la oss snakke om forstoppelse

Det er et eller annet med meg og timing. Hva tror dere skjer når jeg er i Dubai i 48 timer, ens ærend for å stille opp som modell for bilder til en kampanje? Nei, jeg får ikke en rød kvise midt i panna. Mrs. Classy Ullebø får forstoppelse hun. SÅ klart. La oss heller kalle det obstipasjon, til dere fisefine jenter (eventuelt gutter…) der ute som synes det er flaut å snakke om trolig verdens mest naturlige ting; nemlig avføring. Alle gjør det. Til og med kjendiser.

Men kroppen min? Den sa nei. Her stenger vi av, ass. “Åh, du er tynn Kristine, det gjør ikke noe at magen din er litt oppblåst” tenker du kanskje. Nei, det trodde ikke jeg heller, helt til jeg faktisk fikk forstoppelse for første gang i mitt liv selv. Tanken på at pizzaen jeg spiste hjemme før jeg dro og sushien jeg spiste på flyet fortsatt lå i magen min – samt 2 frokoster, 2 lunsjer og et sværa hummer-måltid – det var lite kult. Det er nesten slik at jeg blir litt fascinert over at magen faktisk klarer å oppbevare så mye mat på samme tid. Min klarte det, tydeligvis. Og om noen skulle være i tvil; å ha 7 måltider sirkulerende rundt i magen ser ikke bra ut på noen som helst, selv ikke tynne meg. Det så snarere tvert imot dumt ut – jeg følte meg alvorlig talt gravid i 5. måned. Ikke nok med det, det er jo utrolig slitsomt å bære på så mye mat også? Jeg vet ikke om noen av dere har opplevd obstipasjon før, men fy faen, det er skikkelig ubehagelig og vondt. Jeg følte meg helt utslått fordi jeg var så uvel den ene dagen.

Så hva gjør jeg? Jeg sender mamma en melding og spør hva i all verden jeg skal gjøre.

Mamma: “Drikk mye vann. Og kaffe.”

Og gjett hva – kaffe hjalp! Haha. Jeg har hatet svart kaffe i alle mine 19 år, men nå drikker jeg det hver dag og jeg elsker det. Så det var historien om hvordan jeg lærte meg å drikke kaffe.

17 kommentarer
  1. Er virkelig ikkje godt. Har sjølv irritabel tarm so kan bytte mellom forstoppelse og diaré og av og til helt vanlig..

  2. Haha, elsket hvordan du rundet av innlegget!! Men ja, forstoppelse er vondt. Heldigvis hadde du det ikke mange dager, vet om flere som får total stopp i flere dager omså 1uke😷

  3. Åh kjenner meg så igjen! Fikk skikkelig obstiplasjon for noen år siden, og måtte gjøre som min 1/2 år gammel lillebror med kolikk = drikke laktulose som om livet mitt var på spill. Noe det egentlig føltes som, haha! Men bra du lærte å drikke kaffe, da! Jeg drikker det bare i eksamensperioder og når jeg er på lange kurs/konferanser.

  4. Haha uff, bra det gikk over da! Med IBS kan jeg ofte ha det i 5 dager, DA snakker man gravidmage.. Typ 8 måneder gravid. Vann m/ eplecidereddik, chia fresca, aloe vera gel(ikke sånt vann i butikken, men ren gel) og probiotic er ting som har hjulpet meg i sånne situasjoner, om du opplever det igjen. De to sistnevnte går jeg på hele tiden, for vedlikehold og forebygging. Anbefales 🙂

  5. digger at du blogger om slike tema! det er jo helt naturlig 🙂 kjekt å vite at en kan hive i seg en kopp kaffe dersom “uhellet er ute”

  6. Å som eg føler på din smerte. Underveis i min kreftbehandling fikk jeg forstoppelse av medisinene under kur. Og hadde forstoppelse minst en gang i måneden, og den varte i halvannen uke hver gang. Jeg drakk ikke kaffe, men avføringsmiddel. Det var helt grusomt. Bra at du tar opp så naturlige tema. Alle har forstoppelse av og til og alle bæsjer og promper. Ene legen min sa og at det er bare å få det ut, ikkje hold det inne og bli dårlig. Dette var et bra innlegg alts.

  7. Du må spise riktig, tror det er fiber og slik du glemmer om du får det. Et tips; ta alltid en håndfull spinat hver dag, magen lager luft osv, dette gjør om dette.

  8. Sånt er jo veldig psykisk også. Handler jo ikke bare om hva du spiser!
   Etter et par måneder sammen med kjæresten min, dro vi og familien hans på hytta deres. La meg bare si det sånn: liten hytte med tynne vegger, ett bad og 8 personer… Flink-pike psyken slo til for fullt og alt stoppet opp. Etter en og en halv uke hadde det enda ikke skjedd noe (tiltross for at jeg utallige ganger sto opp midt på natta for å prøve😂). Var så slapp og dårlig tilslutt, og følte meg så uflatterende med sikkert over 50 kilo mat innabords. Hjalp heller ikke på stresset at det i avisen sto om en jente som hadde dødd av forstoppelse… Uheldigvis var også hytta midt på fjellet og butikken var langt unna. Måtte derfor skrive handleliste å be foreldrene hans kjøpe med både det ene og det andre til meg..
   Og sånn begynte jeg å hate kaffe, svisker og biola…

  9. Hi Kristine :). It is normal to get constipated while you are traveling. Your body is stressed, you have a sudden change in diet, there is a time difference, and your body is dehydrated. It is completely normal. But yes, water definitely helps

  10. Med IBS med forstoppelse, hvor det er vanlig for meg med 4-5 dager uten å komme på do og kan komme opp i 2 uker, så er dette ingenting. Vet at det var vondt for deg, men det er hverdagen min.

  11. Jeg pleier bare å ha avføring hver 5. dag ca!! Har vært sånn så lenge jeg kan huske. Ofte går det også en uke mellom! Kanskje jeg har en slags konstant forstoppelse? ofte jeg føler meg oppblåst og “gravid” også..

  12. Kaja: absolutt ikke normalt, en skal helst gå hver dag! Sjekk bloggen til heleneragnhild.no for tips 🙂

  13. Har forstoppelse innimellom og noen ganger varer det omtrent en uke og da blir man faktisk sykt dårlig… Omtrent 30 måltid innabords føles virkelig ikke godt! Men det er merkelig hva kroppen takler og det ordner seg jo til slutt 🙂 digger at du skriver om sånt, det er jo helt naturlig! 🙂

  14. Jeg promper hele dagen lang. Men det er adelig promper da. For jeg er direkte etter Gjedde,Løvenbalk,Bååt og Farao.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg