så vondt

Altså, magen min har vært så rar den siste uken. Helt siden Dubai?! Jeg trodde jo at forstoppelsen var over, men der tok jeg tydeligvis feil. I dag har jeg bare blitt verre, så jeg beklager fraværet her på bloggen, jeg får så dårlig samvittighet 🙁 Jeg var på Apoteket tidligere i dag og kjøpte Laktulose, men selv om jeg har tatt dagens dosering har det ikke hjulpet noe som helst. Så i et desperat forsøk og siden jeg vet jeg har mange smarte lesere – hva kan jeg gjøre?! Jeg føler meg så tung og sliten i kroppen…

Applaus til meg selv for å være trolig den eneste bloggeren i historien som må ta bloggfri grunnet forstoppelse. Classy.

45 kommentarer
  1. Hei!
   Så trasig å høre at du har det vondt:-( om det ikke er blitt bedre til mandag kan du dra på apoteket å kjøpe noe som heter Movikol:-) det er reseptfritt.
   God bedring, bli bra snart:-)

  2. Mykje væske er alltid ein god ide, og så er det lurt å bevege seg for å få i gang tarmbevegelsen. Du har sikkert sete mykje i ro på fly og sånt, så mosjon kan kanskje hjelpe. I tillegg kan du prøve svisker eller noko liknande, for dei får i gong magen 🙂

  3. Bevegelse for å få i gang fordøyelsen kan hjelpe! Hvis ikke burde du prøve svisker også:) funker ikke dette vil jeg anbefale å sette enten dulco- eller microlaks, da får du nok tømt deg.. Masse lykke til – unner ingen å ha det sånn:S

  4. Hehe, du, jeg kjenner meg så godt igjen! Forstoppelse er rett og slett dritvondt, jeg fikk det da jeg hadde kommet frem på hotellet i Hellas for tre år siden, og jeg trodde ingenting skulle fungere. Jeg anbefaler virkelig microlaks, den fungerte veldig bra på meg og satte igang alt igjen! I tillegg fikk jeg beskjed om å spise mat som ikke har tung for magen, som er lett fordøyelig, så anbefaler å tenke mye på det også! God bedring <3

  5. Svisker!!! Men jeg lurer på om en detox kur kan hjelpe? I Og Med at du får i deg mye veske og tømmer tarmen😊

  6. Ser mye dette problemet da jeg jobber i helsevesenet. Det beste du kan gjøre er å gå til apoteket å kjøpe klyster. Forstoppelse kan gjøre vondt, og kan ta tid før det går over.
   Med et klyster (som kan høres forferdelig ekkelt ut) løser du problemet raskt. Da apoteket er stengt i morgen kan du ringe til legevakta, å få klyster der. Anbefaler microlax.
   Lykke til😄😄😄
   Hilsen meg på 19:):)

  7. Movicol, mange poser. Jeg drakk halvannen liter med det fordelt på 12-18 timer. Laxoberal følg dosen, kan blandes ut i litt vann. Svisker, masse svisker. Også er det ofte lurt å prøve og gå litt. Legene sa til meg at hvis jeg klarte å gå da kan det bli bevegelse i systemet og litt mer fart på sakene. Ikke spis masse lyst brød og sukker, brua kan gi luft i magen. Drikk vann eller saft eller melk.

  8. Tar et par timer før det begynner å virke. Drikk rikelig med vann, spis ting som får magen i gang. Rosenkål, svisker, brokkoli, eple. Ikke spis banan, gjør deg bare mer forstoppet!!
   Håper dette er til hjelp 😊

  9. Laktulose virker ikke med en gang, det tar et par dager før man får ordentlig effekt. Dessuten er det viktig å drikke mye væske, hvis ikke virker den mot sin hensikt. Som andre over her har nevnt kan det være lurt å prøve f.eks. Dulcolax tabletter om det virkelig er ille, da disse virker på hele tarmsystemet, og får “tømt” deg ordentlig.

  10. Vann med eplecidereddik!! Smaker vondt, men funker. Evt. vann med 2ss chiafrø, og litt eplecidereddik eller sitron. Lurt å være obs, stress kan føre til mageproblemer som kan være utrolig vanskelige å få bort!

  11. Da jeg var yngre, fikk en av mine venninner forstoppelse fordi hun var litt allergisk mot laktose (melk), så allergi kan kanskje være en grunn?

  12. Når jeg har sliti med det samme har det hjulpet å gå på lavkarbo noen dager 🙂 Jeg gikk på det for fullt før, men så skeia jeg ut, og i ettertid når jeg har hatt problemer med magen, så kjører jeg bare samme lavkarbo-greia i noen dager, og så er problemet over. Altså, hold deg unna hvetemel, sukker, pasta, potet osv.

  13. Hei 🙂
   Du burde prøve noe som heter Dulcolax 10mg, det er en stikkpille. Ligg på siden en liten stund etter du satt den i, så går du på do. Kan garantere deg at du får tømt deg da! Fåes kjøpt reseptfritt på apoteket 🙂 Håper det funker og at du blir bedre!

  14. Movicol funket så og si på meg med engang. Forstoppelse er helt jævlig!
   Movicol er også reseptfritt

  15. Hei!
   Jeg har slitt og sliter enda me forstoppelse i ny og ne, og har funnet ut at Frukt og Fiber tabelettene som en får kjøpt på apoteket fynker veldig bra. Da får jeg alltid gå på do dagen etter jeg har tatt dem. Verdt å prøve det. Har prøvd det du går på nå, men syns ikke det fynket like bra.

  16. Jeg begynte med “movikol”, og det reddet meg! Drikke massemasse!!!! Jeg sleit med forstoppelse før jeg oppdaget gluten-intoleransen min, så nå som jeg ikke har gluten i kostholdet mitt, har jeg heller ikke forstoppelse.

  17. Det kan ta over et døgn før laktulose funker, og det er ikke farlig å ta mer enn dagens dosering, så lenge du husker å drikke mye. Funker det ikke innen noen dager ville jeg gått til legen. Lykke til! <3

  18. hadde selv forstoppelse, og det var SÅ JÆVLIG VONDT! men svisker hjelper! Jeg lover. Det var det som skulle til for meg. Det var jævlig og jeg ville spy, men jeg ble frisk. Alt med sviske, feks. vanlige svisker, sviske yoghurt, sviskekompott, men det som tok knekken på min forstoppelse var den sviske “sausen/suppa” hva enn det er, som du finner på glass sammen med barnematen. Pøs den ned, uansett hvor ekkelt det er.

  19. Har du sjekket deg for cøliaki? Da kan du få forstoppelse, oppblåst mage, magesmerter, trett, orke lite, osv, osv.
   Kroppen tar ikke opp næringen fordi du får i deg noe kroppen ikke tåler (gluten).
   Er utrolig mange som finner ut av de har det for tiden. Moren min har, begge brødrene mine, onkelen min og nå skal morfaren min på 95 sjekke seg for cøliaki. Det kan komme når som helst i livet. Anbefaler å sjekke deg hvis du kjenner deg litt igjen i symptomene og hvis plagene dine fortsetter.
   Kan lese mer om det her.
   http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/coliaki-symptomer-7210.html
   Håper du finner ut av det! God bedring!

  20. Jeg slet med det selv da jeg var yngre. Det viste seg at jeg hadde cøliaki. Brukte laktulose en stund, men legen anbefalte parafin som funket bedre. God bedring! ☺️

  21. Spis dadler fordi det er godt! 🙂 og spis fiberrik mat! (grove kornprodukter, frukt og grønnsaker). Trening kan også hjelpe! Bønner og kaffe latte med mye kaffe hjelper også! (altså mye kaffe i melk, istede for å drikke svart kaffe for er ikke alltid det hjelper med meg,, men pleier å hjelpe om jeg tar 3-3,4ss kaffe selv om det smaker litt for vondt, og mye melk i en sånn bodum/bodun kopp, jeg husker ikke hva de het men ja).
   Håper du blir bedre snart!
   dette er foressten ting som hjelper meg, jeg vet ikke om det kommer til å hjelpe deg? men du burde prøve! 🙂 og igjen DADLER ER BEST! 🙂

  22. Fikk kraftig forstoppelse i fjor, hadde så store smerter at jeg dro på legevakten fordi jeg ikke skjønte hva det var! Haha… Så kjente legen på magen min og kom frem til at jeg var forstoppet. Tok da to tabletter Pursennid før jeg la meg og våknet opp på natten av at alt kom ut, helt fantastisk følelse! Den er virkelig effektiv 🙂

  23. Jeg slet med forstoppet mage og lå rett ut i en uke. Legen trodde det var blindtarmen, men etter en blodprøve viste det seg at det var orm. Vanligvis synes det ikke på blodprøver, men min hadde vokst seg så stor (over lang tid) at den begynte å tære på organene mine og også spise maten jeg fikk i meg. Dette var på en tid der jeg var i ferd med å utvikle anoreksi, så det var mildt sagt helt krise. Jeg sier ikke at det er ditt tilfelle, for orm kan ramme også normale folk.
   Jeg vil uansett råde deg til å oppsøke lege. Pågår det for lenge så er det trolig ikke en vanlig forstoppelse der du må drikke mest mulig. Men er det en forstoppelse så hjelper ting som linfrø, yoghurt og rosiner da det ”smører” tarmen. Ting med mye fiber bør du unngå en periode (som frukt, grovbrød, osv)
   Skulle du ha noen spørsmål må du bare kontakte meg via mailen jeg oppga. Lykke til! Håper det ordner seg for deg 😉

  24. Vilde: Håper virkelig ikke det er cøliaki 🙁 Jeg eeeelsker brødmat, så det er mitt verste mareritt… Men om det ikke blir bedre denne uka kommer jeg til å dra til legen og sjekke meg!

  25. Hadde akkruat forstoppelse som deg, hahaah faktisk hele siste uke. Det jeg gjorde, var og styrte to skjeer olivenolje og ta 30 spenst hopp og drikke en kopp kaffe fungerte som bare det

  26. Jeg slet veldig mye med magen da jeg var yngre. Fikk påvist cøliaki for 3 år siden. Vil anbefale deg MOVICOL mot fortstoppelsen, jeg tar 1 pose hver eneste dag, året rundt. Vist jeg ikke gjør det blir det full stopp.. Anbefaler deg å blande ut 2 poser med saft+ vann og drikke. Håper det hjelper:-)

  27. Hei 🙂
   Så kjipt å lese at du sliter med forstoppelse.. Det er noe jeg selv sliter mye med.
   Jeg jobber på apotek 1, og laktulose tar noen dager før den funker. Men jeg vil anbefale microlax, som er ett mini klyster. Det er veldig effektiv, og skal virke innen 5-15 minutter 🙂 jeg sverger til den! Det er det mest effektive vi har å tilby. Kan kjøpes i både stor og liten pakning.
   Jeg håper det blir bedre snart, også må du ha god bedring 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg