“du fortjener ikke lønna di!”

Jeg fikk en kommentar fra en jente som skrev at hun synes det var urettferdig at bloggere tjener penger, med tanke på at man ikke hjelper samfunnet på noe måte – i motsetning til for eksempel vaskedamer som jobber flere timer og sørger for at vi ikke lever i møkk og bakterier. Hun mente også at bloggere ikke burde fått betalt. Jeg forstår hva hun mener, absolutt. Og ja, for mange kan det se ut som om blogging er utrolig overfladisk (noe det til en viss grad er!) og at vi som kun skriver om dagens outfit og gjøremål ikke bidrar til noe nevneverdig i samfunnet. Det er helt lov å ytre meninger om hvilke yrker man ser på som viktig og ikke – denne kommentaren var faktisk veldig konstruktiv og hun mente heller ingenting vondt mot verken meg eller andre bloggere. Slike kommentarer synes jeg det er gøy å lese faktisk, for det ER jo lov å mene. Derfor vil jeg gjerne ytre mine synspunkter også!

Vi lever i en tid hvor internettbruk og media spiller en større rolle enn noen gang. Blogging er blitt et ledd i markedsføring, hvor annonsører benytter seg av bloggere med store lesertall for å nå ut til de ulike målgruppene, på lik linje som de ville kontaktet en avis for å få spalteplass der i bytte mot betaling. DETTE er grunnen til at bloggere tjener penger. Og det er nettopp derfor jeg synes det blir feil av enkelte å komme å “skylde” på bloggerne, for om man synes det er så innmari urettferdig burde man heller gå ut mot de som vil selge produktene sine, for det er jo de som betaler oss. Selv om jeg heller ikke ser på dette som noe kriminelt, for det er jo rett og slett bare slik verden fungerer den dag i dag. Skal du få solgt klærne din må du annonsere for at folk skal oppdage det, og så klart benytter Nelly seg av bloggere hvis det når ut til flere enn hva det ville gjort på en plakat i byen. Jeg har blogget i årevis og jobbet hardt for å opparbeide meg det lesertallet jeg har, og det er jo klart jeg er attraktiv for annonsørene da. Det ligger stor verdi i det å ha muligheten til å nå ut til mange.

Poenget mitt er egentlig at det vil alltid være enkelte jobber som er bedre betalt enn andre, og jeg benekter ikke at vaskedamene er underbetalt, men det er en annen kamp. Jeg synes bare det blir feil å skylde på bloggerne. Hvis sjefen kom til deg en dag og sa at lønnen din ble doblet, hadde du takket nei fordi du visste at det finnes flere jobber her i verden som fortjener det mer enn deg?

I går dro jeg ut og grillet med noen venninner. Kvelden ble utrolig bra! Men dere, fy søren så fint vær det er i dag!!!! Jeg KOKER ihjel, men jeg skal virkelig ikke klage.

22 kommentarer
  1. Veldig bra skrevet:) Men vet du hva som skjer med bloglovin? Det går ikke ann å lese hele innlegget så må man gå inn på ‘original post’ og det tar jo lenger tid.. Men det er bare sånn på noen av bloggene jeg leser, ikke alle:/

  2. Andrine, du må gå inn på innstillinger under “Me” seksjonen på bloglovin, og merke av “Mobile view” 🙂

  3. Det samme skjer med meg, men det hjelpernikke å merke av “mobile view”, da ender det med at man går rett inn på bloggen til personen, og det tar lang tid. (Det samme som om du måtte tatt “original post”. Men for meg gjelder dette alle som blogger på blogg.no. Det skjer på meg selv og :/ tror ikke det er spesielt med din blogg Kristine.
   Utrolig bra innlegg! Elsker deg og bloggen din :):):):):):):):)

  4. Synes det er litt teit å skrive at du ikke fortjener lønna du får for å blogge. Hun har da tydeligvis ikke satte seg inn i all jobbingen som blir lagt ut for hele bloggen og alt som blir gjort. Jeg synes bloggere fortjener den lønna de får, for de har tross alt jobbet seg opp til dette og lagt av utrolig mye tid til det de driver med 🙂 Bare stå på Kristine 🙂

  5. Vi vet hvorfor dere får den lønna dere får, MEN problemet er at dere ikke bidrar i samfunnet. Det er heller ikke slik at noen skylder på deg eller en annen blogger for at dere tjener mer enn andre som fortjener det mer, og man sier jo ikke nei takk til penger så det forstår jeg. Jeg bare skulle ønske dere kunne ha bidratt litt mer med viktige saker for samfunnet, som f.eks. annijor gjør i tillegg til de vanlige blogg postene. Ikke alt burde handle om produkter, mote, sminke osv om du skjønner hva jeg vil frem til? Du har jo oppmerksomheten til tusenvis av folk, ja så bruk den!! Tror du misforstod hva den kommentaren ville fram til, virket som du følte deg “skyldig” haha, ikke gjør det 😀

  6. I think your blog has the purpose to be fun for readers so we find happines and inspiration on your blog 🙂 your blog has helped me a looot you don’t even know!
   All ads are paid and in this world they say, everything is being paid. It is just about the values being weird because Britney Spears gets more money for singing one song than a fireman who saves a life. But this is our world and it is about us to see the real value of jobs and appercipate them but it definitely isn’t your fault that blogging is well paid or anything

  7. Er egentlig helt enig med det hun jenta skrev. For det blir jo faktisk veldig feil at en vaskedame som jobber til hun blir faktisk dødsliten i ryggen og svett får mindre lønn enn en jente på ca 20 år som ordner seg og stiller seg opp foran et kamera og poserer. Men så er det jo ikke sånn at det er din feil igjen da, det blir jo helt feil å si. For det er jo ikke noe du kan gjøre noe med, og jeg tviiiler sterkt på at noen hadde takket nei til mere lønn. Så det er jo liksom bare slik verdenen er da. Den er ganske urettferdig av og til, men det er ikke alltid vi kan gjøre noe med alt som enkeltpersoner.
   Ah, ville bare få det ut liksom haha
   du er utrolig pen, btw <3 ahha so random

  8. Var enig i kommentaren om at de ikke bidrar til samfunnet, men tenkte meg litt om. ALLE jobber bidrar, bare at det ikke synes så godt. Se for deg de som lager produktene, de har sikkert en familie, ikke sant? Han/hun må jo forsørge familien, og hvordan tjener h*n penger? Ved at folk KJØPER produktet. Bloggernes reklamering er til hjelp for at produktet skal selge mer/bedre, og når produktet gjør det får h*n som lagde/solgte produktet tjent penger til seg selv og sin familie. Alle må jo tjene penger til livets opphold? (Vil bare legge til at jeg mener IKKE at bloggerne et ene og alene er årsaken til at produktselgeren klarer å forsørge seg, altså.)
   Jeg tenker også at man velger faktisk sitt eget yrke. Hva heter det uttrykket igjen, enhver er sin egen lykkes smed? Haha, var sikkert feil skrevet, jaja😁 Men vaskedama valgte faktisk å bli det og visste garantert om den dårlige lønna. Er ikke lønna bra nok for dem så bør de skaffe seg en høyere utdanning eller ny bedre betalt jobb.

  9. Hvis man skal se litt på det store bilde, så er det jo tærtiernæringen flest nordmenn jobber innenfor.. Det er jo her media og reklamering kommer innenfor 🙂 Mindre jobber med produksjon på samme måte, og vi blir mer opptatt av nyheter og diverse.. Hahah, at bloggere tjener mer enn tidligere er et resultat av hva vi klikker oss innpå.. Er ikke så stor på å lese blogger selv, men klikker meg jo innpå for står jo ofte nyttige tips om f.eks sminke 🙂 haha, beklager for litt småkjedelig innhold men sånt er det jo liksom..

  10. Uten lesermassen ville ikkje Kristine ha tjent ei krone. Vi bidrar vi også. Det er den pinlige ironien oppi det heile – når noen lesere “går i strupen” på henne. Men ja, Kristine har en ypperlig anledning til å fronte diverse saker som angår det inhumane og verdens urettferd. Det er derimot til sjuande og sist heilt opp til ho korleis ho vil ha sin eigen blogg (merk: eigen). Og det respekterer vertfall eg.

  11. Dersom du som blogger ønsker å vise fulle innlegg på Bloglovin går du bare inn på innstillingene (på bloggen) og fjerner haken på “Vis utdrag av innlegg i rss-feeden min”. Vær dog klar over at de som leser innlegget på bloglovin og ikke klikker seg inn på bloggen heller ikke telles i statistikken din.

  12. Heihei! Er helt enig med deg når det gjelder blogging, studerer for øyeblikket markedsføring og det er få ting som interesserer meg mer enn bloggere, så tommel opp for dere 🙂 MEN jeg lurte egentlig på noe annet, den siste setningen din; “Hvis sjefen kom til deg en dag og sa at lønnen din ble doblet, hadde du takket nei fordi du visste at det finnes flere jobber her i verden som fortjener det mer enn deg?” fikk meg til å tenke på noe, hvis du faktisk hadde fått dette tilbudet, hadde du valgt å donere bort disse ekstra pengene til veldedighet? Da dette i utgangspunket er penger du egentlig ikke hadde trengt? Gir du bort til veldedighet for øyeblikket? Siden det er ganske åpentbart at bloggere tjener ganske bra, uten å gå inn på hvor mye 🙂 Bare lurer, siden jeg veldig gjerne ville gjort det selv, men har ikke mulighet..

  13. Jeg er helt enig i dine synspunkter her!! Selvom kommentaren forsåvidt var konstruktiv, så syns jeg allikevel at det er en idotisk ting å si. Hva med fotballspillere da? Modeller? Skuespillere? De tjener FETT, og de gjør heller ikke en “viktig” jobb for samfunnet slik som vaskedamer og leger gjør. Jeg har gjennom hele oppveksten fått høre at livet er urettferdig, og det er det jammen også dessverre 🙂

  14. Jeg ser poenget til personen som mener bloggere ikke fortjener å få så mye i lønn, og at bloggere ikke bidrar med hjelp til samfunnet. Men bloggere, skuespillere, artister osv bidrar jo med underholdning. Selv om leger f.eks. gjør en viktigere jobb enn bloggere, så hjepler begge samfunnet, bare på veldig forskjellige måter.

  15. Er enig med deg, og så synes jeg heller ikke at du ikke bidrar til samfunnet. Du tjener trolig mer enn frikort-grensen, så du betaler jo skatt – forsørger mennesker i Norge.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg