healthy sorbet

Hei og hopp! Har dere hatt en fin mandag så langt? Vi hadde fagdag i dag, så dagen gikk unna i en fei. Etter seks sider med analyse av tre forskjellige tekster sa jeg meg fornøyd og dro hjem. Synes disse fagdagene er ganske så chill, jeg. Det eneste som plager meg er at vi ikke får lov å høre på musikk… Jeg mener, jeg skriver SÅ mye bedre når jeg har favorittsangene dunker på ørene! Det bare booster motivasjonen til de grader. Sånn som nå. For øyeblikket hører jeg på Carry You Home (Remix) – Zara Larsson. Den sangen har jeg seriøst hørt på siden VG1, og jeg blir bare ikke lei.

I dag skal jeg komme med en oppskrift til dere! I går laget jeg meg nemlig en skål med noe jeg liker å kalle sorbet. Jeg vet ikke om det går helt innafor den kategorien, men jeg vet liksom ikke helt hva annet jeg skal kalle det. What ever, dette er SYKT godt og forfriskende, så test det ut da vel.

Det du gjør er altså å blande sammen mager kesam og frosne blåbær i en skål, og så rører du rundt. Tilsett gjerne Sukrin eller annen søtning – vanlig sukker funker jo helt fint, men da forsvinner jo litt av sunnhetspoenget. Hvor mye blåbær og kesam du vil ha er helt opp til deg, men jeg pleier i alle fall å ha en del blåbær i – for da får du liksom en “tykk” blanding. Mmm!

Det er skikkelig kaldt og forfriskende, så det smaker aller best om sommeren, men å spise dette mens man sitter tullet inn i et pledd i sofaen med en serie på TV’en er ganske så koselig det også. Jeg brant meg skikkelig på tunga her forrige uke, så dette var heeeelt fantastisk å kjøle ned med.

For my English followers: Just mix lots of blueberries and quark together in a bowl, and add some (healthy) sugar. Mmm!

13 kommentarer
  1. NAM, dette er såå godt! Har laget det flere ganger etter du la ut oppskrift for en god stund siden <3 Smaker utrolig godt når du sitter og jobber med skole en kald høstdag også (heheh). Håper du får en fiin uke videre fine deg <3

  2. Det er også mulig å bruke vaniljekesam, så slipper man å bruke sukker/surin. Helst mager, siden det skal være sunt! (:

  3. Denne opskrift smager SYGT godt!!
   Husker da du lagde den ud for længe siden, jeg har været helt hooked lige siden!
   Tusind tak for opskrift, og virkelig flotte billeder Kristine!

  4. Å dette så godt ut! Jeg pleier å lage noe lignende, bare jeg varmer blåbærne først. Der smaker nyyydelig! 😊

  5. I hvor stor grad det er sunt å konsumere melk som kommer fra ei ku vet jeg ikke, men regner med det kan være litt risky i og med at flesteparten av verdens befolkning faktisk ikke tåler det.
   Virker som om du er interessert i kosthold, så lurer på om du kan lage et innlegg om det? I min tankegang er det helt absurd at det å spise døde dyr, hønemensen, og kumelk, men virker som om det er helt normalt for resten av Norge og USA. Vil gjerne høre dine tanker rundt temaet! 😀
   Om jeg virker nedlatende i noen form er det virkelig ikke meningen, har bare et anstrengt forhold til kjøtt og animalske produkter generelt. Hadde vært morsomt om du skrev et innlegg om dine tanker rundt veganisme:-D
   https://www.youtube.com/watch?v=W4HJcq8qHAY Denne videoen er også kul om du vil se en annen side av saken 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg