noen sjangser må man bare ta

Så heldig! Men, har et lite spørsmål. Du deltok for litt siden i dette prosjektet om å finne modeller, uten å tenke på størrelse, høyde etc. Men Abercrombie and Fitch/Hollister er jo kjente for å favortisere tynne , vakre mennesker og sa: It’s almost everything. That’s why we hire good-looking people in our stores. Because good-looking people attract other good-looking people, and we want to market to cool, good-looking people. We don’t market to anyone other than that,” – Mike Jeffries, CEO. Det virker bare som om det går litt imot dine moraler å være med på noe slikt. Igjen, dømmer ikke, det er en tøff industri, virker bare som om du går litt imot deg selv.

Hei du! Takk for en kontruktiv tilbakemelding. Jeg er jo signert med BLOGFACES, som er et nyoppstartet modellbyrå i Sverige, hvor intensjonen er å forandre det kroppsfikserte fokuset i modellverdenen. Dette prosjektet synes jeg er et sinnsykt bra tiltak og jeg er helt enig med eieren av byrået; det er teit at vi lever i 2015 og at klientene fortsatt ser på høyden og størrelsen rundt hoftene, lårene og brystet. Selv skulle jeg ønske hvem som helst kunne bli modell – for jeg vet selv at jeg heller ikke er den “ideelle modellen” når det kommer til den ekte modell-verdenen. Selv om jeg kanskje har noenlunde riktig mål på kroppen så har jeg ikke optimal høyde, og huden min kunne også vært bedre. Det er MYE som kunne vært bedre meg meg, og jeg kunne pirket på småting i evigheter. Finere lepper, mer markerte kinnbein, mindre panne, slankere nese… Ja, det er utrolig hvor perfekt alt må være for at man skal lykkes. Husker dere jeg var i Oslo med det svenske byrået mitt i vår og mange av dere møtte opp for å delta på casting? Her traff jeg lesere i i forskjellig aldrer, størrelse, hudfarge og høyde og det var SÅ gøy! Målebåndet var ikke å finne et eneste sted og her kunne hvem som helst melde seg på. Slik burde det jo være, og det er noe jeg står for. 

Men ja, nå er jeg i NYC. Jeg har hatt en drøm om å bli modell i årevis, dere vet jo hvor mye jeg har mast dere hull i hodet om det, haha. Om det er annerledes her? JA. Alle har sagt at denne bransjen er tøff, og det er jeg virkelig enig i. Omtrent alle kroppsdelene mine er blitt målt, jeg har blitt fortalt å gå verken opp eller ned i vekt, håret mitt ble klipt og må la øyenbrynene mine vokse. Jeg har møtt store klienter fra blant annet Paris og Milano og dere aner ikke hvor usikker jeg har vært når de har stirret kroppen og ansiktet mitt i senk når jeg vet at et bra utseende er det eneste de er ute etter – og da det være bra. Haha, det er en syk verden, men jeg VIL prøve dette, jeg kan rett og slett ikke la sjansen gå meg forbi. Da ville jeg angret resten av livet mitt.

Kanskje jeg trosser moralene mine, men da har jeg i alle fall ofret det for min største drøm noensinne. Hvor kjipt hadde det ikke vært om jeg sa nei til NYC og ble sittende hjemme i Førde? “Ja ja, men da trosset jeg i alle fall ikke det jeg sa om at jeg synes det er dumt at modell-industrien er altfor utseendet-fiksert.” For ja, jeg forstår absolutt hva du mener. Jeg står fortsatt for det jeg sa, men denne unike sjangsen kunne jeg rett og slett ikke gå glipp av. Om modellverdenen fortsatt er crazy? Uten tvil. Jeg har stor respekt for de som har dette yrket som fulltidsjobb, for det er faktisk ikke så glamorous som alle skal ha det til – leve i en koffert, springe rundt på ulike castings, korte tidsfrister, gnagsår og ikke minst det å bli objektivisert. Haha, nå høres det ut som jeg klager fælt her, men jeg vil bare være helt ærlig. Nå har jeg blogget mye om hvor fantastisk jeg har det her i New York, og da tenkte jeg det var på tide å komme med den litt mindre gøyale delen også.

Haha, herrefred… Så mye tekst dette ble. Jeg hadde ingen planer overhode om at denne innlegget skulle bli så langt. Men nå sitter jeg her alene på rommet mitt i Harlem og det er så lenge siden sist jeg hadde god tid til å blogge, så her har dere resultatet, haha. I dag skal jeg bare slappe av. Ta fatt på mailen, blogge, snakke med venner og lese blogger. Vurderer å ta meg en joggetur i Central Park, men da må det bli iført i Converse, så jeg er litt usikker… Hmm. Har i alle fall lyst på sushi i dag også, så jeg tar nok Subway’en til byen for å kjøpe med meg hjem!

27 kommentarer
  1. eeeeeelsker bloggen din fortiden ! er nok på grunn av dette ja! tror du kunne ha tjent sykt mye på å flytte til nyc å følge drømmen din på fulltid, ikke bare som modell men også som blogger!

  2. Anonym: Tusen hjertelig takk! Det er så sykt gøy å høre, kjenner at motivasjonen min bare blir boosted når jeg får slike kommentarer. Kanskje NYC er plassen for meg? Jeg er jo ferdig på skolen om 1 år… såååå 😀

  3. De fleste ender opp med å føle seg utnyttet av modelbyråene. Når kontraktene løper ut, så står de der helt alene tilbake og aner ikke hva de skal gjøre med resten av livet sitt. Annette Stai som var modell på 80 tallet har skrevet bok om akkurat dette. Har du gjort deg noen tanker om det?

  4. Støtter deg veldig i det du gjør, og forstår godt at du tar denne sjansen!! Lykke til videre, fineste deg<3

  5. Froydis: Jeg har egentlig ingen planer om å jobbe som modell i mange år. Har bare lyst å teste det for en liten stund, og jeg har selvfølgelig tenkt å ta utdanning. Så om jeg plutselig skulle stå uten modellbyrået mitt i ryggen har jeg noe annet jeg kan gjøre 🙂

  6. Bloggen din er så bra!! Du skriver de beste tekstene og tar sånn serr de beste bildene! Og ja modellyrket er nok tøft, men jeg tror virkelig det er noe som passer deg! Man ser på bildene dine at du har et stoort potensiale! Absolutt alle bildene du tar kunne blitt trykket inn i Vogue spørr du meg! Så stå på videre! Og ja du er kanskje ikke helt perfekt for dem, kanskje du ikke har den beste huden, men herregud det er jo noe man kan ordne! En krem og bam du blir bra! Jeg vedder på at ikke alle modellene har hatt perfekt hud hele livet, de bruker nok en krem eller noe lignende! Og vil bare si at du er et stoort forbilde! Ja du er kanskje litt undervektig, men folk er jo forskjellig, du spiser jo helt normalt, du går ikke på en diett som alle andre modeller gjør! Du er rett og slett perfekt, du trenger jo ikke å sulte deg som andre modeller, du er deg selv 100%! Alle som kommer med hat til deg om kroppen er bare misunnelige! Så lenge du spiser normalt så er du normal og frisk! Jeg håper du kan legge ut en tekst elns på Instagram og si at du spiser helt normalt og ikke sulter deg selv! At folk legger deg ut på anoreksia brukere er jo bare sykt, og noe vi burde få en stopp på! Du burde selvfølgelig også tenke på skole og få bra karakterer, man vet jo aldri hva som skjer i fremtiden, men det ser vi jo du klarer helt supert! Og om du er usikker på om du “kommer ordentlig inn” i modellyrket så må du bare slutte å tvile, men spørsmålet er jo om du kommer til å like det! Om du liksom må slanke deg så burde du faktisk si nei. Uansett, aldri slutt å blogge, og håper du klarte å lese hele denne rotete kommentaren. Hadde liksom så mye jeg ville si, så jeg skrev bare ned alt jeg hadde på hjertet. Du er helt herlig<3

  7. Du har nok jobbet knallhardt for å komme dit du er nå, så jeg unner deg det beste! Stå på!! Liker stolforandringen din og synes du generelt ser finere ut enn du har gjort tidligere 🙂 du kler
   Å være modell!

  8. Hei! etter det innlegget du skrev om at du ikke ble med til Rhodos er det jo mange som har lurt på hva som egentlig skjedde mellom deg og vennene dine.. har du ikke tenkt til å fortelle mer om det? føler på en måte at du skylder leserene dine en mer detaljert forklaring enn “de dolka meg i ryggen” når du i det hele tatt først velger å skrive noe om det 🙂

  9. Forstår deg godt! Kos deg masse resten av oppholdet 🙂 Utrulig å sjå kor langt du har komt, I mean… Alt dette har skjedd framfor auga mine, for eg har fulgt deg såpass lenge! Førdefolk er ikkje flinke til å skryte, eller i det heile tatt- vise at dei bryr seg om slike ting, føler i allefall eg! Derfor: Dæven kristine, du fortjener en klapp på skuldra! “Dream big, Work harder” Du har nådd langt, og eg har trua på at du kan oppnå ka som helst med din viljestyrke!

  10. Takk for at du deler livet ditt med oss! At bloggen har ført til at du får så mange muligheter både i Norge og utenlands er helt fantastisk! Jeg håper virkerlig at du ender opp som en modell. Selv om bransjen er tøff, tror jeg du takler det. Du er heldigvis ikke fersk når det kommer til den kjærligheten og det hatet som finnes på nett.
   Du er kjent over hele verden! Jeg finner deg stadig vekk både på Tumblr og Instagram. Jeg vet ikke om du får med deg alle postene, sikkert ikke, men bildene dine har så masse følelse og bevegelse i seg, så det er ikke rart at jeg finner de igjen over alt!
   Tips på reisen din:
   Nyt hvert øyeblikk og husk det for alltid! Selv om du kanskje må gå imot tidligere meninger og holdninger for å komme inn i bransjen, husk de senere. Skriv de ned og les de igjen om et år, se om du fortsatt er enig. Og om du ender opp med et ofte uttalt navn, bruk den posisjonen til å forandre verden 🙂
   Jeg håper du oppnår drømmene dine, målene dine og ikke mister deg selv på veien 🙂 Nyt opplevelsene nå og del minnene med gode venner og en mye lest blogg! Jeg vil ihvertfall ta del i reisen din 🙂 Lykke til!

  11. Så klart modellverden er utsendefiksert! Men du har jo modellkroppen og du har lyst til å bli modell, så da må du jo bare gripe sjansen 🙂 Sikker på at du kommer til å lykkes!
   Du vet jo også bedre enn noen at man kan være tynn uten at man er usunn. Det er jo feil at alle modeller sulter seg selv for å være tynne nok. Det er bare at de er født med tynne kropper 🙂

  12. Du er virkelig en inspirasjon! det virker som om du virkelig står på, og jeg beundrer all den harde jobbingen din, ikke bare innenfor bloggen eller modellyrket, men også på skolen og generelt i livet! (Selv om jeg selvfølgelig ikke vet så mye om livet ditt! Men jeg har fått et ekstremt godt inntrykk av deg i løpet av de årene jeg har lest bloggen din!) du virker så ekstremt viljesterk, og du inspirerer virkelig! Ble kanskje litt mye nå, og denne kommentaren virker muligens “litt fjortis”, men jeg kan bare ikke få takket deg nok for alt du har hjulpet meg med! Tusen takk! Følg drømmene dine, du er råbra!
   Til slutt har jeg bare et lite spørsmål: du er jo helt perfekt, og som du skrev i innlegget er det ingen som har sagt at du må gå verken opp eller ned i vekt, men har du endret spisevaner (eller hva jeg skal kalle det) etter at du begynte å jobbe som modell (selv om jeg vet at du akkurat har begynt!:) )? spiser du bevisst sunnere nå? Eller kan du unne deg godt dersom du har lyst på det? Du trenger selvsagt ikke å svare, men jeg er bare litt nysgjerrig av meg!
   Ha en fortsatt superfin tid i NYC, virkelig verdens beste by!!! Mange klemmer fra meg!
   PS: du stråler virkelig for tiden! Det gjør meg såååå glad!

  13. Det er så sykt å lese bloggen din og lese at du er i NEW YORK og vurderer å ta en joggetur i Central Park liksom! Har lest bloggen din siden du gikk på ungdomsskolen, og er så glad på dine vegne som følger drømmene dine. Håper du har det fint og koser deg masse! Du er så flink som har stått på, selv om ting har vært vanskelig med venner osv. Stor klem!

  14. Blir spennende å følge med på hvor dette går! Er du heldig så får du mange gode jobber etter hvert 🙂 En annen fra Norge som også heter Kristine (kristine_froseth på insta) begynte jo som modell for bare noen få år siden (hun var vel 16/17 elns) og nå er hun modell for Victoria’s Secret sin PINK kolleksjon!! Hun har også gått på runwayen for Prada! Hun er ikke så veldig høy, “bare” 172 tror jeg, så det viser jo bare om at du virkelig vil, og virkelig brenner for det her, så kan du lykkes! Blir spennende å følge med på deg! Fortsett å blogge, vær så snill, så vi får litt updates! 🙂

  15. Det er helt utrolig at du har nådd så langt, jeg har fulgt med på bloggen din en stund og du står på og lever livet ut tross all negativiteten. Du er virkelig en stor inspirasjon, du jobber for drømmene dine og oppnår dem. Det er velfortjent.

  16. jeg har utrolig stor respekt for deg, fysøren så mye guts man må ha for å gjøre det du gjør! u goo gurl💜

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg