store frokostrundstykker

Jeg elsker brødbakst og spiser det alltid, med få unntak, til frokost og lunsj. Hos meg går det som oftest i rundstykker, men desverre er de man kjøper på butikken ofte full i tilsetningsstoffer og andre ting vi ikke har bruk for, så jeg har funnet ut at det er mye bedre å bare lage de selv. Det er mye sunnere! Lang tid tar det heller ikke, så i dag tenkte jeg å tipse dere om noen supergode frokost-rundstykker som jeg liker å kalle det. De er stappet fullt av grovt mel og diverse frø, så her får man en kjempedeilig metthetsfølelse etterpå 🙂 

Dette trenger du:

  • 200 g smør
  • 6 dl vann
  • 8 dl melk
  • 100 g gjær
  • 4 ts salt
  • 200 g havregryn
  • 100 g solsikkefrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g chiafrø
  • 600 g siktet speltmel
  • 1 kg grovbakst


Slik gjør du:
Smelt smør, tilsett melk og vann – varm opp til ca. 40 grader. Tilsett resten av ingrediensene. Hev i 30 minutter. Pensle rundstykkene med egg og strø sesamfrø over. Stek på 225 grader i 12-15 minutter.

Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker store rundstykker. Haha, av en eller annen grunn “smaker” det så mye bedre!! Så denne gangen laget jeg de kjempestore, slik at det holder med en til frokost. Favoritt-pålegget mitt er forresten, snøfrisk + ost + skinke + paprika + salat på toppen. Det er helt himmelsk 🙂

Siste innlegg