videoblogg: hvorfor tok jeg restylane?

Hei hjerter! Før jeg skulle legge meg på lillejulaften hadde jeg ingenting å gjøre, så jeg satt meg like greit ned og spilte inn en video til dere. Jeg elsker å prate, det merker dere sikkert. Jeg har laget ukens spørsmål-innlegg 84 ganger nå, så for en gangs skyld tenkte jeg å bryte med tradisjonene og lage video i stedet for innlegg! Håper dere liker det. Her svarer jeg blant annet på spørsmål om det å være høy, hvorfor jeg ikke er religiøs og hvorfor jeg tok restylane. Setninger og ord kan fort bli misforstått, så jeg håper dere kanskje forstår meg litt bedre når jeg prater :-))

Nå er ribba ferdigstekt, og lukten av julemiddag har tatt over nok en gang. Vi snakkes!

  1. Hei, jeg er helt enig i det du sier om religion, at du tror på vitenskapen osv.! Men husk at det ikke er religion som SKAPER konflikter og ufred, det er det mennesker som gjør 🙂

  2. Veldig fine svar. Men ser du ikke at det blir veldig dumt å reklamere for restylane, for å så si i en videoblogg at du ikke ønsker å oppfordre andre til å fikse på utseende??

  3. Religion medfører jo masse positivt da. Det gir mennesker trøst i vanskelige situasjoner, noe å tro på osv. Dersom vi hadde visst ALT og kunne forklare alt med vitenskap ville det ikke vært noe mystisk og spennende med verden heller. Husk at vitenskapen er menneskeskapt. Vi bruker menneskeskapte maskiner og apparater til å se f.eks. ut i verdensrommet og danne teorier om Big Bang. Det er ikke sikkert det er alt vi mennesker kan sanse, eller alle bølgelengder vi observere (både med øyet, nerver, maskiner vi selv har skapt osv). Synes det er trangsynt å stole blindt på vitenskapen. Husk hvor sikker vitenskapen har vært på ting før, men som senere har blitt motbevist. Tviler på at alt i verden er som matematikken hvor 2+2=4 (som dessuten er en menneskeskapt aktivitet, matte altså), det er tross alt ikke vi som har skapt verden. Greit nok at vi kan vite hvordan mobiltelefoner og teknologi vi selv har skapt fungerer, men husk at vi bare er en liiiiiiiten del av universet som sådan. Hvorfor skulle akkurat vi, som små maus på en liten dvergplanet i en liten galakse vite noe som helst om hvordan verden fungerer? Heh…. bare for at du skal være litt mer kritisk til vitenskapen og eksperter, som alle ser ut til å stole blindt på i den moderne tid. Tror selv ikke på en bestemt religion eller Gud, men vitenskapen er på mange måter som den moderne tids religion, på lik linje med kristendommen i middelalderen.

  4. Hei Kristine!
   Jeg pleier vanligvis ikke kommentere på innleggene dine, men leser bloggen din hver dag 🙂 Er alltid hyggelig å klikke seg innom, men her syntes jeg virkelig du fortjente en hilsen! Dette var kjempeinteressant, og syntes det kommer (vet ikke om det er for direkte å si) mye tidligere frem her på video at du reflekterer mer over det du gjør enn det kanskje virker i et innlegg, som du også selv nevner. Uansett, skulle bare si at det var interessant å høre deg reflektere rundt dette med restylane, og personlig syntes i alle fall jeg du gjør en god jobb/forsøk i å både være åpen og samtidig ikke oppfordre til det 🙂
   Klem <3

  5. Fin video, koselig å se deg snakke litt igjen. 🙂
   Men jeg synes det er liiitt rart å si at det er upersonlig å konfirmere seg humanistisk når grunnen du hadde for å gjøre det i kirka var at alle andre gjorde det, og at du ville stå der oppe på alteret med resten. Føler det er så teit å henge seg opp i slike ting og kommentere om det på blogger, men du snakker meningene dine, og da tenker jeg at det er ok at du hører litt hva du sier selv på enkelte ting. For det er ikke upersonlig med en humanistisk konfiramsjon, det er bare at du selv ikke har opplevd det løpet selv. Jeg vil nå si det er mer personlig, da det er fokus på konfirmanten – ikke religion og urgamle traidsjoner. Du ser jo også at du tror på mennesker, og det er jo akkurat det som er hele bakgrunnen for Humanetisk Forbund.
   Måtte visst bare si det.

  6. Martha: Hyggelig å høre! 🙂

   Skjønner hva du mener! Vurderte å klippe det bort, men jeg kan ikke klippe bort alt som potensielt kan bli tolket negativt. Det er vanskelig å bruke de riktige ordene når man prater til kamera, men jeg tror du skjønte hva jeg mente…? 🙂 Det er jo riktig som du sier at det mer fokus på konfirmanten i en humanetisk konfirmasjon, men poenget mitt var egentlig bare at jeg ville konfirmere meg i kirka fordi jeg ville gjøre det sammen med vennene mine, og fordi jeg liker den fellesskapsfølelsen kirka gir meg. Det blir kanskje oppfattet som feil for noen, men jeg er bare helt ærlig. Og ja, jeg vet at humanetikere tror på menneskene, og det er derfor jeg i bunn og grunn vil kalle meg selv en humanist og ikke kristen. Jeg pratet bare om selve konfirmasjonen – jeg kunne ikke tenkt meg å konfirmere meg humanetisk 🙂

   Men takk for konstruktiv kommentar! Digger når folk greier å være saklige og rasjonelle, så det setter jeg stor pris på.

  7. Litt morsomt at du synes det blir upersonlig med humanetisk konfirmasjon, når alt det du sa etterpå om hva du faktisk tror på er et humanetisk menneskesyn:P Jeg konfirmerte meg humanetisk, og er kjempefornøyd med valget! Lærte masse om verdier og menneskesyn, og valgte da dette fordi jeg synes det blir litt feil å konfirmere meg i kirken når jeg er agnostiker.
   Kjempefint at du er mye mer sikker på ansiktet ditt nå, du er nydelig:)

  8. Hei Kristine! Leser vanligvis ikke bloggen din, men synes det er hyggelig å titte innom en gang i blant. I dette tilfellet synes jeg det var trist å se hvor simpelt og overfladisk syn du har på kultur, religion og verden generelt. Dette er absolutt ikke noe kritikk til deg som person, men heller en oppfordring om å bli litt mer åpen for nye ting og ikke alltid stole blindt på det faktabaserte. At religion er “usannsynlig” kan være én ting, men ikke glem at det å tro og håpe at det finnes høyere makter der ute, kan gi svært mye styrke til folk som lider. Jeg er ikke religiøs selv, og synes ikke det er noe galt i å være verken troende eller ikke-troende. På den annen side synes jeg ikke det er greit å ha et trangsynt og noe nedlatende inntrykk av religion kun fordi det ikke er faktabasert av mennesker selv. Ellers synes jeg du virker som en svært reflektert jente, og synes du bør utnytte dette på andre felt også! God jul 🙂

  9. Jeg kommenterer sjeldent, men i ting som religion kan jeg nesten ikke la vær å si min mening. Jeg tror ikke på at mennesket er i sentrum og alt er mennesket. Selv er jeg ikke typen som ber før hvert måltid og leser bibelen hver kveld, men jeg kunne aldri kalt meg ateist. Har du noen gang vært i en katolstk, eller ortodoks kirke for den del, ? Det har jeg, og jeg føler det samme hver gang. Det spiller ingen rolle om det var i Spania, Frankrike, Russland eller Italia. Føles var den samme. Du føler deg så liten og at det finnes så utrolig mye energi i rommet. Det er helt sykt, jeg føler virkelig at det er noe som er mye mektigere enn oss. Jeg vil ikke overhodet virke slem, og mener alle skal tro på det de vil, men jeg tror nesten det er litt naivt å være ateist eller ikke tro det finnes noe mer. Og det å tro blindt på vitenskapen. Jeg har en formening om at det vi mennesker vet om idag i form av vitenskap er en veldig liten brøkdel av det som faktisk finnes der ute. Bare tenk på verdensrommet og hvor gigantisk det egentlig er. Bare tenk på alle galaksene som muligens finnes, og igjen hva som er i de. Det samme andre veien – hva er egentlig det minste av det minste? Vi sier alltid det minste som har blitt oppdaget til nå, for vi aner jo egentlig ikke om det er noe mer.
   Og dette kan også linkes under hvor mye vi kan om kroppens og dens funksjoner. Fra hvordan deler cellemembraner frakter elektroner til ulike gener. Og la oss ikke glemme hjernen. Men, er det nok at vi forklarer alt det vi mennesker er og opplever med forklaringer som ulike nerveimpulser og hormoner? Hva med sjelen? Vi kan jo ingenting om den. Og siden det mangler alle disse bevisene mener mange den ikke finnes. Det burde ikke være slik. Jeg tror nemlig på sjelen, og at det er noe av de som skiller mennesker fra andre arter. Hvordan vi er akkurat slik vi er mens planter og andre som katter ikke er det. Jeg tror det er noe mye større enn oss mennesker og det vi vet – og jeg tror religion er inne på noe der.
   Jeg liker veldig godt å bruke ulike religiøse tekster som eksempel. Jeg tror at mye av det som står i bibelen ikke stemmer, ja. Mange av disse historiene ble overført muntlig fra mange personer over veldig lang tid. Selvfølgelig kan ikke hva person 1 sa være det samme som person 25 skrev ned i en bok. Det går ikke, for vi mennesker. Mennesker er ikke perfekte, noe jeg håper alle har skjønt idag. Men! Samtidig tenker jeg at alle disse historiene ikke bare kan oppstå. De må ha kommet fra et sted, uansett om bare 2% av alt stemmer. Kanskje religionene bare er ulike tolkninger av det som faktisk finnes grunnet mangelen på kunnskapen om det?
   For hva er big bang? Ikke engang forskere kan gi svaret på det. Masse energi på samme tidspunkt var det. Hvor kom den energien fra? Sjeler? Noe større enn oss? Jeg vet om en som tror at vi mennesker bare er et ekspriment. At noen, kanskje fra en annen galakse, som er mye større enn oss bare tester ut denne arten – mennesker. Hvordan vi oppstår og lever. At de bare fjernet dinosaurene sånn at vi kunne oppstå, for hvis ikke ville vi ikke overlevd. Jeg har tenkt på dette, og er det egentlig ikke det samme som det vi mennesker gjør? Vi tester hvordan ulike bakterier og bakteriekultur oppstår og lever – vi eksprimenterer med ting som er mindre enn oss.
   Jeg har ingen anelse, men jeg tror det finnes noe religion spiller en viktig rolle i og vitenskapen fortsatt er for liten til å forklare.
   Takk for at du tar opp slike spørsmål også, og ikke bare hvor du kjøpte buksen din og hva din favorittsang er for øyeblikket. Jeg likte dette, jeg! 😀

  10. Åååå, du aner ikke hvor godt det er å høre / lese om hva du føler og tenker, spesielt når jeg tror jeg forstår hva du føler! Jeg var ekstremt usikker på kroppen min da jeg var yngre fordi jeg var så “tynn og høy” i forhold til de andre på min alder. Jeg er fortsatt undervektig, men jeg er bare 171 cm nå. Før når jeg var høyere enn de andre ville jeg alltid være lav, og jeg så på bestevenninnen min som var ca 10cm lavere enn meg og var grønn av sjalusi! Nå er jeg middels høyde, troooor jeg haha, og jeg skulle ønske jeg bare var biiittte litt høyere, sånn ca 175 hadde vært perfekt. Jeg har alltid hatt et stort problem med fjeset mitt, og på bilder så gjør jeg alltid slik som du fortalte i innlegget ditt. Jeg er så glad du har blitt mer selvsikker, og jeg prøver å jobbe med meg selv og bli mer selvsikker på meg selv!

  11. Du er så utrolig pen uten sminke! Misforstå meg rett, du er pen med sminke å, men helt nydelig uten. Jeg er fan av det naturlige hehe 🙂 god jul

  12. Ååå du virker som en herlig person! Hadde likt å blitt venn med deg, ta kontakt neste gang du er i Oslo haha
   Du ser smashing ut uten sminke!

  13. De som konfirmerer seg med humanetisk organisasjon har også en veldig fin sermoni. Høres veldig ut som at du mener at religion er noe negativt, men så snakker du og negativt om humanetisk konfirmasjon. Hva velger du?? Forskning viser at det å tilhøre en gruppe, religiøs eller ikke-religiøs har mye å si for psykisk helse, og kan hjelpe mange gjennom hverdagen. “Hadde ikke følt meg norsk dersom jeg hadde valgt humanetisk, fordi det føles så upersonlig å kjedlig.” Er kanskje det mest nedlatene og bastante du har uttalt deg om, du kan ikke bare anta slikt, uten å ha prøvd det selv. Hvorfor kan du ikke føle deg norsk med humanetisk konfirmasjon? Mange ganger er du skikkelig provoserende. Jeg liker bloggen din, derfor leser jeg den også, men mange ganger irriterer jeg meg helt sykt over det du sier og legger ut. Ja, folk skifter meninger (som du om restylane f.eks.), men du motsier deg selv hele tiden, og det er skikkelig provoserende å høre deg si slikt om religion!!! Som noen har skrevet over oppforder du ingen til å endre på utseende, men likevel reklamerer du for det. Fatter faktisk ikke hvor etnosentrisk du er. Dersom du tror på mennesker ville jeg kanskje like gjerne valgt humanetisk konfirmasjon.
   Jeg kommenterer så godt som aldri, men altså, dette fikk begeret til å renne over. Dette ble for dumt av deg.

  14. Gøy med videoblogg! Og herregud, så opphengt jeg ble i ansiktet ditt. Det er blitt virkelig vakkert med årene, og det kom ekstra godt frem på video og med lite (ingenting?) sminke. Huden din stråler, leppene er fine og fyldige, øyenbrynene on fleek og beinstrukturen din er beundringsverdig vakker. Stå på, Kristine!

  15. Andrijana og Hanna over her tok virkelig ordene ut i fra munnen min, men jeg må bare si det selv også. Jeg liker bloggen din, og du er nok en veldig kjekk og grei jente å være sammen med, men her på bloggen bør du være litt obs på hvordan du fremstiller deg selv. For all del, jeg sier ikke at du skal være en annen en du selv er, ikke tolk meg feil, men tenk deg om; tror du at du om 20 år forsatt har denne bloggen? Neppe. Du jobber lite trolig som modell heller, men kanskje som journalist? Eller innen make-up/mote? Hvem vet? Det jeg derimot tror er at du da har en arbeidsgiver som før ansettelsen har lest gjennom bloggen din og sett alt du har lagt ut. Blant annet derfor bør du tenke deg gjennom flere ganger før du poster slike innlegg. Her tolker jeg deg som (MERK: jeg tolker) at du kaster krone og mynt over meningene dine. Du sier at du tror kristendommen er tull. Og det er helt ok det, men hvorfor gidder du da å konfirmere deg kristelig? Skal du først ha så sterke meninger som du kommer med her, må du da virkelig klare å stå for de! Jeg er ikke muslim, og derfor faster jeg ikke, går ikke med hijab eller gjør muslimske “aktiviteter” (kom ikke på et bedre ord, du skjønner nok). Dette er ikke fordi jeg har noe i mot verken fasten eller bruk av hijab, men fordi jeg respekterer muslimene så pass at jeg lar de ha sine verdier for seg selv. I Norge har nemlig flere av de kristne symbolene og “aktivitetene” mistet sin verdi, da de blir tatt i bruk på så feil premisser. Der i blant korset og konfirmasjonen, (men også deler av julen, dåpen, bryllup osv.) Vet du hva du driver med? Jeg må helt ærlig si at jeg missliker sterkt når folk velger å f.eks. konfirmere seg kristelig pga. tradisjon, venner, gaver osv. Det er forkastelig. Konfirmasjonen i kirken handler ikke om det, men om Bibelen. Jeg vet at du ikke kan ta tilbake konfirmasjonen din, men pass på hva du sier. Du fremstiller deg her som egoistisk og trangsynt.
   Når skal du innrømme at du har tatt et dumt valg?
   OBS: Overhodet ikke ment frekt, bare som en oppvekker. Kunne sagt så mye mer, men føler at du gang på gang er superstolt over valgene dine, samme hvor dumme de kan være. For jeg vet at du bare er et menneske, og vi mennesker gjør alltids feil. Derfor gidder jeg ikke bruke mer tid enn dette for å fortelle at jeg tror du bør skaffe deg en utenforstående som ser/hører gjennom slike innlegg som lett ender med missforståelser eller kan tolkes negativt.

  16. Problemet er hverken at du har tatt resyltan, eller at du var vært åpen om det. Problemet er at du først sier at du liker det naturlige best, at man burde elske seg selv osv, og deretter REKLAMERER du for resyltan! Og nå sier du at du IKKE vil at andre skal ta resyltan! Du må jo skjønne at dette er veldig selvmotsigende. Hvorfor reklamerer du for noe du ikke vil at andre skal gjøre? Det virker ikke som om du har forstått konseptet med reklame, og du virker veldig lite reflektert når du tilsynelatende ikke forstår hvorfor dette virker upassendr for andre.

  17. Jeg blir så motivert til å selv sette meg ned med skolearbeid, når jeg hører du sier du jobber 3-4 timer om dagen. Og det er utrolig imponerende at du klarer å få tid til så mange timer skolearbeid, i tillegg til all jobben med bloggen, og sosialiserer med venner og familie. Creds til deg! Jeg prøver å sjonglere akkurat de samme tingene, men det går ikke like bra, for å si det sånn. Nå er ikke jeg like effektiv som deg da (eller like strukturert haha..)
   Iallefall, det jeg lurte på var: du sier du bruker 3-4 timer på skolearbeid, men HVA gjør du i de timene? Jeg vil gjerne jobbe mer med skolearbeid selv, men føler liksom ikke jeg har noe jeg kan gjøre, med mindre det er et spesifikt prosjekt eller en spesiell prøve jeg må jobbe med. Så i løpet av hverdagen gjør jeg egentlig nada skolearbeid før det plutselig kommer en prøve, og det er jo ikke så bra. Så hva er det du jobber med hver dag de timene du setter av til skolearbeid? Håper du kan svare på det i neste spørsmålsrunde så jeg kan få enda litt mer motivasjon. Tusen takk <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg