oppdatering på huden min

Nå nærmer jeg meg faktisk slutten av kuren min på Isotretinoin, noe som skremmer meg litt. Jeg vil helst gå på disse tablettene for alltid… Ikke fordi det er så gøy å måtte huske det å ta tabletter til frokosten hver morgen, og for å ikke snakke om den tørre huden og de enda tørre leppene, men fordi jeg er kjemperedd for tilbakefall. Damn! Dere som har hatt plettfri hud hele deres liv tenker sikkert nå at “ååh hvorfor klager hun sånn over huden sin hele tiden”, men sannheten er den at man har faktisk ingenting man skulle ha sagt før man sitter der selv med ansiktet fullt av kviser som man helst bare har lyst å skjære av. Faktisk! Hud er og har lenge vært et touchy tema for meg, og jeg hater fortsatt at folk stirrer meg i trynet på nært hold. Det er noe jeg er utrolig ukomfortabel med, selv nå – når huden min er tusen ganger bedre enn hva den var. I enkelte perioder følte jeg at folk bare så huden min og ikke meg selv… Det høres helt sprøtt ut, men det med hud har vært et sykt stort kompleks for meg, og det vet jeg at jeg ikke er alene om. I tillegg følte jeg mye på det i forhold til min posisjon som blogger. Faen, det ser jo ut som hele toppliste-gjengen har polert hud. NOT even kidding.

Som tidligere fortalt går jeg på halv dose isotretinoin, og nå tenkte jeg å gi dere en oppdatering. Huden min har vært utrolig fin i høst, den har nesten… glødet? Gud, så herlig det har vært. MEN. Jeg har brukt Cebatrol Oil Pads (se bilde her om du lurer på hva det er) hver kveld under kuren for å rense ansiktet, og for noen uker siden gikk jeg tom. Jeg droppet å kjøpe ny fordi 1) den er ganske dyr og 2) jeg går jo allerede på en dritsterk kur for huden, så jeg vil sikkert ikke merke noe forskjell om jeg stopper. Huden min er blitt langt ifra fæl, men den er blitt verre enn hva den var. Noe som er ganske kjipt når man går på en kur som skal gi fremgang. Sååå.. Ja, jeg får bare kjøpe ny Cebatrol og håpe det gjør saken bedre igjen.

(Den øverste “prikken” er forresten ikke en talgpropp, det er en fettklump som jeg alltid har hatt i ansiktet. Skal fjerne den om noen ukers tid tenkte jeg, noen som har erfaring med det?)

Som dere er… Some of them are back. Baaaahh. I tillegg har jeg mye døde hudceller som ligger på overflaten, ettersom det er dette Cebatrol pleier å fjerne. (Jeg pratet nettopp med min flinke hudpleie-gründer Vemund i telefonen og han sa at det mest sannsynlig stemte, haha. Bare sånn for å ha litt profesjonell back-up i det jeg skriver!)

 

Så ja, det var mine “luksus-problemer”, som egentlig tar veldig mye på selvtilliten min for å være ærlig. Jeg vet at dette innlegget kanskje er boring for noen, men jeg vet også at mange setter stor pris på det. Dessuten føler jeg at dere fortjener å se ekte bilder en gang i blant, hvor dere faktisk kan se hvordan huden min ER. Jeg redigerer nesten aldri huden min på bilder, men det er fordi at når jeg tar bilde med speilrefleks-kameraet mitt så kommer sjeldent urenhetene frem. Kameraet fanger det liksom ikke opp. Bare sånn at dere vet det! :-))

Om dere har spørsmål så svarer jeg som alltid i kommentarfeltet.

45 kommentarer
  1. Er det stress å gå på kuren, med tanke på at man må ta blodprøver, graviditestest, og diverse andre tester gjevlig (har lest det, vet ikke om det stemmer)? setter utrolig stor pris på at du lager disse innleggene 😉

  2. Jeg har gått på denne kuren to ganger, og etter jeg sluttet den andre gangen har jeg fått en del kviser igjen.. Jeg hadde nok mye mer kviser enn deg, det var helt ekstremt i perioder. Men det er ingen garanti for at du blir 100% kvisefri etter en kur, eller flere for den del… Litt trist da det er mye som skjer under behandlingen, men slik er det… Men jeg syntes du har veldig fin hud, og har aldri tenkt at du har veldig uren hud! 🙂

  3. Elsker disse innleggene! Huden min var på sitt verste i sommerferien. Jeg gikk til legen og fikk p-piller og epiduo. Har nesten ingen kviser igjen nå og jeg føler meg seriøst som et nytt menneske hahaha

  4. Hei 🙂 vet ikke om du så det, men jeg tagget deg på Instagram med en krem som hjelper for tørre lepper. Det er egt en krem til gravide tror jeg men så det på ig til bladet detnye. Det er en krem for brystvortene men funker Perf til leppene også. Bare et bedre tips en carmex☺️ Fås kjøpt på alle appotek og du kan bare spørre om krem for brystvortene, eller se på hylla der det er ting for gravide på apoteket 🙊

  5. Elsker disse innleggene! Hvor man kjøpt Cebatrol og hva koster den? Gjerne nettbutikk og vanlig butikk 🙂

  6. Jeg går også på den kuren, og det er null stress med å ta blodprøve! Og nei, det er bare en blodprøve en gang i måneden.

  7. Har du prøvd basiron 5%? hvis ikke så burde du gjøre det når du slutter på tablettene 🙂
   Og ellers så kan det faktisk vere at det sitter igjen død hud i ansiktshår, huden min ble MYE finere etter jeg fjernet dun i ansiktet, og jeg slet veldig med huden. Bare noen tips! 🙂

  8. Jeg skjønner virkelig hva du mener med at et kvisete ansikt ødelegger mye av selvtilliten din. Men prøv å ha en haug med kviser pluss et ansikt med ganske dype porer, oljete hud, tørr som ørken på andre plasser av ansiktet. I tillegg så er det ikke bare ansiktet, men brystområde, skuldrene og ryggen min er blitt rammet av kviser. Ja, jeg forstår at dette er _din_ usikkerhet, men tenkte kanskje at dette kunne være med på å gi deg et lite løft ved å vise til at andre kanskje/muligens har et litt større problem når det gjelder kviser enn det du har. Ikke på en negativ måte, men en positiv en. 🙂 Selv har jeg lært å leve med det, ettersom at jeg har hatt dette helt siden jeg var nede i 12 års alderen, jeg er den dag i dag, 19 år. Jeg vet at dette muligens ikke varer for evig, og det har mye med hormoner å gjøre og det at man enda er i “pubertets fasen” eller iallefall slutten av den.

  9. sofie: Cebatrol koster 600 kr for en pakke (min varte fra midten av juli til nå, så den er egentlig ikke sååå dyr!), men jeg vet bare at du får kjøpt den på diverse hudklinikker. Du får søke rundt på nett 🙂

  10. åårgh, jeg har lest de tidligere innleggene om dette også… Jeg tror rett og slett jeg må prøve det ut. Jeg har aldri vært plagd med kviser før, kanskje hatt maks 20 i hele mitt liv helt til i august. Plutselig har det bare kommet mer og mer, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Tusen takk for tips og deling av erfaring i hvertfall! Elsker at du ikke prøver å fremstå som perfekt, men faktisk viser at også du har normale problemer.
   Håper du får en fin kveld, gode du!<3

  11. Kan du blogge mer om skole? Synes det er så gøy og motiverende når bloggere skriver om skole og at de gjør lekser, og tar bilder av arbeidsplassen sin. Det motiverer meg.

  12. Anonym: Forstår absolutt hva du mener! Er mange der ute som har mye, mye verre hudsituasjon enn meg, og det er jeg fullt klar over. Synes utrolig synd i de som sliter med akne, jeg har aldri hatt problem med store akne selv så det er en situasjon jeg på min side ikke kan sette meg inn i. Mente bare at de som har feilfri hud ikke burde klage på de som er usikker over kvisene sine, enten de har “lite” eller mye, for det tærer virkelig på selvtilliten uansett hvor mye man har. Så klart er det enda verre om man har mange, slik som du beskriver. Men ja, det er en stor usikkerhet for mange der ute, det er det ingen tvil om.

   Håper huden din blir bedre etterhvert <3 Kvisene varer ikke evig!

  13. Den kremen som noen snakker om for brystvorter blir man også bedt om å bruke av mange tatovører på tatoveringer den første tiden etter at man har tatt det. Jeg brukte den salven på tatoveringen min, men også på leppene et par ganger. Den er syyykt fuktighetsgivende og den vil nok hjelpe deg _mye_. Jeg bruker også carmex til vanlig men det er ingenting som slår den kremen altså. Den er uten parfyme og alt det der, er derfor man bruker den på tatoveringer, brystvorter og spedbarn, men dette er kanskje ikke så relevant for deg da hehe.. Den heter i alle fall Bepanthen (hvis du vil slippe å spørre etter brystvortekrem hahah), fungerer syykt bra, er ikke dyr, og jeg kan ikke tro at du ikke allerede har prøvd den! 🙂 Lykke til!

  14. Hvor ofte ruker du de Cebatrol Oil Padsene, skal man gjøre det hver dag eller bare noen få ganger i uken?

  15. Det er sånn hud som dette jeg har, bare litt verre, i tillegg til at jeg innimellom får vonde større kviser også. Jeg er 19 og de aller fleste av venner og bekjente har vokst seg fra kviseproblemene og har små porer og glatt hud. Jeg føler derimot at jeg henger igjen på ungdomsskolen, og det er så utrolig tidkrevende og tærer faktisk skikkelig på selvtilliten! Har blitt flink til å drite i det, fordi jeg vet at det er relativt få som tenker over det og legger merke til det, men for den som sliter med det er det veldig merkbart selv. Føler liksom at jeg nå snart er voksen, og burde ha “voksen” hud og ikke se ut som en 14-åring, haha. Har prøvd titalls reseptfrie hudpleieserier fra apotek og parfymerier, i tillegg til to forskjellige kremer på resept, men ingenting har funket på meg. Vurderer virkelig sterkt å be legen om å prøve denne kuren, selv om jeg ikke har ekstreme plager og at de plagene jeg har i hovedsak kun omhandler utseendet. Selv om det ikke er et medisinsk problem er det jo fortsatt et problem! Setter veldig pris på at du oppdaterer så godt, det hjelper!

  16. Må bare si at jeg setter stor pris på å lese dine updates på huden! Min hud ser veeldig lik ut som din. Jeg sliter selv med akkurat de samme type “prikkene” i huden, og jeg forstår veldig godt hvor mye det kan gå ut over selvtilliten. Jeg har akkurat begynt på isotretionin selv og er litt engstelig for bivirkninger. Du nevnte du gikk på noen allergitabletter som minsket bivirkningene, hva var navnet på de tablettene?

  17. Kriss, if you want you can try to stick to vegan diet for few weeks (without meat and diary too). It helped me to cure my skin completely!

  18. Anbefaler deg å søke opp “Therese Lindgren” på youtube, og se hennes Hudpleie-rutine. Kanskje det kan hjelpe! Hun hadde arr og små nupper, og det er borte nå etter hun begynte på et spesielt merke. Det er ikke sikkert piller kan hjelpe, men kanskje en god hudpleie rutine.

  19. Jeg synes huden din gløder sånn på alle bildene du tar, er huden din slik, eller er det selvbruning eller måten du redigerer fargene på, eller noe sånt? Jeg synes huden din ser fantastisk ut!

  20. Du tror kansje du hjelper mange der ute som sliter med hudproblemer(noe du sikkert gjør), men jeg har kviser over hele ansiktet veldig røde store, på skuldrene og ryggen, så at du faktisk kan klage så mye over noe jeg ser på som et lite problem, for det kunne vært SÅ mye værre gjør meg rett og slett små irritert. Du kan tenke deg hva vi med et mye større problem føler når du går ut sånn som dette,, mine tanker er hvert fall: “Burde jeg begynne på det?” “Hennes hud er jo ingenting i forhold til min, ser jeg så gale ut?”. Synes du burde slutte med disse hud oppdateringene, du sier på en måte at kviser ikke er ok og at de skal bort for ellers kan du ikke være fornøyd med deg selv. Sorry altså, men jeg føler jeg kansje ikke er den eneste som føler det slik. Du har drømmehuden i mine øyne, du burde innse det.

  21. Til anonym før den før meg: Aldri, ALDRI fortell noen at deres problem ikke er viktig eller stort nok. Dette gjelder på alle områder. Alle har forskjellige usikkerheter og _alle er like såre for dem som dealer med dem.
   Over til noe annet, bare et lite tips til deg Kristine! Når du gjør updates på huden din er det myyyyye mye mer hjelpsomt om man faktisk kan se huden din, og ikke hvordan huden din ser ut med sminke oppå. Det blir litt meningsløst, når du snakker om en såpass sterk kvise-kur. Kan jo ikke være 100% sikker på at du har sminke på, men det ser iallfall veldig sånn ut.
   Ellers stå på!!

  22. Uff! Forstår deg kjempe godt! Går selv på pillene og venter på fremgang. Hvis du ikke merker stor forskjell vil jeg anbefale å ta det opp med legen din å ta 2(fulldose) istedenfor 1 tablett. Du får trøste deg med at jeg synes huden din ser bra ut ifohold til mange andre jeg vet om 🙂

  23. Har du hørt om koreansk kosmetikk? Hvis ikke burde du melde deg inn i en gruppe på Facebook som heter nettopp det, “Koreansk Kosmetikk”. Der får du masse tips om hvilke produkter som er bra for din type hud og mye mer! I Korea ligger de langt fremme i den kosmetiske verden, de er jo kjent for å ha veldig fin hud. Vanskelig å forklare, men syntes du hvertfall burde sjekke det ut! Har nettopp satt meg inn i det, og hittil er jeg utrolig fornøyd!

  24. Vil anbefale deg å lese littnom koreansk kosmetikk! Meld deg inn i gruppa “koreansk kosmetikk” på Facebook. Mange har hatt god erfaring med det, inkludert meg.

  25. Til deg fem kommentarer over^
   Du forstod virkelig ikke hva jeg prøvde få frem her, pointet var at hun ikke trenger skrive om sitt problem til flere tusen lesere for det finnes sånne som meg som tenker at siden jeg har mye mer kviser(sier IKKE at jeg må slite mer med selvbilde enn henne pga. det) må jeg være stygg/ekkel med tanke på hvor mye hun “klager” åpent på bloggen. Hadde holdt at hun skrev et innlegg sånn at vi med kvise problemer så at det finnes en løsning, føler hun på en måte vil ha en bekreftelse fra oss at huden hennes egentlig er ganske fin. Jeg er veldig glad i bloggen til Kristine og håper ikke hun tok min kommentar like feil som deg for da må jeg beklage! Kan innrømme at det var vanskelig og forklare min mening, så skjønner at det kan misforståes.

  26. Til deg over:
   Skjønner hva du mener, og bra at du klarerer. Jeg svarte til slik jeg forstod den første kommentaren din i mine øyne. Du skrev jo at du så på hennes situasjon som et lite problem, og at hun burde tenke på alle som har det verre enn henne, og derfor la være å snakke med oss lesere om huden sin (i grove trekk). Det var lett å tro at du bagatelliserte situasjonen hennes, og lett å misforstå.

  27. Hei! Er selv 16 år og begynte på iso i februar 2015. Det tok et parr månder før kuren fungerte og jeg fikk veldig fin hud. Jeg gikk på kuren i 4 månder og etter sommeren da huden min fortsatt var plettfri sluttet jeg. Dette var en stor feil av meg. Jeg var bare så lei av de tabelettene hver dag og siden jeg hadde fått det resultatet jeg ønsket valgte jeg å slutte på tabelettene.
   Huden holdte seg helt fint i ca 3mnd helt til jeg begynte å få små kviser i ansiktet. Det gjorde meg ingenting i starten med tanke på at det er helt normalt med kviser, og det var bare noen få. Det spredde seg etterhvert overalt og ansiktet mitt begynte å ligne slik det var før jeg begynte på kuren. Det var som et mareritt og alt jeg ønsket var huden min tilbake. Jeg er derfor begynt på iso nå nettop igjen og kvisene er heldigvis forsvunnet igjen. Denne gangen skal jeg ihvertfall gå over 6 månder på kuren før jeg skal vurdere å slutte for å hindre tilbakefall. Så ikke slutt for tidlig, ta heller en månde eller to ekstra istedenfor å få tilbakefall fordi det er virkelig såå kjipt! Digger bloggen din og er fast leser, elsker at du er så ærlig og jordnær! Stå på Kristine 🙂

  28. “Dere som har hatt plettfri hud hele deres liv tenker sikkert nå at “ååh hvorfor klager hun sånn over huden sin hele tiden” kanskje fordi…DU ER EN AV DE MED PLETTFRI HUD!! herregud du har ingen ting å klage over ta deg sammen!!

  29. De på topplista har polert hud fordi de airbusher, akkurat som deg! Du viser aldri sannheten, og enda har du mot til å klage.. blir bare mer og mer skuffa over deg. I tillegg vil du fjerne en fettklump på størrelse med et punktum. Ærlig talt, tenk litt over hvordan du påvirker andre folk også

  30. Hei!
   Angående den fettklumpen din, jeg har selv hatt en i ansiktet. Det er null stress å fjerne den, min var riktig nok en del større (så ut som jeg hadde et horn i ansiktet), eneste de gjorde var å kutte et lite snitt i huden og tar den ut, før de syr igjen. Jeg hadde vel kun ett sting eller noe, hvis jeg husker rett. Det nok ikke lang tid, det som tok mest tid var faktisk å komme meg til legen for å bli henvist videre. Men det er bare å gjøre det, for den forsvinner ikke av seg selv. Hadde vel min i et år før jeg kom meg til legen. Men lykke til! Ha en fin dag videre 🙂

  31. Jeg skal begynne på iso om ikke så lenge, og siden pillene er så sterke så burde man holde seg borte fra alkohol om jeg har forstått d rett? Hvordan har du gjort i forhold til dette? Ikke drukket i d hele tatt eller “alt med måte”?

  32. Hei 🙂 jeg lurte på om du kunne gå mer inn på dette med kviser og uren heter i et innlegg? Og fortelle mer om hva Isotretinoin er.

  33. Hei!
   Ser at ingrediensene i det produktet du bruker (padsene) inneholder store mengder SD Alkohol. Det tørker ut huden=huden produserer talg= mer kviser. Jeg ville ikke brukt dem hvis jeg var deg 🙂 Bare et tips!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg