graviditetstesten var positiv…

Ja. Den viste positivt.

Men det var ikke min graviditetstest.

Er det ikke kjipt å lese en blogg som lurer deg med overskriften? Jeg fikk et spørsmål for noen dager siden om hva jeg tenker om slik blogging, og for å si det kort; jeg synes lite om det.

PS! Dette er den eneste og sannsynligvis den siste gangen jeg skriver en misvisende overskrift.

Hva skjedde med bloggere som blogger fordi de synes det er gøy? Bloggere som vil inspirere andre? De eksisterer fortsatt, men det begynner søren meg å bli raket for dem etterhvert. Nå har topplisten på blogg.no florert av Paradise-deltakere, såkalte “klikkhorer” og bloggere som bare er ute etter å tjene penger i flere år, og JA, jeg vil tørre å påstå at det irriterer meg. Skal man leve av blogging må man så klart tjene penger på det, men når det KUN er det kommersielle som styrer, så synes det veldig fort.

“Hva synes du om klikkoverskrifter?”. Først og fremst kan jeg starte med å si at jeg ikke leser blogger som driver med clickbait, fordi det ikke faller innenfor mitt interessefelt. Og ja, det å lage spennende overskrifter er viktig. Så klart er det det! Det er viktig både på en blogg og på essayet ditt på eksamen. (Det lærte vi jo i norsk i 6. klasse…) Men når overskriften er misvisende? Når overskriften faktisk ikke står i stil med NOE av innholdet i innlegget? Når man kompenserer for manglende innhold med clickbaiting? Da synes jeg det er patetisk.

Det er det jeg synes om det.

Men folk skal så klart få lov å gjøre som de vil. Jeg ønsker bare ikke å være en del av dette clickbait-gamet.

63 kommentarer
  1. Uff, blir nesten lei meg av å se hvor desperate enkelte bloggere er. Nakenbildet til Anna tok virkelig kaka! Synes ikke slike bloggere har noe interessant å bidra med i bloggverdenen, da burde de kanskje vurdere å ta mer utdanning (blant annet for å fikse opp i alle skrivefeilene) og ikke bruke de nærmeste rundt seg for å tjene penger og bli et kjent navn.

  2. Jeg er drittlei overskriftene til Mamma til Michelle og Sraad. De lurer bare leserne sine hver eneste dag for å tjene mest mulig penger. Blir helt fascinert over hvor kreativ Anna er noen ganger til å finne ut at hun skal skrive “vannet gikk” da Jan hadde fått vannblemmer på 17.mai.. Hvem tenker på å skrive sånt? hun har mistet meg som fast leser for lenge siden!

  3. Jeg pleier ikke å kommentere på blogger, men nå klarte jeg rett og slett ikke å dy meg. Jeg er så enig med deg! Det irriterer meg noe helt grønnjævlig. Irriterer meg at Isabel Raad er så høyt oppe på listen rett og slett på grunn av de villedende overskriftene. I starten klikket jeg meg inn på bloggen hennes fordi jeg ble så nysgjerrig, nå gidder jeg ikke lenger. Det er ikke uten unntak at overskriften ikke har noe med innlegget å gjøre. Hun har jo rett og slett ikke noe annet å komme med..
   Huff, det var deilig å få ut litt frustrasjon.
   Elsker bloggen din, stå på!!

  4. alt for enig!!! klikker ikke inn på mange blogger lengre pga av jeg vet at overskriftene ikke er i samspill med selve innlegget. Håper virkelig mange blir kloke nok til å ikke la seg lure, så får “klikkhorene” gå på en skikkelig smell og få en openbaring

  5. Etter hvert i TO ord. TO ord. Det er tredje gangen jeg skriver det nå. Det heter etter hvert i TO ord. Ellers er bloggen din super<3

  6. Jeg er helt enig med deg og blir ganske irritert av bloggere som gang på gang skal lure folk inn på bloggen. Jeg blir somregel veldig skuffet over både blogginnlegget og bloggeren. Du er god som ikke driver med slik siden dine overskrifter forteller enkelt og greit hva innlegget handler om, og jeg kan ærlig si at jeg aldri har blitt skuffet over et blogginnlegg ut ifra overskriften. Fortsett med det 🙂

  7. Fyfaen jeg elsker deg! Når jeg leste overskriften tenkte jeg ” åå pliz ikke start du og nå”, men heldigvis ikke. Takk for at du skriver dette så folk innser dette. Dette er den neste bloggen som faktisk interesserer meg og du treffer mange lesere meg innleggene dine. Stå på Krisitne du er dyktig.

  8. Shit, er så sykt enig i dette her!
   Men over til noe annet: har sett noen ha sånn “våre russenavn” innlegg, så lurte jeg på om du kunne lage noe lignende der du viser jentegjengens russenavn og historien bak? 🙂

  9. Ja eg klikke på sånt. Når mammatilmichelle bruke slike desperate overskrifter kun for oppmerksomhet so koke da inni meg. Blir faktisk litt sur på sånne som lese dei innleggene og gir dei klikk. Blir litt flau på deiras vegne kan du sei

  10. Kan du ta opp hva du synes om 10% fraværsgrense!! Jeg personlig tror den kommer til å øke frafallet og mange fler vil få problemer med å fullføre.

  11. Altså jeg er såååå enig meg det herreguud. Kjenner meg så igjen i det du skriver (generelt) at det nesten er skummelt
   Du e best, favbloggeren nr1
   Xoxo

  12. Hyller deg! Takk for at du tok opp dette slik at visse bloggere får en på trynet, for det er så jævla desp med slike overskrifter.

  13. Jeg liker dine overskrifter veldig godt og de er som oftes ganske spennende! Men slik mammatilmichelle holder på, så har jeg bare sluttet å gå inn på bloggen hennes, fordi den er LIKE mye skuff hvergang..
   Stå på Kristine, du er kjeeeempe flink blogger

  14. Der fikk du sagt det!
   Kristine du er en av bloggerne jeg har mest respekt for, fordi du virker både voksen, reflektert og ærlig på en måte jeg sjeldent ser i andre blogger. Du er flink til å skrive gode tekster, men det er innholdet ditt som skiller deg fra andre. Og det er bare positivt. I tillegg har du greid å vise deg fra alle sider: med og uten sminke, på gode og vonde dager. Du føltes ekte.
   Håper du fortsetter i mange år fremover.
   Klem fast leser

  15. TAKK! Man skal ha mange lesere fordi innholdet er interessant og spennende – ikke på grunn av overskriften.. Det er jo en sånn blogg som den du har som alltid vil være populær fordi inneholdet i innleggene dine er så bra. De fleste paradise-deltakere og folk som bruker clickbaits blir nesten aldri toppbloggere i det lange løp fordi selve blogginga ikke holder mål..

  16. Jeg vil bare takke deg uendelig mye fordi du ikke er en såkalt “klikkhore”. Etter hvert vil forhåpentligvis folk gå jævla lei disse bloggerene som lurer leserene sine en gang for alle. Jeg er så lei at jeg holder på å vrenges innvendig. Paradisebloggene, mamma til michelle osv osv drar det faktisk så sinnsykt langt over grensa at jeg ikke forstår hvordan de kan ha samvittighet til det. Vi ser jo bare at de ikke egentlig kan skrive bra nok blogg, fordi de må ha misvisende overskrifter som irriterer fettet av de som skal lese. Det er faktisk som å rope “ulv ulv”.

  17. Jeg missliker bloggere som bruker slik overskrifter, og det er derfor jeg ikke leser bloggen til enkelte toppbloggere, fordi jeg kjenner jeg blir skikkelig irritert. Er det noe som gjør meg sur så er det akkurat det.

  18. Er så irriterende å bli skuffet av slike innlegg! Kun for å tjene penger til å operere utseende og masse klær!
   Bra skrevet👍🏽💪🏽

  19. AMEN!
   btw. du er virkelig en av den som det virker som at elsker å blogge og at det ikke er kun for pengene sin del. Det er så utrolig fint å se at det fortsatt finnes sånne som deg – u go giirl

  20. Det har irritert meg grenseløst helt siden clickbaiting ble et kjent fenomen, men bloggerne den siste tiden? HerreGUD! Orker ikke! Så glad for at du lar være å bli en del av sirkuset, og for at du tar det opp:) Heier på bloggere som deg!

  21. Er såå enig med deg! Takk for at du tar det opp <33 Håper Anna ser dette og lar det gå skikkelig innpå henne, for lesertallene hennes kommer bare til å gå nedover om hun fortsetter som hun gjør.. Mens du derimot, blir bare bedre og bedre, vet ikke hva jeg skulle gjort om jeg ikke hadde hatt din blogg å lese 😉

  22. har tenkt på det selv lenge, og er helt enig med deg! blir for mange teite og misvisende overskrifter.
   dette er kanskje ikke relatert til blogginnlegget, men herregud så fin leppestift du hadde på deg på snapchat i dag! har du lyst til å dele merkenavn og hva fargen heter? 🙂

  23. Jeg kunne ikke vært mer enig! Selv synes jeg det er greit hvis det har noe med innhold og gjøre OG hvis det er for å få fram et viktig budskap! Da er det greit, ellers synes jeg det bare er unødvendig!

  24. Beste innlegget jeg har lest på lenge, kunne ikke vært mer enig! Du er på topplisten fordi du inspirerer, tar fine bilder, og skriver gode og interessante innlegg. Sraad feks er på topplisten fordi hun konstant lurer leserne sine med desperate overskrifter og opererer seg til det ugjenkjennelige. Hun skriver ekstremt dårlig norsk, tar dårlige bilder og er generelt en dårlig blogger. Vi lesere merker lett hvem som er ekte gode bloggere og ikke, og du er virkelig en av de beste, Kristine! Stå på videre 😀

  25. Bra skrevet! Syntes ikke noe om det jeg heller. Men du forventer jo ikke å lese noe spennende hos mammatilmichelle, da hun gjør det i 2/3 blogginnlegg. Men her forleden kom jeg over det morsomste blogginnlegget fra henne!
   Overskrift: VANNET GIKK IDAG
   Innhold: vannblemmene til Jan….

  26. SHOTS FIRED.
   Enig med deg, sykt irriterende med misledende overskrifter. Det viser kun at forfatteren ikke er så flink, da den må ty til “lureri” for å få lesere. Det blir med andre ord ikke gjort på en genuin måte.

  27. Har så utrooolig mye mer respekt for dere bloggere som blogger fordi dere virkelig brenner for det og som skriver innlegg med kvalitet, i stedet for bloggere som bare ligger på topp på grunn av misvisende overskrifter!! Og det er jo helt tydelig at man faktisk kan klare seg i bloggverdenen uten å bruke misvisende overskrifter når både du og sophie elise fortsatt ligger på topplisten. Irriterer meg grønn over “klikkhorer”

  28. Ja, det begynner å bli gammelt! Og ekstremt irriterende.. Det er sånn at jeg tar ALLE overskrifter på topplista med en klype salt. Eneste som skriver noe bra der er Sophie Elise. Du burde vært der oppe, sammen med annais, kristinaandersen,idawulff, speiltvillingene og styleconnection. Dere er de eneste som faktisk er ekte og som ikke bare lever av reklame og rumpeløft.
   Jeg skjønner at det irriterer deg, det irriterer meg også. Greit nok at de er “lure” når det kommer til å tjene penger, men i det lange løp så vil leserne bli lei – det er jeg sikker på! <3
   Digger deg 🙂 hilsen hu som jobba på meny i Oslo og sa hei til deg når du var innom.. 😛

  29. Haha! Anna skrev overskrift “vanne gikk idag”
   Var egentlig vannblemma til jan. Holdte på å dø av latter

  30. Det er jo lett å skjønner hvorfor disse klikk-horene bruker slike overskrifter! Du har hatt 1 misvisende overskrift, og poff.. Der var du blant topp 4 på listen.. 🙂 Men for gudsskyld, ikke start med det! Du er en av få som er igjen på listen med gode innlegg/overskrifter og blogger fordi det er gøy og ikke en jobb! Stå på 😀

  31. Så bra innlegg, og så enig med deg. Derfor jeg leser bloggen din: variert innhold, fine tekster og bilder. Og jeg elsker at den er så ekte, du viste feks russetida, slik den var. Stå på! 🙂

  32. HAHAHA… jeg må le!! Det er akkurat som å lese bloggen til Isabell fra Paradise, der ingen av innleggene samsvarer med overskriften…. :/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg