7 gode tips for en finere hud

Hei og god morgen! Jeg sitter og hører på Marcus & Martinius sine goodfeeling-sanger (Det er mulig jeg er sent ute men herregud for noen skjønne gutter!!! Jeg vil klemme de flate?!) mens jeg chiller på gulvet med Mac’en på fanget. På rommet mitt har jeg nemlig en perfekt liten krok hvor jeg elsker å sitte å blogge, haha. Uansett, i dag fikk jeg plutselig lyst å lage et liste-innlegg ettersom jeg synes det er så gøy, så her har jeg samlet sammen mine aller beste tips for bedre hud. Jeg har, som dere vet, slitt med dårlig hud i lang tid, og etterhvert har jeg lært huden min selv å kjenne god nok til å vite hva jeg burde gjøre, og hva jeg ikke burde gjøre. Husk at hud er individuelt og det som funker for meg gjerne ikke funker like bra for alle andre, men jeg vil tro at disse tipsene er ganske generelle i og med at de handler mest om hygiene – så du taper i alle fall ingenting på å prøve.

1. Skift putevar 2 ganger i uka. Du bruker 1/3 av døgnet på å gni ansiktet inn i puta – det er klart denne må være ren! Jeg sørger i alle fall for å skifte min én gang i uka, men 2 er nok enda bedre.

2. Bruk eget håndkle for å tørke ansiktet når du har renset det morgen/kveld. Det hjelper fint lite om du renser ansiktet for å se gni det inn i bakterier etterpå.

3. Når du prater i telefonen; pass på at du ikke gnir telefonen inn i kinnet ditt. Mobilen din er kanskje den tingen du tar mest på i løpet av en dag, så du kan jo bare tenke deg hvor mange bakterier som fester seg på skjermen. Og om du er en telefonelsker som meg og prater timesvis hver dag sparer du deg for mange unødvendige bakterier om du unngår å holde den inn mot ansiktet. Jeg bruker ofte headset og høyttaler når jeg prater 🙂

4. PASS på huden om sommeren!!! Dette er det viktigste punktet. UV-strålene til solen tørker ut kroppens største organ og bidrar derfor til økt talgproduksjon i porene. Om du har små, hudfargede nupper i ansiktet er nok det er resultat av dårlig beskyttelse fra solen. Been there, done that. Jeg trodde at solen gjorde huden min fin, så jeg lå i Florida og grillet i 30 varmegrader i timesvis med solfaktor 6 i ansiktet, i noen tilfeller null beskyttelse. Solen tørket bort kvisene der og da, men når høsten kom fikk jeg betalt, og huden min ble full av små prikker. Så ikke glem høy solfaktor i ansiktet, selv når dere er i Norge. Jeg har brukt SPF50 i ansiktet hele 2015 faktisk, visste dere det? Jeg er kanskje ikke like brun som i fjor, men brunfargen er mye dypere og ikke minst mye sunnere.

5. Vask sminkekostene minst en gang i uka. Her må jeg bli flinkere selv!

6. Stress ned. Jeg vet det er mange forskjellige råd som florerer der ute, men helt ærlig har “mindre sukker”, “mer søvn” og “mer vann” aldri hjulpet meg (selv om det garantert er sunt for hud og kropp over tid!). Vel, er det EN ting jeg har merket, så er det at jeg får kviser når jeg stresser. Det er så typisk meg når jeg skal noe spesielt, la meg ta New York som et eksempel. Jeg hadde veldig fin hud et par dager i forkant og tenkte at “nå klikker jeg om jeg får nye kviser dagen før jeg reiser”, og hva skjer? Jeg stresser ræva av meg med pakking og alt det som hører meg, og jeg ender opp med å få dårligere hud. Det er jo ikke verdens undergang, men vi vil jo helst ha så fin hud som mulig – i hvert fall om vi skal møte noen spesielle. Stress øker nivået av stresshormonet kortisol i kroppen og dette kan forårsake utbrudd av kviser.

7. Lag din egen ansiktsmaske! To ingredienser er alt som skal til for å lage en enkel, forfriskende skrubb. Bland sammen 3 spiseskjeer med honning og 1 spiseskje med kanel, ha det i mikrobølgeovnen i 30 sekunder og ha masken i ansiktet i 10 minutter. Denne brukte jeg heeeele tiden før!

9 kommentarer

Siste innlegg