derfor er solkrem jævlig viktig

April 2015 VS april 2016

Jeg har ikke noe hudsminke på bildene her.

Kjære deg som leser dette!

Sommeren er på vei, og jeg har kun en ting jeg vil si: vær så snill å husk solkrem. Solen er, tro det eller ei, hudens verste fiende. Jeg vet det er lett å falle for fristelsen å droppe høy faktor når du er ferie, eller bare i Norge for den del, fordi man tenker jo at “sola ikke tar på her”. Vel, kanskje dette bildet vil få dere til å tenke litt?

Jeg var også veldig glad i å sole meg. Jeg elsket å være brun og følte meg 10 ganger penere med brunfargen min. Så jeg droppet solkremen og byttet den ut med sololje. Jeg var kanskje den bruneste i klassen når skolen startet igjen til høsten, men så kom konsekvensene. Solskade. Massevis av prikker og kviser i ansiktet som aldri gikk bort. Jeg gjentar: solen er hudens verste fiende. Uren hud er bare en av mange konsekvenser – farligst av alt er jo sjansen for hudkreft.

Så vær så snill. Tenk deg om en gang til før du går ut i sola. Hva er viktigst? Å få skille i syden etter første dag, eller å ta vare på huden din?

12 kommentarer
  1. Solkrem er dødsviktig. Jeg har naturlig melkehvit hud (les: gjennomsiktig nesten) og smører meg alltid før jeg skal ut. Det er bare litt demotiverende når alle andre får farge men ikke jeg. Men men, vi kan ikke alle bli superbrune heller. Noen må jo vise andre enden av skalaen.

  2. Åå lurer på om jeg har fått solskade.. Men lurer på om jeg har fått det, må jeg ta laserbehandling eller isotretinoin for å bli kvitt det?

  3. Du er så nydelig Kristine, stå på 😀
   Fikk du are etter solskadene? Følte du at isotrertinoin hjalp på å få vekk arrene?

  4. Det er flott at du tar opp dette! Vil bare legge til at å kutte melkeprodukter (evt. bare kutte melk og erstatte med plantemelk) kan også bidra med å oppdrettholde hudens balanse. Jeg hadde myyye mer kviser da jeg både drakk melk og spiste produkter som inneholdt dette, og nå som jeg drikker soya-/mandelmelk så har huden blitt mye finere! Det er i alle fall verdt et forsøk, og det er også fint for miljøet. 🙂 stå på!

  5. Jeg vil bruke solkrem, men jeg har fet hud så all sminke bare sklir uansett hva jeg gjør. Jeg gidder ikke ordne sminken hver jævla time hver dag:( Jeg vet det finnes foundationer og kremer som inneholder solfaktor men jeg bruker ikke foundation og alt blir bare blankt og fett uansett hva jeg gjør.
   Sånne ansiktssolkremer som liksom ikke skal være fete, hjelper ikke og jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre:(

  6. Sololjen din har sannsynligvis gitt deg en reaksjon. Stoffene i den kan ha trigget reaksjonen. Det har sannsynligvis lite med solen å gjøre. Du skal også være obs på hva du spiser også.
   Vi bruker ikke solkrem men trekker til skygge med jevne mellomrom. Blir brune og fine uten å bli brent. Husk at solkremen også stenger ute viktige UVB stråler som jobber inn vitaminene i kroppen din og pleier huden din. Heller skygge enn solkrem sier jeg. ( Hilsen snart 40 år.)

  7. Veldig bra innlegg og et fint eksempel på hvorfor solkrem er viktig! 🙂
   Jeg jobber i apotek og prøver å videreformidle hvorfor man skal bruke solkrem. Selv bruker jeg spf 25 i dagkrem + spf 25 i sminken min hver eneste dag hele året. Solkrem er jo også den beste anti-age for de som tenker på det! Den gir jo både fuktighet og beskyttelse i solen.
   Ha en fin dag videre!

  8. Pass på leppene dine nå, ikke bli blind på hvor mye du tar!!
   Har ingenting i mot folk som fyller leppene, men begynner å se unaturlig ut (på det siste bildet..)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg