current location

 

Her sitter jeg og blogger og mailer frem og tilbake for øyeblikket! 🙂

Hallo til dere! Denne dagen startet med en stykk super-frustrert Kristine. Du vet de dagene ingenting går din vei? Oooh, this was the day. Vi startet med matte på skolen, og jeg fikk ikke til noe som helst. Uansett hvor logiske svarene mine var stemte det ikke overens med fasiten, og jeg fikk opp error i GeoGebra uansett hva jeg trykte på. Deretter gikk det opp for meg at jeg ikke hadde funnet tema til særemne enda. Greit nok, det overlever jeg. Vel, så drar jeg på apoteket for fjerde gang for å sjekke om resepten på Isotretinoin er kommet og tenkte at NÅ, nå må den ha kommet. Det hadde den altså ikke.

MEN! Alt ordnet seg til slutt. Etter å ha kikket litt rundt i hyllene på skole-biblioteket har jeg funnet ut hva jeg vil skrive om på særemne, Isotretinoin-tablettene er i hus (jeg gikk på feil apotek, så det var grunnen) og matten? Vel, den skal jeg lære meg nå. Vi har kapitlet som handler om følger og rekker nå, og det skal tydeligvis være det vanskeligste, så jeg gleder meg til vi starter på algebra neste time – det er sååå mye gøyere!

Så dagns moral er altså at det eneste som gjelder er å være løsningsorientert 🙂 Forresten, til dere som går i tredje klasse; hva skal dere skrive om på særemne? Det hadde vært gøy å høre! Jeg kan fortelle om mitt tema senere, men jeg lånte i alle fall med meg Geir Lippestad sin bok “Det vi kan stå for”.

35 kommentarer
  1. Vi får lov til å skrive om hva som helst innen litteratur, så har valgt Harry Potter 🙂 Men i det siste har jeg begynt å tenke på Ibsens Gjengangere.. hvilken problemstilling har du?

  2. Jeg skal skrive om hvordan kvinnerollen har endret seg fra 1814 til idag. 🙂 Skal ta en titt på et dukkehjem av Henrik Ibsen og sammenligne med litteratur fra idag.
   Når skal dere levere? 🙂

  3. Mitt særemne handlet hovedsakelig om ulike ideologier og effektene de har på samfunnet. Studerte blant annet Fluenes herre av William Golding.

  4. Jeg husker ikke hva problemstillingen var, muligens noe med kritikken og samfunnet i den tiden Jens Bjørneboe levde i. At han skrev om bøkene og kritiserte samfunnet.
   særemne er ingenting i forhold til eksamenen du skal ha neste år. 3-4 eksamener rett etter russetid er slitsomt! Lykke til! Er jo tre år siden jeg gikk ut av VGs 🙂

  5. Kan du ikke skrive et innlegg om hvordan du klarer å holde deg så positiv?? Hadde vært veldig fint å lese og få tips!
   Blir helt facinert!

  6. Jeg skal skrive om filmen “Bend it like Beckham”, og ta for meg hvordan jenter/kvinner blir behandlet i ulike land som man ser i filmen.

  7. Skrev særemnet i fjor med problemstillingen “hvordan har kjærlighetens vilkår utviklet seg” og tok utgangspunkt og sammenlignet forrådt av amalie skram med en moderne kjærlighetsroman! Veldig lett og fin oppgave som jeg fikk toppkarakter på!

  8. Jeg skal se på hvordan forfatteren i de ulike bøkene mine (3 stk.) skildrer de forskjellige hovedpersonene – som f.eks. offeret, forbryter, journalist, etterforsker osv. 🙂

  9. Hehe valgte barnebøker fra Astrid Lindgren av alle greier… Tenkte det ville være en koselig avsluttning på norskfaget etter mange slitsomme år 🙂 Skal sammenligne Pippi, Ronja Røverdatter og Madicken, kalt “de tre sterke jentene av Astrid Lindgren”. Krysser fingrene for at dette går bra!

  10. Jeg anbefaler virkelig å lese Saras nøkkel! Jeg skal skrive om denne boka, og jeg gleder meg faktisk!:D hadde forventet at den skulle være kjedelig, MEN den var superspennende!!

  11. Me ekje nødt å ha om bøker og sånne samanlikning, så eg trur eg skal ha om sogknedialekten og korleis han har endra seg med åra. Men det er såå tidskrevande og vanskelig, så eg trur det kan bli både interessant og vanskelig!! Lykke til med matten! 🙂

  12. Når jeg hadde særemne, så valgte jeg barnebøker! Jeg hadde barnebøkene Knerten, Karlson på taket og Albert Åberg, og problemstillingen var noe om hvordan fantasivennen påvirker hovedpersonen. Så glad jeg valgte det temaet, det var veldig gøy 😀

  13. Jeg skrev om Khaled Hosseini sine tre romaner, og hvilke ulikheter i samfunnet i afghanistan som ble presentert 🙂 lykke til 🙂
   Hadde også s2, og følger og rekker kommer seg 🙂 går sivøk nå og har det igjen 😛

  14. Bare sånn hvis de på apoteket ikke har informert om det, så kan du gå inn på mineresepter.no og sjekke selv om resepten din er kommet inn – så slipper du å dra til apoteket for å sjekke. 🙂

  15. Da jeg gikk på VGs fikk vi faktisk fifty shades of Grey som et valg, så jeg og venninnene mine valgte jo så klart den.. Gikk ikke opp for oss hvor kleint det ble å skrive om den før vi hadde begynt, og da var det for sent å endre tema. Holy, jeg tror jeg aldri har rødmet så mye mens jeg har skrevet en skoleoppgave!
   Glad jeg valgte å ha skriftlig istedenfor muntlig fremlegg for å si det sånn 😉

  16. Vi måtte velge et verk av en nordisk forfatter, så jeg valgte Kon-Tiki av Thor Heyerdahl, for så å sammenligne den med filmen, se på ulikheter og likheter osv. Et par år siden da:)

  17. Jeg skal skrive om hvordan kreft fremstilles i det skjønnlitterære kontra i det biografiske. Ulike perspektiver osv 🙂

  18. jeg skriver om temaet spiseforstyrrelse og leser bøkene “Evig søndag” og “hvis jeg forsvinner, ser du meg da?” 🙂

  19. Vi fikk velge sånn delevis selv, men ville skrive om Monet, men læreren mente Edvard Munch var bedre, sååååå ja haha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg