behind the scenes

Behind the scenes, shooting for DM Retro at Atlantis The Palm

Her får dere et lite innblikk i hvor vi tok bilder, og klærne! :-)) Jeg elsker dem! Hotellet var jo så fint at man kunne stoppe opp omtrent hvor som helst og få en bra location, haha. Det er goals, ass. Vi måtte forresten ha med oss en fra hotellet som var tilstede under hele shooten, slik at de så at vi hadde tillatelse til å ta bilder. Følte meg litt lettkledd i enkelte av klærne til å være i Dubai, men hun som jobbet der og var med oss sa at det gikk fint – kleskode er ikke så strengt på turistområder. Man skal selvfølgelig vise respekt vel og merke! Men sånn på hotellet og på kjøpesenteret for eksempel så var det ikke så strengt som jeg trodde det var. I lokalbefolkning-områdene var det derimot veldig strengt – der skulle man nesten være helt tildekket. Så det er veldig greit å være klar over på forhånd.

Synes det var så ufattelig synd å se kvinnene som gikk med niqab – altså hodeplagg som dekker hele ansiktet utenom øynene…. 🙁 Jeg respekterer naturligvis at folk følger religionen sin, men min personlige mening er at det er trist. Ja… Trist. Rett og slett.

25 kommentarer
  1. Ja, veldig trist at folk må skjule så store deler av seg selv. Man blir på en måte borte, men selvfølgelig må vi respektere andres valg.

  2. hvis du har friheten til å kle av deg så mye du vil, hvorfor skal ikke de få kle på seg så mye de vil? syntes du er litt dømmende nå. Jeg holder ingen sider i denne niqab saken men det er veldig stereotypisk å tro at alle som har det på blir tvunget til å ha det på.

  3. Kristine, det er trolig vanskelig for deg å forstå da du er født og oppvokst i Norge og kanskje ikke har en stor omkrets av utenlandske/islamske venner, men en stor del av damer inne islam velger selv å gå i hijab, niqab, burka, og lignende. Du har gjort inntrykk for at du ikke er av sterk tro, noe som igjen kan svekke din forståelse for nettopp dette, men for mennesker oppvokst innenfor den kulturen og religionen er det bare naturlig å dekke seg til. Det er deres valg, og selvom det ikke er noe vi ville valgt for oss selv, er det fortsatt noe vi er nødt til å respektere. Det er så klart kvinner som er undertrykt og tvunget til å dekke seg til, men det blir for dumt å anta at det er slik. Dette kanskje spesielt i islamske land så utviklede som Dubai. Så når du skriver at du synes det er trist så virker du nesten ignorant, rett og slett fordi du med det sier at alle disse damene har enten tatt et valg som du sier deg uenig fordi det er noe du ikke er vandt til, eller at de er undertrykte og ikke klarer å stå opp for seg selv. At de blir presset til det. Og det er ikke riktig melding å sende ut, særskilt ikke når islam har fått den hetsen den har nylig.

  4. This place simply looks like paradise to me. And you look great. 🙂 You can wear anything and still look great, I admire that! And I admire your confidence, you´re a good inspiration for many girls, including me. 🙂

  5. Kan du gjøre sånn at vi kan zoome inn på bildene?
   BTW : hvis jeg leser bloggen din fra mobilen og skyver teksten litt til side, begynner hele bloggen å “riste” veldig irriterende

  6. Kristine har ikkje på nokon måte i det ho skriv at ho har antatt at kvinnene går med niqab på grunn av at dei er undertrykte! Når du over her i det heile tatt skal vere moralpoliti, så ha fakta på plass først! 🙂

  7. Hun sa aldri noe om at de ble tvingt til å bruke bruka etc. Og på hvilken måte er det respektløst, eller dømmende? Det er jo trist å gjemme identiteten sin, så ingen kan se hvem du er, og ikke minst at ALLE ser helt like ut..
   Og til du over, hun sa ingenting imot hijab.

  8. Enig! Uavhengig av alle slags religioner så er det ikke tvil om at niqab og hijab svekker den normale handlefriheten til et menneske. Det er selvfølgelig veldig upraktisk å gå med et så hemmende plagg. Man kan feks ikke utøve sport og idrett i noe slikt. Så helt isolert sett er det bare veldig upraktisk og hemmende. Men voksen mennesker gjør selvfølgelig som de selv vil, men det burde helt klart være 18 års grense på å bruke det. Når jeg ser jenter på 4-10 år som går med burka blir jeg veldig provosert. Det er barnemishandling. En 4 åring har selvsagt ikke valgt dette selv. Et barn vil bli enormt hemmet i lek og omgang med de andre barna med dette på seg, og det burde derfor være forbudt. Det er ikke tvil om at det har en negativ effekt når det hemmer barn i vanlig fysisk aktivitet.

  9. Enig i at det er trist. Det står ikke noen steder i Koranen at man må dekke seg til til det punktet, bare at man skal være dekket til anstendig, noe den katolske kirken har begrenset til å dekke til over knærne og skuldrene. Selvfølgelig skal de som vil dekke seg til få lov til det, men jeg synes ikke man skal argumentere for det på grunn av at det står i Koranen.

  10. Hei Kristine❤
   Har eit spørsmål om du slit med strekkmerker? Eg e 178cm høg og slank og slit aller mest på lår områda. Så eg lurte på om du kanskje har noken erfaringa med da??
   Kleeem❤❤

  11. Synes det rett og slett blir for dumt at noen av kommentarene ovenfor på død og liv skal forsvare bruken av niqab, som om det faktisk er en helt naturlig ting at kvinner skal måtte dekke til hele kroppen på grunnlag av at andre menn ikke skal kunne se på henne. At en mann skal kunne gå fritt i hva enn han vil, mens en kvinne må dekke seg helt til slik at hun ikke en gang kan vise at hun smiler, er DIREKTE undertrykkende. Kvinnen blir som en eiendel av mannen. Uten egen identitet og uten frihet til å gå slik hun vil. Greit nok at det kan finnes kvinner som med glede bruker disse plaggene, men det er veldig naivt å tro at ikke MANGE kvinner blir presset til å bruke både hijab og niqab. Samtidig synes jeg faktisk det er litt trist hvis en kvinne velger å bruke niqab av egen fri vilje også. Det vil jo faktisk påse at hun tenker det er riktig at en kvinne skal dekke seg til slik..noe som Kristine skrev..er trist.
   Vi kan jo bare forestille oss hvis vi skulle hatt et samfunn der menn ble behandlet akkurat som disse kvinnene…hadde ikke holdt lenge nei

  12. Til Marit: Du sier at hijab svekker handlefrihet til en person? Jeg har lyst at du skal difnere det ordet her( handlefrihet? Hva består det ordet her av?
   Jeg kjenner mange jenter som går med hijab, og følte aldri at sine handlefrihet ble svekket! Du kommer ikke TIL å forstå det valget som muslimer jenter tar fordi du definerer ordet handlefrihet på annerledes måte enn dem! Jeg er enig, noen jenter ble tvunget til å dekke men ikke pga av religiøse grunner, men det er kulturelle grunner selv om de bor i Norge! Men på andre siden finnes det mange jenter som rett og slett tar det valget selv!
   Hvis jeg var deg, så kunne jeg heller stilt spm enn å sitte her bak skjermen og komme med konklusjoner som er kun basert på overfladiske observasjoner!
   Til Kristine: Det trenger du ikke å tenke på! Du reiste til Dubai! Dubai er en muslimsk by som rett og slett representere Islam på riktig måte!!! Det jentene ( som føler trist på dem) har stor frihet og generelt sett ha nesten muslimene til å velge om de vil gå med den eller ikke!
   DE TAR VALGET SELV FOR FAEN! ER DETTE SÅ VANSKELIG Å FORSTÅ!!!!????
   IKKe føl trist på dem! Fordi og gi deg garanti at de som går med nijab er like glade som deg ( selv om du går med bikini og andre tynne plagg)
   Det er ikke identitet som viser om du er glad eller trist!!! RETT OG SELTT
   ET Siste råd: Å skjære alle over én kam -.-

  13. Da jeg var i Dubai så jeg mange kvinner som dekket seg til så mye, men de var ikke undertrykkte for det! De var akkurat som alle andre kvinner! Med bruka og niqab gikk de og prøvde sko, klær og sminke sammen med venninnene sine, og de og virket som hvilken som helst kvinne. Dette gjorde meg så glad 🙂

  14. Ååfyyyyfaaen var du med Johanna??? Ååhh hun verdens nydeligste skapning, fyaen du er lucky ass. Skulle virkelig hatt livet ditt Kristine, det virker driiiiitbra!! Og med på kjøpet ville jeg hatt personligheten din og ditt… jeg vet ikke… synet på livet? din måte å tenke på? måten du er på? Jah det skulle jeg hatt, og virkelig trengt. Unner deg virkelig alt godt, alt du får muligheten til og alt du har oppnådd!

  15. Det er jo ikke trist på dem?? Det som er trist er white girls som ikke vet noe, men som alltid må kommentere…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg