ukens spørsmål #81

Jeg kom på at det er altfor lenge siden jeg har besvart ukens spørsmål. Det kan vi ikke ha noe av, eller hva? Jeg har begynt å bli mer aktiv i kommentarfeltet, noe jeg føler bare skulle mangle, men jeg liker å få med de mest stilte spørsmålene i et eget innlegg i blant også. Det tror jeg dere også liker, så vidt jeg har forstått de siste årene…? Hehe! Vel, for å gjøre opp for manglende ukens spørsmål har jeg besvart mange spørsmål denne gangen, og ikke minst veldig utfyllende. Håper det ikke blir for mye tekst, haha! Jeg ble plutselig veldig ivrig på tastaturet… 🙂

Hvorfor svarer du aldri på spørsmål om du har spiseforstyrrelser? Er det rart vi blir mistenksomme?
Vel, hadde du lest bloggen min de fire siste årene så hadde du fått med deg at jeg har svart på det spørsmålet ganske mange ganger. Hver dag siden type niende klasse har jeg fått spørsmål om det, og helt ærlig føler jeg ikke at jeg skylder noen et svar. Hvorfor må jeg egentlig forsvare min egen kropp? Men nei, jeg har ikke spiseforstyrrelse, jeg er naturlig slank og jeg har alltid kunne spiset det jeg vil uten å legge på meg. Hadde jeg vært syk hadde dere merket det. En person med anoreksi er bleik og sliten ut, har tynt hår og avmagret ansikt – og er slettes ikke lykkelig. Hadde folk vært klar over hvor brutal diagnosen er tror jeg ikke de hadde gått rundt og slengt med leppa og kalt slanke jenter for anorektikere. Jeg synes ufattelig synd i de som har diagnosen og jeg vet at anoreksi er en noe som forfølger deg i årevis, kanskje hele livet. Anoreksi spiser deg opp og ødelegger mye av sosiallivet, og ikke minst på jobb- og skolefronten. Jeg er sunn og frisk og har vokst opp i en familie hvor trening og næringsrik mat står i fokus, men så klart – uten overdrivelse. Jeg overtrener ikke og jeg spiser heller ikke overdrevent sunt, men jeg liker å holde meg aktiv og spise fisk, kylling og grønnsaker til middag. På samme måte som jeg digger pizza og sjokolade 🙂 Men ingen kropp har godt av drittmat hver eneste dag, uansett om den er slank, normal eller lubben. Det er utrolig viktig å få i seg (nok!) næringsrik mat og nettopp det er jeg opptatt av. Å sulte seg er aldri løsningen – det eneste man da gjør er å ødelegge kroppen fullstendig.

Skal Emma gå 3. klasse med dere?
Ja, det skal hun! Faren har permisjon så hun fullfører videregående med 97-kullet.

Har du flere modellbyrå eller bare et?
Wilhelmina Models Vancouver er min “Mother Agent” som de kaller det på engelsk. Det vil si at modellagenten min jobber for Wilhelmina, så du finner meg som en av modellene på wilhelminavancouver.com. Bare trykk på “Direct (Out of town)” så finner du meg! Jeg er også signert med Fusion Model Management i NYC, og Rouge Management i Los Angeles.

Hvordan klarer du å sminke deg med solkrem i ansiktet? Jeg går selv på Isotretionoin og kunne tenkt meg å sminke meg samtidig som jeg beskytter ansiktet med solfaktor.
Det er jo ikke noe problematisk i det hele tatt. Før jeg påfører sminken påfører jeg først fuktighetskrem slik som jeg har gjort, og etter det tar jeg solkrem over. Anbefaler å kjøpe en solkrem som er ment for ansiktet, for da er den ikke så rennende og klissete – den føles heller mer som en vanlig fuktighetskrem. Jeg bruker 50 SPF fra Elizabeth Arden, spør etter den på parfymeriet så finner du den nok 🙂 Jeg liker den veldig godt.

Hvordan har du fått så mørke øyebryn i forhold til hårfargen din?
Jeg farger dem med øyebrynsfarge fra Depend, i farge svart. Brynene blir ikke svarte, altså! Haha, den er veldig svak så om du har den på i et par minutter synes det ikke så godt at du har farget brynene. Synes det er mye finere når man farger brynene mørkere og heller tegner dem mindre – for da ser det mer naturlig ut. Jeg har jo lysere bryn naturlig, og om jeg vil ha den fargen jeg vil ha uten å bruke øyebrynsfarge så må jeg bruke myyye sminke på dem og det synes jeg bare ser fælt ut, haha.

Følte du på kroppspresset når du var i NYC og skulle gå rundt på castings?
Tja… Ja. Ikke fordi jeg følte jeg burde være tynnere (for det burde jeg jo absolutt ikke være), men fordi jeg gjerne ville være høyere, ha enda lengre bein osv. Jeg tenkte ikke veldig mye over det da, kanskje fordi jeg fikk så utrolig mange kompliment. Amerikanerene er mye flinkere til å rose andre! Husker for eksempel når jeg kom inn på kontoret til Fusion og hun ene damen som jobbet der bare “Oh my god, you’re legs are insane darling! I could stare at them forever!”. Haha! Det er såå hyggelig når folk faktisk sier det, og ikke bare tenker det. Men ja, jeg tror alle i modellyrket i en eller annen grad føler på kroppspresset. Ikke nødvendigvis på den måten at du føler du må være tynn, men at du må ha de og de målene. Kroppen og ansiktet ditt er jo verktøyet ditt for å gjøre jobben din som modell, så man blir jo så klart litt mer bevisst på sitt eget utseende.

Jeg husker den ene dagen i NYC når jeg var på casting for en agent fra Milano med 2 andre kjempesøte jenter (de jeg la ut bilde sammen med på Instagram), og da ble hun ene sendt til Milano i 6 uker for å jobbe som modell (hun ville ha meg og hun andre også, men vi er ikke ferdig på skolen så vi kunne naturligvis ikke…), og allerede da merket jeg hvor strengt det var. Hun nevnte blant annet at man ikke kunne spise pasta og pizza for da kan man legge på seg om kroppen ikke er vant til karbohydrater, hun måtte trene så og så mye og ja, det var mange regler. Heldigvis er jeg slank naturlig, så akkurat det er noe jeg slipper å stresse med. Desverre er det mange i modellverdenen som sulter seg for å kunne se slik ut som de gjør, og det synes jeg er utrolig synd.

 

Når du kjøper is, kjøper du kjeks eller beger? Jeg føler det har mye å si om en person, haha.
Beger!! Haha!

Hvorfor har du en trang til å vise magen hele tiden?
Hvorfor er det galt å vise mage? :)

Hvilke valgfag hadde du i fjor?
Jeg hadde realfagslinjen med fagene s-matte, IT, internasjonal engelsk og media. Anbefaler virkelig s-matten og IT! Begge fagene er gøy å jobbe med. Matten bygger videre på t-matte og derfor har du et godt forsprang om du hadde t i førsteklasse. Og IT? Jeg digger det! Vi bruker timene på å lage websider, animasjoner og redigere bilder i Photoshop. Har lært utrolig mye nyttig i det faget. Angrer ikke et eneste sekund på noen av fagene jeg tok.

Hvordan skal du bo på LS?
Oh yes! Å sove i russebilen eller i telt er ikke aktuelt for min del, haha. Vi har bestilt hotell i Stavanger, litt dumt at det er et stykke unna landstreffet, men nesten alle hotell i Sandnes var fullbooket så vi hadde ikke så mye å velge mellom. Kanskje vi får oppleve litt av Stavanger by, da!

Tar det lang tid før hevelsen går bort etter at man har tatt restylane?
Det går en uke før leppene er normale igjen, så ikke la dere lure dersom man har duckface et par dager etter behandling. Leppene mine så jo helt unaturlige ut i 4-5 dager etterpå, selv om jeg bare tok halv sprøyte.

Hvordan har du det for tiden? Det ser ut som livet ditt stråler.
Takk som spør! Jeg har faktisk ingenting å klage på om dagen, det eneste som bekymrer meg er Instagram-kontoen min, haha, jeg har liksom basert mye av businessen min og fremtiden min på den. (Men det SKAL ordne seg!) Ellers har jeg det sinnsykt bra. Jeg trives skikkelig godt på sisteåret på skolen, har de beste vennene rundt meg, Håkon bor hjemme for øyeblikket, jeg har mye spennende i mail-boksen min!! Så jeg har det fint om dagen, det har jeg. Det føles ikke så tungt å stå opp om morgenen, og jeg legger meg om kvelden med et smil om munnen. Er det ikke det som betyr noe?

Skulle ikke du og Veronika på surfecamp i Portugal?
Jo, men hun fikk kyssesyken et par dager før avreise, så det ble desverre ikke noe av. Vi planlegger ny tur i 2016, da! GLEDER meg til å surfe!

Jeg og denne snuppa er ikke ferdig med eventyrene våre! Langt ifra.

23 kommentarer
  1. I feel like u got in touch with your readers soo much in these past months and u seem like an important friend to me and not reading ur blog for some days when i had no wifi was like WHAT IS KRISSY DOING!?!? I wanna know :)) love u girl

  2. Digger at du svarer på spørsmål i et eget innlegg! Gjør at man blir enda mer kjent med deg. Lurte på om du kunne lage flere videoer, siden det er så koselig å se<3 Og kunne du forklart litt hva som skjer med deg, Ingvill og Julie? Hvis du ikke vil så selvfølgelig ikke, men skjønner ikke hvorfor du aldri er med de lenger?

  3. “Hadde jeg vært syk hadde dere merket det. En person med anoreksi er bleik og sliten ut, har tynt hår og avmagret ansikt – og er slettes ikke lykkelig.”
   Skjønner hva du mener, men spiseforstyrrelser er så mye mer. Sier ikke at du har det, men selv har jeg slitt med det i to år – likevel vil ikke en tilfeldig på gata tenke at jeg har anoreksi eller en annen spiseforstyrrelse.
   Ikke ment som kritikk, bare opplysning! 🙂

  4. Så nettopp gjennom alle bildene dine på nettsiden til Wilhelmina, og guuuud så fantastiske de er! Det er så morsomt å se at den “vanlige” norske jenta kan lykkes med noe så stort, du er virkelig en stor inspirasjon. Stå på! 🙂

  5. huff, anoreksi er et helt forferdelig grusomt ord, og sykdom, synd at folk misbruker det ved å slenge det ut til alle som er tynne..

  6. ” En person med anoreksi er bleik og sliten ut, har tynt hår og avmagret ansikt” men du er jo alt dette??

  7. Jeg trodde ikke det var lov å være signert med flere byråer samtidig? Høres ikke veldig seriøst ut…

  8. Det er ikke noe problem å bo i Stavanger under LS 🙂 Vi gjorde det, og det går direktebusser til de forskjellige hotellene fra LS veldig ofte (spydde på en av dem, hehe, så ikke drikk for mye)

  9. Dette er ikke kritikk eller negativt. Jeg har ikke lest bloggen din så ofte, men det å si at alle anoretikere er avmarget, tynn i håret og blek blir feil. Anoreksi er en sykdom som rammer mange, og ikke minst er den alvorlig. Jenter og gutter dør av det, alt for ofte dessverre. Men for mange som har det i alvorlig grad kan man ikke se det på heller. Det er tankene og selvbilde som er verst for en anoretiker, alle anoretikere er ikke underernært. Man kan ha anoreksi uansett. Anoreksi går mer ut på at du bruker hvert sekund på å tenke på mat, gå rundt med en matvekt i vesken, være redd for at matplanen din blir feil, gråte hver gang man ser seg selv i speielt og føle at man veier 110kg for hver kalori man spiser.
   Men mange har anoreksi uten at man kan se det også, selv i alvorlig grad. Vil bare påpeke at alle anoretikere ser ikke alvorlig syke ut. Det er utrolig hva man kan skjule. Og det er helt feil å si at du har anoreksi om du ikke har det, så synes det er helt latterlige anklagelser du får!
   Stå på videre! 🙂

  10. Elsker bloggen din:) Bare lurer på om du kunne hatt en sånn: 15 scenarier og hva du ville gjort, som StyleConnection har hatt? Hadde vært veldig interessant og morsomt.

  11. Hei, 🙂
   Jeg lurer på hvilke realfag du tar, siden du sier at du tok realfagslinjen andre året…? Hvor er biologien, fysikken, kjemien og realfagsmatten R1/R2?
   Alle fagene du listet opp er under samfunnsfaglig linje, noe som vil gi deg generell studiekompetanse, ikke spesiell. (Og det er selvfølgelig ingenting gale i det, å tilegne seg studiekompetanse er supert, uansett om det er generell eller spesiell :))

  12. Hei Marit
   IT er et realfag, og dersom man tar s1 og s2 tilsvarer det r1, da får hun realfagskompetanse 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg