fancy greier

Her om dagen var jeg i byen og kom over denne duppedingsen som jeg har ønsket meg lenge:

En spiralizer! Jeg og mamma finner ofte middagsoppskrifter på nett, og noe jeg har sett mye av det siste året er oppskrifter hvor denne geniale saken er tatt i bruk. En spiralizer brukes for å lage ulike type strimler og spiraler av frukt og grønnsaker, som for eksempel squash, agurk, gulrot, eple og så videre :)

Fæææncy greier, eller hva?!

Så da kjøpte jeg den like greit, og samme dag ble det squashghetti til middag. Altså, NAM! Det vi gjorde var å steke squash-strimlene sammen med kokosmelk, eggeplomme og litt permesan-ost, ved siden av karbonadekjøttdeig stekt sammen med to bokser hakkede tomater (de du får på hermetikk-boks).

Det ble akkurat slik jeg hadde forventet; sykt godt! Mmmm! Squash er jo mye sunnere enn spaghetti, men også litt mindre mettende, så det funker kanskje best som en digg sommerlunsj? 🙂

16 kommentarer
  1. Kristine, vær så snill!! Ikke skriv “squash er mye sunnere enn spaghetti”. Herregud, det er så tåpelig at du som ikke har noe kunnskap uten ernæring uttaler deg om dette!
   Blogglesere i alle aldre, spesielt unge jenter som ikke vet bedre, kan bli påvirket av dette. For det første inneholder spaghetti karbohydrater noe du TRENGER å få deg. Det er ikke det samme som å spise en grønnsak. Når ble lettfordøyelige karbohydrater usunt, siden du skriver det? Er så mange unge jenter som er REDD for å spise poteter, pasta, ris, brød osv. Vær så snill, ikke skriv sånne tåpelige påstander!!!

  2. Hanne: dette er så utrolig viktig! Skulle ønske flere visste dette.. Vær et godt forbilde!!

  3. Å, naam! Dette så jo kjempedigg ut 🙂 Jeg har sett flere oppskrifter med denne spiralizeren på nett selv, tror nesten jeg må gå til innkjøp av en snart! Ha en fin dag <3

  4. Hanne: Det at du skriver at man trenger karbohydrater viser vel at du selv ikke er en en som vet så mye. Det finnes ingen essensielle karbohydrater, og kornprodukter er ikke noe som er viktig for mennesker å spise. Vi kan fint få i oss alle essensielle næringsstoffer uten å spise kornprodukter. Når det er sagt så kan det være lurt å spise karboydrater til tross for at det ikke er noe kroppen absolutt må få tilført gjennom kosten, slik at kroppen ikke må produsere glukose selv, men hva folk føler seg mest komfortabel med varierer. Å lage en slags pasta av squash er en fin måte å få i seg grønnsaker på. Vanlig lys pasta inneholder lite av både vitaminer, mineraler og fiber. Det består for det meste av karbohydrater og litt protein.
   Og Hanne, vær så snill, slutt å kalle folk tåpelige bare fordi de skriver at “squash er mye sunnere enn spagetti”. Det finnes finere måter å snakke til folk på dersom du er uenig i noe.

  5. Jeg antar at det ikke gikk helt som du håpte på eksamen… Med meg gikk det rett vest hvertfall, haha! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg