takk, mamma og pappa

I dag ryddet jeg og mamma alle klærne mine på loftet. Gamle klær, sånn helt fra 7. klasse. Noen ting skal lillesøsteren min arve, noen ting kaster vi siden de ikke er brukelige lenger. Er jeg den eneste som føler enkelte klær bringer frem skikkelig mange minner? Oppi den svære haugen fant jeg en lilla, stripete genser som jeg og mamma bestilte fra sommerkatalogen til H&M da jeg gikk på barneskolen. “Jeg husker at du brukte denne så mye” sa mamma til meg, og det gjorde jeg søren meg også, haha. Tror det var en favoritt i klesskapet i 3-4 år.

Ganske rart å se tilbake på det nå. Som blogger kan man så og si få sponset hva man vil, jeg blir kanskje kontaktet av 10 ulike klesbutikker hver dag som ønsker å sende klær til meg i posten. Jeg kjøper som oftest klærne mine selv da, vel og merke, men likevel, som 13-åring ville det vært helt uvirkelig for meg. Jeg hadde sjelden mye lommepenger å rutte med, det var stort sett mynter og noen sedler etter bursdag og jul det gikk i. Jeg lette alltid etter skatter på salg, og switchet ofte klær med venninner. Åh, jeg husker den sommeren på ungdomsskolen jeg gråååt meg til en shorts på Bik Bok av mamma, haha. Altså, ikke misforstå meg! Jeg har hatt den beste oppveksten jeg kunne hatt, og jeg har aldri manglet noe. Likevel har mamma og pappa lært meg hva verdien av penger er. Vi har et stort, fint hus, og mamma og pappa tjener vel akkurat det som er normalt for en gjennomsnittlig nordmann, men de har alltid vært flinke til å tenke økonomisk og bruke pengene rett – noe jeg er utrolig glad for den dag i dag.

Jeg tenker alltid over hva jeg bruker pengene mine på. Selv om jeg har mer penger tilgjengelig nå enn da, synes jeg fortsatt at en topp over 399 er dyrt. Hah. Nesten alle pengene jeg tjener går rett til en konto jeg selv ikke har tilgang til – den er det pappa som har kontroll over. Så når folk spør meg hvor mye jeg tjener, så er jeg litt sånn, jeg vet ikke helt egentlig, for å være ærlig. Jeg ser jo hvilke summer det går i, men jeg bryr meg egentlig ikke noe særlig utover det, så lenge jeg vet at pengene går til sparing.

Så takk til dere, mamma og pappa, for at dere ikke oppdro meg som en bortskjemt drittunge, haha. Det skal jeg ta med videre til mine barn.

25 kommentarer

Siste innlegg