min dag

adlinks

Hei dere! Nå er jeg nettopp kommet inn døra etter en tur i byen. Vi har bare en bil her hjemme nå, så da kjørte jeg sammen med Håkon og kjæresten, slik at de fikk spilt Pokemon Go i byen mens jeg var på kafé med Guro. Haha, det spillet tar jo helt av! Ser folk med snuten ned i mobilen i hele sentrum, er ikke akkurat vanskelig å se hva de driver på med. Selv spilte jeg aldri Pokemon da jeg var liten, kanskje det var mest den generasjonen rett før meg som var mer aktive på den biten, så jeg har ikke giddet å laste det ned selv. Jeg samlet på Pokemon-kort, da! Men jeg spilte aldri, haha.

Topp HER, solbriller HER.

En typisk sommerlook jeg ofte går for. Levis-shorts og off shoulder sammen med et par stilige sunnies – det slår aldri feil!

Jeg og Guro har fått sansen for en ny kafé her i Førde! I alle år har jeg alltid gått til de samme restaurantene og kaféene, men den siste tiden har vi utvidet horisonten litt, haha. Det er ikke så altfor mye å velge mellom her når det kommer til spisesteder, så akkurat det er noe jeg ser veldig frem til når jeg flytter. Men denne kaféen har vi altså begynt å dra på, de har veldig gode lunsj-måltider 🙂

Glutenfri baguett. Trodde glutenfritt brød smakte kunstig og ekkelt, men denne var jo suuuupergod!! Litt annerledes konsistens, men jeg hadde aldri gjettet at det var uten gluten.

<3 <3 my girl

Jeg er med i en gruppe som heter “Sminke-elskere” på Facebook, aner egentlig ikke hvordan men plutselig var jeg i alle fall medlem… Egentlig synes jeg bare det blir postet masse spam og uinteressant der, men her om dagen var det en jente som tipset om en sykt bra highlighter, som man får kjøpt på… wait for it; H&M! Det er en palett med highlightere i ulike nyanser, og den er sinnsykt godt pigmentert. Koster kun 149 kr, så ja, et tips til dere fra meg 🙂 Elsker når gode sminkeprodukter er enkle å få tak i, er så stress å bestille fra nett noen ganger!

13 kommentarer
  1. Hei! Ville ikke anbefalt å spise glutenfri kost før du eventuelt har fått påvist cøliaki/gluteninntoleranse. Inntak av glutenfri mat kan gjør det vanskeligere å finne tegn på cøliaki ved undersøkelse! Bare ment som et godt tips 😁 håper virkelig de finner ut av mageproblemene dine. Klem ❤

  2. Benedicte: Hei! Jeg vet, har selvfølgelig ikke tenkt å slutte med gluten før jeg vet at jeg har allergi for det, men har hatt såååå vondt i magen de siste dagene at jeg bare måtte prøve en dag å se. Jeg får jo ikke svar på blodprøvene før om 2 uker når jeg kommer hjem fra ferie uansett, så om jeg merker at det blir bedre uten gluten sørger jeg bare for å IKKE spise glutenfritt 2 uker i forkant av “gluten-testen”. Har skjønt det slik at man må ha spist gluten-basert mat i to uker før man kan ta testen for det, om blodprøven slår ut positivt for glutenallerg 🙂

   Tusen takk, Benedicte <3 Klem til deg!

  3. Hæ, har de fått sleek-sminke på h&m??? Isåfall er livet mitt reddet, må alltid handle det på nettet i dyre dommene, eller hamstre i london 😀

  4. Kristine Ullebø: Kan tipse om at du må spise gluten i minst 6 uker før gastroskopi, så ikke begynn å spise glutenfritt før du må selvom det er fristende. Utrolig kjedelig å ikke klare å få det påvist pga det.. Jeg går gjennom samme utredning og har spist glutenfritt i ett år med samråd fra legen da sykehuset ikke mente det var grunnlag for gastroskopi i fjor sommer til tross for at jeg slår positivt ut på blodprøve, men om jeg skal ta gastroskopi nå må jeg begynne å spise gluten igjen i minst 6 uker, og det er helt uaktuelt for meg som ser en så god endring. Evt. kan du vurdere Lovisenberg i Oslo, de har utviklet en blodprøve som kan påvise cøliaki uten at du har spist gluten, men det er som sagt ikke anbefalt 🙂 Jeg skal dit i løpet av sommeren, og de utreder for både cøliaki og andre matintoleranser. Heller ikke lurt å spise glutenfritt om du ikke må; det er dyrt, ikke like godt (hehe, jeg har spist mye rart brød feks), det er mye mindre fiber og næring i maten og man legger fort på seg av det. Lykke til med utredning, jeg håper du finner ut av det og slipper å gå over til glutenfri kost! Det er virkelig ikke enkelt syns jeg..

  5. Kristine Ullebø: Jepp, jeg slår positivt ut på gluten på blodprøve, men det er ikke grunnlag nok til å få en cøliaki diagnose i Norge. Heller ikke for å få gastroskopi, tydeligvis :/ Det er sikkert forskjellig fra sted til sted, men sykehuset i Drammen ser altså ikke det som en god nok grunn!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg