sunnere kake med nøttebunn og bær

19-årsdagen min nærmer seg! Her hjemme har jeg allerede fått spørsmål om mat og kake på den “store” dagen (tulla, det er kjempekjipt å bli 19). Nei da, bursdag er bursdag, og det skal så klart feires! Ønskene mine falt fort på gulrotkake og… denne kaken. Jeg har faktisk delt oppskrift på denne tidligere, men det begynner å bli et par år siden nå, tror vi snakker rundt tre år, så denne har nok ikke vondt av å se dagens lys igjen. Jeg GLEDER meg til å spise den igjen! Her snakker vi en smaksfest uten like i munnen. 

Kakebunn: 3 dl mandler, 1 dl ristede solsikkekjerner, 1/2 dl gresskarkjerner, 1 dl rosiner, 200 g tørkede aprikoser, 1 ss vann
Glasur: 1 dl kremfløte, 1 dl vaniljekesam (jeg brukte litt mer enn 1 dl)
Topping: 400 g bær av valgfri sort

Slik gjør du:

1. Legg plastfolie i bunnen på en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter
2. Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food-prosessor. Fordel kakebunnen ut i form og sett den i fryseren i ca. 1 time
3. Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam
4. Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær

“Glasuren” er ikke 100% sunn med tanke på fløten, men jeg anser ikke det som sååå usunt. Dette er i alle fall en helt sinnsykt god kake – rik på viktige næringsstoffer, metter og gjør magen fornøyd. Håper dere tester ut, dere kommer absolutt ikke til å angre!

11 kommentarer

Siste innlegg