bildene dere aldri fikk se

Jeg var superfornøyd med bildene fra de tre test-shootene jeg var på i New York. I løpet av de siste årene har jeg vært med på en del forskjellige shooter, men for første gang følte jeg meg som en modell, og ikke bare en blogg-modell, om dere skjønner? Ikke misforstå meg, for det var dødsgøy å shoote de tre jakkene jeg har designet og være med på ulike modelloppdrag (gratis og for erfaringen sin skyld, vel og merke, jeg har aldri fått betalt for en fotoshoot jeg har gjort i sammenheng med bloggen før). Men å møte tre dyktige fotografer i selveste i Brooklyn i NYC og ta bilder uten sminke iført klær i en typisk New York-stil, litt “laidback” og cool, det var bare så sykt kult å være med på.

90% av det vi knipset er bilder jeg nærmest har lyst å henge opp på veggen (fordi jeg synes man skal være stolt av seg selv og se på seg selv som sin største inspirasjon), men noen av bildene likte jeg ikke. Disse to.

Jeg synes jeg ser altfor tynn ut her, og jeg husker jeg irriterte meg over at jeg måtte fremstilles enda mer tynn enn jeg i utgangspunktet er. For ja, det er easy peasy for en fotograf å få deg til å se slankere ut, alt handler bare om den riktige vinklingen og det rette lyset. Jeg liker ikke at ribbeina og kragebeina er det første man legger merke til, og jeg liker heller ikke stemningen over bildene. De gir meg ingenting, liksom. Mange av bildene jeg tok spilte jo ikke på kropp i det hele tatt – her er det i alle fall ikke tilfelle. På toppen av det hele husker jeg at jeg ikke hadde spist siden frokost her, fordi vi hadde et så sinnsykt stramt skjema den dagen at vi ikke hadde et eneste sekund til overs. Den lille tiden vi hadde mellom shootene og møtene brukte vi på Google Maps for å finne ut hvilken Subway vi måtte ta for å komme oss her og der.

En ting jeg ser er at folk ofte slenger med leppa til modellen når de for eksempel ser en reklameplakat eller et bilde i et magasin, men den personen som har skapt bildet er jo faktisk fotografen, og det er isåfall han eller hun som fortjener “kritikk”. Etter å ha fått en liten inside-look i bransjen ser jeg hvor lite innflytelse modellen egentlig har. Kunde og fotograf bestemmer, ferdig med den saken liksom.

43 kommentarer
  1. Veldig synd at det de tar bilder sånn som det der. Flott at du skriver om dette. Du ser faktisk sykelig tynn ut i siste bildet, men du er jo ikke det!
   Damn you, photografers!
   Fine bilder, btw.. =)

  2. Dumt at du skal framstilles som sykelig tynn av fotografene, når du er tynn nok fra før. Men like vakker er du uansett!!

  3. Det øverste bildet var fantastisk! Selv om det spilles på kroppc var bildet helt sykt bra, og motbeviser alle de som sier du ikke har noe som modell å gjøre!! Du er så sykt talentfull!!! Fuck haters, og kjør på!!

  4. Det er veldig dumt at fotografene vil fremstille deg, og ikke minst andre så tynn. Ja, du er tynn, men du ser virkelig ikke sykelig tynn ut til vanlig slik som på disse bildene. Dette er helt feil!!
   Vakker er du uansett!

  5. Du er så pen, ogg ja du var tynn på det siste bilde, men shit bena dine ser helt amazing ut!! Stå på Kristine heier på deg!!!

  6. Jeg har lest bloggen din lenge, men har aldri kommentert av en eller annen grunn…Har noen ganger lest gjennom kommentarene du får, og må si jeg flere ganger har tenkt “stakkars så mye ukonstruktiv kritikk og mange personangrep hun får”
   Her viser du på et helt nytt nivå hvor reflektert, modig og sterk du er! Blir stolt av å se deg tørre å snakke om disse temaene og virkelig vise baksidene av en ellers så etterlengtet bransje. Stå på videre! Tror du kan gjøre en stor forskjell i motebransjen og blant ungdom generelt! ❤️

  7. På det siste bildet var jo bena dine sykt fine! Kjempe bra at du deler disse bildene selv om du ikke likte de. Tror du kommer til å komme kjempe langt, stå på!

  8. Jeg synes begge bildene var utrolig fine jeg! Helt enig i det du sier om at du ikke trenger å fremstilles enda tynnere enn det du er, men jeg synes at begge disse bildene er fantastisk fine. Jeg likte stemningen og alt! Du har ingenting å skjemmes over, og synes det er så urettferdig når tynne folk skal få kritikk for at de er et dårlig forbilde, mens folk føler synd for de som er litt større.

  9. Jeg sverger, jeg lærer mer av bloggen dine enn jeg lærer på skolen. Refleksjoner og tankegangen din er så utrolig bra! Du er et fantastisk forbilde for maange 🙂

  10. Jeg mener ikke å være slem, men er egentlig ikke så fan av deg, mest pga måten du hele tiden skal vise at du er så tynn på, klarer aldri å kle på deg skikkelig osv.
   MEN. Det øverste bildet der er det vakreste bildet jeg har sett av deg noen gang, og første gang du i mine øyne ser skikkelig ut som en modell. Et helt fantastisk bildet, det kunne jeg faktisk hatt på veggen selv.
   Det siste vil jeg ikke kommentere. Men fyfaen Kristine, det øverste bildet burde du være stolt av. Helt fantastisk.

  11. Husk at du har en stemme. Aldri la deg selge til fotografen, uansett hva det måtte bety. Du er ikke en vare; du er et menneske.

  12. Kødder du. Det øverste bildet var helt fantastisk! Enig med hun over her at det må være det fineste bilde jeg har sett av deg ever. Wow, du ser så bra ut! Skulle gjerrne hatt det på veggen hjemme i stua mi! Du burde være stolt!

  13. Det første bildet var AMAZING!! Jeg aaaner ikke hvorfor men det festet seg skikkelig hos meg, jeg kunne hengt det opp på min vegg liksom, haha… Neida men det var kjempefint og ikke pga kroppen din men bare hele bilde og uttrykket i ansiktet ditt gjorde bildet veldig levende for meg på en måte, veldig vanskelig å forklare egentlig

  14. Det er så bra at du skriver om dette! At du som er ungdom i Norge, med tusenvis av leser og masse innflytelse, kan fortelle ungdom at “hei, jeg har erfart hvordan det er, det er ikke modellen sin feil”. For det er så bra at vi setter fokus på at bildene faktisk ER tatt på en slik måte at modellen skal se tynnere ut, og at det IKKE er modellen sin feil! Det er så mange som kritiserer modellen for å være “sykelig tynn” og “et dårlig forbilde”, og jeg blir så trist, for det er jo fotografen og kravene til yrket til modellen som gjør det slik, og derfor er det ikke modellen som burde få kritikk, men heller modellyrket, fotografyrket og samfunnets skjønnhetsidealer. Dette er nok det flotteste blogginnlegget du har skrevet noen gang, etter min mening, såå bra 🙂

  15. virkelig vakker på bilde 1. Spesielt ansikt og øyne. Amazing. Satt å så på det lenge. Sykt interessant blikk.

  16. Det første bilde var helt AMAZING! Forstår hva du mener på på bilde nr. 2, men det første: damn girl, her er du modell!

  17. Det første bilde var nydelig!! Bra du skriver åssen det er under bilde nr 2. MEN BEINA DINE!!! Omg. Såå lekre

  18. Det øverste bildet var fantastisk, og som flere sier over her: dette kunne jeg hatt i stua i STORT format. Man ser så dypt inn i deg og sjela di, og jeg synes helt seriøst dette er et av de beste bildene jeg har sett _av deg_, men også det beste bildet jeg har sett. Helt generelt.
   Bra du tar opp dette uansett. Det siste bildet er vinklet og “framstilt” på feil måte, men det er et flott verk og beina dine er flawless.

  19. som å se bilder fra konsetrasjonsleirene under krigen, bare bedre bildekvalitetet.. Respekt for at du selv sier du ser for tynn ut. Pen er du, men spis mer så ser du at du faktisk kan ha en fremtid som model.

  20. Bildene dine er så sinnsykt fine at jeg har ikke ord engang. Heier virkelig på deg, du er jo som skapt for modellyrket!

  21. Synes ikke disse bildene var de verste. Mange av de du la ut sist gang var mye verre. Virker nesten som om du var veldig fornøyd med disse, men ikke tør å innrømme det, og heller kommer oss i forkjøpet med å skrive nedlatende om bildene selv, for at vi skal føle med deg og si at “nei men disse var jo fine!”.
   For de var jo ikke ille disse her. Ribbeina dine har vi sett før, så det er da ikke noe nytt. Synes virkelig ikke disse bildene var de verste. Ihvertfall ikke det første. Men direkte fine synes jeg heller ikke at de er. Kanskje mer mystiske.

  22. De øverste bildet var utrolig fint! Helt enig med de andre som sier det samme 🙂 Skjønner at du ikke liker nummer to da, ble litt for mye ribbein. Ellers var det fint det også da 🙂

  23. Really nice photos!! Inspiring yourself is an amazing motivation Kriss!! And you surely do inspire us! The last photo is sooo so ART✨

  24. Helt seriøst, hva tror du, nå er dette gått for langt!
   Hadde ikke du reagert om du hadde sett det nederste bilde i et magasin(hvis det ikke var deg?) Hadde du helt ærlig ikke ropt æsj, og herregud hva er dette reklame for?
   Jeg leser så mange motemagasiner, også vogue og de store internasjonale versjonene men aldri om det nederste bildet hadde vært fint eller modell-aktig. Jeg hadde helt særiøst trodd det var en kampanje mot spiseforstyrrelser 🙁 Du må legge på deg litt om du skal se ut som en modell, dette ser bare skrekkelig ut!! Skjønner ikke hvorfor folk ikke sier fra, sorry jeg vet det er frekt men dette er bare drøyt

  25. Du sier jo selv du ser for tynn ut, hvordan kan du legge ut slike bilder og være stolt?! Skjønner IKKE at du tror dette er realistisk modell kropp

  26. Omg ! Du er så sykt pen! Misunner kroppen din ! Og du må bare stå på uansett hvilken motgang du får <3 Du er perfekt i mine øyne!
   Har noen spørsmål:
   Kan du vise hvordan du trener ?
   Hva spiser du sann cirka i løpet av en dag ?

  27. “En ting jeg ser er at folk ofte slenger med leppa til modellen når de for eksempel ser en reklameplakat eller et bilde i et magasin, men den personen som har skapt bildet er jo faktisk fotografen, og det er isåfall han eller hun som fortjener “kritikk”. Etter å ha fått en liten inside-look i bransjen ser jeg hvor lite innflytelse modellen egentlig har. Kunde og fotograf bestemmer, ferdig med den saken liksom.” hahhaha NEI, FOR DET VAR _DU_ SOM GODTOK Å STÅ DER OG -VÆRE- MODELL. SÅ OM JEG KRITISERER BILDET, SÅ GÅR DET IKKE BARE UTOVER DEN SOM SELGER PRODUKTET, MEN OGSÅ DEG. FOR DU _GODTAR_ DET SOM BLIR SAGT Å GJØRE VETTU. DU _GODTAR_ Å FREMVISE OG Å SELGE PRODUKTET PÅ DERES MÅTE. _DU_ ER MED PÅ DETTE HER.

  28. fremstilles tynn? Syns du ser like tynn ut på alle bildene av deg.. Kanskje godt om du ser selv at du faktisk er sykelig tynn så du kan gjøre noe med det. Jeg snakker av erfaring har selv vert der

  29. Jeg likte bildene kjempegodt jeg. Er litt gøy å se hvordan vinkling kommentarene før ut i fra hvordan du skriver innlegget. Det har du sikkert merket selv også. Det er faktisk du som er “sjefen” her, og bestemmer retningen. Altså, hadde du skrevet at du var så sykt fornøyd med disse bildene osv og kanskje til og med lakt på at du skulle kanskje vært litt tynnere osv, da hadde du fått HAT i kommentarfeltet da. Men siden du skrev som du gjorde, kommer de gode og trøstende kommentarene. Rart det der, hehe… stå på!

  30. Disse bildene er jo fantastiske! Det øverste er helt magisk, det kunne jeg tenkt meg å ha på veggen, haha! Tror du kommer til å sette skikkelig pris på disse bildene om noen år.. Wow! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg