uken som gikk

Ukens lættis: Dette er sykt random, men etter at jeg skrev det innlegget om “15 ting jeg har lært i livet” om at ingenting er varig så begynte jeg å tenke på en hendelse på ungdomsskolen. Altså, jeg følte livet mitt var over. I 10. klasse hadde vi nemlig en vikar. Ikke hvilken som helst vikar, men en SYKT kjekk en. Jeg trodde seriøst jeg var forelska, fordi jeg var  betatt. Alle synes jo han var kjekk, men jeg har i kjent stil en tendens til å dra den litt lenger… Så jeg pratet liksom med alle jeg gikk forbi den uka om at vi hadde den kjekkeste vikaren ever. Guttene i klassen min på ungdomsskolen var sykt tullete, tror aldri jeg har vært i en så lættis klasse før, så da vi hadde time rekte den ene gutten i klassen opp hånda, og vikaren kom bort til han. “Kristine er jævlig forelska i deg” ……………. Jeg følte livet mitt var OVER. Seriøst. Tror aldri jeg har vært så flau i hele mitt liv. Klarte ikke se vikaren i øynene igjen, og jeg ville bare bli hjemme fra skolen.

Poenget med denne historien var altså at… det gikk over. Når jeg tenker tilbake på dette nå så ler jeg bare. Er ikke det morsomt – når det på det tidspunktet føltes som verdens undergang? Hah.

Ukens opptur: At jeg gjennomførte engelskeksamen med stil. Fy søren, så letta jeg ble når jeg så oppgavene. Været har også vært opptur denne uka!

Ukens nedtur: Jeg har hatt problemer med magen min siden Dubai-turen! Hva skjer med meg? Jeg har aldri hatt mageproblemer før… Nå er forstoppelsen over, men jeg er sykt oppblåst hele tiden. Kanskje det er en etter-bivirkning av forstoppelsen? Eller kanskje det er stress? Har lest overalt på nett, og tips som “ikke svelg for mye luft” og “ikke bruk sugerør” funker ikke så sykt bra akkurat. Jeg spiser regelmessig og likt som før, så jeg tror ikke det er noe i matveien som er problemet. Tror heller ikke det er glutenallergi eller noe i den duren, for jeg har ikke smerter – er bare oppblåst. Jeg var faktisk hos helsesøsteren på skolen i dag angående dette! (Jeg elsker å dra til helsesøster, det er så koselig!! Da vi gikk VG1 pleide jeg og bestevenninna mi å dra dit for den minste ting, bare for å sitte der og koseprate med helsesøsteren, haha) Vi ble enige om at jeg skal dra til fastlegen min og ta blodprøve for å sjekke om det er parasitter etter reisingen som er grunnen.

Ukens tanke: Leilighet… Jeg har ikke begynt å kikke på bolig i Oslo enda, og jeg er egentlig helt cool, men alle andre rundt meg stresser meg. Mamma og Håkon: “Har du ikke BEGYNT å se på leilighet en gang?”. Altså, kan vi ikke bare stresse ned litt nå 🙁

Ukens beste dag: Lørdagen! Den var så fin. Jeg våknet opp edru (hallelujah), jobbet med bloggen og tok bilder i finværet, dro på café, slappet av i sengen med SKAM før jeg møtte en fin gjeng og spiste middag ute. Etter det hentet vi russebilen og kjørte rundt til langt på natt. Haha, evig russ hæ. Nei da, men det var veldig koselig. Jeg elsker denne tiden – når man er ute med venner til langt over midnatt fordi været og temperaturen tillater det. Sommer er så bra!

Ukens verste dag: TIRSDAG! Det må være den verste dagen i hele mitt liv. Jeg var helt knekt etter natt til 17. mai, sov seriøst i 17 timer i strekk og kaldsvettet helt til senga mi var klissvåt.

Ukens sang: Du og jeg (Mivas Remix) – Chris Baco. Jeg hørte på den i hele går!!! Slike sanger minner meg om da jeg gikk på barneskolen og var hemmelig forelsket i guttene i klassen…

Ukens craving: Dere kommer til å dro at jeg er helt tilbakestående nå. Men altså… Kan jeg si svisker uten at jeg høres ut som den kjipeste personen ever? ALLE hater det, men jeg digger å spise det som snacks. Ikke at det er så mye “mat” da, men det er spiselig i alle fall. Ellers har jeg spist mye jordbær, endelig er det sesong for det 🙂

Det var en fin uke, med andre ord. La oss gjøre denne like bra!

17 kommentarer
  1. Svisker kan faktisk være godt en gang i blandt haha og det er faktisk veldig bra om du har vondt i magen:)

  2. jeg husker da jeg skulle flytte for å studere skaffet jeg meg ikke leilighet før uken før jeg flyttet haha. mamma stresset så mye med det, men jeg gadd bare ikke. Et annet år fikk jeg leilighet dagen før studiene startet.. flott det – alt fikser seg vel !

  3. Jeg kan så alt for mye om Cøliaki (/glutenallergi). Du MÅ ikke ha magesmerter for å ha Cøliaki, du må heller ikke ha diaré eller forstoppelse. Cøliaki er så fucka og forvirrende at halve kunne vært nok. Det varierer så utrolig mye fra person til person.
   Jeg har to brødre med Cøliaki, han ene kan fint få i seg litt gluten uten å reagere noe særlig, men han andre spyr opp alt han har i seg, 10 minutt etter inntaket av gluten. Altså han ene broren min gikk med ubehandlet cøliaki i 10 år før han fant ut av det. Da var han beinrangel, blek og deprimert.
   Uansett hvor lite du reagerer, så ødelegger faktisk en liten smule gluten tarmtottene dine. Det sliter dem ned, og kroppen tar ikke opp næring. Etterhvert vil du miste kroppsfett, bli trøtt, ukonsentrert, irritabel, nedstemt, etc, etc.
   Hele familien min har Cøliaki, har testet meg. Men blodprøvene har bare vist negativt. Så jeg sitter her og merker jeg blir dårligere og dårligere, oppblåst, nedstemt. Og håret blir tynnere for hver uke som går. Hadde tykt og fint hår før, med masse krøller. Og jeg har ikke særlig plager, får bare små mageknip etter jeg har spist mat med gluten. Men merker jeg blir lett utmattet og sliten.
   Det jeg prøver å si er at det er så utrolig komplisert og vanskelig å finne ut av Cøliaki av og til. Så hadde jeg vært deg hadde jeg virkelig tatt en ekstra blodprøve neste gang du er hos legen. Det er ikke verre enn det! Ett ekstra stikk så kan du få sjekke om det faktisk er Cøliaki/glutenallergi som gjør det.
   Og hvis du faktisk skal teste deg etter å ha lest dette, så anbefaler jeg å få i deg så mye gluten som mulig før blodprøven. Da får du mest nøyaktig resultat.
   Ut i fra alle de innleggene du har skrevet om mageproblemene, så kjenner jeg meg veldig godt igjen. Bare det at du har hatt diaré og er oppblåst enda, er jo veldig typiske symptomer.
   Kan godt være at du er helt frisk! Men er vel verdt å sjekke, så slipper du å bli verre og la det gå ut over skole og livsgleden din.
   Det har jeg bruker en av mine siste eksamensdager på å skrive dette til deg, sier også litt. Har en liten følelse på at du faktisk har Cøliaki eller glutenallergi.. Men vi får krysse fingrene på at jeg tar feil!
   Håper du tar det alvorlig og sjekker det! Er som sagt bare et lite ekstra stikk for å sjekke deg.
   Håper du finner ut av det!

  4. Haha jeg digger også svisker! Du burde prøve dadler og hvis du ikke har smakt det! Smaker karamell 🙂

  5. Anbefaler deg å ta ett friår før du begynner å studere. Når du er ferdig å studere så skal du jo jobbe i 50 år uansett, tror du at du komme til å angre på at du tok deg ett friår for å slappe av da? Det tror ikke jeg ivertfall. Og det med magen sånne ting kommer å går, ikke bekymr deg med å lese alt mulig ting og symptoner på netter. Det gjør det ikke bedre, bare dra til legen og det er alt du kan gjøre og lev heller livet ditt som normalt og ikke tenk på det.

  6. Kan du ta bilde av magen din oppblåst? ( for å få meg til å føle meg bedre, haha). Jeg sliter utrooolig mye med oppblåst mage når jeg spiser hvete, ser ut som jeg er 6mnd på vei ;/ føles ut som jeg er den eneste, tydeligvis ikke siden det er et problem for deg også!

  7. Hei kjære Kristine! Angående mageproblemene dine. Vil bare gi deg et tips jeg har stor tro på at kan hjelpe deg. Det er nemlig probiotika (gode tarmbakterier). Da mener jeg ikke av typen du får på apoteket, som idoform. Jeg mener de sterke og dyre (kjedelig nok) man får i helsekost. De har en prislapp på ca. 300-500 kr. For ca. En måneds bruk, men jeg tror faktisk at det kan være løsningen. Jobbet tidligere i helsekost noen år og lærte veldig mye om det. Sjefen min, som har vært i bransjen i mange, mange år, fortalte stadig kundene og oss ansatte hvor god virkning probiotika har på immunforsvaret vårt. Han nevnte noe som at 80% av immunforsvaret vårt, ligger i magen- og tarmsystemet vårt. Gode tarmbakterier som er svært konsentrerte, kan rette opp i ubalanse som skyldes forstyrrelser i tarmfloraen. Det er noe som kan oppstå etter antibiotika, reiser til fremmede land osv. Selv opplevde jeg mye mageproblemer samt kvalme og feber da jeg var i Thailand over en lang periode. Kjøpte enkle medisiner som skulle hjelpe på symptomene jeg hadde, men ble gang på gang dårlig. Fant til slutt et apotek med probiotika, ca. 12 tabletter til 300 kr, så ja – disse koster litt hvor enn man er. Det ble siste gangen jeg slet med mageproblemene og kvalmen igjen på den turen 🙂 lenge siden jeg har lest meg opp på det, men finnes mye dokumentasjon på virkningene om man Googler. Håper det ordner seg kjapt! Så ønsker jeg deg en god sommer 🙂

  8. Hola! Ey, de mageproblemene. Svisker er vel og bra for magen i små doser, men om du spiser det regelmessig som snacks kan magen få litt overdose og låse seg litt! Har skjedd med meg flere ganger. Har hatt dilla på både svisker, dadler og tørka aprikoser i perioder og da har det endt slik. Prøv å kutte ut sviskene litt og se om det har effekt!
   Klems.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg