var jeg sprekere før?

I dag var det duket for skoleårets første cooper-test. Cooperen har alltid vært en big deal for meg, helt siden, ungdomsskolen, så jeg kjente det litt i magen når jeg våknet i dag, ja. Selvfølgelig regnet det ute, da! Den ene dagen vi skal løpe ute så er det så klart ikke opplett, er ikke det typisk så vet ikke jeg. Anyways, i år løp jeg 2700 meter på 13 minutter. Det er 100 meter under det vi kaller 6’er-kravet på skolen min, og det er egentlig innafor for min del, selv om jeg gjeeeerne skulle løpt 2800 slik jeg gjorde i fjor.

Men så måtte jeg selvfølgelig finne ut hva jeg løp i 10. klasse! Ja ja, nerdete meg, haha. Så jeg bladde tilbake i bloggarkivet mitt og fant ut at jeg løp 3000 meter på 13:26 for tre år siden?!


Etter cooper-testen i 10. klasse, med min kjære Karro ♥

Hallo, aner dere hvor skuffa jeg ble! Jeg løp 300 meter lenger på bare 26 sekunder ekstra! Du vet den følelsen når du ser tilbake på et gammelt bilde av deg selv hvor du så mye bedre ut enn hva du gjør nå, og du føler du har forfalt? Jeg fikk den følelsen, bare med tanke på formen min. Jeg mener… hvordan!! Det er to ganger i livet mitt hvor jeg føler jeg har vært i veldig god form kondisjonsmessig, og det er sommeren til 10. klasse, og sommeren til 3. klasse. Jeg trente en del på den tiden der, men jeg er ganske sikker på at jeg har trent MYE mer kondisjon i år. Jeg har jo tross alt jogget på fjellet flere ganger i uka i månedsvis.

Nå har jeg en cooper-test igjen i hele mitt liv, og det er til våren. Da skal jeg løpe enda, enda bedre! Jeg sier ikke at resultatet mitt er dårlig, men jeg vet at jeg har potensiale til å klare mer, derfor vil jeg utnytte det potensialet mest mulig. Dessuten jeg jo bare kille det den aller siste gangen!!

Har dere hatt cooper eller 3000 meter? Isåfall, hvordan ligger dere an?

24 kommentarer
  1. det er jo likevel kjempebra! men er ikke coopertesten slik at man skal løpe så langt man klarer på 12 min? har dere en egen variant på skolen din?:)

  2. Har egt aldri hørt om cooper , vi har ikke cooper eller 3000 meter;) Du er kjempe sprek! Jeg har lyst til å begynne å trene mere men sliter litt med å finne motivasjon , så om du har noen tips til hvordan man kan få motivasjon til å trene kunne du lagt ut det på bloggen ?:D

  3. Skolen vår har ikke cooper testen, men vi har 3000 meter og jeg må si at du er fryktelig sprek. Jeg fikk 17 minutter og jeg er kjempe fornøyd. Men lykke til videre og jeg har virkelig troen på at du kan få 2800 m på 13 minutter <3

  4. Vi hadde 3000m, og 6’er kravet for jenter var 12:30.
   Heldigvis er det enkelt å bli bedre i slike tester, man trenger bare å løpe 1-2 ganger i uka hvor man presser seg fult ut så kommer resultatene fort. Men du løper jo allerede kjempe bra! Så flink du er.

  5. Vi har ikke coopertest, men bip-test. Sist jeg tok den klarte jeg 12, som er godt over sekserkravet (10.5).

  6. Det var et utrolig godt resultat, du er ordentlig sprek!
   Jeg bare lurte på om du kommer til å ha linkerunder på bloggen din igjen? Det er så lenge siden sist.
   Ønsker deg en fortsatt fin kveld <3

  7. Åh husker coopertesten som vi også hadde som var på ungdomsskolen!! Synes du var kjempeflink, men forstår veldig godt at du vil gjøre det bedre hahaha. Men vi hadde flest mulig runder på 12 min, og klarte en 5’er hver gang, sier meg fornøyd med det. Hadde beeptesten i første klasse som jeg likte mye bedre enn cooperen, men nå i 2 klasse har vi noe som heter mosvanntesten, som er å fullføre runden rundt mosvannet på minst mulig tid. Liker den vi har nå kjempegodt, kjempedeilig å jogge på grus med fin utsikt over vannet og deilig natur. Håper du killer cooperen neste gang da!

  8. Coopertesten er flest mulig runder på 12 minutter, ikke 13? 2700 m på 13 minutter er ikke så veldig bra, sekserkravet på skolen vårt er 2800 m på 12 min. Sikker på at du ikke mente 13 min?

  9. Jeg har alltid løpt rundt 2400 meter på 12 minutter. Dette skoleåret har jeg trent mye mer enn jeg har gjort tidligere, så i år på coopertesten løp jeg hele 2700 meter på de 12 minuttene!! Jeg har alltid vært i en bra form, men det eeer så gøy å forbedre meg selv. Dette er jeg stolt over 😀 I år har jeg hatt breddeidrett på skolen som valgfag + trent håndball på fritiden, så jeg har trent minst 6 ganger i uken dette skoleåret – dobbelt av året før. Så det skal sies at det blir mye mer trening, men det elsker jeg. Og det vet jeg at du også gjør, så derfor tenkte jeg på at du burde trene mye mer variert. Å jogge på fjellet er kanskje idyllisk, men du blir vel lei av det? Prøv noe nytt!! 🙂

  10. Hei, jeg går i tiende klasse, og vi har nettopp hatt 3000 meteren. Jeg løp 3000 meter på 13.30 så klarte akuratt 6-er kravet:)

  11. Hei!
   Det at du løper kortere i år, enn det du har gjort tidligere trenger ikke være at du er i dårligere form, men rett og slett pga puberteten. Fra man er 13 år og frem til til 20åeene stagnerer utviklingen samt vo2 opptaket til jenter.Ellers, så kan det være faktorer som søvn osv, som spiller inn.
   Ikke vær skuffet, du gjorde en kjempe bra jobb!

  12. Jeg går i 10. og vi hadde 3000 meter i forrige uke, da sprang jeg på 11.49, 4 sek bedre enn forrige gang 🙂 rekorden er fra 8. på 11.20.

  13. jeg trodde coopertesten va på 12 minutter jeg? Var ihvertfall det vi hadde på vgs!
   Men veldig bra resultat da! Forstår også veldig godt frustrasjonen din om at du vet du har gjort det bedre. Men det er bare enda en større motivasjon til å gjøre det enda bedre neste gang! (noe jeg er overbevist om at du kommer til å klare) Stå på Kristine 🙂

  14. Hadde cooper testen på tirsdag, og da sprang jeg 2350m på de 12 minuttene. Ble ganske fornøyd, i og med jeg _aldri_ trener! Også ble det en 5er 🙂 men ser det samme som deg, om jeg hadde trent hadde jeg nok fått det en del bedre til 🙂 Har troen på deg, du klarer det!

  15. Jeg løp 3000 meter på 10.30 på skolen, er ganske fornøyd da, men jeg holder på med friidrett da 😉 når jeg las det med at du løp fortere før, tenker jeg at kanskje festing/drikking er årsaken til at du løp dårligere i år? Ikke ta det personlig eller noe, bare ment som tips 🙂 Ha en fin dag!

  16. Vi har 3000 m og jeg brukte 12 min. rett etter en veldig tøff treningsuke så var sliten i beina fra første steg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg