in the woods

Tatoveringer: FAB Tattoos / Fotograf: Thomas Eckhoff / Modeller: Christine Mørk og Kristine Ullebø / Location: Bygdøy

Jeg likte disse bildene. Jeg mener… se på plassen!! Og været!! Helt idyllisk. Hadde jeg bodd i Oslo hadde jeg dratt hit hver eneste solskinnsdag. Det er ikke så altfor lenge til jeg bor i Oslo, da! Jeg elsker å ha vokst opp i Førde, men det er ingen hemmelighet at man begynner å føle seg litt klaustrofobisk her etter 18 år. Jeg bor sååå upraktisk til med tanke på hva jeg driver med, haha. Men nå skal jeg nyte mitt siste år hjemme, og så starter voksenlivet. I alle fall litt. Jeg gleder meg!

Angående indianer-kostymet så beklager om noen oppfattet det som respektløst. Jeg har ikke svart på tilbakemeldingene jeg fikk fordi jeg ikke har visst hva jeg skal svare, rett og slett. Når man gjør modell-jobber velger man ikke kostymet selv desverre, men for å være ærlig så vet jeg ikke spesielt mye om indianerkulturen og jeg visste heller ikke at kostymet var såpass hellig at man ikke kunne kle seg ut i det. Og om det er på grunn av bikinien det er respektløst, så får dere bare mene det. Jeg tar det på min kappe. Og ja, jeg forstår hva dere mener, men indianerene gikk jo nakne så jeg vet ikke hva som er værst jeg..

51 kommentarer
  1. Det er ikke nakenhet som er problemet. Det er at det hellige plagget blir brukt som et pynteobjekt bare fordi noen mener det er kult. Om du vil vite mer kan du sjekke ut hele Cochella-diskusjonen.

  2. Det som er resspektløst eg at du bruker et hellig plagg som IKKE tilhører deg eller din kultur. Du er ikke indianer, du har _ikke_ rett til å bruke deres hellige plagg. Og den siste kommentaren din der var skikkelig spydig og frekk, skyld på andre du.

  3. Kan folk slappe av? Hun skrev jo, og lets be real, vi VET jo alle, at modeller ikke velger antrekl selv.

  4. Bildene var kjempe fine da!
   Hva er egentlig forskjellen på å pynte seg som en indianer og for eksempel når barn skal på karneval og kler seg ut som indianere? Bildene viser bare hvor fine de er, de blir ikke behandlet på en respektløs måte?!

  5. jeg tror det er den verstw unnskyldningen jeg har lest. Du kan ikke ta elementer fra andres kultur bare fordi du finner det kult, eller fint på deg selv – det er respektløst. Og til og med nå har du ikke en gang prøvet å lese deg gjennom dette temaet men bare kommet med kommentarer som gjør det hele verre. Du er en kjent blogger selvfølgelig har du noe å si, du har en makt med det du skriver.

  6. Wow! Utrolig fine bilder! Jeg synes nok det er litt dumt å bruke hellige plagg til sånne ting, men som sagt så var det ikke du og Christine som valgte antrekkene. det siste var bra skrevet!

  7. Hvis dere faktisk leste innlegget, så har dere jo allerede fått med dere at hun IKKE valgte antrekket selv. Så det å kalle henne respektløs for å velge å kle seg sånn på en shoot blir bare for mye. Syns ikke dere har noen rett til å sitte å anklage henne noe som ikke kan gjøres opp igjen, isåfall da hennes intensjon aldri var å såre noen.

  8. greit la oss si at hun ikke valgte antrekket men bare av å lese unnskyldningen hennes kan man jo se hva hun egentlig mener om hele situasjonen og hennes holdning mot dette. Hun hadde ikke no valg under shooten men hun har et nå.

  9. Ohh I ‘ve been waiting to see this photoshoot! I think it is very cool! And of course you are not responsible for the costume and style of the photoshoot as a model!

  10. “Og ja, jeg forstår hva dere mener, men indianerene gikk jo nakne så jeg vet ikke hva som er værst jeg..”
   Wow…. Hvis du skal jobbe internasjonalt burde du jobbe med unnskyldningene dine…. Det der var rett og slett bare frekt og spydig..
   Og nei, du valgte ikke kostymet, men du kunne sagt nei til å ha det på deg.

  11. Would you wear someone else’s military medals awarded for combat, as fashion? Probably fucking not, because they’re sacred and awarded in a specific context. This is the same thing, with an extra level of ignorance thrown in.
   “Det er ikke vi som velger klærne” Spiller ingen rolle, dere takket JA til å være med på photoshooten, dere takket JA til å følge deres regler. Dere GODTAR det, det er DERES valg. Ikke gi skylden på andre mennesker når det er dere som er fokuset.
   Dere skal reklamere klærne, ikke style-istene. Dere skal vise frem klærne, det er dere som er objektene her.

  12. Jeg forstår hva folk mener, men jeg synes ikke det her er å “seksualisere” (er det et ord? haha..) kostymet, for dere poserer jo ikke utfordrende eller har på dere noe jeg ser på som upassende klær. Det er bikinier, og to ellers anstendig-looking jenter. Jeg synes bildene var kjempefine og jeg elsker hvordan indianerkostymet ser ut! Jeg ser ingenting galt i det. Du hadde det gøy, følte deg fin, fikk bilder du likte, jeg synes ikke det er noe galt i det. Og jeg skjønner også hvorfor du ikke har respondert til all kritikken du fikk, for jeg hadde heller ikke ant hva jeg skulle si. Jeg var ikke klar over at indianerkostymet var såpass hellig at man ikke kunne kle seg ut uten at det ble sett på som negativt. Du er NYDELIG, som alltid, og jeg synes bildene ble superfine! Stå på kristine!

  13. Skjønner ikke hva som er problemet? Hvorfor er det lite respektfullt å gå med et indianerkostyme? Det er et KOSTYME, man kler seg ut som indianere. Hva er galt med det? Barn kler seg ut som indianere på karneval hele tiden, men jeg har aldri hørt noe om at det er noe galt med det, så hvorfor er dette galt? Man kler seg jo ut som andre ting også, cowboy, frista osv. Dette er jo ikke pga at man ikke har respekt for kulturen, men fordi men synes elementer fra deres utkledning er kult. Det er jo bare et kompliment! Skjønner virkelig ikke problemet.

  14. “men indianerene gikk jo nakne så jeg vet ikke hva som er værst jeg..”
   er det FUCKINGS mulig?! man tenker lite når man skriver slikt as..

  15. Skjønner ikke hvorfor dere reagerer så sykt på dette. Jeg er enig med noen av de andre litt lenger oppe om at det ikke var et antrekk hun valgte selv. Værsåsnill, ro dere ned. Er det virkelig så respektløst at hun gikk sånn på en photoshoot? Hvorfor er det ingen som reagerer på de barna som kler seg ut som indianere på karneval, er ikke det feil da?

  16. Dette er for det første noe annet enn å ta på seg noens personlige krigs – medaljer. Du tar på deg en kopi, uten noen opprinnelig personlig tilknytning til noen. Kristines siste kommentar der hun påpeker at de gikk nakne selv, er ikke ment for å “skylde på andre” som noen påpeker. Hun skriver jo at hun tar det “på egen kappe”.
   Videre er spørsmålet hvorfor dette er så annerledes enn all annen (da etter mange av deres mening) også “urettmessig bruk av hodeplagget”. Det er brukt til å gjenskape situasjoner i filmer, barn bruker de på kostymeparty osv osv… , og da tviler jeg på at skuespillerne eller barna har gjort seg fortjent til å bære de gjennom krigsdåder. Dette er ikke respektløst, dette er for å videreformidle deres historie! Uten denne muligheten, ville det vært lite spor igjen av denne delen av deres kultur.
   Noen mener også at en ikke bare kan ta på seg noe fra en kultur fordi det er kult. Hvorfor ikke? Slik handling på bakgrunn av et ønske om estetikk er, som tidligere påpek,t å tolke som et kompliment!
   Så hva står da tilbake å kritisere? At hun er av en annen kultur og verdensdel? Hadde en nåtidens latin-amerikansk jente brukt hodeplagget, kunne det også anføres at det var respektløst fordi det var et tegn på krigsdåder osv. At kritikk baseres kun på det faktum at hun er av annen etnisitet, er politisk ukorrekt.

  17. Det skumle er at jeg ikke vet om du er ignorant og spydig fordi bloggen/utseendet ditt har gått til hodet på deg, eller om du er født sånn

  18. Denne diskusjonen er jo bare helt tullete. Å si at modeller ikke kan bruke indianerkostyme på en anstendig måte er jo det samme som å for eks si at folk ikke kan kle seg ut som hekser på halloween! Wicca for eks har jo mange tradisjoner og religiøse plagg de også. Dessuten har Kristine sagt at hun beklager, så det er ikke noe vits å dra diskusjonen enda lengre!

  19. Camilla, Det blir ikke det samme. Fordi hekser som finnes idag, kler seg ikke ut som hekser som du har sett på tv i eventryhistorier eller på disney. De er bare dyktet opp. Virkelig hekser idag driver kun med trolldom, om de har tykk hår eller lang nese har ingenting med “heksing” å gjøre. Både menn og damer kan være hekser, search it up yourself.
   Det er forskjell å beklage, og å ta vekk bildene. Har hun tatt vekk bildene? NEI. har hun beklaget? wow veldig bra beklaging ass, med en sarkastisk til slutt.
   Skal jeg komme og fortelle om før i tiden hvordan nordmenn giftet sammen med kusiner på samme måte som middle east folk gjør idag? INGEN er perfekte. Og om de gikk naken eller ikke, det er deres valg. Det er deres kultur, og det å rakke ned er bare tåpelig. De hadde det kjempebra de, helt til jævla amerikanerne kom og fucked dem opp. Derfor føler de offensive når de ser andre bruke kulturen sin på denne måten fordi kulturen dems har blitt misbrukt, de har blitt assimulert, og det siste de vil se er at folk missbruker indianerfjærene demmes på en annen måte enn det de egentlig står for.
   Indianerfjærene har en betydning. Kan du gå rundt i nazi kostyme idag? Nei, fordi det har et jævla betydning. Kan du gå rundt med en stjerne sydd i skjorta de? Nei, fordi det har et jævla betydning. Var det OK at Hitler missbrukte det symbolet som du ser i NAZI flagget osm egentlig er fra buddhismen og har en hel peaceful symbol enn det hitler gjorde?
   Det jeg mener, er at når folk bruker ting å en annen måte, så mister de verdien, de mister for hva de står får.
   Hva hvis en person tok det norske flagget og kasta gjørme på det og fremstilte det stygt? “Det er kun et flagg” dere er hypocrites.
   “Dette er for det første noe annet enn å ta på seg noens personlige krigs – medaljer. Du tar på deg en kopi, uten noen opprinnelig personlig tilknytning til noen.”
   Så du mener at indianerfjærene på hodet ikke har en opprinnelig personlig tilknytning? Search it up on the internet. DET STAMMER FRA DERES KULTUR. DET VAR DE SOM FANT DET OPP. TROR DU AT HVITINGER GIKK RUNDT MED FJÆR RUNDT HODE OG FJÆR RUNDT KLÆRNENE? NEI, FORDI DE HADDE JÆVLA BEDRE MATERIALER, DE HADDE SKJORTE, HADDE BUKSER, HADDE JAKKE. DE HADDE ANNERELDES KLÆR FRA HVORDAN INDIANERNE HADDE.
   Indianerfjærene er ikke noe man får, det er noen man må arbeide for å få, noe man må stå FOR for å få det og få erklært det. Derfor kan det sammenlignes med medaljer, fordi det må oppnås, det er en pris som blir delt. det er ikke noe du kan få av ingen grunn.
   ja sorry for at de ikek har laget COPYRIGHT, for i denne verden idag må man virkelig søke om å gjøre copyright en ting for at tingen ikke skal bli kopiert jo. Det er derfor vi har person idag som KYLIE JENNER og KENDALL JENNER som prøver å gjøre navnene deres KYLIE OG KENDALL copyright for at andre kjendiser ikke skal bruke de samme.
   Spiller ingen rolle om du tar deg en original eller kopi, det er _fortsatt_ tatt i bruk det originale ideer og utseende.
   Jeg orker ikke å diskutere med folk som ikke forstår hvordan det er å ha en kultur som blir missbrukt kopiert. Vi snakkes.

  20. Det at de brukte dette antrekket skjønner jeg ikke at kan være noe galt. For det første valgte hun ikke antrekket selv, og for det andre er det jo mange som kler seg ut som dette på karneval og sånt, og da er det jo ingen som reagerer fordi de kler seg ut, og det var jo det de gjorde på fotoshooten, kledde seg ut. Jeg synes ikke at det er noe galt i å bruke det antrekket. Jeg tror heller at folk bruker det at det er respektløst bare for å ha en unnskylding til å bitche til Kristine, og det eneste hun gjorde i dette innlegget var å forklare at det ikke var hennes valg å bruke dette antrekket, og at det ikke var hennes valg, så hvorfor komme med så mange stygge kommentarer når hun faktisk prøver å forklare seg.

  21. Skjønner ikke hvorfor du FORTSETTER å poste bilder fra shooten, når du vet hvordan tilbakemelding du kommer til å få? Antrekket var respektløst, uavhengig av om du ikke fikk velge det selv. Og den “unskyldingen” din var patetisk, du kunne ihvertfall lest deg litt opp på kulturen og hvorfor du ikke skal bruke hodeplagget, så hadde du kanskje ikke fremstått så teit som du gjør akkurat nå, kjære deg

  22. hhaha, ler litt av kommentarene! at folk orker å bruke sin tid på å skrive sånne lange tekster som bare er bullshit akt sammen, syntes ikke kristine har gjort noe galt. liksom haloo det er vel bedre ting å gjøre her i verden eller? det er vel større problemer her i verden enn dette:)

  23. Dritkule bilder som du bør være skikkelig stolt over og happy for å ha tatt! Likte de rågodt (Y)
   Ler av de kritiske kommentarene over her. Okei så er det kanskje noen andres kultur, og så da? Why soo fackin’ serious tviler på at indianerne ser det uansett 😉

  24. Ser at du er like flink til å ta imot kritikk som alltid.
   Og tror neppe du er en 6-er elev hvis du ikke engang vet hvordan man skriver “verst”. 🙂

  25. Det som er problemet med at hvite mennesker bruker ting som indianerhodeplagg, afro-amerikanske hårfrisyrer/plagg eller ting som Bindi (altså det en del nordmenn kaller “kastemerke”) er at dette er en del av noe som heter kulturell appropriasjon. Det går ut på at vi, som den priviligerte, hvite delen av verden, bruker plagg eller deler fra andre kulturer, uten å forstå den dype kulturelle meningen bak det vi tar på oss. Det oppstår altså gjennom at hvite mennesker kan bruke alt dette, og det blir ansett som kult eller morsomt, men om de som kommer fra de kulturene disse tingene kommer ifra bruker de samme tingene selv så blir de plassert inn i rasistiske stereotyper osv. Jeg sier ikke dette for å være frekk, men heller for å opplyse om det. Selv hadde jeg null peiling på at det i det hele tatt var noe som helt kulturell appropriasjon for 1 år siden, og om man ikke vet om problemet så er det også vanskelig å unnga å gjøre problematiske ting, ikke sant? Jeg kan skjønne at du var på en shoot og du ville følt deg frekk om du nektet å gå med tingene du fikk utdelt, men det rettferdiggjør ikke at du faktisk gjorde det. Men som sagt, poenget denne kommentaren er ikke å være kjip, heller bare å videreføre litt info, haha.

  26. Hi ,
   You look so amazing , for your next shooting , we invite you to put some of our most beautiful DIAMONDS on your fingers , they will look so great on you !

  27. Karlie Kloss gikk med et “indianer-kostyme” under VS fashion show i 2012. Det ble fjernet fra sendingen siden det virket krenkende mot urbefolkningen i Amerika. Hun unnskyldet seg via Twitter og saken var død.
   Jeg skjønner at det ikke er du som bestemmer antrekkene du skal ha på deg, fordi som en modell skal du være en mannekeng, ikke en drittunge som sier nei bare for å forsvare andres meninger, for da får du jo ikke jobber! Men, likevel må du huske på at dette kan virke slemt for mange andre, og at du burde ha hatt en ydmyk unnskylding. Ellers så synes jeg du er veldig kul og jeg leser bloggen din hver dag!
   Og til alle andre som sier “Indianere” om urbefolkningen i Amerika; Colombus oppdaget Amerika og trodde det var India, derfor kalles de for indianere. Men, de liker ikke å bli kalt for indianere, de er jo ikke fra India!

  28. Disse bildene bar bare kjedelige og trasige. Du poserer jo akkurat på samme måte på absolutt alle bildene??

  29. Jeg synes i utgangspunktet ikke det er et problem at du bruker indianerklær på fotoshoot og det er nok mange av leserene dine som tenker det samme, men du gjør vondt (mye) verre når du slenger fra deg kommentarer som du gjør i dette innlegget her. Kjempefine bilder, men jeg reagerer på at du ikke en gang gidder å “lese deg opp” på temaet før du begynner å unnskylde deg, og når du kommenterer ting som at ” indianerene gikk jo nakne så jeg vet ikke hva som er værst jeg “, DET synes jeg er respektløst.

  30. Hvis du virkelig var opptatt av å ikke krenke andres kultur hadde du nektet på photoshooten, du fremstår ikke som en drittunge som ikke vil for å være sutrete, du fremstår som en moden person som ikke vil krenke andres kulturer og arv. Og i 2015 i en alder av 18, på begynnelsen til å bli en profesjonell modell så er ikke “jeg visste ikke” akseptabelt

  31. Det er fullt forstålig at du ikke helt forstår problemet, man kan ikke vite alt. Men hvis du søker opp #MyCultureIsNotCoture på twitter kan det hende du får en bedre forståelse av problematikken.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg