legebesøk

adlinks

Sunnies from Nelly here, shoes from Nelly here, top from Nelly (sold out), jeans Bik Bok

Hey og god mandag! Jeg stod opp 08:00 i dag for å dra til legen, hvor jeg fikk tatt utvidet blodprøve for å sjekke om det kan være betennelse i tarmen, stoffskifte, glutenallergi, ja, litt av hvert. Føles veldig deilig å ha det unnagjort! Fikk også resept på Movicol som mange av dere anbefalte, så nå håper jeg det funker, eller at blodprøvene gir meg svar på noe 🙂 Tusen hjertelig takk for alle tipsene dere har kommet med forresten, det varmer! Nå skal jeg slutte å lese på nett, for det gjør meg bare helt gal i hodet. Satt og leste på forskjellige forum her om dagen, og jeg følte jeg ble dratt i ALLE retninger. Spis mer fiber, helst grovt brød. Hold deg unna brød. Hold deg unna med alt som inneholder gluten. Ikke spis frukt. Kanskje du får i deg for lite frukt. Drikk kaffe. Kaffe kan gjøre det verre. Altsååå?! Man blir jo bare helt sprø av å lese på nett.

Over til noe annet. Dere! Jeg går faktisk på min dag 3 uten Pepsi Max. Haha, shit. Det går jo overraskende fint. Til dere som lurer på hva jeg erstatter med brusen, så er svaret så enkelt om vann. Vann, vann, vann. Merker faktisk jeg føler meg mye mer opplagt i hodet 🙂 Hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle klare å gå mer enn 1 dag, men her er vi jo! Woho, kanskje det hjelper noen der ute med en eller annen avhengighet?

19 kommentarer
  1. Håper blodprøven gir deg noe svar da ^^
   Var selv hos tannlegen i dag pga. betennelse i tannkjøttet. Fikk vite at det er visdomsgjekselen eller hva den heter, som har skylden. Så nå har jeg fått to sprøyter med noe antibakteriell og noe som hjelper på, også må jeg se om det hjelper. Visst ikke, må jeg trekke tannen, huff xP
   Flink som har vært uten Pepsi Max i 3 dager da 😀

  2. Sliter selv med treg mage siden jeg er gravid. Kanskje ikke samme grunn, men er verdt et forsøk! Har du prøvd Benefiber som du får kjøpt på apoteket? Er et pulver som du blander ut med vann to ganger om dagen. Det har virkelig fungert for meg, er bare viktig å huske på å drikke masse vann så den ikke har motsatt effekt 🙂 Håper det ordner seg snart!

  3. Det lureste er å ikke lese seg i hjel, fort å selvdiagnotisere. Det beste er å kjenne etter selv om du kjenner noen forskjell etter hva du spiser, og gå etter det. Håper blodprøvene gir noe svar 🙂 Anbefaler varmt bloggen til Helene Ragnhild, hun er ernæringsfysiolog og har mange gode tips om mat som er bra for tarmen generelt. Ingen dietter eller restriksjoner, men mye magevennlig mat! F.eks fermentert mat, eplecidereddik, kefir og probiotika, aloe vera gel, supper laget på kraft, og mye annet. Jeg har hatt mye hjelp her 🙂

  4. Lykke til med blodprøvene! Ikke les for mye på nett og ikke gjør noe på egenhånd, om du feks må ta gastroskopi for å sjekke cøliaki er det viktig at du ikke har spist glutenfritt, og dessuten er det ikke anbefalt å begynne på glutenfri kost uten å ha blitt enig med legen om det 🙂 Håper du finner ut hva som er galt!

  5. Boah😀! The perfect jeans for your uncredible long legs! And your hair seems to be longer than ever 👍! Congratulations !!!

  6. Ikke for å skremme deg, men jeg kjenner en som hadde problemer med magen en stund og trodde at det ikke var noe alvorlig. Men så viste det seg at det var kreft i tarmen..:(( Siden hun ventet så lengen med å sjekke seg hadde det spredt seg videre…. Var ikke for å skremme deg, men skader kanskje ikke å sjekke?

  7. Vet hvor lett det er å diagnosere seg selv, haha. Jeg endte opp med personlighetsforstyrrelser, autisme og det hele liksom, noe jeg ikke har.. Haha!
   Digger sånne challenger med “10 dager uten” ditt og datt, det gir liksom så mestringsfølelse.. Selv er jeg på min 16 dag uten sukker og føler jeg har gått fra chubby til fitness atlet allerede, haha, så jeg stråler om dagen. Føler meg helt uovervinnelig. Sånn er det å ha helsa i behold, du!

  8. Selv har jeg gått av alle sosiale medier bortsett fra blogg. Jeg er på dag to nå og det går faktisk ganske fint! Ellers burde jeg slenge meg på “kutte ut brus” siden jeg drikker cola så og si hver dag, haha 🙂

  9. Anonym: Ikke bare skriver du dette når hun AKKURAT har vært hos legen, men i tillegg skriver du “ikke for å skremme deg” sånn hundre ganger før du skriver det mest skremmende noensinne, nemlig kreft. Good job!👍

  10. Eg hadde sjølv problemer med magen i rundt eit halvt år, og fekk vite at eg hadde betennelse i tarmen. Men eg var laus i magen, og ikkje hard, så eg trur ikkje det er det som feiler deg😊 Håper du finn ut av det! Syns det er så bra at du snakker åpent om dette! Føler at dette ofte er litt tabu å snakke om, noko som er kjempeteit.

  11. Hei. Leste om folk som har fått mageproblemer på grunn av isotretinoin. Vet ikke om du har tenkt på om dette kan være en årsak? Tror det til og med kan trigge Crohns… Men håper du får svar fra legen 🙂

  12. Hei.
   Ble det også sjekket for melkeallergi? Kusina mi hadde det akkurat sånn, og trudde selv det var gluten, men etter en test viste det seg at det var melk hun reagerte på.. Håper du får et svar på hva det er, kjedelig når man ikke vet hva som gjør det. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg