hva så?

En av venninnene mine opplevde å få et par stygge kommentarer via kommentarfeltet mitt. Dustete, teit og barnslig. Kjente det kokte litt inni meg da, ja. (Slike kommentarer blir filtrert nå forresten! Så de kommer ikke gjennom) Det ble naturligvis et samtaleemne oss i mellom. At enkelte faktisk gidder å ta seg tiden til å kommentere nedlatende om personer de ikke engang kjenner er noe jeg aldri i hele mitt liv kommer til å forstå meg på, for det er så utrolig… TEIT. Ja, teit rett og slett. Men det er en ting som muligens er enda teitere, er at vi gidder å bry oss.

Drittslenging er aldri gøy, og det burde aldri skje. Men i det siste har jeg begynt å spørre meg selv: “Påvirker det livet mitt?”, for i de fleste tilfeller så gjør det ikke det. Påvirker det livet mitt at det sitter en person på andre siden av Norge og kommenterer hvor fæle bryna mine er? Eller hvor stygg sminken min er? Hvor slitt håret mitt er? Hvor taper jeg er som tror jeg er noe? Nei. Det gjør jo ikke det. Det påvirker heller ikke livet mitt om det sitter en person i Førde og slenger igjen en ufin kommentar. Om den personen er naboen min, en person jeg går forbi i gangen på skolen, foreldrene til noen jeg kjenner – det spiller ingen rolle. Livet mitt er fortsatt det samme.

Det gjelder ikke bare drittslenging på nett. Akkurat samme greia gjelder i hverdagslivet. Det er altfor ofte jeg hører folk sier sånn “men jeg er redd for hva folk vil si”, eller “hva om tror ditt og datt om meg”. Jeg vet det er lett å falle i den tankegangen, og jeg har vært der før i likhet med de fleste, men vi må slutte med det. For hva så? HVA så om folk prater om deg? Hva så om de tror på et rykte om deg? Jeg tenker heller, synd for dem. Om en person tror på noe “de hørte fra noen andre” og dømmer deg utifra det er de ikke verdt å bli kjent med likevel. For ga de deg sjansen? Nope.

Ta valg basert på hva du vil, uten å tenke på hva andre folk vil tenke. Jeg tror det er nettopp der mange sliter seg litt ut. Jeg mener, vi lever en gang, folkens! Gjør og si akkurat det du vil og det som gjør deg glad. Ta på deg hatt på skolen om du føler for det. Legg ut det seriøse bildet av deg på Instagram om du synes det ser bra ut, selv om du er redd for at folk skal si at du “poser for mye”. Spør deg selv: “Hva så?”

27 kommentarer
  1. Synes det er så fint at du bruker din stemme blandt ungdommer og tar opp saker som dette. Dette er noe som er ekstremt viktig å forstå og jeg blir glad av å lese at det er noen som faktisk har meninger om dette. Er enig i det du sier og det er jo helt tragisk hva enkelte bruker tiden sin på. Så frustrerende at ikke alle kan være forståelsesfulle i blandt!

  2. Amen to that. Må bare få si at både du og alle venninnene dine (de du har vist på bloggen og insta) ser fab ut!! Håper ikke hu tar det til seg, selv om det er vanskelig å ikke gjøre det… Vi lever i en syk verden. God natt og sov godt<3

  3. Du er den eneste bloggeren jeg leser som klarer å balansere mellom sånne innlegg som dette og sminke og klær. Jeg mener det, det er helt fantastisk bra blogging.

  4. Så sant! Jeg får masse blikk på skolen når jeg “pynter” meg litt, eller ikke følger den kjedelige klesskoden, men hey, jeg lar ikke det stoppe meg! 🙂

  5. Åh, jeg er helt enig! 🙏🏼 Folk snakker alltid om hvor mye press ungdom i dag blir utsatt for og hvor ille det er. Det som heller burde legges vekt på er hvordan vi ungdommer kan få det bedre. Og den eneste muligheten for at vi skal få det bedre, er jo nettopp at vi slutter å bry oss om andres meninger, men heller lever for oss selv og gjør det vi har lyst til!

  6. Bra innlegg! Noe av det smarteste jeg har hørt er noe jeg hørte av bestemoren min: hun har aldri brydd seg om hva andre mener, og hun sa alltid: La folk tenke hva de vil(om deg) for det kommer de til å gjøre uansett.
   Og det er jo helt sant, man kan ikke gjøre noe med det, og da kan man like greit bare blåse i det.

  7. Jeg er enig med deg i at man ikke skal prøve å tilfredsstille alle, men det er folk (som meg) som ikke har noe annet valg enn å følge strømmen. Alternativet blir da å være alene. Jeg prøvde å være meg selv for noen år siden, noe som resulterte i depresjon og mobbing. Jeg har lyst til å skaffe meg en ekte venn som liker meg for den jeg er, men det krever så ekstremt mye mot. Mot jeg og mange andre enten mangler, eller har mistet.
   Det at du har mot nok til å være den du er, er ikke annet enn beundringsverdig. Det er vel sant det man sier, at døde ting følger med strømmen, mens bare levende ting går mot den.

  8. Så fint innlegg, Kristine! Er så enig med deg 🙂 Bare unødvendig å bruke energi på “slemme kommentarer” og hva folk skulle tenke om en! Det gjør jo ingenting godt 🙂

  9. Kristine, I freaking love you. You’re so dedicated, grounded and so real, you have to be the best friend ever. So amazing how you speak up, you’re such a passionate blogger. I hope you have an amazing week, you rock girl!

  10. Hei Kristine! Jeg skrev en kommentar på innlegget “heels and red lips” om en av venninnene dine. Jeg ser at den har blitt slettet. Den var ment positiv! Jeg syns vedkommende er sååå pen og flott. Jeg håper virkelig ikke det er min kommentar du snakker om. Jeg har fryktelig dårlig samvittighet. Unnskyld til vedkommende ❤ Den var ment positivt!

  11. TRUE 🙌🏼 just today I was takking to this new boy from japan and no one talks to him because he doesn’t really speak german or english but I tried and so many boys looked at me as if I was crazy!! I mean the person need some support there is nothing bad about trying to help accomodate someone ! Frick what they thing and do your own thing but rspect the others SHIT!

  12. Det jeg synes er så fint med å lese dette innlegget på din blogg er at det ikke bare er tomme ord. Det er så mange som sier/skriver akkurat det samme, men de gjennomfører det ikke. Det gjør du! Du går med det du vil på skolen og ellers og setter et kjempe godt eksempel. Det gjør meg så glad!
   Og det bildet av deg er virkelig helt utrolig fint! Wow!

  13. Dette innlegget, jeg har ikke ord , dette er bare så inspirerende !<3 Jeg er en av de personene som er redd for hva andre tenker / syns om meg og tenker veldig ofte hva om de begynner å si stygge ting om meg/ mobbe meg. Dette innlegget inspirerte meg til å tenke hva så? Hvis de ikke godtar at dette er den jeg er så trenger jeg dem ikke , da er de ikke gode venner ! Hva så om jeg har en god venn, jeg vil heller ha en ordentlig venn en hundre falske !<3

  14. Det er folk, jeg er her for å erklære at jeg aldri vil glemme dagen da damen fortalte meg at “vi skal kreditere bankkontoen din med et lån på 950.000 for å utføre mine prosjekter.” Det var en stor lettelse. Jeg følte meg som å gråte. Uansett omstendighetene deres, Kredittkreditt 2.000 / 10.000.000. Hvis interessert Email: [email protected] Takk, Harlen Triplett

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg