vi glemmer det viktigste

Da jeg var i Los Angeles var det 8 timer tidsforskjell i forhold til Norge, så det vil altså si at når det er dag i LA ligger man gjerne og sover her hjemme i Norge. Det førte til at jeg ikke pratet så mye med folk hjemme i og med at tidsforskjellen var såpass stor. Vanligvis er jeg alltid aktiv på Messenger og snapper med 5 stykker på samme tid på Snapchat, men de syv dagene jeg var i USA var jeg for første gang på lenge litt ?offline?. Vanligvis hater jeg å følelsen av å ikke være tilgengelig til enhver tid, men vet dere hva? Det var deilig. Og det fikk meg til å lure? Hva i pokker er det vi driver med?

Jeg gikk ikke med mobilen i trynet til enhver tid, jeg brukte heller tid på å se, oppleve og være tilstede der jeg var. Og ikke minst, tilbringe tid sammen med personen jeg faktisk var med. For første gang på lenge følte jeg faktisk at jeg levde skikkelig. Jeg satt ikke bare å så på livet, jeg levde det. Jeg var tilstede.

Jævlig ironisk at dette kommer fra en blogger som lever av sosiale medier, tenker dere sikkert. Men jeg nekter ikke for at jeg elsker å ta bilder og dele dem med mennesker der ute. Internett er et fantastisk univers. I LA tok jeg massevis av bilder og det er fordi jeg elsker å forevige minner. Når jeg har tatt et bra bilde gir det meg seriøst en lykkerus, for jeg vet at det gir meg så mye å kunne se tilbake på det senere. Enten jeg er på fest, på ferie, på fjellet eller finner på noe gøy med vennene mine. Det er fantastisk å ha minner i fysisk form, og det er enda gøyere å dele det med verden. 

Men så! Så er det viktig at man stopper opp og ikke lar det sluke opp alt. Om en venninne ikke svarer på melding innen 2 timer begynner man å lure på om hun i det hele tatt er i live. Jeg kjenner meg så godt igjen selv også. Får abstinenser om jeg ikke får sjekka mobilen hvert eneste minutt. Vi skal alltid være på, ikke sant?​ Jeg tror vi må bli flinkere til å koble ut. Å være offline.

Vi ser stadig på livet til andre på sosiale medier, men vi glemmer jo søren meg det viktigste? Å leve sitt vårt eget liv.

Forrige gang jeg var på fest la jeg faktisk igjen mobilen min hjemme. Vet dere hva? Det var en sykt bra kveld, mye takket være det valget jeg tok. Så dere? Prøv det ut en gang. Samme om det er å legge mobilen igjen en kveld du skal ut, eller å la den ligge i lomma uten å tenke så mye på den. Verdenen er rett fremfor deg, og den har så mye vakkert å by på. Til syvende og sist er det ikke mobilen som gir deg livskvalitet.


 

9 kommentarer
  1. It is great you were without your phone mostly in LA. I think it is a personal choice, isn´t it? I dont have any problem with being offline..it´s only if you choose to be “addicted” and let it take over you.. But I understand you can get trapped easily.. Have a nice weekend Kristine! 🙂

  2. Det er kjempe viktig og jeg er så enig med deg og spesielt når man er på ferie o.l er det viktig og nyte tiden. Leste en gang ei som dro til New York offline. Hadde ikke med mobiltelefon eller kamera. Hun ville nyte tiden og skape nye minner. Dette har jeg tenkt på mange ganger.
   // Benedicte

  3. Helt enig!!! Når vi bruker mer og mer tid i den virtuelle verdenen glemmer vi det viktigste… Å være i den ekte. Det er så mye bedre enn å stirre på en skjerm hele tiden, “late” som en er sosial. Elsker bloggen din!! Du er fantastisk
   Pleide faktisk ikke å være så stor fan av deg men du er så jordnær og virker morsom, jeg elsker personligheten din!! Iallefall den man ser gjennom bloggen, har ikke møtt deg i virkeligheten. Det ville jeg gjerne ha gjort!

  4. Fint skrevet, jeg er så enig med deg!
   Da jeg var i LA i fire uker i fjorsommer, så brukte jeg såvidt mobilen liksom. Sjekket den svært sjeldent når det kommer til sosiale medier, det eneste jeg brukte den til var å ta bilder!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg