sunne havrekjeks

Tidligere i uka kom jeg inn på kjøkkenet til nystekte kjeks som flinke mammaen min hadde laget. Ååh, det er så gøy å ha en mamma som lager så mye hjemmelaget – det er noe jeg setter utrolig stor pris på. Enten jeg kommer hjem til en deilig, hjemmelaget suppe, hjemmelagede rundstykker eller i dette tilfellet… hjemmelagede kjeks. Det er like fantastisk hver gang.

Dette er altså sunne havrekjeks som lages på 1-2-3 og som passer perfekt å for eksempel ha med i skolesekken som snacks for å holde blodsukkeret stabilt. Eller bare for å fjerne søtsuget, for det funker faktisk utrolig bra! De smaker kjempegodt alene, men enda bedre med smør og hvitost på i følge meg og mine smaksløker. Finn frem penn og papir folkens, her kommer oppskriften! (den er hentet herfra)

Fremgangsmåte

 1. Slå melk over havregrynene i en miksmaster, rør dem sammen og la gryn + melk svelle i ca. 15 minutter.
 2. Smelt smøret på middels temperatur og rør inn honningen. Bland deretter inn alle ingrediensene i en deig.
 3. Del deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med ønsket form. Du kan bruke glass om ønsker runde kjeks, men om du har hjerteform ville jeg heller brukt det, hihi. Hjertekjeks er jo bare skjønt!
 4. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem i ca. 15 minutter på 200 grader, til de er gyllenbrune.

Pssst! Anbefaler å ta dem ut av ovnen for tidlig fremfor å ta dem ut for sent. Det er utrolig godt når de fortsatt er litt seige i midten 🙂 Om du vil ha dem seige i midten burde du passe på å ikke lage dem så altfor tynne også, jeg synes de tykkeste var best.

Noen som har tenkt å prøve eller? Hihi!

9 kommentarer
  1. Så utrolig godt ut da!:) Åhh, ja jeg er så takknemlig jeg har vokst opp med en mamma som lager absolutt alt fra bunnen av. Hun lager suppe, rundstykker, brød, knekkebrød og masse mere. Det er en blessing altså<3 Også er det jo såååå supergodt og sunt!! 🙂

  2. Bytt ut melk med mandelmelk, honning med agavesyrup og smør med en banan så har du sunne havrekjeks 🙂

  3. Veldig gode 🙂 godkjent av min treåring. Jeg tilsatte rosiner, kokosmasse, vanlig mel ellers alt etter oppskriften. Fikk kanskje 25 stk. Vi likte dem mest når de var sprøe – kjevle tynt og holde i ovnen til de får en fin brun farge. Deigen er veldig god stil å jobbe med og det var mye glede for voksne og barn å lage disse. Kommer absolutt til å lage dem igjen. Takk :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg