vil jeg aldri bli fornøyd?

“Naturlig er finest” sa jeg til meg selv for fem måneder siden. Nå sitter jeg her med restylane i leppene og søker på klinikker rundt om i Norge for å se hvem som er best på nesekirurgi. Jeg skal bare fikse en ting til, og så er jeg fornøyd. Men var det ikke det jeg sa med leppene?

Det skremmer meg hvor casual det er blitt å fikse på utseendet sitt, og jeg blir stadig sjokkert over at jeg selv normaliserer det. Silikon i puppene, restylane i leppene, botox på kinnbeina og neseoperasjon er plutselig blitt det samme som å ta manikyr på neglene. Husker dere for sånn 5-6 år siden når det var revolusjonerende om noen i hjembyen skulle ta silikon? Nå er det ikke noen stor greie lenger.

Jeg har aldri hatt noe imot det å fikse på utseendet sitt. Det å gjøre enten midlertidige eller permanente inngrep er noe jeg mener er opp til hver enkelt, og om det gjør at personen får bedre selvtillit, så er det bare tipp topp. Jeg har 0.5 ml i leppene mine og er mye mer tilfreds med meg selv nå. Problemet er bare det at man åpner man portene til en verden hvor man “skal bare fikse en ting”. Bare fylle litt mer i overleppa, bare fikse nesetuppen litt, bare fylle litt uskyldig botox i ansiktet. Jeg vil ikke være i den verdenen. Men det er enklere sagt enn gjort, når man først har hoppet på toget. Å ha et kompleks for en kroppsdel eller en del av ansiktet er slitsomt. Ikke sant? Man tenker på det hele tiden. Hver gang noen stirrer deg i ansiktet og hver gang du ser på bilde av deg selv. Tenk så deilig å kunne slippe å presse ut leppene på bilde. Å slippe å presse inn nasa slik at den ser smalere ut. Og de bombshell-bh’ene? Shit, så deilig det hadde vært å kunne legge dem bort og kunne se bra ut i alle kjolene fra Nelly. Tipper en del kjenner seg igjen?

For fire år siden når de eneste pengene jeg hadde var de 20 000 kr jeg fikk til konfirmasjonen hadde det å fikse utseendet mitt aldri streifet tankene mine. Ikke var jeg gammel nok heller. Nå sitter jeg her, myndig – med mulighet til å kunne ta mine egne valg, og med penger til å faktisk kunne fikse på det jeg vil. Det er mer skummelt enn kult, synes jeg. Og ja, naturlig er best, det kommer jeg alltid til å stå for. Nå har jeg riktig nok aldri gjort noe permanent ved utseendet mitt, men i bunn og grunn tror jeg det beste er å avstå fra hele pakka, slik at man ikke blir fristet til å fortsette den endeløse jakten på “det perfekte”. For det finnes ikke.

  1. Jeg synes du er utrolig flott, Kristine og i tilleg virker det som du har hodet på rett sted! Synes du setter ord på noe av det mange muligens tenker, og det er fin å vite at noen synes det samme 🙂

  2. Utrolig bra innlegg! Er faktisk helt enig med deg. Har ikke noe i mot folk som ønsker å ta slike valg men personlig føler jeg at det er feil for meg. Dessuten forandrer skjønnhetsidealet seg hele tiden, for det er jo nettopp det vi streber etter. Det er en grunn for at vi alle er ulike og jeg mener oppriktig at alle har noe fint ved seg. I stedenfor å endre seg selv synes jeg man kan fremheve det man liker best 🙂

  3. Hei, jeg har lest bloggen din i to/tre år nå, men aldri kommentert før. Men nå må jeg bare få sagt, gud så flott du er! Ikke bare utenpå, men du har jo faktisk vett i hodet også! Og når det gjelder nesen din, jeg har sett på den flere ganger og bare tenk- Gud så heldig du er som har en så smal og søt liten nese. Stå på videre, gjør det du føler er best, men hadde jeg sett ut som deg, ville det aldri streifet hodet mitt engang:)

  4. Hvordan presser man inn nesa? Haha. Men utrolig flott at du kommer med slike innlegg i blant i tillegg til hverdagsinnleggende. Fint med variasjon, og spennende/interessant å lese! 🙂

  5. Herregud, nesen din er jo en av de tingene jeg har tenkt over at du har vært svært heldig med. Jeg har også vurdert å fikse på nesen, men det er for å få en så nett og fin nese som du allerede har. Men til sist har jeg tenkt at jeg ikke vil bli lykkeligere av den grunn ? jeg vil høyest sannsynlig finne nye komplekser å henge meg opp i. Vær den beste versjonen du kan være, og det er den versjonen du allerede er.

  6. Quote: And this perfection you’re chasing is just energy wasted
   Totally agree with you… All this was schocking at first and now is totally okay. Because this society showed us this is the real beauty. But it is unreal and we idealize so many people we don’t know.
   Have you seen photos of Sasha Markina before plastic surgery?
   Kriss please don’t change your nose or anything else <3 I love you xx

  7. DU virker som en klok og reflektert person, fortsett med det. Det ekte er alltid best, og jeg tror som deg at det er lett å komme inn i en ond sirkel når en begynner å fikse på ting. Det er som du sier en blir aldri fornøyd, og mye vil ha mer. Og en blir ikke lykkeligere av å begynne å fikse på ting heller tvert imot. Elsk deg selv som du er, du er best og lykkeligst naturell.
   Flott innlegg.

  8. Kristine, jeg har alltid misunnet utseende ditt, og om du mener du har komplekser for nesen din, tror jeg dette er noe bare du tenker over. Som du sier er det lett å bli “blind” på seg selv når en begynner å fikse på ting. Jeg synes så absolutt ikke at du trenger å verken fikse på nesen eller å ta silikon. Jeg er også 18, og har null pupper. Vil påstå at jeg har mindre enn deg, og såklart har silikon streifet tankene. Når jeg leser andre blogger, kjenner jeg presset, og føler jeg også burde ta silikon for å nærme meg idealet, og for å føle meg vel med meg selv. Men så leser jeg din blogg. Du stråler, ut og inn. Du viser at kjolene ser like bra, om ikke bedre, ut på deg uten silikon som de med store fyldige pupper. Ikke minst viser du hvor bra det går ann å se ut i trianglbikiniene! Du er en stor inspirasjon for oss andre som ikke er så heldige på “puppefronten”. Og som jeg nylig leste på Tuwav sin blogg, påstår hun at silikonpuppene hennes om rundt 10 årsansynligvis vil henge nedover. Og et annet viktig poeng er at kroppen bruker lang tid på å utvikle seg. Flesteparten får mer former når de runder 20, og kroppen fortsetter å forandre seg. Uansett hvilke valg du tar, er det viktig å tenke seg om:) Du er uansett pen som du er nå, og det er ikke bare et “klisje” uttryk jeg sier for å være snill. Det er noe jeg virkelige mener. 🙂

  9. Imperfection makes perfekt. Jeg er veldig enig i det du sier – og selv om du ønsker å fikse noe er det best å vente til du i alle fall er 20, selv om du har penger nok nå. 🙂

  10. Nesen din er seriøst perfekt! Jeg mener, den ser bra ut i alle vinkler og den passer perfekt i akkurat ditt ansikt. Jeg er enig med deg, at perfekt ikke finnes i det hele tatt, og jeg er så lei av hvordan synet på kropp og utseende er idag. Hvorfor kan ikke folk bare være takknemlige for at de har en velfungerende kropp? Hvorfor kan de ikke tenke på alle de som har det verre, de som er lam i hele kroppen eller som mangler en kroppsdel? Hvorfor er det så vanskelig for så mange å sette av ett minutt til å tenke over hvor heldige de er som kan være selvstendige og klare helt hverdagslige ting som å stå opp eller kle på seg selv, og sette pris på det isteden for å finne alle småting som er “feil”. For ingen andre legger merke til de små detaljene som man kan se når man står 2 cm fra speilet.
   Jeg setter pris på at du er så ærlig om dette temaet, og jeg håper for guds skyld at du ikke finner på å endre på nesen din. For om du hadde fikset på den, så tror jeg helt ærlig at du bare hadde funnet flere “feil” ved den, og da kunne det ha ført til (worst case scenario) enda en operasjon, og enda en osv. Man må liksom lære seg til å ta til seg komplimenter man får, og se seg selv fra utsiden. Da tror jeg du vil få et bedre selvbilde. Når det er snakk om leppene dine så synes jeg de også passer bra inn i ansiktet ditt, og de ser veldig naturlige ut 🙂

  11. <3 tror det er viktig å huske på at alle har sine komplekser. Jeg selv er utrolig misfornøyd med nesa mi, og var sikker på at jeg skulle operere den. Den tanken har jeg lagt bort. Ikke fordi jeg ikke lenger hater den, for det gjør jeg, men jeg prøver rett og slett å drite litt i det. For operasjoner er dyrt. Og jeg kommer ikke til å være fornøyd med utseendet mitt om jeg endrer litt på nesen. Det skal mere til. Desverre. For ja, det er trist at vi jenter tror at vi må operere oss for å bli fine. Det må vi ikke. Vi er fine. Vi er bare ikke så flinke til å se det selv... Klem til deg, kristine. Jeg synes du er nydelig!!

  12. anbefaler deg å lese boka til Cathinthecity/Cathrine Heienberg som hun gav ut denne uka – Selvskryt. Der skriver hun om dette med å jage på perfeksjon, og at det bare er en illusjon. Alle trenger å lese den, så den anbefaler jeg VIRKELIG 🙂

  13. Veldig bra skrevet !!! Helt sant. Kommer ikke til å dømme deg eller noe om du velger å fikse på utseendet ditt, men allikevel vær så snill å ikke gjør det:P hehe, du er så vakker som bare søren, og det er nesten litt morsomt hvordan du kan se på deg selv og ville fikse ditt og datt og aldri bli fornøyd når vi som leser bloggen din vil fikse på oss selv nettopp for å se ut som deg. Det er litt morsomt egentlig som du sier, med dette strebet etter perfeksjonisme.. Jeg merker jeg for vondt inni meg når du sier du vurderer inngrep for å fikse på deg selv, hehehe, jeg tror nemlig også at det er en farlig “avhengighet” om man først starter. Husk at du er NYDELIG! Du skal kanskje bli modell for svarte, fordi DU ser ut som en modell må se ut – helt naturlig.

  14. KRISTINE. Herregud, nei nei nei. For Guds skyll, ikke operer deg! Du er nydelig som du er. Og ja, naturlig er finest. Det vil alltid være finest. Alltid.
   Har alltid missunnet nesen din forresten. Du er så SYKT pen.

  15. ååå Kristine daaa… Ikke du også? Veldig fint at du er reflektert på område og deler disse tankene med oss, men jeg har liksom alltid likt deg så godt pga slik du fremstår å være – “jeg er dom jeg er, og sånn er jeg uansett om enkelte tenker jeg er for tynn, har små pupper, er for høy etc. så er det sånn jeg er – og det er jeg stolt av!” Slik har jeg alltid oppfattet deg, men jeg forstår at det er lett å bli påvirket og bli litt “bitt av basillen” og gjøre litt småting på utseende.

  16. Når det gjelder silikon synes jeg du burde lese Tuva Willassen sitt nylige innlegg “angrer jeg på at jeg tok silikon?”, før du tar en avgjørelse!
   Og ellers synes jeg det er mye viktigere å jobbe med kompleksene sine og heller prøve å akseptere seg selv slik man er, i stedet for å velge den enkle utveien og bare fikse på alt. Når du har fikset på nesen kommer du til å finne noe annet du er misfornøyd med, og fikse på det også. Jeg synes nesen din er fin som den er, og det er resten av deg også! Velger du å fikse på noe mer nå burde du vente noen år, i hvert fall til du er 20! Restylane kan du bare ta ut, en neseoperasjon er ikke like lett å angre på.
   Må legge til at jeg støtter deg uansett hvilket valg du tar! 🙂

  17. veldig bra skrevet, enig med alle over her! og nesen din… jeg kunne virkelig gjort alt for å hatt en nese som deg, nesen din har du vært ekstrem heldig med, mener jeg, og mest sannsynlig alle andre også. Keep it up! 🙂

  18. Självklart ska du göra som du vill, MEN du är den finaste människan jag sett i hela världen, snälla förändra inte ditt utseende, du är så otroligt vacker<3

  19. Jeg er også for at man kan endre på ting, men bare hvis man har store problemer med det. Ikke bare fordi man føler det kan bli litt finere liksom. Uansett, så er du fin som du er! 😀

  20. du har jo perfekt nese kristine! Ikke ødlegg den!! den er nydelig som den er! come an, ikkkke fiks på den!! <3 <3 <3

  21. Du er så fin, Kristine! Trenger ikke å endre på noe! Leppene dine var kjempefine før også 🙂 fin nå også da!
   Ville bare si at jeg er litt misfornøyd med det nye designet. Skulle ønske man kunne zoome 🙂

  22. Reflektert innlegg, Kristine 🙂 Det er veldig trist at det er slik! Men dessverre vil man alltid finne noe nytt man vil fikse på hvis man først endrer på noe… Like greit å la være 😅 jeg har i mange år vært plaget med stor nese, men nå er jeg veldig glad for at jeg ikke har operert den! Jeg liker å se ut akkurat som meg selv!

  23. Er SÅ enig!!! Selv har jeg utrolig lyst til å fikse litt på leppene, pga et arr der som jeg føler alle ser på. Synes også de er litt tynne i kantene, og ville ikke klagd over litt mer fylde i overleppen heller. Synes du har utrolig fine lepper nå, men fatter ikke at du vil endre på nesen?😨 nesen din er jo nydelig! Det har aldri falt meg inn engang at du kunne ønske å gjøre det. Men som du sier, det handler om hva man selv synes. Men noen ganger kan man bli blind på seg selv også. Jeg synes folk (spesielt unge jenter) blir mer og mer kritiske på seg selv, og at det stadig stilles høyere krav til utseende. I bunn og grunn bør det jo være det på innsiden som teller 🙂

  24. Årh, ja alle har noe de vil “fikse” på. Selv jeg hatet nesa mi før, men nå har jeg rett og slett lært meg å leve med den. Jeg hadde ALDRI tatt operasjon for å endre den, uansett hvor bra resultatet hadde blitt, hadde jeg angra helt jævlig mye. jeg hadde ikke minst fått dårlig samvittighet ovenfor foreldrene mine, fordi de er jo de som har skapt deg, og de elsker deg som du er og jeg tror aldri de hadde hatt lyst til at du skulle endre på utseende ditt eller “gjøre noe bedre enn det det er”. Naturlig er alltid det beste!! lev med utseende ditt som det er, og bruk heller tiden din på noe som gjør deg glad! YOLO, tenk på noe annet,sier jeg bare. 😉 Og når man tenker på det er det jo egentlig skikkelig nasty og sprøyte inn kunstige stoffer i leppene dine og i trynet ditt. Eller kutte opp nesa bare for å gjøre den mindre for eksempel. Jo mer jeg tenker på det, blir jeg mer sikker på at jeg absolutt aldri skal fikse på noe med utseende mitt. DET ER SÅ IKKE VERDT DET, betale flere tusen kroner for å ødlegge ansiktet ditt. og hvis du begynner, er d vanskelig å slutte. 🙂 du er nydelig som du er, stay natural. xoxo

  25. Seriøst? Ikke rør nesen din! Jeg sier ikke dette fordi jeg er imot plastisk kirurgi, jeg har selv fylt leppene, og gitt tommelen opp til en venninne som planla neseoperasjon. Men din nese er virkelig perfekt – sånn man tar med til kirurgen for å vise “sånn vil jeg se ut”. Håper virkelig du etter hvert vil skjønne det selv.

  26. Veit du hva? Dette innlegget gjorde meg utrolig glad. All respekt til deg, kristine! Tror ungdommer og generelt voksene hadde hatt et mye bedre selvbilde og selvtillit om de hadde samme tankegang som deg! Jeg tror du faktisk påvirket mange av leserene dine med å skrive dette innlegget(i en positiv retning selfølgelig) Kristine ullebø, du er helt rå og et supert forbilde! Må forresten bare slenge med at jeg syntes nesen din er helt perfekt slik som den er og jeg skjønner ikke hvorfor du en gang vurderer å forandre noe som helst på den! Takk for at du er den du er og at du har den flotte personligheten som du har <3 Hilsen en leser som er veldig usikker på sitt eget utseende, men som følte seg 100 ganger bedre nå <3

  27. jeg kan helt ærlig si, at hadde det ikke vært for at folk blogget om det, hadde jeg aldri tatt restylane eller silikon… (som jeg nå har) jeg visste knapt hva det var før jeg leste om det på blogger! hvert fall restylane, hadde aldri hørt om det før…

  28. Ville bare si at jeg måtte operere kjeven og få satt inn nye, falske tenner da jeg var ferdig utvokst. På grunn av hvordan kjeven og tennene mine var før da, så klart. Det sto dårlig til, gengreier. Å få gjennomført operasjonene og se normal ut var jo selvfølgelig noe jeg gledet meg veldig, veldig til. Nå begynner det å bli noen år siden, og jeg er veldig fornøyd. Men før alt var gjennomført og på stell tok jeg meg selv i å tenke at når dette var overstått, når jeg bare hadde fått skikkelige tenner på plass og så fin ut, da skulle nok livet bli himmelen. Plutselig en dag gikk det opp for meg hvordan jeg hadde tenkt, og hvor urimelig det var. Selv om man fikser opp i noe som plager en, så er det ikke dermed sagt at man får bedre karakterer på skolen, at man blir invitert til flere fester, at flere liker deg som person eller hva det nå enn måtte være. Man er den samme jenta, fra det samme stedet, med den samme kunnskapen og forholdet til ting, med den samme stilen og garderoben og man har fremdeles eventuelt en valk her eller der. Jeg er så glad for at denne tanken streifet meg FØR alt var over, slik at jeg ikke møtte den samme hverdagen med skuffelse etterpå. Haha, rart at jeg faktisk tenkte slik, men jeg nekter å tro at jeg er alene.
   Det ser jo ut til at du har forstått dette da, så jeg retter egentlig ikke kommentaren til deg, men like mye til de som er inne på de samme tankene jeg hadde, og gjerne i forbindelse med å fikse på noe som faktisk ikke MÅ fikses på (jeg klarte knapt tygge den maten jeg hadde lyst på til slutt, så det var jo veldig nødvendig dette). Det er ikke sikkert at det er grønnere på den andre siden. For jeg, i likhet med deg, tror at kompleksene og problemene bare flytter seg videre til et annet sted på kroppen eller et annet sted i livet.

  29. Jeg har også komplekser for utseende mitt. Men jeg er bare 13 år så det betyr ikke noe uansett. Det er iallefall hvordan jeg føler det. Jeg har hatt spiseforstyrrelse og har strevd med dårlig selvtillit i et par år. Jeg streber etter den perfekte kroppen, den magen, det håret eller de tenna, spesielt det jeg ser på sosiale medier. Jeg har drømt om kroppen din lenge, men det å vite at andre også har komplekser, selv de som jeg syns er perfekte, det er litt godt å vite. Altså ikke at jeg vil at du selv skal syns du er stygg, men at noen ting du syns er stygt, vil andre synes er vakkert. Moralen her er at du må elske deg selv uansett. Flott innlegg!
   mecme,blogg.no

  30. Det er utrolig mye jeg har lyst å si når det gjelder dette innlegget og i det hele tatt dette temaet. Jeg har aldri gjort noe med utseende mitt. Jeg har flere venninner som har gjort som deg, å fylle på leppene. Jeg synes det er helt greit å gjøre det, og jeg hadde selv lyst å fylle på lepper, pupper og det hele, men jeg har hørt på hva både kjæresten og vennene mine sier om det. ”Du er nydelig som du er, og jeg vil ikke at du skal endre noe som allerede er nydelig”. Alt for mange nydelige jenter endrer seg selv og sitt utseende. Bare det å fylle leppene litt, det er en begynnelse. Som du sier selv så sitter du allerede og ser på ”bare en ting til”. Det handler faktisk om å godta seg selv som man er. Det å ha små lepper eller pupper, er det plutselig ikke fint? er det slik at man MÅ ha store lepper og pupper for å se bra ut? Både lepper og pupper er ikke noe man kan trene opp for at det skal bli større, det er ikke noe man kan sminke vekk eller forstørre selv uten å bruke både sminke og push-up bh. Jeg har normale lepper og jeg har små pupper, og vet du hva? Jeg er mer enn fornøyd med meg selv. Jeg har lært å godta det, og jeg har lært meg å være fornøyd med det jeg har. Hvis det skal være slik at jenter og kvinner skal ha forbilder som er 50% naturlige, så blir det helt feil. Jeg håper du finner ut at det å være 100% naturlig faktisk funker. Jeg har alltid syntes at du har vært utrolig nydelig. Og det er mange som sier det samme som meg. Så hvorfor endre noe som andre synes er nydelig? Blir du ikke fornøyd med deg selv når andre komplimenterer utseende ditt? Det har ihvertfall funker på meg, og jeg har vokst opp med å tenke på den måten. Det at jeg ikke alltid er fornøyd med meg selv, er andre mer enn nok fornøyd med. Det er vel ikke for deg selv at jenter velger å gjøre slike ting? Det er vel heller for at andre skal synes du er vakker. Men hva når alle andre syntes du var helt utrolig vakker in the first place?
   Utrolig bra innlegg, et tema som er viktig å ta opp, for det blir jo tydeligvis mer og mer naturlig og vanlig å gjøre. Du vil være er mye bedre forbilde for dine lesere og alle andre hvis du klarer å holde deg naturlig. For naturlig er det beste. Det vil alltid komme konsekvenser for unaturlige endringen av utseende.

  31. Har alltid missunnet nesen din !!!!!!! lyst til å opperere den sånn, og jeg er 12 🙁 ikkje gjør det den er nydelig og perfekt i mine øyne

  32. Hjelpes! Det er en skummel skummel vending samfunnet tar når du som er en flott, vakker og intelligent jente vurderer plastisk kirurgi.
   Slik jeg ser det har du et valg. Du kan enten ta plastiske operasjoner, noe som du står helt fritt til å gjøre uten at noen kan gripe inn eller at noen dømmer deg for det. Det er ditt valg.
   Men du kan også velge å heller fokusere på alt du er fornøyd med og jobbe med selvtilliten din for å godta det du er mindre fornøyd med. Du kan være et forbilde for tusenvis av tenåringsjenter som sitter og leser bloggen din. Du kan bidra til å senke kroppspresset og fronte et sunt ideal. Du kan sette foten ned og hindre at plastisk kirurgi blir enda mer akseptert i samfunnet. Du tror kanskje at det ikke spiller så stor rolle, du er jo bare en person. Men da har du glemt at bloggen din leses av så utrolig mange jenter som ser opp til deg og følger deg og de valgene du tar.
   Jeg syntes du skal surfe videre på den tankegangen om å holde deg vekke fra det. Du er så utrolig flott fra før, ikke gi slipp på det fine som er deg! Se alle som misunner deg for nesen din da.
   Vil også bare si at jeg jobber til daglig med kvinner i utviklingsland. Kvinner som blir slått hver dag, som ikke har stemmerett eller får utdanning, som dør under fødsel, som får syre i ansiktet fordi de fornærmet en gutt, jenter som blir skutt på vei til skolen, som blir giftet bort som 12 åringer eller som har få muligheter å komme seg fremover i livet. Bare fordi de er kvinner. Det setter ting i perspektiv for meg iallefall. Skulle ønske det gjorde det for norske kvinner også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg