forskjellen på en amerikaner og nordmann

Dette er min 2. gang i USA og jeg blir stadig sjokkert over hvor vennlige folk er med fremmede her. I Norge stiller man seg på andre siden av busstoppet dersom det står en fremmed der og man sitter for all del ikke med noen på bussen med mindre man må, men her prater man med folk i køen på butikken og man gir kompliment til hverandre på gata. I dag gikk jeg alene i Brooklyn og jeg var på et supermarked for å kjøpe mat til leiligheten da jeg plutselig la merke til en jente som stirret litt på meg mens hun gikk mot meg. Jeg kjente den der “aaargh hva vil du”, helt til hun plutselig bare “your dress is so beautiful!”. Det har kanskje skjedd tre ganger i hele mitt liv i Norge, haha. Altså, jeg elsker Norge, men det er bare sykt fascinerende  hvordan man ser så stor forskjell på en nordmann og en amerikaner. Jeg tør faktisk å påstå at jeg er blitt en smule inspirert til å være litt mer vennlig mot fremmede… Det er jo så lite som skal til. Amerikanerene er så flinke til å bygge hverandre opp, og det digger jeg!

Flared jeans Topshop, shirt H&M, bag Alexander Wang, shoes NLY

Nå sitter jeg i leiligheten og er klar for å legge meg etter en slitsom dag. Jeg har kjøpt meg en del mat slik at jeg har til frokost denne uka – og for spesielt interesserte så endte dette opp i handlekurven min: brød, ost, skinke, philadephia-ost, avokado, tomat og minigulrøtter. Brukte skikkelig lang tid på å finne grovbrød og vanlig, HVIT ost, haha….!  Men nå gleder jeg meg til mashed avokado toast til frokost i morgen. Det føles veldig rart å sitte her på rommet i Harlem uten mamma ved siden av meg da, æææ. Det var forresten godt å høre at mange av dere sa at Harlem ikke er et så skummelt område som mange skal ha det til.

18 kommentarer
  1. så fin du er! jeg bare lurer, hvem er det som tar bildene av deg? går du bort og spør fremmede eller har du på selvutløser?
   Kos deg masse i NY! Det virker helt fantastisk alt det som du får oppleve:-)

  2. hvordan unngår du at ikke noen bare snapper til seg kamera når du tar bilder/spør noen om å ta bilder? O.o

  3. Kjempe fin blogg! håper dagen blir kjempe bra<3 kanskje du vil ta en tur innom min blogg også? klem <3

  4. jeg må bare si du lever drømmen min akkurat nå. like lenge som deg har jeg hatt lyst til å bli modell! Virkelig super heldig er du!! beklageligvis er jeg bare 172 cm, å bransjen som du sel sier er veldig streng!
   Jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg om tilbakemeldingene du fikk mye av i det blogginnlegget der du skrev at du ikke skulle til rhodos? jeg leste mange av kommentarene dine du fikk, og jeg lurer på hva din mening er rundt det?

  5. kan du skrive om hvordan dethar gått hittil? har det vært noen kommmentarer som gjenntar seg? som f.eks. ikke ha nok av ditten og datten eller for store ting osv utseende messig? hvordan er de? superfrekke lissom? håper du skriver mer om slik, er så morsomt å følge med på!

  6. Selv om amerikanerne er hyggelige så er veldig mye overfladisk, og mange bare kaster rundt seg meg komplimenter til alle de ser. (Ikke at jeg mener at du ikke hadde en fin kjole, assa) Venninnen min er amerikansk + at jeg kjenner noen andre også og de sier selv at det er så uekte og det er derfor de foretrekker Norge, haha. Her gir nesten ingen komplimenter BARE for å for gi komplimenter. Det trenger ikke engang å være sant engang. Men det med at man snakker mer sammen og ikke er så “redde” for hverandre syns jeg er en fin ting😉 Håper du koser deg masse!

  7. er en ting jeg ikke skjønner, hvordan kan man bli modell selv om modellbyrået ikke setter høye krav når fortsatt de du går til casting osv fortsatt har for strenge krav og du ikke er slik modellverdenen krever? da hjelper det jo ikke at du har et modellbyrå som ikke krever så mye vell?

  8. Bare lurer på om du ikke spiser noe “godt” eller usunt nå i new york? Til nå har vi bare hørt om sushi, avokado, grovt brød og noe om fridays.. Kjøper du deg ikke noe godt å spise på rommet?? De har jo så vanvittig mye godt i Amerika jo!!! Vet ialfall at jeg ikke hadde klart meg alene på et rom uten noe godt å spise haha men vet ikke om det er bare meg som elsker sjoko og diverse

  9. Her i Norge opplever jeg hyggelige nordmenn mest på vinteren. Er det mye snø og vi må ut å måke, så kan fremede folk komme bort å hjelpe til å slå av en prat. Ellers så hilser di bare fint på deg. Men kun på vinteren, ikke di andre 3 årstidene liksom.

  10. Er så glad for at du har nådd så langt, det kommer nok til å skje mye etter videregående 🙂
   Har aldri vært i statene, og var selv ganske overbevist om den innelukkede nordmannen før. Men slik er det ikke så mye av her i Bergen nå når jeg har blitt bevisst på det. Nei, jeg sier ikke hei til alle, men nå og da sier jeg hei, og nesten alltid smiler jeg når jeg får øyekontakt. Jeg tror våre foreldres generasjon og vår generasjon er mye mer åpen, kanskje pga. det multikulturelle som har kommet til Norge? Det har jo alltid vært i USA, men ikke her.
   Ble litt langt, var bare noe jeg kom på fordi jeg bor i et område med en del turister i gatene, men når jeg spør om hjelp så virker de ikke så åpen for prat de heller! 🙂 Ha det fint videre!

  11. Jeg må si jeg er ganske uenig i din oppfatning av amerikanere, jeg prøver for all del ikke å være vanskelig eller frekk, men jeg tenkte bare å si min oppfatning som er ganske annerledes, i og med at jeg ser at vår oppfatning er ganske ulik. Jeg føler at mange amerikanerne er ganske følelseskalde mennesker, nå snakker jeg ikke om ALLE amerikanere selvfølgelig, men min oppfatning av en ganske stor del amerikanere som jeg møtte i New York iallfall. Som turist for første gang i New York hadde jeg og familien min en del spørsmål angående veibeskrivelser, og i over halvparten av gangene vi spurte amerikanerne om veibeskrivelser fikk vi uhøflige og strenge svar tilbake, som gjorde situasjonen litt uhyggelig. I tillegg til når vi var på restauranter og enkelte butikker fikk hele familien min en følelse av at amerikanerne er et veldig strengt og litt følelseskaldt folk. Nå vet jeg ikke om det var tilfeldig at over halvparten av amerikanerne vi snakket med var veldig følelseskalde, men iallfall fikk ikke min familie en spesiellt positiv oppfatning av amerikanerne i New York.
   Men nå har jo jeg bare vært i New York, så det kan jo godt være at jeg hadde fått en annen oppfatning av amerikanerne om jeg i tillegg hadde vært en annen plass i USA.
   Men jeg må jo si at amerikanerne som var greie mot oss, og gav oss et behjelpelig svar, var jo virkelig hyggelige mennesker da. Så det er vel som i resten av hele verden, det er både behjelpelige og hyggelige mennesker, men så er det også den delen som ikke er riktig så behjelpelig og hyggelig.
   Veldig fint å høre at du hadde det så fint i New York! Selv må jeg si jeg ble helt betatt av byen, og vil mer enn gjerne flytte dit en vakker dag (selv om det er noen uhyggelige mennesker her og der, men den typen mennesker finnes overalt så det må man vel bare finne seg i).
   Ble en fryktelig lang kommentar dette, hehe ;D

  12. Hey Kristine! Just wanted to point out that flared pants/jeans are supposed to cover the heels/shoes. Look up on google “flared pants, heels,” to see what I mean! The pants are supposed to almost brush the floor, maybe be 1-2cm above it –but I suppose your legs are too long for you to be able to do that in heels! Anyhow, it doesn’t look great, the way you’re wearing them–they look too small/short for you! Just a heads up! 🙂

  13. Stor applaus til amerikanere. Det er som om Norge og USA er to forskjellige verdener. Det finnes to vidt forskjellig oppførsel rundt mennesker. hva vi er vandt til og hvordan en skal reagere hos fremmede. Thanks for USA!!

  14. Skjønner godt hva du mener med at amerikanere er hyggeligere! Bor selv i Boston og studerer der, og får frysninger av nordmenn av og til. Er så mange frekke nordmenn at jeg blir flau over å ha amerikanere på besøk her

  15. Har selv vært mye rundt i USA, og har merket at de generelt sett er mer utadvente. Mye er overfladisk dessverre, og “how are you” er mer en høflighetsfrase enn at de faktisk vil vite hvordan det går. Nordmenn hilser og gir komplimenter mer sjelden, men når de først gjør det mener de det. Jeg har også bodd et år i Japan, og akkurat der ligner de på nordmenn. Foretrekker å sitte alene på bussen og snakker lite til fremmede. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, de vil bare ikke være til bry. Likevel er det jo hyggelig med en prat av og til, og vi nordmenn kunne blitt flinkere 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg