på tide å oppgradere

Hey og god morgen! I går kom jeg meg altfor sent i seng, og gjett hvorfor… Jeg ble sittende og gjøre research på kamerautstyr i timesvis! Jeg er så geek. Men jeg har lenge tenkt på å kjøpe meg et nytt kameraobjektiv, ettersom jeg per dags dato kun har et portrettobjektiv (50mm f/1.4). Så ja, jeg er på jakt etter et vidvinkelobjektiv som jeg kan ta hverdagslige bilder med. Jeg vet også at jeg kommer til å reise en del i 2016, så da må jeg nesten ha noe mer enn bare et portrettobjektiv!

Problemet er bare at jeg ikke har så altfor mye peiling når det kommer til avanserte kameragreier, så jeg lurte på om kanskje noen av dere vil hjelpe meg? Jeg har nemlig fått inntrykk av at en del av dere er flinke på akkurat denne biten! Objektivet jeg vurderer ser dere på bildet under her (Canon EF 16-35mm f/2.8 L USM II). Her er det vidvinkel OG lavt blendertall, akkurat det jeg er ute etter. Men passer det kameaet mitt, Canon EOS 6D? Og er det verdt pengene? Prisen ligger på 16 000.

Krysser fingrene for at det er noen kameraeksperter der ute!! Xx

Vi snakkes etterpå! Nå skal jeg sminke meg og gjøre litt jobb før jeg drar en tur til byen 🙂

  1. Hei 🙂 Når jeg skulle kjøpe objektiv skulle jeg egentlig ha et objektiv fra Canon som koster 18k (70-200mm, f/2.8) , syns det ble alt for mye. Tamron sitt kostet 12k som er akkurat samme type som Canon sin, men bedre… ifølge noen tester jeg fant på nettet. Når man zoomet inn på bilde så var faktisk objektivet fra Tamron mye mer detaljert. Jeg ville ha prøvd å sett på noen av objektivene som ikke er av det dyret merket, stor prisforskjell. Prøv også å gå på Youtube og se på noen Tamron vs Canon clip 🙂 Jeg er hvertfall veldig fornøyd med Tamron 😀

  2. Du har fullformat fra canon, noe som vil si at du kan kjøpe alle slags objektiver som har EF foran seg 😉 Ef-s derimot passer ikke til ditt kamera, men det passet til ditt gamle.

  3. Jeg vil absolutt anbefale 16-35mm-objektivet! Men Canon skal lansere en ny og forbedret versjon nå snart, men hvis du ikke vil vente på det nye objektivet så er det selfølgelig kjempebra det som er i salg nå!

  4. Hei 🙂 Objektivet du ser på passer kameraet ditt, da det er fullformatsobjektiv. Ville kanskje vurdert Canon 24-70mm f/2.8 L USM II. Har både det du ser på og det jeg nevnte her. For min egen del syns jeg 16-35 er ganske vidt, så kan være 24-70mm passer bedre for reising. 🙂
   Ingrid

  5. Hei, som kommentaren over sier ville jeg heller vurdert en 24-70mm f/2.8. Jeg har Nikon-versjonen av den og er superfornøyd. Den har akkurat passe vidvinkel i tillegg til at den er veldig fin å ta portrettbilder med. Har hatt 50mm f/1.4 i mange år og var veldig fornøyd med den, men nå bruker jeg den så og si aldri mer etter jeg fikk 24-70!

  6. It is amazing and inspirational to see how much you care about what stuff you post on your blog and are trying to improve everything from equipment to design ;* keep it up ~

  7. 24-70 mm er hva journalister bruker på oppdrag. 16-35 mm er foretrukket av landskapsfotografer.
   Jeg har begge.

  8. Selv bruker jeg Canon EF 24-105mm F4.0L IS USM mye når jeg er på reise. Den har jo veldig bra zoom, og det er veldig stor variasjon fra 24-105mm. Blenderen går bare til 4.0, men da jeg liker best å bruke 50mm objektivet innendørs, synes jeg ikke at det gjør noe, for utendørs får jeg likevel alt lyset jeg trenger! Den største ulempen er at det er stort og kjempetungt, hehe, men jeg anbefaler det absolutt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg