jeg føler meg rotløs her

annonselink

dress HERE, ray-ban sunglasses HERE

Militær-trenden! Aah, jeg elsker den! Dessuten vet jeg at grønt passer bra til hår- og øyefargen min, så jeg burde gå for denne fargen oftere, altså. Jakka er broren min sin forresten, og den er fra Jofama. Anbefaler dere å sjekke garderoben til far, bror eller kjæreste – det finnes overraskende mange plagg som vi jenter kan gå med også. Jeg er jo fan number one av store jakker, og det har jeg alltid vært. Synes av en eller annen grunn av antrekkene blir mer “balansert” da? Haha.

Har dere hørt Ni**as In Paris – JAY-Z, Kanye West forresten? Jeg fikk jo som jeg nevnte litt utvidet musikksmak da jeg var i USA, og jeg eeeelsker denne sangen! Føler meg skikkelig tøff når jeg hører på den. JA, jeg gjør det. Haha. Alle gjør det, det er bare at jeg tør å innrømme det.

Jeg innså nå at jeg har nevnt USA/LA i omtrent hvert eneste innlegg siden jeg kom hjem i forrige uke. Hah, vel. Tar det som et klart signal… Nei da, jeg skal sørge for å ikke prate for mye om det fremover. (Det er bare det at det ikke skjer så jævlig mye i Førde med 12 000 innbyggere, spesielt ikke satt i kontrast til LA, haha) Når det gjelder planer for høsten så kommer jeg til å oppdatere dere så fort jeg finner ut av noe mer 🙂 Mange av dere spurte hvordan jeg finner folk å bo med, og det er egentlig via sosiale medier. Hender ofte at jeg kommer i kontakt med folk som følger meg og som jeg følger tilbake. Herregud, jeg lever i en skikkelig rar boble om dagen. Føler jeg står på en sykt stor milepæl i livet mitt. Jeg pratet med en av vennene mine om det å flytte til USA, og han støttet det så klart så klart, men at han selv følte at det blir å “rømme” litt fra livet. Er det kanskje sant? Greia er den, at jeg vet med 99% sikkerhet at jeg kommer til å ha det helt fantastisk i LA. Men når skal jeg flytte tilbake, da? Hvordan skal jeg kunne flytte fra palmetrær, storbyliv, sommer året rundt og hyggelige mennesker, til…. Norge? Etter at jeg var der i 7 dager virket hele Norge bare forbanna trist. Sorry å si det. Jeg føler meg rotløs her.

Hvordan er det mulig å ikke ha hjemmefølelse i sitt eget land, i sin egen by, i sitt eget hus?

Beklager for at dere må deale med min ekstreme identitets/fremtidskrise hver dag her på bloggen. Haha, virkelig. Dere skal få en pause nå. PS: Tusen takk for at dere lytter til meg.

48 kommentarer
  1. Etter fire år er jeg egentlig ganske lei den sangen hahah…. Du finner ut av det med LA vs Oslo. For min del ville ikke det vært å “rømme fra livet” i det hele tatt, det er å oppleve det og å leve det. Å leve helt A4 er mer å “rømme fra livet”. Syns jeg da, i hvert fall 🙂

  2. Ja herregud da så har du besøkt i LA i en uke og nå er du plutselig alt for god for Førde. For all del, flytt, men ikke la det være det ENESTE du snakker om 🙂

  3. Hei, lurer på om du kan blogge litt om russetiden, og poste bilder av deg i dressen? snakke litt om hvilke treff du skal på osv. Hadde vært veldig morsomt å lese om for oss som er født i 97, sikkert for andre også 🙂

  4. Fortsett å snakke om det Kristine!! Jeg elsker det! Sitter og lurer på det samme, jeg vil VEKK og jeg vil følge drømmene mine, sitter og tenker gjennom og drømmer om akkurat det samme som deg! Det er så fantastisk å høre noen andres tanker om det!! ELSKER sånn helt serriøst å lese alt du tenker rundt LA og hva du skal videre og sånn, ELSKERELSKERELSKER, haha! Så så lenge du liker å skrive om det, går det mildt sagt veldig fint for min del hvertfall <3

  5. Hei Kristine! Har lest bloggen din fast i flere år, helst siden du gikk i niende faktisk! Synes bare det er sykt spennende å lese om dine framtidstanker om LA og livet, så bare fortsett å skriv akkurat det du tenker:) føler det er som å leve en drøm når jeg leser bloggen din, siden du kan gjøre akkurat det du vil når du kan leve av bloggen! har du vurdert NY heller, endel muligheter angående modelllivet!!

  6. Vil nå si det er minst like mye å rømme fra livet ved å bo hjemme. Du må ikke være så redd, reis, opplev og lag minner som er verdt å leve på! Ikke misforstå meg, jeg er i samme situasjon selv. Du sier du føler deg rotløs her? Men er redd for å rømme fra livet..😅 Du må ikke glemme alle mulighetene som venter på deg i LA heller. Hva er du skal gjøre hjemme som føles så mye bedre?
   Jeg synes bare det er spennende å lese om dette da jeg er midt oppi det samme. Gleder meg til å følge deg videre (for håpentligvis i LA😸)

  7. Jeg tenker at å “rømme fra livet” blir litt feil.. Du rømmer ikke, du er eventyrlysten og det er bra! Norge er et veldig fint land og kanskje får du en følelse hvor du VIL flytte hjem, men det finner du ut og da gjør du bare det 🙂 Noen flytter dit og bosetter seg der etter å ha møtt drømmemannen sin liksom, vet aldri hva som skjer i fremtiden? Men hvorfor ikke leve nå å gjøre det du ønsker NÅ for fremtiden er for usikker til å regne på. Noen ganger må man gi litt faen og bare gjøre det! Men forstålig dette er noe man må tenke litt på også. Det er nytt og skummelt, men tviler ikke på du klarer å finne ut av det!

  8. Jeg synes det er artig at du skriver tankene dine om hva du vil gjøre videre osv.. LA er jo helt fantastisk! Jeg ville ikke sagt at det å flytte dit er å “rømme fra livet”, det er bare at du lever det et annet sted, et sted du liker deg veldig godt og får oppleve nye ting. Når man flytter på seg får man sett livet fra ulike sider, oppleve nye ting, bli kjent med nye mennesker, utforske verden og bli kjent med nye kulturer. Det er ikke meningen at livet skal bli levd på samme sted. Man kan jo alltids komme tilbake til Norge og leve livet her igjen. Livet er langt og det er ikke ment til å bli levd på en plass. Hvis du har lyst til å flytte til LA og føler en lykke når du er der(noe du åpenbart gjør haahah), GJØR DET! basta.
   Jeg skal selv flytte til enten LA eller Australia når jeg skal studere, og gleder meg kjempemye! <3

  9. Rømme fra livet?! Det du vil er å kaste deg UT i livet og faktisk oppleve det. Jeg ser at du virkelig er inspirert til å dra til LA, og det syntes jeg virkelig at du skal utnytte. Tenk så mye du kan få til med såpass stor motivasjon og viljestyrke. Tenk hvor ofte du kommer til å tenke “shit nå kunne jeg vært i LA, og opplevd noe” iløpet av friåret ditt om du ikke drar. Kristine du er ung! Du er vakker! Det er så mye som ligger i vente for deg. Og husk; du må ikke bli i LA for resten av livet. Ser du at du virkelig trives kan du jo forlenge oppholdet også. Kanskje stifte familie der? Eller komme tilbake til Norge å være lykkelig her. Du må ihvertfall oppleve masse før du setter deg til rette.
   LYKKE TIL, jeg heier på deg!

  10. Hei Kristine!
   Forstår veldig godt at du ønsker å leve, oppleve og bare komme deg litt ut av bobla! Selv sprenger jeg komfortsonen til høsten, pakker sakene og drar til Tsjekkia i 6 år for å studere medisin. Er litt skremmende å skulle flytte så langt hjemmefra før jeg er fylt 20, egentlig, men som deg har jeg et behov for å komme meg litt vekk. Få nye inntrykk og oppleve ting som er litt annerledes fra hverdagen hjemme. Å rømme fra livet ville jeg nok ikke kalt det, men likevel er det viktig å tenke på utdannelse og slike ting, for “virkeligheten” vil nok hente deg inn før eller siden! Samtidig må du nok innse at et år (eller kanskje lengre?) ikke vil føles slik som den uken du var i LA hver eneste dag. Dette er ikke ment som kritikk mot deg, for du virker som ei veldig fornuftig og oppegående jente, men du kommer til å møte på motgang, savn, frustrasjon, kanskje litt anger og hele følelsesregisteret der også. Det er heller ingen garanti for at du kommer til å trives! Livet der borte vil nok ikke være like “high end” og glamorøst som du ser for deg at det blir, selv om du sikkert hadde fått det bra! Det jeg vil frem til er at du må tenke deg veldig godt om, for ja, det er et stort steg og du vil på en måte ikke ha det støtteapparatet rundt deg som f.eks ungdommer som drar ut for å studere. Men hvis du kommer frem til at det er så viktig for deg som du gir uttrykk for; go for it! Ønsker deg lykke til med valget!

  11. Ja, man kan si det sånn. At du rømmer fra livet. Men vet du hva? Man kan snu om på det hele. Du rømmer TIL livet. Du reiser bort fra Norge, til LA, der livet kan leves. Du har muligheten til å reise, og som alle bloggleserne dine har fått erfare, så er det en stor drøm for deg. Så reis! Jeg mener det Kristine, reis. Røm fra triste Norge, til solfylte LA og lev livet.

  12. Det er nok noe annet å være på ferie i en uke enn å bo der i f.eks et år. Du får nok hjemmelengsel og en helt annen følelse når du flytter hjem igjen til Norge. Hvis ikke så kanskje det er meningen at du skal bo i LA? Hva er poenget med å bo i Norge om du trives myee bedre i LA? Livet er for kort til at man kan gå rundt å tenke “skulle ønske jeg heller bodde der..”, “skulle ønske jeg gjorde det..” osv. Følg drømmen og hjertet ditt, det er sunt å gå ut fra komfortsonen. Du kommer til å vokse masse som person.. <3

  13. Hvorfor MÅ du flytte tilbake til Norge? 🙂 Jeg flyttet til London for fire år siden med intensjon om å kun studere her, men nå ser det ut til at jeg blir værende på ubestemt tid. Norge er veldig lite i forhold og jeg føler meg heller ikke hjemme nok i lille Norge til å bosette meg der. Kanskje jeg ombestemmer meg, det tror jeg man finner ut av underveis, men når jeg er ferdig med studiene nå til høsten blir det nok fremdeles London på meg. Jeg syns du skal følge drømmene dine, flytte til LA og finne ut av fremtiden underveis. Norge er flott og et godt land å bo i, men for min del føler jeg at det finnes uendelig mange flere muligheter i utlandet!!

  14. “Hjemmefølelsen” kommer når du flytter til utlandet, noen ganger må man bare litt bort for å se det:)) Jeg har vokst opp med å rundt i utlandet, og det er ikke noe stress når man venner seg til det. Det er såå mye lettere å få seg venner, og det skjer så mye hele tiden at du nesten ikke rekker å tenke på alt som kanskje virker skummelt . Og hva er det man flykter fra? Å flykte fra en litt kjipere hverdag må da være innafor. Og trenger du flytte hjem igjen da, hvis du kommer dit og kjenner du ikke vil klare å flytte hjem? Har du lyst å begynne å studere kan man jo fint gjøre det i USA og:)

  15. Jeg er glad for å høre om tankespinnet ditt, jeg! Du har jo enormt mange lesere som er jevnaldrende med deg selv, blant annet jeg som er ett år yngre enn deg, som også sitter midt i identitetskrisa. Har følt meg veldig deppa det siste året- fordi jeg føler tiden løper alt for fort fra meg og at jeg surrer rundt uten mål og mening. Jeg vokser liksom alt for fort fra både byen min og menneskene rundt meg, jeg vil noe mer – men jeg har aldeles ingen anelse om hva jeg vil etter VGS. På en måte synes jeg det er så veldig befriende å høre akkurat deg snakke om det knyttet opp mot at du vil til LA, fordi jeg slites også mellom å gjøre det jeg vil selv – å føle meg fri etter 18 år i samme by, med de samme menneskene – eller å hoppe rett over fra den ene skolebenken til den andre. Selvfølgelig vil jeg ha utdanning, men kan det ikke vente? Det er så vanskelig for meg å vite at jeg kun ønsker noe fordi det bare er det andre mennesker vil og forventer at jeg skal gjøre. Fader, så vanskelig!!!
   Jeg tilbrakte selv en måned i LA for en stund siden, og jeg ble like betatt som deg. Følte at jeg hadde tidenes kjærlighetssorg og et hjerte i tusen skår når jeg kom hjem, og siden har jeg aldri funnet et sted som har fått meg til å føle det på samme måten.
   Jeg håper personlig du velger å dra til LA, for det finnes så mange muligheter – husk at du har hele livet foran deg, og hva så om det ikke ble som du så for deg? Vi ungdommer har så mye mer tid enn vi tror på å “get our shit together”, hvem faen bestemte at man skal utdanne seg og ha en dritkjedelig jobb og barn innen fylte 30?
   Lykke til videre, Kristine!

  16. Å flytte fra Førde er en av de beste avgjørelsene jeg har gjort hittil! Synes det er mye bedre å bo i storby 🙂

  17. Med tanke på at du ikke kan være der i mer enn 3 mnd, blir det vel ikke akkurat å “flytte” til LA. Da tar du deg en tre måneders ferie i LA.

  18. Herregud, jeg føler med deg! Etter å ha vært i LA i noen dager så visste jeg at det var DER jeg skulle bo. Har enda de tankene, og dro dit to ganger i fjor. Fy søren som jeg savner det, og herregud så jeg føler meg igjen i innlegget ditt. Jeg er kjempe klar for å rømme i fra livet mitt å stikke til LA nå når jeg er snart ferdig med skolen.
   Altså, jeg har aldri vært noe vinter og mørketids person, så palmer, lys, og varme er midt i blinken for meg. Skulle ønske jeg hadde en plan ang penger da, men det kommer sikkert – jeg kan ikke leve på sparekontoen min for alltid liksom, haha.
   Ta kontakt om du trenger en roomie for et par måneder, då! Snx på LS

  19. Jeg skjønner at det kan virke skummelt, men for guds skyld REIS! Du er ung, du har mye tid. Man trenger ikke alltid å ha en stor plan med alt. Rastløse mennesker som deg bør dra ut i verden å utforske og leve livet. Så tar du det der i fra, en dag av gangen. Gjør akkurat det du føler for. Det er aldri for sent å dra til Oslo uansett, kanskje etter en tid med reising vil gjøre deg ekstra motivert og klar for livet du planlegger i Oslo. Eller kanskje du finner ut etter en stund at det var noe helt annet du ville bruke fremtiden din på. Du har god tid og du vil angre om du ikke følger drømmene dine

  20. Etter at jeg kom hjem til Norge etter å ha bodd i Australia så følte jeg meg helt tom, og energiløs i forhold. Jeg følte egentlig på en “kjærlighetssorg” fordi jeg lengtet sånn tilbake, haha 🙂 så jeg forstår hvordan du har det, og vil bare si at du er så heldig som har mulighet til å flytte til LA og jobbe derfra…!! Når du både har mulighet og et så stort ønske, så må du bare gjøre det 🙂

  21. Tror det kan gå litt begge veier jeg. For alt du vet så vil du gjerne ikke flytte hjem igjen til Norge i det hele tatt? 🙂 Tenker du bare skal ta sjangsen jeg og se hvor ting fører deg

  22. Hei!
   Helt normalt det du føler! Jeg tok utdannelsen min i USA, ELSKET DET, flytta hjem til Norge i fjor sommer og ser på landet vårt med helt nye øyne. Man innser hvor ufattelig fint Norge er når man har bodd et annet sted over lengre tid, selv om det stedet er helt fantastisk! 🙂 Lykke til med alt!

  23. Jeg er så enig med deg!! Elsker å være på reise, oppleve nye land.. det er bare det at det er så forbanna TRIST å reise hjem igjen til Norge. Misforstå meg rett, vi er jo utrolige heldige som har vokst opp her, men det er noe med den følelsen av å ikke føle seg helt hjemme i sitt eget land. Sitter selv om vurderer utveksling i California eller Australia i mitt 5. semester på studiet mitt, er egentlig mest redd for at jeg skal bli helt deprimert når utenlandsoppholdet er ferdig, haha.

  24. Er redd du lever litt i denne “mainstreame” LA-drømmen som de fleste tenåringsjenter lever i. Tror du kommer til å savne hjemme mer enn du tror. En 7 dagers tur til LA er full av overfladiske aktiviteter. Når du bor du der, er det du ser alt det negative. Og hvorfor akkurat LA? Fordi alle andre syns LA er så fint, eller mener du det selv også? Du nevner varmen og palmene – er ikke bare i LA det finnes. Kanskje du hadde likt et annet sted mye bedre så lenge du ga det en sjanse og ikke lot andres meninger og drømmer stå i veien for deg. Det er et viktig valg du står over, så tenk deg godt om.

  25. Hei Kristine 🙂 Jeg flyttet selv til USA nå i januar og studerer for tiden i Santa Barbara. Flytter selv til LA nå i august for å studere videre der, så om du har noen spørsmål eller har lyst å snakke med noen så er det bare til å ta kontakt <3
   Klem

  26. Føler akkurat det samme, men for meg er det Paris jeg føler meg hjemme. Skal studere der etter vgs og gleder meg noe sykt! Er bare å hoppe ut i det, hvis ikke vil man angre.

  27. Kjære deg, bare fordi foreldrene dine har valgt å bosette seg i Norge betyr det ikke at du er nødt til det. Du trenger ikke å komme tilbake til Norge om du føler deg hjemme i LA. Da blir du bare i LA. Går helt fint an å ha et liv i LA også, du trenger ikke etablere deg i Norge. 🙂

  28. Haha, åee du må jo ha hørt den sangen før håper jeg? Synes det er gøy at du utvider musikksmaken din litt da. Stå på! Du er flink 🙂

  29. WÆÆÆÆÅ føler akkurat samme, Norge er rett og slett bortkasta tid. Sorry for at jeg forteller dette men der er sånn det er.. Jeg går rundt og sier det til vennene mine heletiden, men jeg tror ikke dem skjønner meg så godt. Føler meg innestengt her, vil bare oppleve og føle det og være fri. Det er så mye mer og oppleve andre steder, enn i kalde Norge der alle må se like ut og være med den samme venne gjengen vær dag, oppleve det samme vær dag, det samme kjedelige vær dag aldri noe nytt. Jeg vil ut, oppleve ting, se nye ting, lære nye ting, gjøre noe nytt vær dag og være lykkelig over å leve et fantastik liv. JEG. VIL . UT

  30. Wow! That’s a beautiful skirt and the Green colour fits so good to your wonderful legs, face and body😀,! And your hairlength is so uncredible and I hope you let it grow even much longer!

  31. Det er helt normalt å ville flytte når man er ung, men når man blir eldre lengter man ofte tilbake til roligere omgivelser. Selvfølgelig lytter vi til deg, det er jo derfor vi leser bloggen din!

  32. Neivel vi i Norge vil ikke ha deg her uansett!!!!! Hahahaha neida lol. Jeg synes du burde ta denne avgjørelsen på egenhånd, synes det er bedre enn å bli påvirket av alle andre. Du vet best hva du føler om det, og hva du synes om ulike ting når det kommer til å flytte til LA. Jeg håper bare på at du gjør den avgjørelsen som gjør deg glad, omså det er å bli boende i Norge eller å flytte til LA. Har jo nevnt i innlegg før at jeg absolutt synes du bør flytte til LA, men håper ikke du flytter til LA bare fordi alle andre synes du skal det. Har lest alle innleggene dine om dette med LA, og jeg vet godt at du selv ønsker dette veldig mye. Flytter du til LA og du ikke føler det blir rett, vet du jo at det ikke er verdens undergang og at du lett kan flytte hjem igjen. Masse lykke til med alt fine deg!

  33. Det å si at å flytte en periode som ung til utlandet, blir litt som å “rømme fra livet” høres ut som noe en sjalu person ville sagt. Jeg vet selvfølgelig ikke noe om personen som sa dette, men det er jo når man er ung en oftere har mulighet til å gjøre slike erfaringer. Å flytte til utlandet er en god livserfaring og noe flere burde gjøre for en periode. Jeg hadde kjørt på. Du vet nok selv også at du ikke vil angre når du først har kommet deg dit. Det vil vel heller bli omvendt; “tenk om jeg ikke hadde gjort dette og alt jeg hadde gått glipp av. Nesten skummel tanke”. 🙂

  34. I feel ya. Er ett år yngre, men har selv tenkt å flytte til L.A. når jeg er ferdig med VGS. Jeg tror det er normalt å føle litt på det at man vil vekk fra stedet man har vært på i (snart/over) 18 år, for det er jo en grense på hvor gøy det er å henge med de samme folka på det samme stedet. Selv om man flytter innad i Norge, føler jeg det blir det samme. Sååå ville bare si at jeg støtter deg maks om du flytter til L.A. og syns egt ikke du skal dvele så mye på det, altså vi har bare ett liv, så gjør det meste ut av det. (Pluss at da får jeg se litt av hvordan det er å leve nedider;) ) Og hvem vet, kanskje vi møtes nede i L.A. om noen års tid?

  35. Jeg kommenterer aldri på blogger, men måå bare si at jeg anbefaler deg å følge drømmen din og dra til LA. Det er nå du er ung og har muligheten til å gjøre det. I tillegg har du økonomien til det gjennom bloggen. Jeg var i LA i fjor sommer og ble helt solgt. dessverre er jeg midt i et masterstudiet og har derfor ikke mulighet (eller råd) til å flytte til LA. Men jeg angrer på at jeg ikke gjorde noe sånt før studiene. Du er jo på en måte litt spesiell (ikke frekt ment) men du er ikke den typiske nordmann. Jeg tror du ville funnet deg veldig til rette i LA. Der er folk som vil noe, som er noe! I tillegg er jeg sikker på at bloggen din vil bli 10 hakk bedre! Jeg leser ikke bloggen din så ofte, men hadde du flytta til LA tror jeg at jeg hadde lest hver dag. Litt mer interessant med et liv i LA enn Oslo/Bergen osv. Tenk når du blir bestemor og kan fortelle barnebarna om den gangen du flytta til LA liksom!! Man angrer alltid mye mer på det man ikke gjorde enn det man faktisk gjorde. Om du ikke trives er det jo bare å fly hjem igjen? Hååper du følger drømmen din! 🙂

  36. Tro meg, etter litt tid i utlandet kommer hjemmefølelsen. Jeg ”flyktet” også fra Norge da jeg trengte en ny start, og fordi lille Norge var så fremmed. Jeg flyttet som du prater om, til palmetrær og strandliv i Australia, og første gang jeg dro hjem på feie grein jeg så det suste når jeg innså hvor hjemme Norge var. Da jeg dro ned igjen til Aus, grein jeg på flyet. Jeg elsker Sydney, men det er likevel så annerledes, og jeg føler meg til tider veldig malplassert. For all del, jeg angrer ikke, men jeg kjenner på hjemlengselen så jeg sitter å griner og muler jarlsberg(jeg liker ikke jarslberg…) ca. annenhver måned. Husk på at du ikke bare forlater Norge, men også familie å alt du noen gang har kjent til.

  37. Hei. Jeg må nesten bare legge igjen en kommentar. Vi lever i 2016 og om du ikke føler deg hjemme der du har vokst opp, så ser jeg ikke noe problem i å flytte. Verden er veldig annerledes enn for bare 10år siden i forhold til hvor enkelt det er å se resten av verden, både “live” og via sosiale medier. Jeg regner med de aller fleste har sett et annet land, verdensdel, klima de har ønsket å flytte til. Du HAR verden beste mulighet, GJØR det! Og om du blir der i ett, fem, ti år eller hele livet, hva så? Det er ingen skam å snu og det er heller ikke noe i veien med å bo i et annet land resten av livet. Du lever bare en gang så gjør det som gjør deg lykkelig ❤
   Masse lykke til uansett hva du bestemmer deg for 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg