hvordan overleve skolestresset

I dag kom jeg på skolen slik jeg gjør hver dag, ante fred og ingen fare denne ellers rolige tirsdagen. Svipper innom hjemmeisden til skolen i timen og sjekker prøveplanen. Stopper å tygge i det grønne eplet mitt. Fuck. Heldagsprøve her, innlevering der, tre nye prøver der. Midt oppi dette stikker jeg en tur til Dubai. Altså. Jeg kunne kjenne panikken spre seg til alle kroppsdeler i løpet av et par sekunder. En panisk planlegging av søvn, skolearbeid, jobb og fritid begynte. Hvordan.skal.alt.dette.gå.rundt, tenker jeg i det jeg stirrer inn i den kaotiske prøveplanen på skolepc’en min.

Men så… lener jeg meg tilbake. Fortsetter å tygge i eplet mitt. Livet blir ikke mindre stressende av å stresse. Hah, det er innlysende, men mange av oss glemmer det likevel.

Så jeg fokuserer heller på det positive. Jeg gledet meg til mattetimen i dag fordi jeg hadde kjøpt meg ny kladdebok. Jeg elsker å starte på en helt clean kladdebok, det får meg til å ville skrive fint. Vippene mine har en bra dag i dag. Jeg drakk brus til frokosten i dag, fordi jeg kan og fordi det gjør starten på dagen tjue ganger bedre. Det er snart helg igjen, faktisk er det bare 3 små dager igjen. Når lillesøsteren min kommer hjem i dag skal jeg overraske henne med Toblerone som jeg kjøpte på taxfree. (Hun elsker Toblerone, og det har blitt en slags tradisjon at jeg kjøper det med meg hjem til henne når jeg er ute og reiser) Vi har prøve på torsdag, og jeg ble ferdig med alle notatene i går, så de to neste dagene skal jeg bare sette meg godt til rette i senga og lese gjennom det jeg har skrevet. Det er chill. (Takk til meg selv som brukte mye av helgen på skolearbeid. Elsker meg selv akkurat nå) Jeg er alene hjemme i dag så jeg må lage middag selv, men da jeg var på vei hjem fra LA kjøpte jeg en helt insane god salat på flyplassen som jeg ble skikkelig inspirert til å lage selv. Det var en vegansk salat som bestod av følgende: isbergsalat, kikerter, avokado, rødbeter og søtpotet. Alt var kuttet i terninger og kombinasjonen var helt magisk! Denne salaten tenkte jeg å prøve meg på i dag. Dessuten gjorde jeg ferdig en innlevering i helga! Så den kan strykes av lista.

Kjære elev eller student. Jobb jævlig hardt, vær effektiv og vær fokusert. Men så; må du slappe av. Mer enn det kan du faktisk ikke gjøre.

Og for for all del, ikke glem å fokuser på det positive. Skolearbeidet blir ikke mindre av å klage over det.

18 kommentarer

Siste innlegg