett tips på hva jeg kan gjøre???

  94. Jeg har et slags problem med kjæresten min.
   Før vi ble kjærester var vi alltid mye ilag, skypet osv. Vi fortalte alle hemmeligheter til hverandre og lagde flere morsomme påfunn. Han var min beste venn. Da han spurte om sammen, ble jeg glad inne i meg, og skjønte at jeg hadde hatt desse følelsene hele tiden. Nå snakker vi nesten aldri sammen, og vi har fått mindre kontakt etter vi ble sammen. Det har heller ikke vert noen forskjell, det virker ikke som om vi er kjærester. Jeg vil ikke mase på han, kanskje han vil ha litt rom. Hva burde jeg gjøre?

  95. Hvordan få motivasjon til å trene? Har lenge vært litt overvektig, og prøvd å slanke meg i noen år.. Men “dabber” så fort av, og mister motivasjonen.. Hvordan holde den oppe?

  96. det er en gutt i 10 klasse, og jeg går i 9. jeg kjenner han ikke men han er helt perfekt!! jeg klarer ikke å slutte å tenke på han, og det føles som om jeg er helt avhengig av han. problemet er at jeg ikke kjenner han og han går ut av skolen om noen månder, men jeg går i elevrådet med han. ett til problem er at jeg ikke tørr å snakke med han i virkeligheten eller på sosiale medier. jeg tørr virkelig ikke. og han er sånn populær gutt og jeg er helt normal. han får meg til å føle meg så bra av og til. men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre!! værsåsnill, hjelp!!

  97. meg og bestevennen min krangler ut av alt. hun er sammen med en fyr som bare går etter pupper og rumpe og jeg prøver å advare henne, men hun innser ikke det.. før var vi sammen 24/7 og ingen andre… men nå føler jeg hun velger alle før meg:( kjæresten hennes kommer ALLTID mellom oss…vi lager drama av inenting… føler vennskapet våres blir ødelagt.. HVA SKAL JEG GjØRE?? jeg trenger hjelp!! værsåsnill, HJELP!!

  98. det er en gutt som jeg er hodestupt forelsket i.. før så skypet vi sammen langt på natt og var sammen hele tiden.. skrev lange kleine meldinger til hverandre. men nå etter jul så virker det som han gir F*** i men. jeg har ikke gjort noe. hver gang jeg ser han så smiler vi bare til hverandre, før så løp vi og klemte hverandre… jeg klarer ikke å stoppe og tenke på han… HVA SKAL JEG GJØRE??? bare gi opp på han eller?? værsåsnill å hjelp

  99. Hei! Jeg er en jente som går i 10. klasse, men barberer ikke underlivet. Jeg vil gjøre det, men vet ikke hvilke “verktøy” jeg skal bruke. Så om du kunne lagt ut bilde av barberhøvel, krem og/eller såpe hadde jeg satt stor pris på det! Jeg har ingen å prate med om det, så det er veldig vanskelig for meg å finne ut av det.. Og alt dette gjør meg veldig usikker på meg selv i tillegg.. Hadde satt stor pris på svar!

  100. Hei! Jeg har lenge hatt utrolig lyst til å dra på språkreise, og har kjempelyst til å få den opplevelsen før det er for sent! Men jeg føler alltid det er noe som holder meg tilbake. Kanskje er det at jeg ikke er så utadvendt som jeg føler jeg burde være for å dra på noe som dette, i hvert fall ikke alene. Og jeg tenker hele tiden; hva om jeg ikke “connecter” med noen der? Hva om jeg ender opp med å føle meg alene? Selv om jeg utrolig gjerne har lyst til å være tøff og utfordre meg selv, synes jeg dette er veldig vanskelig. Har du noen råd til hva jeg kan gjøre for å bli tryggere på meg selv? Og tror du det er noe problem å bli kjent med folk, selv om man ikke er like utadvendt og åpen for nye mennesker som deg?
   Hadde blitt så lykkelig for svar! 🙂

  101. Jeg elsker virkelig bloggen din, Kristine! Synes den er helt fantastisk, du inspirerer meg såå mye.
   Jeg har et spørsmål jeg håper du kan svare på: jeg liker en gutt skikkelig godt og jeg har gjort det lenge, men hvordan skal jeg fortelle han det? Jeg føler jeg bare går rundt for tiden og venter på å få sagt det.. . Men hvordan sier man sånt?

  102. Jeg har vært bestevenn med en gutt typ 2 år, men det siste halvåret har ham begynt å hinte om at han liker meg. Mitt største mareritt er egentlig skjedd, for jeg liker ikke han sånn… Hvordan kan jeg si det uten at han blir såret eller at det blir utrolig klein stemning? Åhhh vil bare at alt skal være som før…

  103. Hei, jeg sliter med dårlig selvtillit. Jeg er alltid veldig selvsikker når jeg er med familien min, og da pleier jeg å si alt jeg føler for, eller noe morsomt som jeg kommer på. Men når jeg er med venner så er det alltid sånn at jeg ikke sier så mye, og er alltid redd for å si noe morsomt for det har skjedd før at folk ikke ler, eller begynner å stille spørsmål o.s.v. Og det er ofte sykt irriterende for det er sånn at hvis jeg sier noe så ler ingen, men så sier en litt mer populær person det samme ikke så lenge etterpå og da ler nesten alle. Jeg lurer på om du kan gi noen tips til å få bedre selvtillit.

  104. hei krisss. har du noe råd til ei som skal starte på videregående til høsten, men er sjenert og er redd for å starte en samtale og ende opp uten venner ?

  105. lol lol YOU giving advice? When did you become so wise? Unbelievable how arrogant you are. Please get off your podium.

  106. Jeg og en gutt har snakket lenge nå og vi har fått veldig god kontakt! Han er virkelig en dørmmefyr:
   Supersnill+ det utseende+ kjempemorsom. Han har flørtet ganske mye, jeg også og jeg tror kanskje det kan bli noe. Eneste problemet er at en venninne av meg har vært sammen med han før. Jeg har spurt henne flere ganger om hva hun syns og om det er greit men jeg lurer på om hun kanskje holder tilbake for å ikke vær slem og si nei til at jeg kan få lov til å fortsette..? Hva syntes du? Er det dumt av meg?

  107. Heisann. Verden er fylt av selvopptatte drittunger, og jeg er en av dem. Dagen går og alt jeg tenker på er meg selv og mine egne problemer. Hvem gjør ikke? Jeg mener, hvordan kan vi unngå det? Jorda er fylt med flotte jenter og kvinner, som fremstår som perfekte tvers igjennom. Har du noen gang sett et magasin uten et så kalt perfekt menneske på forsiden? Fordi det har ikke jeg.
   Det går ikke en dag uten at jeg teller kalorier, nekter meg selv å spise ditten og datten av matvarer, som jeg for et halvt år siden ville puttet i kjeften uten å ofre en eneste tanke på hvor mye fett, kalorier og karbohydrater det inneholdt. Den dag i dag er en kamp. Hver dag, hver time og vært jævla minutt går tankene mine i mat. Jeg er sulten konstant. Gleder meg til å komme hjem så jeg kan spise 5 jordbær, før jeg så må vente til middag hvor jeg må spise litt av maten som mamma lager, så ingen for misstanker.
   Dette er svært vanskelig og ofte glipper det. Spiser jeg over 400 kalorier på en dag, er resten av uka ødelagt. Da klarer jeg ikke leve med tanken på hvordan kroppen tar til seg “næringen” jeg har spist.
   Jeg går på videregående. Alt av skole er dønn seriøst. En anmerkning her, et fravær der. Alt jeg kunne ønske var at jeg gikk ned. Bare litt til. Og når jeg går ned litt til, så tenker jeg “okei, bare litt til så får jeg kroppen jeg ønsker.” Men jeg blir aldri fornøyd. Aldri er lårene mine tynne nok, aldri er magen flat nok, nei ikke før den buler innover. Ikke før jeg kan telle ribbebeina mens jeg presser ut magen.
   I dag er en av de dagene jeg har spist for mye. Jeg hater meg selv.
   Jeg skulle egentlig jobbet med skole nå, men frem til nå har jeg lugget i senga. Jeg gikk fra skolen, fordi jeg hadde null energi. Dette kommer aldri til å gå. Jeg jobber så hardt jeg kan med skole, men det går ikke. Jeg får det virkelig ikke til.
   Kristine, du ser kanskje ikke på deg selv som perfekt.. men jeg kunne gid alt for å være så flink på skolen som du er, kunne gid alt for å se ut slik som deg.
   Jeg er plassert i en kropp jeg ikke takler å leve med, og jeg klarer det bare ikke lengre. Jeg har fått nok.

  108. Hei Kristine! 🙂
   Jeg er egentlig veldig usosial i fritiden, prøver å finne på noe med vennene mine. Og jeg har ikke så mange venner som jeg vet liker meg. Grunnen til at jeg er usosial er at når jeg er med vennene mine, er det ofte usunne mat, og jeg er den typen som passer på hva jeg spiser og sånt.
   Hva kan jeg finne på med vennene mine? Sånn alt mulig.

  109. Hei. Jeg lurte om du kunne ta noen treningsråd. Jeg er ikke tynn og kunne tenkt meg og ha blitt tynnere rundt magen nå som sommeren kommer om 4 måneder. Jeg har også valker på ryggen, og heng mage. Har du noen tips til hvordan jeg (lettest) fortest og best mulig kunne få vekk dette fettet på magen og bakpå ryggen. Jeg vet man skal være fornøyd med hvordan man ser ut og godta dette og det har jeg, men jeg vil uansett bli tynnere.
   Jeg blir kjempeglad for et godt og utfyllet svar som jeg virkelig kan få hjelp av.

  110. Føler meg helt dum som må spørre om hjelp med dette egentlig, men jeg har virkelig verdens beste kjæreste, og som alle andre har vi jo selvfølgelig våre nedturer. Vi har vært sammen i snart et år, han er min første og forhåpentligvis siste kjærlighet. Det er bare et problem med han, han er så utrolig oversjalu og ganske kontrollerende egentlig. Når vi hadde vært sammen i underkant av en måned startet han med å mene at vi skulle ha noen regler i forholdet, noe jeg ikke helt likte, for jeg mener at det ikke skal være noen andre regler enn de uskrevne i et forhold, som å være lojal. Men nå har det endt opp med at jeg stort sett bare møter han i hverdagen, jeg får ikke lov til å møte, snakke, chatte, hilse eller være med noen gutter, ikke en gang nære venner. Han kommenterer alltid klærene mine og anklager meg for å prøve å vise meg frem for andre gutter. Jeg går kledd som en helt normal femten år gammel jente, jeg viser sjelden kløft og det der, og om jeg så hadde gjort det syntes jeg at det kunne vært min avgjørelse. Om vi skal ut noe sted så må jeg alltid skifte, jeg må ha en cardigan som dekker rumpen, og en genser som går ganske langt opp om jeg lar meg overtales. Og tights eller crop tops får jeg absolutt ikke gå i. For noen uker satt jeg foten ned og sa at det virkelig gjør vondt at vi må ha regler i forholdet for at han skal kunne stole på meg, jeg har aldri noensinne vært illojal, i motsetning til han. Vi hadde en svær krangel men ble til slutt enige om at vi først skulle fjerne to regler, så nå får jeg dra på trening og ungdomsklubben her jeg bor. Vi sa vi skulle snakke om resten av reglene innen en måned, og jeg sa tydelig ifra at da må alle reglene bort. Men nå er det straks gått en måned og han unngår temaet og tviler på at det blir særlig fint når jeg sier reglene er borte…

  111. Vet ikke om jeg er for sen med å skrive, men prøver meg uansett 🙂
   Jeg er naturlig tynn, kanskje litt for tynn, og ganske høy. Pinne med null pupper og rumpe. Jeg vet selv at jeg ikke har anoreksi eller noe sånn. Jeg spiser til jeg er mett. Kanskje ikke så veldig mye om gangen, men spiser veldi ofte. Jeg går ofte på do etter middag(ingen spesiell grunn, må bare på do liksom hahah), og i det siste har jeg sluttet med det fordi jeg er redd for at familien skal tro jeg spyr opp maten eller noe. Jeg har også begynt å presse i meg mat når jeg er ute med venninner, fordi jeg er redd for at dem skal tenke jeg spiser for lite. Jeg har ikke egentlig noe spørsmål til deg, hadde bare lyst å få skrevet det.. Men du har kanskje noen tips til meg?

  112. Hei alle, jeg vil gjerne benytte anledningen til å annonsere en stor mann, en åndelig healer.
   Han hjalp meg da jeg var på mitt laveste punkt i livet mitt, det er da min mann forlot meg uten grunn eller advarsel, nektet han å plukke mine samtaler og meldinger som jeg forlot ham. Absolutt avlyse meg og min datter. Han var så forvirret og frustrert og ikke hva du skal gjøre til det var da en venn introduserte meg til Dr. ALEX ville være via e-post, som han skrev og forklarte hva som skjer. Han fortalte meg at han kunne hjelpe meg min mann tilbake til meg når han gjorde min største overraskelse, mannen min kom tilbake til meg gråte og tigge meg å tilgi ham. Jeg var så glade for å bo sur på ham for jeg elsker ham så mye at Connor og min datter lily er hele min verden.
   Er noen går gjennom dette eller andre slike ting? Jeg tror oppriktig at du kan hjelpe. Hvorfor ikke kontakt med ham og løse problemet. Du kan nå ham via e-post.
   [email protected]

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg