meg som mamma-blogger?

LOL, jeg hater å syte og fremstå som en hypokonder, og det er akkurat det jeg gjør nå. Well. Helsen min er noe jeg aldri har hatt noe problem med, men har kun vært på sykehus én gang (kyssesyken), jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har vært hos legen og jeg er så og si aldri syk. Men altså, mageproblemene mine… de HUNTER meg. Som jeg har fortalt om har jeg slitt med periodevis forstoppelse/treg mage siden jeg var i LA, og det er nå 4 måneder siden.

Her om dagen fikk jeg en kommentar: “Det ser ikke ut som du sliter med mageproblem akkurat…

Vel, dette bildet tok jeg for et par dager siden.

Samme dag:

(Jeg presser ikke ut magen) Så ja, som dere ser handler det om å ta bilder på rett tidspunkt. Så klart gidder jeg ikke å stille opp i magetopp når jeg er så oppblåst at det er vondt å puste, det forstår vel enhver person. Bare husk at blogg ikke = 100% realitet. Bare fordi jeg legger ut et bilde av meg og magen min ser flat ut, betyr det ikke at jeg ser ut sånn 24 timer i døgnet.

Altså, jeg blir ofte oppblåst etter et middagsmåltid for eksempel, og det er jo helt normalt. Slik ser jeg ut etter julemiddagen, liksom. Men ja, forskjellen nå er at det varer i 2-3 dager og at magen min er hard som STEIN. Håper virkelig at blodprøvene gir noe nyttig svar, for dette ødelegger hverdagenskvaliteten min til de grader. Allmenntilstanden min blir så redusert – jeg er konstant trøtt, nedstemt og sliten. Er på det punktet at jeg nesten håper at det er glutenallergi eller noe?? (Selv om jeg alltid har fryktet det, er jo så glad i brød) Da vet jeg i alle fall at det er noe jeg kan gjøre.

Jeg hadde kledd å være mamma-blogger da, i det minste 🙂

65 kommentarer
  1. Håper du for svar på prøvene om hvorfor du er så oppblåst.. Det er virkelig ikkje noe behagelig i det hele tatt..
   God bedring <3 Håper det går over, kanskje du kan prøve å legge noe varmt på magen å se om det kanskje kan lindre litt 🙂
   Ha en fin kveld videre <3

  2. Krissy Dont let the haters get to you. They will never be happy, they will never change no matter what you say, or how much you explain the truth. They just dont care. They just wanna hate.
   Your awesome and still look super fucking sexy with a bloaded stomach 🙂 dont let haters pull you down in their world.

  3. Har hatt glutenallergi siden jeg gikk i 1 klasse, finnes masse godt brød til deg, pasta, kaker og ja du kan rett og slett leve nesten helt som normalt med glutenallergi i dagens samfunn. Håper du finner ut av det snart!

  4. Kristine Ullebø: Cøliaki kan en få påvist når som helst. Mange som går med det lenge, opptil flere år, før det blir påvist. Kjenner en dame som ble diagnostisert med det etter at hun hadde bikket 50 år liksom.

  5. Kanskje du har IBS? Søk på det på Internett! Er et voksende syndrom i Norge. Drives fortsatt mye forskning og er uenigheter i hva som kan gi bedring – men fint å vite hva det kan være.

  6. comment: Bare tenkte at siden jeg har spist så mye brød og matvarer med gluten i opp gjennom årene og aldri reagert på det før nå.. plutselig? Men kanskje det kan slå ut helt plutselig? Har egentlig ikke peiling, men legen min sa i alle fall at hun ikke trodde det.. Hmm :S

  7. Assa Sorry, men nå har du snart skrevet 20 innlegg om mageproblemene dine. SÅ interessant er det faktisk ikke.

  8. Can someone translate it to English? I’m from Poland and I love watching kristine’s photo. I think she has got beautiful body and amazing legs <3 but I don't understand what she write 🙁 is she pregnant or what?

  9. Nesten ingen har glutenallergi når man tar test hos legen, men veeeldig mange tåler det alikevel ikke. Det der er garantert gluten sin feil! Eller, det er det. Prøv en mnd med null gluten.. jeg lover seg at du kommer til å føle deg såå mye bedre!!

  10. Pepsi Max og sødemidler generelt gør det der ved min mave ^^ tyggegummi især, hvis du spiser det. Derudover er jeg laktoseintolerant (dog kunne blodprøver ikke bevise det).
   Jeg har været på diverse diæter og der er også nogle få andre madvarer som provokerer tarmen: melon, især vandmelon, pære, bær bortset fra blåbær, æble, broccoli og bønner.
   Feel u! Det så forfærdeligt når maven er let hård

  11. Ola: she’s been having some problems with her stomach. she’s waiting for results on a test. she hopes she’ll find out what the cause is.

  12. Kristine Ullebø: Hei! Jeg har selv IBS og sliter med noe liknende det som du beskriver. IBS handler jo egentlig bare om at bakteriekulturen i tarmene ikke er helt som den skal, og at legene ikke klarer å finne en årsak fordi det ikke virker som det er noen mål og mening bak når man opplever plager og når man ikke merker noen ting. Jeg har til tider hatt så vondt i magen at jeg ikke har kunne stått oppreist og nærmest besvimt av smerter. Om IBS er et reelt syndrom eller ikke er jeg ikke så veldig opptatt av, men det er jo greit å vite at dette er plager som som oftest rammer jenter i slutten av tenårene og egentlig er ganske vanlig i ulike grader. Jeg er like gammel som deg og har heller ingen tro på at gluten eller laktoseintolleranse er årsaken bak plagene mine og blodprøvene mine bekreftet dette. Det er jo ingen medisiner for IBS, men det som har hjulpet meg er ta to tabletter med Idoform + hver dag (kjøpes reseptfritt på apoteket, og var det legen min anbefalte) og å spise så regelmessig som mulig. Jeg er ikke kvitt plagene, men får sjeldnere vondt i magen og merker en generell bedring, noe jeg absolutt ikke trodde skulel skje.
   Lykke til uansett, og håper du blir bedre snart:-)

  13. Hei, det var meg som skrev den kommentaren og jeg vil bare si TUSEN TAKK for at du la ut disse bildene. Så klart er ikke blogg 100% realitet, men det kan være veeldig vanskelig å forstå (for mange tror jeg) i forhold til f.eks et bilde du ser i et magasin, og siden du tross alt skriver om hverdagen din og virker veldig ærlig og straight forward om kropp. Jeg har faktisk helt ærlig trodd du alltid har hatt klissflat mage, døgnet rundt, for du ser jo sånn ut. På absolutt ALLE bildene dine. Og du går i magetopp så og si hele tiden. Det var kanskje også litt derfor jeg undret over disse mageproblemene, siden du fortsatt går i magetopp. Du aner ikke hvor mye jeg sliter med magen selv, både med fordøyelsen og utseendemessig. Igjen, takk.

  14. Uff, det høres kjipt ut! Er så stress når man ikke vet hva det er, da kan man jo ikke gjøre noe heller. Krysser fingrene for at de finner det ut snart!
   Elsker hvordan du ikke tar deg selv så seriøst og faktisk kan tulle litt med dette, du er type den eneste bloggeren jeg vet om som kan gjøre sånn, hahaha <3

  15. Hei! Jeg har selv noe som kalles irritabel tarm, ser egentlig ikke helt ut som om det stemmer med dine symptomer men du kan likevel søke det opp å se selv 🙂

  16. Sjekk opp noe som heter irritabel tarm syndrom! Har det selv, går ut på at man har følsomme tarmer som ikke tåler feks meieriprodukter, hvete, frukt, osv i for store mengder! Oppblåsthet er vanlig symptom!

  17. Jeg har IBS og det der er akkurat sånn jeg ser ut når jeg har spist mat magen min ikke er så glad i. Jeg spiser low FODMAP og det hjelper skikkelig for meg. Jeg merker at jeg reagerer på karbohydratene, spesielt i laktose, gluten og eple. Jeg var som to helt forskjellige personer på morgen og kveld før, hvor jeg var veldig oppblåst om kvelden og så ut som jeg var gravid. At legen diagnostiserte meg med IBS og introduserte meg for low FODMAP-kosthold har gitt meg så mange svar, jeg føler meg bedre enn på lenge og jeg er ikke oppblåst lenger, med mindre jeg spiser noe jeg ikke tåler. Og jeg unner meg mat med gluten hvis jeg har lyst på det, men jeg vet jeg må ta konsekvensene for det. 🙂

  18. Som mange andre skriver her tror jeg IBS/ irritabel tarm kan være en mulig årsak. Skjønner ikke helt hvorfor du ikke tror det er en reell diagnose? Om blodprøvene ikke gir noe svar, ville jeg hvertfall gitt lav fodmap kosthold en sjanse i en kort periode om jeg var deg… 🙂

  19. Har du vurdert å bli med på sunn-fornuft plakaten? Synes di burde være med jeg! Er veldig bra initiativ av de som har laget den

  20. Kristine Ullebø: Det hender ofte at man utvikler ulike sykdommer etter kyssesyken. Det er likevel ganske usannsynlig at dette har skjedd med deg, siden det er såpass lenge siden du hadde det:) Håper du snart finner utav det! Syntes luftsmerter er ille nok, så kan ikke helt se for meg hvordan du må ha det..

  21. Håper den finner ut problemet!:) også vil jeg si TUSEN TAKK for at du la ut disse bildene!, det viser at dem som ofte ser ut som har den perfecte kropp osv, ikke ser sånn ut 100% av tiden, men at dem også sliter med oppblåshet og dårlige dager

  22. Kristine Ullebø: Vet aldri med så sånt. Plutselig reagerer man. Jeg ble ble selv testet for cøliaki, men hadde det ikke. Derimot slo jeg bra ut på hveteallergi. Av alle ting. Lykke til med å finne svaret hvertfall!

  23. Kristine Ullebø: WHAT! Det er 100% normalt! Broren min fikk det da han var 6, andre broren min fikk det da han var 18, moren min fikk det da hun var 30, onkelen min fikk det da han var 60. Så det e fullt mulig! Og symptomene trenger ikke å stemme! Det kan være nok med å bare være oppblåst. Trenger ikke å ha diaré eller lavt jernlager, osv, som er litt av symptomene på glutenallergi/Cøliaki.
   Begynner å bli mer og mer sikker på at du har Cøliaki! Blir sjokkert hvis det ikke er det.

  24. Det er kanskje litt slemt og si, men det er godt å se at andre også sliter med det samme! Har slitet med opplåst og vond mage i alle år, og klarer fortsatt ikke å finne ut av hva det er 🙁 Trodde jeg hadde laktoseintoleranse, men så viser det seg jo at det er mange ting med laktose i jeg kan spise. Yoghurt og lignende er ikke noe problem, kun ren melk og ting som er stekt i smør. Også reagerer jeg på noen frokostblandinger og diverse. Det er så vanskelig å forholde seg til, for du vet det er noe du ikke kan spise, men usikker på hva.
   Med tanke på klær og utseende, påvirker mageproblemene så ekstremt mye. Du kan ta på deg en topp før skolen og du føler deg veldig fin, men du kan ikke bruke den fordi det kan hende du ser gravid ut i slutten av skoledagen :/ The struggle is real.
   Håper for begges del at vi finner ut av hva det er snart, slik at det er lettere å gjøre noe med og forholde seg til det! Lykke til!

  25. Kristine Ullebø: Svarer igjen her og! Det kan komme når som helst i livet! Helt ut av det blå!
   Jeg har så utrolig mye erfaring med dette pga. halve familien min har det. Har levd oppi dette i hele mitt liv og det har vært så mye snakk om at jeg også har det. Men har aldri funnet ut av det, siden jeg har så få symptomer. Er bare ofte trøtt og oppblåst.
   Broren min tok mange blodprøver + gastrokopi. Men de sa om igjen og om igjen at han ikke har Cøliaki og at vi måtte slutte å mase sånn om det. Da han ble 18 slo det plutselig ut at han hadde Cøliaki alikavel, tarmene var helt ødelagt og han var kjempetynn og likblek i huden. Fikk heldigvis erstatning for det!
   Så anbefaler deg å sjekke deg for Cøliaki! Hvis det skulle slå negativt på blodprøven, kan du ta gastrokopi, slik at de kan sjekke om tarmtottene er ødelagte, som er et tydelig tegn på Cøliaki.
   Lover deg det er helt jævli å leve på ubehandlet Cøliaki! Du vil sikkert få mer symptomer etterhvert.. Du blir slapp, giddalaus, utkonsentrert, mister hår og fett. Det skjer sakte men sikkert, så du merker ikke så mye til det før du plutselig er blitt skikkelig dårlig. Kan være du er i startfasen av det og at du blir dårligere etter hvert?
   Håper du blir bedre snart!

  26. Anbefaler balderklinikken i Oslo hvis du skal dit, god oppfølging, tar en totalsjekk av hele deg for å finne problemet. Flinke folk som tar deg på alvor, jeg slet med mage i tre år(lite hjelp fra fastlege og tok meg ikke seriøs) og etter tre mnd ble livet mitt “normalt” og ikke plager. Jeg hadde tydeligvis allergier mot en del melprodukter. Jeg fikk ikke problemer før i en alder av 17

  27. Jeg spurte legen min på første time om det kanskje kunne være noe matallergi, og hun sa hun ikke trodde det. Derfor tok hun ikke riktige prøver den første timen. Måtte etter denne timen ta urinprøve, avføringsprøve og til slutt en ny blodprøve hvor det da viste seg at jeg hadde allergi både mot egg og hvete. Fikk dette i en alder av 15.

  28. KAN VÆRE BLINDTARMEN!!!: jeg tror i grunn ikke det, jeg hadde blindtarmbetennelse og ble oppblåst, men samtidig kjentes det ut som at 3 kniver at stikker deg i den nedre mageregionen regelmessig. Klarte ikke å bevege meg omtrent, gikk med det i noen uker før jeg ble lagt inn på sykehuset fordi jeg ikke klarte å spise, det lille jeg spiste kom rett opp igjen.. Å gå med blindtarmbetennelse lenge er veldig farlig, da blindtarmen kan sprekke. Jeg ble hasteoperert da jeg ankom sykehuset, og tarmen sprakk mens de opererte, noe som har ført til at jeg fremdeles har mye vondt og må inn til rutinesjekk hver 3. uke. Sier ikke at det ikke kan være blindtarmen, men 4 mnd er litt i det lengste laget, så det er i grunn lite sannsynlig. Man får ofte ikke så mange symptomer men man er nok mer konstant oppblåst(ikke alle som blir det) og det gjør så vondt at man ikke klarer å leve et normalt liv i det heletatt. Er selvfølgelig ikke likt for alle, men mange jeg har snakket med som har hatt blindtarmbetennelse har opplevd det samme.

  29. Veldig viktig at du ikke gir opp selvom du ikke får svar på blodprøvene, for du kan likevel ha gluten intoleranse selvom det ikke kommer frem i prøvene. Videre undersøkelser er blant annet gastroskopi, men det er ikke sikkert man får svar fra denne heller. Man kan likevel ha glutenintoleranse uten å få svar fra prøver. Anbefaler deg å prøve å spise glutenfritt en periode for å se om det hjelper

  30. Hei Kristine 🙂 Jeg vet alt om hvordan det er å ha treg mave i ung alder, nå er jeg godt voksen og heldigvis ikke plaget med det lengre. Det er ikke å komme fra at jo mer du tenker og “stresser” med dette, jo verre kan det oppleves. Mitt første råd er at du uansett hva du gjør, så hold igjen lengst mulig med avføringsmidler fra apotek o.l. Det blir raskt en lei uvane for å komme seg på do, man blir så altfor lett avhengig av slike preparater.
   Jeg sleit lenge, og det som hjelp meg tilslutt var linfrø! Av alle ting liksom. Jeg brukte 2 ss i en liten yougert hver dag over en periode og magen kom forholdsvis raskt i gjenge igjen. Linfrø har hjulpet meg mange ganger, jeg bruker de mye i det jeg baker av brød o.l. Generelt hjelper korn/frø godt på min mave og holder den i gang. Kan hende du allerede har prøvd dette, hvis ikke så skader det ikke å gjøre det.
   Håper uansett du er helt frisk og at du snart får magen i god gjenge igjen. God sommer til deg 🙂

  31. Anonym: NEI, hun skal ikke prøve glutenfritt før det er 100% sikkert at hun IKKE har cøliaki. Før det er det helt meningsløst og kan gjøre så hun får feil prøvesvar.

  32. Siden du snakker om at du også er sliten og trøtt, så kan det være noe med stoffskiftet ditt 🙂 Har man lavt stoffskifte er det veldig vanlig å bli dårlig i magen, men siden du har tatt blodprøve for å sjekke det ut får du vel svar på om det er det! Har selv ekstrem helseangst, og samme hvor fristende det er må du IKKE google! Da får man egentlig opp alle slags skrekkhistorier. Masse god bedring til deg, flotte Kristine! <3

  33. Haha duh, det er verre med meg.. Jeg var så smart at jeg lagde meg cannabispannekaker her om dagen, og som et resultat er magen min HARD AF. Jeg fatter ikke hva jeg tenkte på, men hadde et gram jeg ville bli kvitt, så slengte det bare oppi pannekakene. Herregud.. Skal aldri gjøre noe sånt igjen, virkelig. Tror jeg besvimte også, men det er en annen historie.
   Kom på at du hadde prøvd avføringsmiddel, så kjøpte meg det nettopp. Kjennes ut som det begynner å fungere, hehe. Nå krysser jeg fingrene for oss begge :s

  34. Elise: INGEN trenger gluten!!!! Hereguuuuud at folk tror det er farlig å kutte det ut?! Da har man ikke mye peiling på kosthold og ernæring. Like dumt som de som tror at melk er sunt 😂😂

  35. Anonym: har også hatt blindtarmbetennelse, men det gikk videre til bukhinnebetennelse.. reknar med du vart sjekka for det og, siden tarmen sprakk under operasjon? Aldri hatt plager etter mine to operasjoner.

  36. Ikke for å skremme deg men det kan være isotretinoin-medikamentet. Jeg leste opp om hva som kan skje med en når man tar disse tablettene (har tenkt på å ta det selv) og ikke faen skal jeg svelge noe så fælt som disse tablettene igjen! I USA så er de i kategori X, som er den verste kategorien man kan ha tabletter i. Det er derfor de er så nøye med graviditetstester og bruk av ppiller når man tar disse tablettene. I England er man nødt til å ta abort om man blir gravid når man tar disse pillene. Så farlig er de. Mange har saksøkt bedriftene og måtte ha operasjon for å ta ut TARMEN!! Ihvertfall en del av den og andre fikk liksom, 24.2 millioner amerikanske dollar av alt de går gjennom i etterkant av disse tablettene. Ikke for å skremme deg men bare søk opp Accutane, isotretinoin(?) på google og så ser du at dette er kjent. Jeg tok Accutane selv for mange år siden, og jeg er takknemlig for at, enn så lenge, jeg har ikke fått noen bivirkninger av det. Er feilfri hud virkelig så viktig? Jeg som skulle booke time for å få tak i slike tabletter har nå ombestemt meg helt og har ingen problemer med å gå rundt med litt kviser som jeg VET forsvinner en dag av seg selv. Hvis de er så farlig for ufødt skapninger, hvor farlig er de for kroppen våres selv egentlig? Mannen som lagde Accutane måtte slutte med å produsere i 2009 pga. alle disse bivirkninger, men isotretinoin er fortsatt i samme kategori og blir skrevet om som Accutane, bare med et annet navn. Dette må du undersøke snarest mulig, at det ikke er noe galt med tarmene. Jeg vet ikke hvordan du gjør dette, men bedre å sjekke nå enn å måtte gå gjennom helvete etterpå. Håper virkelig du har ingenting galt med deg! At på det verste det er bare glutenallergi eller noe. Bare lov meg at du ikke bestiller de tablettene på nettet som du hadde tenkt fordi det er ikke verdt det, Kristine. Overhodet ikke. Du er fin, du er bra nok som du er. Kviser forsvinner en dag. Husk på det!

  37. Eller så kan du ha fått brokk? Det kjennes hard ut og da må man ha operasjon for å sy igjen der det kommer ut fra.

  38. Kristine Ullebø: Jeg fikk det i 1 klasse for de da valgte og teste meg siden pappaen min fant ut at han hadde det i en alder av 32 år. Så det er ikke alltid man vet at man har det før man blir eldre, fordi symptomene ikke viser seg. Men mest sannsynlig tror jeg kanskje ikke det er det som plager deg, håper hvert fall du kan slippe unna, selvom det ikke er noe problem å leve med! 🙂

  39. Hej! Jag har Chrons sjukdom och biverkningarna kan stämma på det du skriver! På blodproven hittade läkaren inget men med andra undersökningar fick jag veta att jag hade det.

  40. Jeg har slitt med magen i mange år, etter at jeg gikk på rundevis a måneder med antibiotika for uren hud da jeg gikk på videregående (er nå 25). Er oppblåst, vondt i magen og forstoppet. Det er utrolig slitsomt både fysisk og psykisk. jeg har hatt problemer i så mange år at jeg har tenkt at “det bare er sånn”. Fikk først i mai vite at det skyldes ett overforbruk av antibiotika og en ødelagt tarmflora. Jeg er tynn, men må likevel gå med løse topper for magen bare står ut som en sprengt gravid tromme. Jeg må være kjempe streng med kosten for å merke bedring og med en gang jeg spiser noe tarmen ikke liker tar det lang tid å komme i balanse igjen. Vil likevel tipse deg om å begynne med molkosan. Tar det i vann hver morgen og har merket god effekt:)

  41. Oppblåsthet skyldes feilernæring. Du må spise, ikke bare knipse bilder av mat men faktisk spise den også

  42. Uff, håper du ikke blir skremt av alle disse kommentarene :/ Bare husk at legen ikke veit alt, de prøvene kan ikke påvise alt, som mange sier..
   Jeg har komt over papayaekstrakt. Kjøper noen på iHerb.com, veit ikke om du handler der. Men det er noen tyggetabletter jeg tar litt random, ikke så mye som står der. De funker veldig bra! Er jo et slags enzym, kanskje de har det på Sunkost eller noe?
   Det skal hjelpe på forstoppelse hvertfall. Har endel oppblåst mage, spesielt rundt mensen.. Men har tenkt at sånn er det. Ikke kjekt, men ser man rundt på andre på vår egen alder, så har de færreste tynn mage. Kanskje litt ekstra følsomt for deg som er så synlig her i Førde, men stress ang det kan gjøre det verre og.. Slipp magen fri, som mange sier 😉
   Håper du finner ut av det. Det er forferdelig ubehagelig det der. Jeg føler at kroppen blir helt forgifta hvis man er forstoppa. Det er jo avfallsstoffer som ikke kommer ut linson, og tarmen suger jo til seg alt mulig, så etter en stund…?

  43. Hei! Jeg ser det er veeldig mye forskjellig folk skriver i kommentarfeltet. Mye skal du ta med en klype salt, altså..
   Jeg kjenner meg veldig igjen i hvordan du har det. Da jeg var rundt 19 år begynte mine mageproblemer å komme.. En jul var jeg ikke på do på 14 (!!!!) dager, og jeg trodde helt seriøst jeg kom til å dø..
   Jeg sluttet å spise gluten, alt av melkeprodukter og egg. Og magen min ble helt bra! Jeg har helt ærlig et mye bedre liv etter jeg kuttet ut disse produktene, og det kan jo hende du ville hatt hjelp av å gjøre det samme.. Å kutte ut gluten/ melkeprodukter ville nok gjort underverker på magen din. Tror jeg da! 🙂 men vi er jo alle forskjellige!
   Jeg endte til slutt opp med å bli veganer, og har aldri hatt så bra fordøyelse som nå. Ikke engang da jeg var barn..
   Men det er en annen historie. haha..
   Håper hvertfall du blir bedre snart!!
   Jeg vil også anbefale deg å kjøpe probiotisk tilskudd på helsekost! Spør etter noe som normaliserer tarmfloraen, tilfører mange gode probiotiske bakterier, og samtidig balanserer løs/hard mage. Ofte kan forstoppelse skyldes ubalanse i tarmfloraen (noe som kan komme etter medikamentbruk, antibiotika, stress osv..).
   Lykke til. 🙂

  44. Anonym: Hun skrev ikke at gluten er sunt, men å kutte ut gluten nå er dumt fordi det kan forstyrre prøveresultatene. I tillegg er det å leve glutenfritt dyrt, så det er greit å få vite helt sikkert om man har cøliaki eller ikke. Den eneste måten å finne ut det på er å spise som man alltid har gjort til prøveresultatene kommer og bekrefter/avkrefter.

  45. Kommentaren over er spam. Slike kommentarer kommer alltid når det er snakk om kosthold. Det er en hel gjeng som sitter å lager spam for helsekostbutikker. Jeg håper myndighetene tar dem snart.

  46. Heihei! Jeg vet akkuratt hvordan du har det! Jeg har lenge slitt med mageproblemer selv, og de har ødelagt så utrolig mye for velværen min! De kom helt plutselig og uventet…
   Jeg er alergisk mot veldig mye fra før, så jeg reknet egentlig med at det var gluten- eller laktoseallergi som førte til problemene, men det fikk legen fort avkrefta. Etter flere turer til legen fikk eg beskjed om at det mest sannsynlig handlet om noe som heter IBS – Irritabel tarm- og fordøyelsessyndrom. Jeg gikk deretter på en anbefalt lav-FODMAP diett i 6 veker, og føler meg MYE bedre nå! Nå vet jeg akkuratt hva jeg kan spise, og hva jeg burde la være å spise ☺️ Er vel verdt et fosøk?! Masse lykke til til deg 😊

  47. Anonym: Det Vår skrev under her. Hva folk ønsker å spise og mene om gluten skal jeg ikke legge meg opp i, men å starte på glutenfri diett før man er helt ferdig utredet for cøliaki skaper bare en masse problemer for en selv, og man risikerer å måtte drive med glutenprovokasjon lenge for å kunne få riktige resultater, noe som kan oppleves verre enn de opprinnelige symptomene man hadde, siden tarmene kanskje har begynt å leges.

  48. Jeg forstår deg godt Kristine! jeg har slitt med slike mageprblemer i 2 år nå, det er helt forferdelig! Det ser ut som om jeg er gravid og magen min er også steinhard. Jeg har også ofte forstoppelse og oppblåst mage 24/7. Men jeg har noen tips som funker litt for meg og det er å drikke sitronvann! Det funker som en detox og jeg merker magen min er litt bedre etter noen dager med bare sitronvann som drikke. Håper at våre begges mager blir bedre snart!;) klem!

  49. Jeg har samme problem som deg. Har prøvd å kutte ut gluten og laktose og det har ikke hjulpet. Jeg fant ut videre at jeg har IBS, å spise lav fodmap er det eneste som hjelper!
   Anbefaler deg å lese om det i hvertfall! 🙂

  50. Nå sier ikke at jeg at du burde bli vegetarianer, men etter at jeg ble det har jeg ikke hatt mageproblemer mer enn EN gang! Jeg gikk akkurat rundt sånn som deg før og var oppblåst hele tida. Anbefaler deg derfor å spise mye fiberrik mat, frukt og grønt + masse vann. God bedring 🙂

  51. Prøv lowfoodmap “diett” say no more..Det funke. Bare google det, står sykt mye om det. Har akkurat samme problemet som deg, hatt det i 5 år ca..Lowfoodmap endra det hvertfall

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg