dagens outfit og en tankeoppvekker

“…dagens anbefaling fra meg er å virkelig være glad for de små irriterende tingene du har i livet, sette pris på at det er det du irriterer deg over. For da har du det ikke så ille likevel, du har egentlig ikke så mye å klage på. Er det drama på skolen, da misunner jeg deg! Den følelsen vil jeg også kjenne på.” – Udrag fra en kreftsyk jente på 16 år i en artikkel i KK. Det er mandag og vi har startet en ny uke – jeg tenkte dette sitatet kanskje ville sette ting i perspektiv for dere. Det gjorde det i alle fall for meg. Mamma viste det til meg, og jeg gjorde virkelig noe med meg. Folkens, tenk å ligge i sykehussenga med leukemi. Du har ét ønske, og det er å kunne være frisk og gjøre hverdagslike ting. Du vil ha kjærlighetssorg, vennedrama og være piss lei av å øve til prøver på skolen. Du vil føle at du lever. Men nei, den eneste bekymringen du har er hvor lenge du har igjen å leve. Venner og familie som står på sidelinjen og ser deg bli sykere og sykere. Nei vet du hva… Jeg får helt vondt i magen. Leukemi er det værste jeg vet om. Jeg er så ufattelig takknemlig for at jeg er frisk og at de rundt meg også er det. Jeg er glad for at de største bekymringene mine er morgendagens prøve på skolen og uren hud. Jeg sa til meg selv her om dagen: “Det er ingenting jeg ikke ville gjort for å få fin hud.” Altså, hva pokker Kristine? Jeg kommer til å hate meg selv for at jeg har hatt en slik tankegang om jeg noengang er den som ligger i sykehus-senga diagnosert med leukemi og 2 måneder igjen å leve.

Fake fur and jeans Bik Bok / Shoes Public Desire / Sunglasses Ray-Ban / Purse (I’m in love with this one nowadays!!) Alexander Wang

Her er today’s outfit. Vel, akkurat nå sitter jeg i treningsklærne da. Det var kjempedeilig å jogge ute i sola, og enda deiligere å komme hjem til lukten av nystekte vafler. Haha, mamma fortalte meg forresten at hun hadde drømt om meg og bloggen i natt. Jeg LER! Hun hadde drømt at jeg hadde takket ja til et tilbud hvor jeg skulle lage 10 videoblogger og i hver video skulle jeg vise én matrett. Plutselig fikk jeg beskjed av kunden om at jeg hadde en deadline på 5 dager. Det var helt kaos hjemme og mamma hadde blitt sååå stressa, for hun skulle nemlig være kameramann. Vi hadde tydeligvs jobbet dagen lang de 5 dagene. HAHAHA! Mamma er skikkelig dedikert til bloggen min og det er så ufattelig gøy.

Hvor digg er det forresten ikke at vi har fri i dag? Denne skoleuka kommer til å bli kjempekort. Jeg føler det er søndag i dag, så jeg har tatt meg tiden til å ordne opp i livet mitt, det vil si; skifte sengetrekk, rydde rommet, støvsuge og rydde klesskapet. Det har vært helt kaos her de siste dagene, kofferten har ligget midt på gulvet med masse klær som jeg ikke har rukket å ta ut, og for å ikke snakke om hybelkaninene som har levd sitt eget liv her. Jeg føler livet mitt er rotete om rommet mitt er det, så NÅ har jeg fått skikkelig orden her. Har til og med sprayet ned hele rommet med VS Body Mist. Nå ser jeg virkelig ut som en stereotypisk blogger her jeg sitter på mitt strøkne rom med macen fremfor meg.

  1. Blir litt feil å si at dersom typen din er utro har man det “jævlig bra”. Selvfølgelig kan det være andre ting i livet som allerede gjør det dårlig, før man blir utsatt for denne typen tillitsbrudd. For å sette det på spissen kan man jo faktisk ha kreft, og så er typen din utro under kreftbehandlingen. At man ikke er fornøyd med kroppen sin som sin største bekymring betyr heller ikke at man har det jævlig bra, du ser jo hvordan livet til en hel familie blir snudd på hodet når et familiemedlem blir rammet av anoreksia? God artikkel, misvisende poengtering fra din side spør du meg.

  2. Du kan ikke si at man “har det jævlig bra” hvis man ikke er fornøyd med hvordan man ser ut.. For da har man det helt jævlig med seg selv

  3. Du er vrikelig flink til å skrive! Irriterer meg over folk som pirker over det du skriver, for dette var faktisk veldig fint å lese, fikk ting litt i perspektiv fra min side hvertfall! BRA!!

  4. så fint at du kan dra frem slike ting en gang i blant 🙂 Vi glemmer fort hvor godt vi egentlig har det, og vi har det jo sykt bra hvis den største bekymringen er hva man skal blogge om i morgen eller at man ikke klarer å bestemme seg for hva man vil ha til middag. Det finnes så mange som er syke, kjemper for å overleve eller ikke vet om de har mat på bordet i morgen. Vi er så heldige <3

  5. Bare fordi at andre har det verre enn deg betyr ikke at du ikke kan ha det bra selv. Jeg skjønner hva du mener men du drar den litt langt syns jeg. Det blir som å si at bare fordi at noen aldri har opplevd sykdom, har alt de trenger og er mer lykkelig enn du noen gang kommer til å bli, så har ikke du rett til å være glad fordi det tross alt er noen som har det bedre enn deg. Det skal være helt greit å være nedenfor av hverdagslige grunner, uten at noen skal påpeke at andre har det verre og at man må skjerpe seg.

  6. FOR SISTE GANG: DET ER INGENTING SOM HETER “ét”, det heter “et” eller “ett” om det er snakk om “ett eneste ønske”.

  7. jeg har vært så ufornøyd med kroppen min, så alvorlig at jeg som 15 år besvimte daglig av for lite næring, ble lagt inn på sykehus for og få i meg næring. Alt dette for at jeg “kun” var ufornøyd med kroppen min etter et tap av kjæreste. Kanskje du sier at jeg ba om denne sykdommen?
   Jeg fikk diagnotisert en dødelig sykdom nettopp på grunn av dette. Så ikke kom å si at jeg har det jævla bra. Jeg og alle rundt meg (foreldrene mine,venner,lærere,leger og psykologer) brukte sinnsykt med energi for og få meg dit jeg er i dag.
   håper du kan formulere deg litt annerledes neste gang, for tror aldri du mente dette:)
   Ja det må være jævlig å ha kreft, jeg sier aldri at jeg har hatt det verre. Men det er ikke den eneste sykdommen som dreper.

  8. Syns det er et veldig bra poeng av deg, og u har et veldig bra budskap, men å si at man burde være glad for at om kjæresten har vært utro er ditt største problem blir helt feil. Å slite med kjærlighetssorg kan være noe av det verste som fins, noen sliter med det i flere år, føler seg ensom, tom og forlatt og mange sliter med depresjoner. Enig i at uren hud burde man være takknemlig for om det er ditt største problem, men ikke dra den alt for langt 🙂

  9. dette innlegget fikk meg til å se litt annerledes på ting, og heller begynne å sette pris på det rundt meg. fint med noen slike innlegg:)
   Men jeg lurer på en ting. når skal du trekke vinneren av Jofama skinnjakken? den uken er for lenge siden over….
   ha en fin mandag videre:D

  10. Utolig bra skrevet! Det er så lett og glemme hvor heldig vi er fordi vi kan oppleve alle de små irriterendes tingen i hverdagen som å øve til prøve og krangle med venniner, selv om det virker som verdens undergang og da, så er man egentlig så heldig som får oppleve at man lever!
   Stilig antrekk
   Håper du får en fin dag videre!

  11. Jeg ser poenget ditt, og jeg er absolutt enig i at vi ungdommer her i Norge burde klage mindre, og være mer takknemlig for det vi har. Jeg vet at vi alle sammen ville hatt det bedre om vi hadde klart å ikke bekymre oss for teite ting som kviser og drama på skolen. Men, noe jeg syntes er viktig å få frem, DET ER OKEI Å HA DET VONDT. Alle mennesker blir født inn i et liv med helt ulike forutsetninger, og jeg som 18 år i rike Norge, med en trygg familie og god kjæreste, har kanskje “ingenting å klage på”, hvis jeg skal sammeligne mitt liv med et fattig barn i Afrika. Likevel blir dette feil måte å tenke på. For selv om mitt liv har tusen ganger bedre forutsetninger til å være bra enn et fattig barns liv i Afrika, så har jeg også bekymringer, og jeg opplever også vonde ting. Hvis min kjæreste er utro mot meg, da har jeg lov til å ha det vondt. Alle mennesker opplever å ha det både dårlig og bra, og det er sånn det skal være. Selv om mine problemer kan virke som “ingenting” i motsetning til andres, så kjennes fremdeles mine problemer like vonde ut for meg som deres problemer kjennes ut for dem. Så når du skriver “Om det at typen din har vært utro, at du har kranglet med en venninne eller at du ikke er fornøyd med kroppen din er dine største bekryminger – vær GLAD for det. For da har du det faktisk jævlig bra.” så er jeg uenig med deg. For selv om du har et godt liv i rike Norge, og hverdagen din er trygg, så er det lov å ha det vondt. Hvis kjæresten din er utro, eller forholdet ditt til din beste venninne blir ødelagt av en krangel, hvis du ikke har det bra med deg selv og kroppen din, vet du hva, da har du det ikke jævlig bra. Da har du det vondt, og da fortjener du at menneskene rundt deg støtter deg og hjelper deg gjennom det vonde. Da FORTJENER du at noen hjelper deg til å få det bedre med deg selv, for du har det faktisk ikke så bra.
   Utenom det, så er jeg veldig glad for at du bruker posisjonen din som populær blogger til å skrive om viktige ting som dette. Jeg liker at du sprer motivasjon, og gir mennesker et lite “spark bak” hvor du sier at vi faktisk må klage litt mindre! Så det er bra, stå på 😀

  12. ble litt vel feil å si det med typen, er jo enkelte som blir så knust at de tar sitt eget liv pga det. Så siden du ALDRI har hatt et ordentlig og langvarig forhold syns jeg ikke du skal uttale deg om slike ting.

  13. (hadde mer å komme med) så det jeg mener med kommentaren over her er at om du ikke har vært gjennom noe jævlig selv så ikke skriv at den jævlige ting skal man være jævlig glad over. for faen.

  14. Virker ikke som du tenker særlig i det du skriver blogginnleggene dine, men er man høysensitiv og ikke klarer å multitaske så er det bare noe vi blogglesere må leve med, eller? Stadig kommer du med formuleringer som ikke virker helt gjennomtenkte. Okei, greit nok det – men når det stadig sårer/provoserer/treffer noen, så burde du kanskje være litt mer føre-var for å beholde din posisjon som “seriøs” (fordi det er jobben din) rosablogger (ironisk nok).

  15. Skjønner poenget, men du formulerer deg ikke bra nok. Ja, vi burde klage mindre. Men det er greit å ha det dårlig til tider.

  16. Tror du skal holde deg til overfladiske innlegg, Kristine.
   Noen ganger har jeg lest innlegg du har skrevet og tenkt jaja, hun er jo bare 15/16 år og har enda ikke så mye livserfaring. Jeg tenker faktisk det fortsatt men så kommer jeg på at du er 18 år. 18 år er fortsatt veldig ungt, men “gammelt” nok til at en bør kunne vise en litt mer moden tankegang.
   Jeg vet noe om psykisk helse siden jeg jobber som psykolog og man skal aldri sette seg til herre over hvordan andre skal takle en situasjon, vi er alle født med ulik sårbarhet i sinnet og vi formes av miljøet.
   Ergo kan utroskap faktisk oppleves like traumatisk som et dødsfall for noen, for å ta et eksempel.
   Avslutningsvis vil jeg bare få tilføye at så engasjert som din mor er i din blogg(som du skriver) så finner jeg det utrolig spesielt at ikke dine “thinspo”-bilder har blitt stoppet for lenge siden. For det kan fort påvirke et par-100 sårbare sjeler der ute. Forventer ikke at du skal forstå dette, for du har jo arrogant uttalt før at det jo bare er å la vær og lese bloggen din. Men at ikke voksne mennesker har grepet inn i dette før, det begriper jeg ikke. Må bare tilføye at jeg er voksen selv og ingen sjalu “hater” -Er vel over gjennomsnittet engasjert her fordi jeg også jobber med spiseforstyrrede og vet hva de trigges av.

  17. Ser poenget ditt, men du er så utrolig dårlig på å formulere deg riktig.. Synn at du får så mye hat når du bare mener det godt.

  18. Som mange over her sier, så syntes jeg du formulerer deg litt vell dumt. Det har kommet mange gode poeng, så jeg har ikke så mye å komme med. Men jeg vil gjerne dele mine tanker. Slik jeg ser det, mener du at man ikke kan ha det vondt, fordi noen andre kjemper en tøffere og hardere kamp enn deg. Det er som å si at du kan ikke ha det bra, da noen andre har det bedre. Når en person gjennomgår noe vondt/tøft/sårt, er det øyeblikket det værste en har opplevd, i og med at en ikke har noe annet en sitt eget liv å sammenligne med. Kreft er tung, og det påvirker mange. Men det gjør også psykisike lidelser. Deprsesjoner, angst, tvangstanker etc. bare for å nevne noen få. Og man trenger ikke å dra det så langt en gang. Har du kjærlighetssorg, så er det uutholdelig og deprimerende, som oftest der og da, og noen månader fremover, men det kan også ha mer langvarige virkninger.
   Når det kommer til slike “first world problems”, som uren hud, hva man skal ha på seg, blogge om, spise osv, så er jeg helt enig i det du sier. Det er der du skulle gitt deg. Du skulle ikke dratt inn utroskap eller kjærlighetssorg. For utroskap knekker deg, og det er et herk. Dog ikke kreft, men det har vært mitt livs hittil største kamp.

  19. Å si at man har det jævlig bra dersom typen er utro, blir vel kanskje litt feil å si? Det må vel være lov å ha det vondt selv om andre har det værre?
   Det blir det samme som å si at man ikke kan være glad, fordi andre har det bedre.

  20. Trengte virkelig å høre det akkurat nå! Er utrolig hvor godt vi har det uten å sette ordentlig pris på det. Skal bli flinkere til å tenke sånn 🙂

  21. Du formulerte deg rett ut ved å si at man da har det jævlig bra! Alle har hvert sitt å takle med, og selvfølgelig- andre ting er værre enn andre. Heller ingen grunn til å ramse opp et urealistisk valg mellom å ha en utro kjæreste, eller å ligge dødssyk, da ingen må ta et slikt valg.

  22. Nei, no ska du få røve di ut av sofaen og få kleppt av de slitte håret dett. Bi svettj av å sjå på jent…

  23. Veldig bra skrevet. Jeg mener vi skal være takknemlig for hverdag vi er friske, for plutselig en dag er det du og jeg som ligger i den sykesengen og skulle ønske vi var friske. Takk for i går, lev i dag og håp for i morgen, slik tenker jeg det:)

  24. Skjønner helt klart hva du mener, vær fornøyd med at man er frisk har det bra 🙂 Men, hva som er et problem er relativt, og man kan ikke sammenlikne og vurdere hvilke problemer som er verst. Det er veldig situasjonsbestemt. Men jeg tror du skjønner det, bare ikke får det helt frem 😉

  25. “Nå har jeg det jævlig bra, typen min var utro, yes!”, skal jeg juble neste gang. Det kan ikke sies noe om før man har opplevd et slik svik selv. Hjertesorg kan være vel så ille. Hilsen deprimert jente 2 år etter

  26. liker hvordan du desperat prøver å virke som en okay person med dette innlegget etter det idiotiske utsagnet ditt i forrige innlegg.

  27. omg, alle som klager over her bør kanskje lese skikkelig før dere komenterer! Les nøye å les mellom linjene. Ja det er drit om kjæresten er utro, og det er forferdelig å ikke ha det bra med seg selv, men det har så sinnsykt lite å si hvis du setter det opp mot den ungdommen som ligger i sykehusenga og ikke vet om hun våkner opp neste dag? Ligge å vite at nå dør du kanskje fra alt og alle du elsker. Fra vennene dine, fra familien, kjæresten osv? LES innleggene skikkelig og ikke ta alt helt bokstavlig talt! tenk når dere leser innleggene hennes! fordi å ha en dritt dag fordi du har kranglet med kjæresten eller vennina suger, men du har et liv for f***, det er det ikke alle andre som har. Så vær så snill, og tenk dere litt om før dere legger ut om hvor feil hun formelerer seg. Det er dere som klager som ikke leser eller tenker. Vær så snill..

  28. Hi Kriss!! I think this is exactly what I needed to heart today! I ordered a faux fur jacket similiar to yours that you are wearing and a white dress and it came today but I have to pay fee and I don’t know how much it will cost me it can be even 20? and I have to go to the post office far from where I live and I am so scared and it ruined my whole afternoon and I was so anxious but after all the problem isn’t so big and I shouldn’t be freaking out like that!! It all is about perspective and I will have my best friend with me so hopefully everything runs smoothly!
   Love your outfit and your attitude and your articles are wonderful <33 takk!!

  29. Jeg er helt enig i at det er lurt å sette mer pris på de hverdagslige tingene. Selvfølgelig er “smerte” relativt, men altså; sitter du i senga hjemme med kjærlighetssorg så HJELPER det å tenke på at du faktisk kunne ha befunnet deg midt uti et krigsfelt og blitt skutt på mens adrenalinet boblet i kroppen din. Da er du ganske takknemlig for at du sitter i en trygg seng istedenfor, samme hvor dypt noen har skuffet deg.
   Jeg har selv hatt en depresjon, og har vært konstant nedstemt i snart to år. Det er ikke spesielt behagelig å legge seg om kvelden og grue seg til å våkne neste dag, fordi det går i det samme. Og du har ikke lenger kontakt med dine egne følelser. Men når du når bunnen på denne måten, så er det nyttig å tenke på at det kunne ha vært verre. Du kunne hatt kreft, du kunne ha sittet i rullestol med brukket rygg (!!) eller bilder av deg kunne vært spredt rundt på pornosider over hele verden. Da er du ganske takknemlig for at du “bare” har en depresjon fordi livet er så “kjedelig”.
   Så, ja, det er faktisk mange som kunne tenke seg å bytte bort kreften med kjærlighetssorg folkens – selvfølgelig. Fordi det å vite at man er iferd med å miste selve livet er så ufattelig mye verre. Og det var det Kristine ville frem til.
   Når alt kommer til alt, så skal vi jo alle dø en gang. Bare at dødsdommen vår er utsatt med 80 år istedenfor 2. Vi har god tid til å gjøre det vi har lyst til, og det skal vi være glad for.

  30. Jeg har leukemi selv, og det er beintøft! Det eneste jeg ønsker meg er et normalt liv og en frisk kropp!
   Og herregud, folkens! Slutt å klag på innlegget! Kristine prøvde å formidle et viktig poeng, og at man bør sette pris på det man har og slutte å syte over små filleting. Hun sa ingen verdens ting om at dere ikke har lov til å være triste, har lov til å gråte over den utro kjæresten eller har lov til å ha deres egne problemer å slite med.

  31. Det er alltid slik at når man ser noen som har en dødelig sykdom, bor i slummen eller ikke har familie, så blir våre egne problemer veldig små i forhold. Det betyr likevel ikke at vi skal glemme våre egne problem pga det, og pluttselig er alt bra. For slik er det ikke. Det går ikke – hvertfall ikke på langsikt. Man må “deale” med sine egne problemer – og ta den tiden man trenger.
   Likevel er jeg ikke uenig i at man bør få opp øynene litt, og se på hva som egentlig er viktig her i livet. Å starte uka med et smil – og kanskje skrive ned ting man kan glede seg over – så blir nok uka mye bedre enn om man fokuserer på “muffinmagen” eller den ekstra kvisa.

  32. Helt enig! Men man treng ikkje nødvendigvis ha kreft for å sette ting i perspektiv. Eg mistrivdes skikkelig på skulen tidlegare, og hadde ikkje kontakt med noken. Då dei to vennane eg hadde på en anna skule klagde om drama, var eg egentlig berre misunnelig. For om det skal bli drama må man bry seg om kvarandre i utgangspunktet, sant?
   Heldigvis har det snudd no, men eg tar det ikkje så tungt om det blir litt drama i jentegjengen. Då bryr vi oss i alle fall om kvarandre.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg