enkel oppskrift på hummus

Jeg har så smått begynt å eksprimentere med veganske og vegetarianske oppskrifter på kjøkkenet. Da jeg var i Dubai smakte jeg hummus (sammen med verdens beste falafel) for første gang etter å ha sett denne merkelige dressingen/dippen/tilbehøret overalt på nett. Har alltid vært nysgjerrig på å smake det, og fy søren… SÅ GODT DET VAR! Dette er altså moste kikerter rett og slett, med litt annet stæsj i for å sette smak på det. Jeg måtte bare teste dette selv her hjemme etter fiesta-måltidet i Dubai, og her er resultatet:

Altså, nam! Det ble såååå vellykket! Jeg smalt dette sammen på 1-2-3, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Om du er heldig har dere alle ingrediensene i huset allerede nå, det er nemlig ikke mye som skal til her 🙂

Du trenger:

♥ 1 BOKS KIKERTER ♥ OLIVENOLJE ♥ LITT VANN ♥ SALT, PEPPER, HVITLØKSKRYDDER, CHILIKRYDDER, SPISSKUMMEN ♥ SITRONSAFT ♥ TAHINI (dette kjøpes på helsekosten, men vi hadde det ikke her hjemme så jeg sløyfet det – gikk helt fint!)

Slik gjør du:

1. SLENG ALT UTENOM SITRONSAFT I EN BLENDER/STAVMIKSER OG KJØR TIL ALLE KIKERTENE ER MALT OG DU HAR EN FIN KONSISTENS
2. TILSETT LITT VANN OG OLIVENOLJE FOR Å FÅ EN MYKERE KONSISTENS
3. SMAK TIL MED SITRONSAFT

PS! Masse chilikrydder og olivenolje gjorde susen! Vi spiste nettopp grillmat til middag og da valgte jeg å ha dette som tilbehør til salaten, og det smakte helt himmelsk. I morgen tenker jeg å lage meg ristet brød til frokost og dippe det i hummusen. Aaah. Det kjennes ut som om jeg har blitt introdusert for en ny verden, haha. Dette må dere bare teste, altså.

Vi skrives senere i kveld 🙂 Ble brått to mat-innlegg i dag, haha! Men så vidt jeg har forstått liker dere når jeg blogger om mat?

  1. Eeeeh lol? du har liksom glemt en av de sentrale ingrediensene i hummus, nemlig tahini (basically moste sesamfrø med olje). Du kan i det minste gjøre litt effort assa

  2. Dette har ikke noe med innlegget og gjøre, men… Hvordan reagerte du og familien din da broren din kom ut som homofil? Jeg er selv lesbisk og tør ikke komme ut fordi jeg er redd for hva andre i familien vil tenke om det. Kunne du ha skrevet ett innlegg om det? er sikker på at det hadde hjelpt ikke bare meg, men veldig mange andre også:-) Utrolig fin blogg forresten, ser virkelig opp til deg!

  3. Hummus er best! Som tilbehør til salat, med falafel, i pitabrød, på brødskiva (kanskje med litt tomat på) og som dip til grønnsaker. Skikkelig godt, sunt og billig!

  4. Som nevnt over, er tahini bare moste sesamfrø, så tips! er bare å tilsette en dæsj frø i stedet, da tahini er dyrt og vanskeligere å få tak i. Smaker akkurat like godt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg