15 ting jeg har lært i livet

– “Jeg gjør leksene hjemme” er sjelden en god idè, selv om det føles som en sykt bra idè når du sitter på skolen. Gjør skolearbeidet unna i timen, så får du mer fritid hjemme.

– Jenter som kaller andre jenter for horer er èn ting. Men gutter som kaller jenter for horer? De er ikke til å stole på. SLIKE MENNESKER ER IKKE TIL Å STOLE PÅ FOLKENS.

– Ikke alle vennskap et ment å vare for alltid. Og det går helt fint. Om et vennskap går tapt baner det gjerne vei for et nytt et.

– En av de beste egenskapene du kan ha er evnen å prate fint om andre, spesielt om den personen du prater om ikke er tilstede. Det er så sinnsykt tiltrekkende!

– Når folk prater nedlatende om deg er det ikke nødvendigvis “fordi de er sjalu”. Men i jævlig mange tilfeller er det nettopp det som er grunnen.

– Ingenting er varig. Alt er midlertidig. Trives du ikke på barneskolen? Eller ungdomsskolen? Eller kanskje videregående? Slapp av, det er bare midlertidig. Gjennom livet vil du hele tiden bli presentert for nye miljø og nye omgangskretser, så om du ikke er gjennomsyret lykkelig på det stadiet du er akkurat NÅ så finnes det bedre tider. Livet er ikke over fordi du ikke kom i en bra klasse på ungdomsskolen, eller om du ikke finner the best friends of your life der.

– Det er nesten ingenting som heter “en dårlig fest”. (Nesten!) Det handler i stor grad om hvilken innstilling du har, og om du selv lager stemning.

– Å spise sjokolade når du er skrubbsulten er alltid en dårlig idè. Du blir ekkelt kvalm, og blodsukkeret stiger til værs før det synker igjen med en gang etterpå. Spis mat først, SÅ sjokoladen.

– Har du fylleangst etter gårsdagens fest er det et tegn på at festen var bra.

– Å rydde rommet før du drar bort er trolig den største tjenesten du kan gjøre deg selv. DEN følelsen når man kommer hjem fra ferie og rommet er strøkent med nytt sengetrekk, a! Det er jo bare det beste!

– Russetiden er slitsom, men du kommer til å angre på at du synes den var det når alt er over. Det er 17 dager av livet ditt (for oss her i Førde i alle fall), dette klarer du!

– Søvn er sløsing av tid. Få den søvnen du trenger, men ikke mer enn det.

– Aldri snakk om lærerne dine i skolegangen med venninnene dine. Plutselig går han/hun bak deg og standpunktkarakteren din er long gone. (Seriøst, hvor jævlig er ikke dette punktet… Det er så fort gjort)

– Det er de spontane tingene du gjør med vennene dine som oftest viser seg å bli de beste minnene.

– Bruk deksel og skjermbeskytter til mobilen din. iPhonen er kanskje finest uten, men den dagen mobilen går i bakken og skjermen er knust vil du hate deg selv for at du tenkte slik.

26 kommentarer
  1. Bra innlegg😀 Morsomt å lese mer sånne “personlige” eller “hverdagslige” innlegg eller hva man skal kalle dette her ? Er i alle fall bra når du skriver sånn som vi kan kjenne oss mer igjen i, og det er bra når du husker at vi er som deg og liker å lese det samme som deg, om du skjønner hva jeg mener. Det du synes er morsomt å lese på andre blogger, liker vi også, og like lite som du liker reklamer på tvprogram (vet du ikke ser så mye på tv, men du skjønner greia), så liker vi heller ikke å lese reklame og tamme innlegg her heller. Skjønner selvsagt at du må ha det også, og du er en av de som har veldig fin balanse der. Nå ble dette veldig langt, og jeg ville egentlig bare si at dette var et veldig bra og nytenkende innlegg! Håper du fortsetter bloggingen like bra som før russetiden 🙂

  2. Fylleangst er tegn på en bra fest..? Hvilken oppfatning er du har av fest og drikking kjære. Skulle tro du aldri hadde hatt fylleangst før, det er jo helt jævelig

  3. Utrolig bra skrevet! Ble sikkelig motivert av å lese mye av det, og fant en stor trøst i det du skrev om ungdomsskolen og at vennskap ikke alltid er ment for å vare 😀 Du er så flink!

  4. Altså må bare si det – egentlig ikke så mye sammenheng med dette innlegget, men – fysøren for en bra blogg du har! begynte å lese den for kanskje to måneder siden da en vennine tipset meg om den. Etter det har jeg vært fast leser!
   Det er SÅÅÅ deilig for meg å lese når du skriver om skole! Du er den eneste bloggen jeg har funnet som gjør det, og samtidig inneholder så mye annen type insipirasjon. Og ikke bare det at du skriver om skole, men du skriver om det på en så positiv og bra måte som inspirerer meg utrolig. Jeg er akkurat som deg veldig opptatt av skole, men jeg tenker at du må være et så godt forbilde for de yngre leserne dine som bare syntes skole er herk!
   virkelig – jeg digger deg!!!
   <3

  5. Digger innlegget! Har tenkt å starte opp bloggen igjen, og dette var kjempemotiverende! Og det var god lærdom også, spesielt den med fylleangsten.. Haha

  6. ” Har du fylleangst etter gårsdagens fest er det et tegn på at festen var bra.” Hehe, nope!! sier jeg da. Har riktignok vært på flere fester enn deg (regner ut ifra alder) og at jeg har festa alt for mye. Når jeg har hatt fylleangst har det vært fordi jeg tok party-dop fordi det virka lurt der og da, flørta med ex-en min mens kjæresten min var der (verdens verste samvittighet i lang tid), havna på sykehuset, blitt fra stjålet alle pengene mine, mobilen, mista en hel del osv… Lista er lang dessverre. Og det skjer aldri slike ting om jeg drikker med måte. Så det 1 ting jeg har lært i livet, drikk med måte. Bli brisen, litt full og ha det gøy.. men ikke bli så drita at det skjer dumme ting. Hehe 🙂 Men innlegget ditt var morsomt, følte bare for å si min mening!

  7. Mista mobilen forrige mandag, dagen etter jeg hadde tenkt sånn “skal jeg ta på flip-dekselet med ekstra beskyttelse? Nei, klarer meg fint”. Blir nok slike deksler hver dag i fremtiden…

  8. Om du får dårlige karakter av at læreren har hørt deg si noe dumt om seg, må du klage. Karakteren skal settes ut i fra presentasjoner og ikke etter hvor godt han / hun liker deg 🙂 får du dårligere så klag , de har ikke lov til det, og heller ingen bevis. Får du dårligere karakterer på prøver råder jeg deg til å be en annen lærer se over 🙂

  9. Vil bare påpeke dette med blodsukkerstigning. Raske endringer i blodsukkeret er da ikke ille. Har diabetes og blodsukkeret mitt kan gå fra 2,5 til 14 på en halvtime for så å falle til 5 igjen på en ny halvtime. Jeg legger knapt merke til det. At ditt blodsukker beveger seg mellom 4 og 6 vil du ikke merke. Går det lavere enn 4 vil du merke det ja, men det vil det aldri gjøre etter å ha spist en sjokolade. Da må du sulte deg/ nekte deg selv karbohydrater en god stund og trene i løpet av sultetiden.

  10. Så mystoryen din nettopp og jeg ler hahaha! Lukter mammtilmichelle lang vei, fyflate den dama altså. JAN BANKET MEG…….i FIFA. Klikkhore delux

  11. Hei,
   Kan ikke du ta denne testen: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp
   Og så publisere hvilken type du er. Det er bare en morsom test som sier noe om hvordan man er. Det er sjokkerende mye som stemmer, og selvsagt ting som er feil. Men det er veldig gøy 🙂 – Du burde få vennene dine til å ta den også, kanskje det hjelper deg, og dine til å finne ut hva dere vil senere i livet.
   Mvh

  12. Sorry, men jenter som kallar andre jenter for horer er HELLER ikkje ok… Lat oss heller prate fint om kvarandre, slik du seier <3

  13. Er som regel muslimer som kaller jenter for horer etter min erfaring. Det å ikke gå med hijab eller niqab blir sett på som horete fra dems kultur. Ikke alltid de sier det, men de tenker det!

  14. Jenter som kaller andre jenter for horer er like respektløse og ille som gutter som kaller jenter for horer.
   Det er ORDET som ikke er ok. Du slenger ikke ordet Hore rundt deg. Uavhengig av hva du har mellom bena. Ordet er ikke forbeholdt et viss kjønn. Det er like uakseptabelt uansett!
   Herregud, Kristine. Du er 18? 19? Voks opp.

  15. Anonym: Jeg sa jo ikke at det var OK? Jeg skrev at det var èn ting. Èn ting i som at det er galt det også. Men jeg personlig synes at gutter som kaller andre jenter horer er ENDA verre. Det er bare min personlige mening.

   Jeg sa aldri at det var OK å kalle noen for hore.

  16. Bra innlegg. Men lærere kan ikke gi deg standpunktkarakter med grunnlag om hvor godt de liker deg eller motsatt. Standpunktkarakteren skal baseres på din holdning i timen og hvilke resultater du får.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg