oppskrift: sunne pommes frites

I dag ville vi prøve et nytt tilbehør til middagen… Plutselig kom jeg og Håkon på at man kan lage pommes frites av søtpotet, så da ble det et av tilbehørene til kyllingen i dag!

Helt ærlig trodde jeg det ville smake litt “basic”?? Men herregud, SÅ GODT!! Alle i familien digget det, dette blir definitivt laget flere ganger her i hus.

Dette trenger du (3-4 personer):
– 4 søtpoteter
– 4 ss olivenolje
– Urtekrydder (timian, kruspersille, dill)
– 1 ts maisenna-mel

Fremgangsmåte:
– Skrell søtpotetene og skjær dem i like staver
– La dem ligge 10 minutter i kaldt vann (for at stivelsen skal gå ut)
– Tørk og fordel dem i to brødposer
– Ta maisenna-mel, olje og krydder i posene og rist slik at det blir jevnt fordelt
– Fordel stavene utover på bakepapir (pass på at de er adskilt fra hverandre)
– Stek først i 15 minutter (225 grader varmluft)
– Snu stavene, og stek dem i 10 minutter til
– Til slutt lar du dem stå 5-10 min med ovndøren på gløtt

Jeg har ikke smakt noe så godt på lenge! “Pommes fritesene” blir myke inni og sprø utenpå, akkurat slik det skal være. Dette MÅ dere prøve!

15 kommentarer
  1. Det er kjempe godt! Har brukt det som tilbehør til flere middager og det gjør virkelig noe med maten altså! 🙂

  2. Ingen oljer er ikke bra for deg da, legger seg rett på blodårene 🙂 Heller ikke olivenolje. Det funker helt fint å droppe det.
   Skulle ikke du bli vegetarianer??

  3. Ser kjempegodt ut! Haha, til du som ikke tør skrive navnet ditt og stå for det du sier en gang, det at ingen oljer er godt for deg er bare tull, kroppen trenger fett også. La oss ikke stå fast på 1900-tallet med fetthysteriet, litt olje skader ikke, spesielt ikke i slike mengder. MYE bedre enn å kjøpe frosne pommes frites i butikken f.eks. 🙂

  4. Pleier alltid å lage dette, både av søtpotet og vanlig potet! Fungerer også dritbra uten olje, synes nesten de er best da hehehe. Elsker at du sprer dette til folket ;);). Hemmeligheten er ofte bra krydring av mat!! Har du forresten hatt noen vegetarianske dager til nå? 😀

  5. Litt kjipt å se deg snakke om hvor dumt kjøtt og dyreprodukter er for miljøet (og ikke minst dyrene), men så fortsetter du likevel å dele oppskrifter med kjøtt og promotere kjøttspising :// tøft å se på, bare.

  6. ^ Kanskje du skal lære deg å skrive ordet riktig før du uttaler deg om det? Dessuten så har jo hun selv sagt at hun vet hvor tøft det er på miljøet, og at hun har tenkt å prøve det ut, men så fortsetter hun å promotere kjøttspising??

  7. Å ha vegeterianske dager er ikke det samme som å aldri snakke om kjøtt mer. La hun få poste om den maten hun vil uten at alle klikker. Hun tar vegeterianeruken sin når hun vil ha den, hvis hun i det hele tatt vil, det er hennes valg. Ikke deres :-))

  8. ^ Å promotere kjøttspising når man vet hvor skadelig det er, er det samme som å promotere palmeolje eller oppfordre folk til å kjøre bil hver gang de skal ut, istedenfor kollektivtransport. Hva, bare fordi det handler om kjøtt så er det ikke lov å påpeke? :-)) Og det er heller ingen som klikker, bare folk som sier i fra. Kan tydelig se at du ikke har følget særlig godt med, det handlet om en måned, ikke en uke, og når man har lovet noe offentlig bør man nesten utføre det.
   Valget om å spise kjøtt er dessuten en helt annen debatt. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg