hvorfor tenker jenter slik?

Her om dagen hadde jeg en samtale med en venninne om noe som for meg ikke gir mening i det hele tatt. Jenter som blir sur på jenta kjæresten er utro med, i stedet for…. kjæresten sin? Det er noe jeg har tenkt på lenge, og noe jeg virkelig ikke klarer å forstå meg på. Da må jeg stille et spørsmål: HVEM er det som har forpliktelser her? Har man kjæreste har man forpliktelse overfor partneren sin, og det forventes så klart at begge parter er trofast mot hverandre. Er du singel har du ikke en eneste forpliktelse, så på slutten av dagen skylder du egentlig ingen noe som helst. Det skal sies at jeg synes fint lite om folk som crasher andre forhold med vilje (det er ikke et lovbrudd liksom, men faen så dårlig gjort), men i mange tilfeller er ikke jenta selv klar over at gutten har kjæreste – nettopp fordi han oppfører seg om man er singel. Det er ikke akkurat sånn at du spør gutten på nattklubben som flørter med deg om han er singel…. Man antar vel det?

Jenter som putter skylden på denne jenta, i stedet for kjæresten som faktisk er det ekte problemet, har jeg seriøst ingenting til overs for. Så KLART, utroskap suger og jeg synes skikkelig synd i de som blir utsatt for det, men det er kjæresten din som er problemet når alt kommer til alt.

For en tid tilbake siden ble jeg faktisk beskyldt av en leser for å ha ødelagt forholdet til henne og kjæresten fordi jeg hadde flørtet med typen hennes. Eller vent: HAN flørtet med meg. Jeg mener… what?

Kristine 3 i farge “whiskey”! Min favoritt for tiden, som dere kanskje har merket. Hehe.

24 kommentarer
  1. Om du føler du må rettferdiggjøre det på bloggen kan det jo hende du føler litt skyld i det. Altså om man vet at personen man “flørter” eller snakker mye til har en kjæreste så gjør man jo enkelt og greit ikke det. Jenten og kjæresten får ta problemet seg i mellom, men man må heller heve seg over hele situasjonen med å ikke være “den andre jenta.”

  2. Har du sett the other woman !!?!?! Den som nicki Minaj har en liten rolle i? Den er så bra! Girl power! For er jo det vi burde, vi burde stå sammen om en gutt har gjort det mot kjæresten sin, men også mot den uheldige other woman ^^

  3. Har vert i denne situasjonen selv for et par år siden og jeg var ganske sint på denne jenta dette gjaldt, men selvfølgelig mer sint på typen. I ettertid tenker jeg heller litt “stakkar henne som fikk så mye hat” fra både meg og mine venner (vi gjorde aldri noe direkte mot henne selvfølgelig, men jeg gikk lenge og absolutt HATET denne jenta), men jeg har liksom innsett at det var jo ikke hennes feil. Likevel så gjør det noe med en som person når man går gjennom noe slikt. Følelsen kan ikke beskrives med ord og man kan fysisk føle hjerte knuse i tusen biter. Hatet man får for den jenta tror jeg kommer mye av sjalusi, som fort kan ta overhånd. Har hørt om de som går så langt de faktisk er fysisk (eller psykisk) voldelig mot den jenta det måtte gjelde. Dette er i mine øyne sykt, men sjalusi kan fort utvikle seg til slikt nettopp fordi den følelsen er så sterk. Jeg har vertfall i ettertid klart å se at det var ikke den stakkars jenta sin feil, men kanskje tilogmed min egen feil at ting ble som det ble, men der og da? Jeg har aldri følt på noe så sterkt og forferdelig noen gang og håper jeg slipper det fler ganger.

  4. Mange jenter prøver bevisst å ødelegge forhold. Som mann etter jeg ble gift, er det masse golddiggers som prøver seg på byen HELE tiden. Det ligger i kvinners dna, og stjele fra en annen kvinne desverre..

  5. jeg er enig kristine – hvis jenta ikke visste at han hadde kjæreste har hun jo ikke skyld i utroskapen. Det er kjærestens feil!

  6. Skjønner hva du mener, men samtidig så må du forstå at det er enklere for den jenta å rette hatet mot hun som har rotet rundt med typen hennes, for jenta elsker nok sannsynligvis typen sin og da er det rett og slett veldig enkelt å skylde på den andre parten. Men samtidig så er det viktig å tenke at når hun hater deg så mye, så kan du tenke deg hvor såret hun er og hvor mye mer hun hater kjæresten sin

  7. Jeg holdt på med en som plutselig sluttet å sende meldinger, så viste det seg at han hadde hatt seg med ei annen venninne. Jeg likte han og ville gjerne ha han for meg selv, men jeg ble ikke akkurat sjalu. Jeg tenkte mer “his loss.” Han sank noen hakk i mine øyne ihvertfall. Hvis ikke guttenmannen er til å stole på og jobber for å dele livet sitt med meg så har jeg ikke bruk for han uansett, tenker jeg. 😉
   Men nå skal det sies at jeg har blitt ordentlig skuffet 3 ganger og har ikke lenger noen forhåpninger når det kommer til kjæreste. Jeg har rett og slett tatt rollen som herre over eget liv. Haha.

  8. Jeg er SÅ enig med deg, Kristine!! Har selv hatt kjæreste som har vært utro, og jeg er så FLAU over hvordan jeg oppførte meg mot den jenta, og har faktisk bedt henne om undskyldning. forholdet varte 2år etter utroskapet, men til slutt ble jeg 18år, voksen(ere), og innså at sånt ikke er noe man skal tålerer.
   Og jenter som flørter tilbake med en gutt som har kjæreste synes jeg faktisk ikke er så forferdelig ille, for hvis han tillater det er det jo litt uteoskap allerede(??). Selv om det er unødvendig så er det som du sier, helt opp til de som har forpliktet seg til hverandre!!

  9. Helt rett, Kristine!!! Noen jenter oppfører seg som om den som er i forhold ikke har noe ”ansvar”. Jeg mener GUUD, er det SÅ vanskelig å ikke vær utro mot partneren sin?

  10. Jeg synes at det er den utro partneren som fortjener mesteparten av sinnet, men jeg synes også det er helt forståelig og naturlig at den partneren er utro med også vekker harme. Personlig har jeg ikke opplevd dette, men det skjedde med mine foreldre, og selv om jeg var mest sint og skuffet over min far var også mye av sinnet rettet mot “den andre kvinnen”. Det er, etter min mening, forkastelig å innlede et forhold med en mann som er i et forhold, uansett hvor fri kvinnen selv måtte være. Det gjør ikke handlingen moralsk riktig selv om kvinnen selv er singel, og det vitner om manglende selvrespekt og respekt for andre mennesker.

  11. Tror egentlig du først må være sammen med noen for å forstå deg på slike tema som kjæresteting. Du har jo 0 erfaring, liksom 😉

  12. Vel, men når jenta VET om dere er det noe helt annet. Kanskje hun ikke har forpliktelser ovenfor deg, men er jo ikke rart man blir sur? Spesielt om det er en venninne av deg, da mener jeg at hun kind of har en slags forpliktelse hvor det sier seg selv at hun ikke skal hooke kjæresten din. Eller rettere sagt, en forpliktelse ovenfor å ikke såre deg, og dette vet hun sårer.

  13. I agree that the person who is most responsible is the one who’s actually cheating. But even the single person can and should hold some responsibility, in my opinion. If you KNOW that the person you’re making out with (for example) is taken, then you are KNOWINGLY helping them cheat. And I think that’s really bad. As an extreme comparison, just as helping someone steal something from a store is bad.
   However, if you’re completely unaware of the fact that the person you’re flirting with or making out with is taken, then you can’t be held responsible. You didn’t know that they were cheating with you, so it’s not your fault.
   But if you make a conscious decision to help someone cheat, then I’d like to argue that your moral compass is not on fleek at all.

  14. Jeg har jo opplevd dette selv, der eksen var utro mot meg. Og jeg hadde dette sinnet mot jenta. Helt ærlig var det pga sykt sjalusi. “Er hun finere enn meg” “bedre i sengen” osvosv. Sinnet kokte i meg hver gang jeg bare så navnet hennes. Men det sinnet gikk bare ut over eksen min. Men det er helt jævlig, mildt sakt.
   MEN jenter er syke. Husker hun sa til meg for en drittsekk han var, og at hun ikke visste om meg. Hun skulle vertfall slutte det. Så når jeg fikk lese meldingene på telefonen til eksen, ville hun fortsette det med han. Hun prøvde å få meg ut av “gamet.”

  15. JEG ER SÅÅ ENIG MED DEG!! Venninnene mine sier dette også, og jeg sitter der og bare??? what?? det er jo kjæresten som man skal være sur på, ikke jenta? omg jeg blir irritert hahaha…
   Elsker når du skriver slike innlegg, haha!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg