slik nailer du engelsk eksamen

Hello people! I morgen er det duket for engelsk eksamen landet over, og jeg tenkte å hjelpe dere der ute som er så heldig som meg og har kommet opp i engelsk skriftlig. Let’s go! Dere skal ikke se bort ifra at det er noen skrivefeil/slurvefeil i dokumentene under her forresten, jeg har bare skrevet dem i farten – det er innholdet som er viktigst 🙂

Tips nr. 1: Lag en liste med gode, engelske ord som du kan bruke for å krydre teksten din. Disse ordene finner jeg ved å lese engelske tekster (bøker, artikler på nett, anything) – de fleste av de dere ser under her fant jeg faktisk i sidemargen i engelskboken min. Jeg bruker å lage en tabell i et Word-dokument og skrive ned definisjonen av dem på den ene siden, og så har jeg dette dokumentet lagret på den pc’en jeg bruker på eksamen.

Dette dokumentet kan du laste ned HER

Tips nr. 2: Les en engelsk bok. Jeg lover dere, det er kanskje den beste treningen du kan få! Ved å gjøre dette kommer du inn i engelsk-modus, og du lærer setningsoppbygging, ord og uttrykk etterhvert som du leser. Jeg lånte Twilight på biblioteket i dag som jeg skal lese resten av dagen! Trenger ikke være mer avansert enn det.

Tips nr. 3: Øv på de litterære virkemidlene og hvilken effekt de har. Sjansen for å få dette på Del A er stor! Jeg vet ikke med dere, men vi får nesten alltid dette på tentamen. Denne gangen valgte jeg å lage et eget dokument med alle de litterære virkemidlene (eller, de mest vanlige), og så har jeg skrevet ned hvilken effekt noen av virkemidlene har.

Dette dokumentet kan du laste ned HER (nb! jeg skrev ikke ned effekt på alle, men bare de jeg er mest kjent med og tror jeg får bruk for)


 

Tips nr. 4: Øv på de ulike karakterene. Det er veldig greit å være kjent med hva som kjennetegner en flat, rund, dynamisk og statisk karakter.

Dette dokumentet kan du laste ned HER

LYKKE til på eksamen i morgen folkens! Dette klarer dere!

53 kommentarer

Siste innlegg