vi har alle usikkerheter

“Du tror kansje du hjelper mange der ute som sliter med hudproblemer (noe du sikkert gjør), men jeg har kviser over hele ansiktet veldig røde store, på skuldrene og ryggen, så at du faktisk kan klage så mye over noe jeg ser på som et lite problem, for det kunne vært SÅ mye værre gjør meg rett og slett små irritert.”

Det var noen som reagerte på det forrige innlegg om huden min, og jeg vil gjerne svare i et eget innlegg, både fordi jeg vil at dere skal se at jeg forstår dere, men at jeg på samme tid også gjerne vil bli forstått. Kviser. Ja, kviser er kanskje noe av det mest normale som finnes. Det er noe så og si ALLE ungdommer går gjennom, i liten eller stor grad. Jeg er heldig og har aldri slitt med akne. Røde, store kviser som gjør vondt er noe jeg har sluppet billig unna – sett bort ifra noen røde spots her og der i perioder, gjerne den uka jeg har mensen.

På ungdomsskolen fikk jeg solskade. Dette var jeg uvitende om, så jeg fortsatte å dra på sydenturer hver eneste sommer jeg, selvfølgelig uten å smøre meg nok i ansiktet. Resultatet ble en hud full i talgpropper. Prikker OVER alt. Det var ikke et eneste sted i ansiktet mitt som var glatt. Jeg vil tro at det å ha røde, store og betente kviser i ansiktet er langt verre å måtte deale med, for akne er jo faktisk utrolig VONDT, men dette har vært den største usikkerheten jeg har slitt med når det kommer til utseendet mitt. Gud, så mye tid og energi jeg har brukt på å bekymre meg for huden… Det føles helt sprøtt. Man kan jo alltid si at “det finnes folk som har det verre”, for ja, sett i det store perspektiv så har jo dette bare vært et lite problem i mitt lille univers, men helt ærlig? Det forandrer ikke det faktum at jeg ikke orket å se på mitt eget tryne. Det å ha en usikkerhet ved seg selv, enten det er kroppen eller ansiktet, er noe jeg vet alle kan kjenne seg igjen i. Bare aldri fortell noen at problemet deres ikke er stort nok… Vi har alle ting vi er usikre for, og for oss som enkeltpersoner er det like sårt uansett hva det skulle være. Om en person sier til at meg at “åh, jeg føler meg stor i denne kjolen her” så er det noe jeg garantert ALDLRI hadde tenkt over, for jeg ser jo selvfølgelig bare hvor fine de er. Likevel VET jeg at selv om jeg ikke ser det, så kan det være en stor usikkerhet for vedkommende selv – fra hennes perspektiv. Jeg tenker heller aldri over at andre har kviser – rett og slett fordi jeg bare ser det fine i folk.

Jeg mente absolutt ikke at kviser er “galt”. Det er jo nettopp det det ikke er. Det jeg har prøvd det siste året er å vise flere sider her på bloggen, slik at dere skal se at hey, alle har ting de er usikre for. Jeg også! Jeg kan gå innom favorittbloggene mine og nesten gråte fordi jeg skulle så inderlig ønske at jeg hadde like plettfri hud som dem, og jeg tror ikke jeg er alene om det…? Selv om jeg kanskje ikke har den verste huden, så virker det som om noen av dere finner trøst i at jeg også har sider med meg selv som jeg har slitt mye med. Og det gjør meg glad. Jeg vil ikke at dere skal sitte der og tro at jeg ikke har noen usikkerheter og at jeg bare sprader rundt med tipp-topp selvtillit.

Vi har alle usikkerheter. Store eller små – det er like touchy og sårbart for enhver av oss. Hadde vi bare kunne sett oss selv gjennom hverandre sine øyner. For alt jeg ser er fine mennesker.

40 kommentarer
  1. Seriøst, det er ekstremet vanskelig å se hva du skriver når du har så lys tekst. Kan du gjøre skriften litt mørkere slik at jeg/vi slipper myse og fokusere skikkelig for å få med oss det du skriver?

  2. I have the same problem as you had. My acne scars just don’t want to come off my face. It’s been about a year since acne scars came out and they are still on my face.
   Love you! <3

  3. Synes det er flott du tar det opp – digger bloggen din som alltid 🙂
   Lurer bare på en ting, når kommer det nye designet? Er veldig lei av designet på bloggen nå, det er vel ikke bare meg? Gjerne deg og? Skulle ikke det komme for ca. 2 uker siden?

  4. Veldig enig!! En person uten en fot, og en person uten et helt ben sier at den personen ikke har det så “dårlig” som den fordi den ihvertfall har et ben…. HM

  5. Renate: Hyggelig å høre!

   Designet er NESTEN i boks, men hun som lager designet har ikke så mye tid til overs når det kommer til design-laging, så ting har tatt litt lang tid. Håper hun får gjort siste rest nå innen kort tid, er sååå lei av designet selv!! :/

  6. Hei kristine!
   Jeg synes det er kjempeflott at du skriver denne type innlegg! Har selv gått på to kurer med roaccutan, og nå har jeg endelig fin hud:) vet hvor utrolig mye dette med hud kan slite på selvtilliten, du hjelper nok mange med å føle seg litt bedre med å dele dine opplevelser. stå på videre:)

  7. Så bra skrevet! Jeg selv klarer ikke å gå i T-skjorte da armene er bleke og fulle av fregner. Det er ansiktet mitt og, men jeg har gradvis begynt å godta det. Stor fan av bloggen din foresten!

  8. Skjønner godt at du er misfornøyd med huden, selvom den kanskje ikke er så ille som andres! Sliter selv med acne og vet godt hvor jævlig det er om du har 5 eller 20 kviser/prikker. Skal til hudlege på mandag og krysser fingrene for at jeg kan gå på isotretinoin. Du forresten utrolig vakker!

  9. Du har helt rett i det du skriver. Noe som irriterer meg kraftig er folk som skal kritisere meg eller andre for å klage på noe, fordi det finnes noen i verden som har det enda verre. Vel, da kan vel ikke de med den verste huden klage heller, for det finnes jo tross alt barn i Afrika som sulter ihjæl!! Det er ikke mulig å sammenligne alt og sette alt opp mot det samme perspektivet.
   Du er så utrolig pen, og jeg må bare si at du har utrolig mange likhetstrekk med Ruby fra Once Upon A Time, slik hun kler seg og oppfører seg i serien. Dere er like!!!

  10. sykt bra skrevet! Kjenner meg så ekstremt igjen i det du forteller nå. Har alltid klaget på huden min, men venninene mine sier det ikke er så ille som jeg tror osv. Jeg sliter med slike små prikker i ansiktet som du beskriver. De er seriøst overalt. Jeg har ikke så mange store, vonde kviser. Men prikker derimot, det er det fult av. Når jeg sminker meg vises de egentlig bare enda mer. Men sminken kan ikke ligge for den sags skyld, fordi jeg sitter igjen med arr etter kviser jeg får i ny og ned. Men jeg har nettopp begynt på samme kur som deg etter anbefalig av hudlegen min, altså isotretionoin. Har holdt på i ca fire uker nå, og ser ikke stor forandring, men det vil nok komme seg ettersom det tar lang tid med denne kuren. Kjenner meg igjen i det at du ikke ville at folk skulle se deg rett i ansiktet i sollys osv.. Jeg har det sånn nå, og har hatt det sånn i flere år. Jeg klarer ikke å snakke og ha en samtale med noen, uten å ha fult fokus på om vedkommende tenker og ser på kvisene/prikkene mine. Det er en så stor usikkerhet jeg har, og jeg håper virkelig denne kuren kan hjelpe meg! Blir veldig glad av å se at det har hjulpet deg, og at du er mer fornøyd med huden din nå. Fordi den følelsen av å ville gå rundt med en pose over hode, og ikke vise seg offentlig hele jævla tiden, unner jeg ingen.

  11. Hei!
   Kristine, du virker som en utrolig herlig, sprudlende og positiv jente. Du har en blogg som i mine øyne er på høyde med Kenza Zouiten selv. altså WOW! Du virker alltid å være reflektert og smart, og du tørr å stå for det du mener. For ikke å glemme at du er ekstremt vakker! Det er så kult at du tørr å skille deg ut – gå med de klærne du vil og rett og slett bare drite i det alle andre skal mene om ting. Jeg digger deg! Stå på!
   Tenkte bare jeg skulle skrive en liten tilbakemelding til deg, siden du inspirerer så mye, haha. Kanskje litt malplassert, men men. En oppmerksomhet er vel aldri feil? 🙂

  12. Kjempebra skrevet! Du traff virkelig spikeren på hodet der! Har hatt litt de samme problemene selv, og huden min har siden barneskolen vært min verste fiende. Uansett om ingen andre har “sett” det eller kommentert det..
   Det viktigste for ens eget selvbilde er og blir hvordan man ser seg selv!

  13. Mener personlig at du blir litt for utseendefiksert.ok? Kviser i ansiktet? So what? Sjøl jeg må deale med verre ting enn deg, nemlig døvhet. Jeg blir dømt hver dag fordi jeg er døv, og fordi folk tror at døve er helt “handikappa” noe de ikke er, mange er normale og oppegående. Jeg opplever ofte diskriminering på bakgrunn av døvhet, så jeg mener at du må være fornøyd med det du har! Du hører godt, etc. Pass på å ikke høre på musikk for høyt, du kan risikere å miste hørselen..
   Jeg har selv svarte prikker, men jeg bryr meg ikke. Jeg sminker meg over det og tenker ikke mye på det. Så lenge jeg ser bra ut (jeg må jo passe på å se bra ut slik at døve ikke får dårlig rykte og at folk tror at døve kler eller ser helt rar ut..folk har tendens til å gre alle døve over samme kam).
   I hele mitt liv har jeg fått høre “du snakker så bra” og det er jeg lei av. Er det ikke bare bra nok å være seg selv uansett om man snakker bra eller dårlig? Så lenge jeg kan tegnspråk, så er det bra nok. Jeg driter i å snakke perfekt liksom til storsamfunnet.. Jeg har fått nok av kommentarene. Selv om folk mener det faktisk, så syns jeg det blir bare feil å måle verdien i hvor bra man snakker til å være døv. Ja, vi alle lever våre verden vettu!
   Men samtidig må du også sette pris på det problemet og, for du ser det er en utfordring og noe du må klare. Jeg setter faktisk pris på døvhet, og kan ikke se for meg uten døvhet. Venner, kultur, fellesskap er en bonus! Tillegg er jeg heldig som fikk operasjon slik at jeg kan høre litt, som musikk og kino. Er bare takknemlig for å bo i Norge.
   Greia er at når du endelig får vekk kviser, så har du klart utfordring. Men utfordringen din framover er å bli litt mindre utseendefiksert. Vær litt avslappa også, vet det ikke er lett når du er i toppblogger posisjon. Men alt i livet handler ikke om utseendet.
   Viktig å sette pris på det du har. En dag kan det bli for sent, og da vil du angre på at du ikke satt pris på det.
   Jeg setter pris på døvhet, selv om det er både utfordrende og vanskelig, men det har også vært givende. Jeg har sett hva døves behov faktisk er. Hadde jeg vært hørende, så hadde jeg ikke satt pris på hørselen og heller ikke sett behovet hørselshemmede har eller utfordringer.
   Bare noe å tenke på! Mitt mål for 2016 er å ta utfordringer på strake arm, og fikse det som kommer!
   Det er ikke ille å være døv, men den tøffeste utfordringen er holdninger hørende har i forhold til oss. Mange hørende er svært firkanta og ikke klarer å kommunisere med oss på ok nivå (vi må jo tilpasse oss hverandre, ikke bare den ene parten!)
   Jeg syns dwt er trist at hørende som faktisk har hørsel, ser faktisk ned på døve. Trist at de som har det bedre enn oss med dårlig hørsel skal liksom se ned på oss.
   Håper problemet blir bedre og at du tenker litt mindre på utseendet etter hvert. Jeg er 22, og merker det er helt annerledes enn i forhold til da jeg var 18. Det var litt slitsomt; usikkerhet etc. Når du blir litt eldre, så blir du mer avslappet!
   Klem! Håper dette setter deg i et perspektiv også!

  14. Enig med det med teksten i innleggene…. Elsker bloggen din, men blir så sliten av å lese den fordi jeg sliter med synet og må derfor myse veldig for å kunne lese den lyse skriften 🙁

  15. Til personen som skrev kommentaren i innlegget: Prøv å bytte shampo til en kvalitetsshampo. Butikkshampo er ofte fylt med stoffer som irriterer huden og skaper “kviser”!

  16. Jeg har aldri lagt igjen en kommentar på en blogg før, men dette innlegget kan jeg virkelig relatere til. Huden er min største usikkerhet og jeg føler jeg bruker hvert minutt på å finne noe som vil gjøre huden min bedre. Jeg har slitt med dette i snart 2 år og har gradvis blitt lett deprimert. Min acne er mild og derfor føler jeg ingen forstår at jeg kan slite såpass mye med dette. Jeg føler meg ofte overfladisk som lar en så liten ting påvirke hverdagen min når jeg vet jeg kunne hatt mye større problemer. Jeg vil bare at du skal vite at du ikke er alene om å føle det slik og jeg synes det er tøft av deg å legge ut bildet hvor du viser ditt sanne jeg. Ingen som ikke har slitt med acne kan forstå de psykiske problemene det kan føre til. Håper det ordner seg for deg, du er vakker uansett

  17. Lille venn, kan du ikke lage noen videoblogger? Vil høre deg snakke! lengter etter noen videoblogger fra deg nå, liker når du bare snakker om hva som helst liksom. 🙂 det blir lsm litt mer “personlig”.
   <3

  18. what a beautiful post with a nice and deep message!! But how amazing is it to realise that no one is perfect and our insecurities are not as important…it is so sad to feel down because you think that YOU are not enough and you are not worthy…Actually so many people do not even notice…why would we worry? <3 we all have so much good to focus on

  19. Hei hei!
   Jeg bare lurte på hvor lenge du har gått på iso-pillene nå? og evt hvor lenge du skal fortsette?
   Huden din er blitt veldig fin hvertfall, så er veldig glad på dine vegne! 🙂
   Hilsen en som digger bloggen din.

  20. Jeg personlig syntes det er frekt å si “jeg har det verre, se på ansiktet mitt”. Altså du var ikke fornøyd med huden din, da er det de værste hudproblemene du har opplevd. Mens andre kan ha store kviser overalt, da er det de værste hudproblemene de har opplevd. Folk glemmer at folk ikke har opplevd det samme, og har derfor forskjellige oppfatninger om hva som er ille.

  21. Hei Kristine!
   Jeg har også nupper i hele ansiktet mitt, faktisk ser det helt likt ut som du har lagt ut bilde av. Jeg har gått på flere kremmer og antibiotika kurer, noe som ikke har hjulpet.. Når jeg var hos hudlegen sist sa han at iso var siste mulighet. Tok det lang tid for medesinen startet å virke? er redd for at jeg blir å få det utbruddet ved å starte på de :((

  22. Har du lest konsekvensene av å gå på denne kuren? Jeg har slete med kviser i årevis, gått på utrolig mange kvisekrem produkter som ikke funker og har sykt lyst å begynne på dette, men moren mi lar meg ikke.. Sa det til moren min at dette vil kanskje hjelpe meg, men hun sa nei med engang fordi hun visste bivirkningene..
   Depressjon, selvmordstanker, kreft, problemmer med leveren eller noe, vondt i muskler og rygg osv..
   Etter å lest “reviewet” ditt på denne kuren, så stopper ikke bivirkningene meg.. Får vel bare vente til jeg blir 18

  23. Hvilke produkter, eller hva er det du bruker for å få så ren hud som du har nå? Sliter med uren hud selv, så trenger tips.

  24. Hei Kristine, det var jeg som kommenterte den kommentaren du siktet til i dette innlegget og jeg føler jeg må si unnskyld. Skal jeg være helt ærlig skrev jeg vel litt ut ifra sjalusi, ja jeg innrømmer det. Var litt vanskelig å se at du brukte min kommentar i dette da jeg faktisk skrev hva jeg mente på en litt bedre måte litt nedenfor, men jeg ser hva du mener! Jeg vil bare si beklager igjen, det var ikke meningen å såre deg på noen som helst måte og jeg angrer nå. Jeg mente for all del ikke å si at ditt problem er mindre enn mitt, men når jeg leser kommentaren min om igjen kan jeg se at jeg har skrevet det på en sånn måte at det vil tolkes sånn. Håper du skjønner min side av dette for ble faktisk litt lei meg av å vite at den ene kommentaren min gjorde at du måtte skrive dette:/

  25. Hvordan du prøver å skylde på solskade for kvisene eller “talgproppene” som du kaller det blir veldig feil, da dette ikke kan forårsakes av sol! Det finnes mange forskjellige typer akne, cystisk eller små “prikker” dette er individuelt fra person til person så ikke la andre jenter tro det er noe galt med akne som ikke er cystisk.
   Hilsen en som studerer til hudlege

  26. Anonym: Jeg vil virkelig komme med flere videoblogger, men jeg har hatt så lite tid til overs til slikt de siste ukene/månedene. Skal lage videoblogg i helgen faktisk, og så skal jeg prøve å få til flere fremover 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg