jeg tør ikke….. FROKOST <3

​Vi har ulike oppgaver her i huset, og de siste dagene er det jeg som har hatt ansvaret for dagens første måltid; frokost. Så da har jeg hoppet oppi en lett sommerkjole i det jeg har våknet og gått til supermarkedet som ligger rett borte ved veien her. Jeg elsker matbutikker i utlandet, det er alltid så mye spennende å finne, haha. Frokost har alltid vært mitt favoritt-måltid, spesielt når man er i varme strøk og kan starte dagen med en digg skål med yoghurt, granola og fersk frukt. Mmmm! Jeg har spist glutenfritt helt siden jeg dro hjemmefra, og jeg vet jeg ikke burde om jeg skal få svar på gastroskopi-undersøkelse, men jeg tør virkelig ikke å begi meg ut på gluten akkurat nå i tilfelle magen min skulle henge seg opp igjen. Jeg spiste brød til frokost den dagen jeg dro, og jeg klarte seriøst ikke å gå på do før jeg var FREMME på Kypros, altså 3 døgn etterpå. Det høres kanskje ikke så lenge ut, men dere kan jo bare tenke dere all den maten man har spist i løpet av 3 dager. Nå er jeg kanskje ekkel som skriver om det, men pyttsann… Ja ja. Kunne vært verre. Jeg har i alle fall ikke kreft i tarmen, og det er jo bra.

  1. Jeg skjønner deg veldig godt jeg, jeg har ikke hatt tid til å dra til legen for å sjekke det opp – men holder meg selv unna gluten fordi jeg MERKER jo at det er der problemet ligger.

  2. Har slitt lenge med samme mageproblemer som du har skrevet om her på bloggen, og kjenner meg veldig igjen! Men jeg er mye bedre nå, rett og slett fordi jeg sluttet å henge meg sånn opp i det. Du må faktisk bare slutte å tenke på det – for DET ER psykisk. Aksepter hvordan magen din ser ut, og bare lev. Det ordner seg når tankene dine slutter å stresse over det. Jeg vet det ikke er lett, for du bestemmer jo ikke hva du skal tenke, men bare ikke fokuser så mye på det. Verken mat, hvor oppblåst magen din er eller om du har avføring eller ikke. Psykisk stress styrer så utrolig mye av kroppens funksjoner, husk det!

  3. Hvis du merker så stor forskjell/bedring av å ikke spise gluten, altså glutenfritt- er ikke det egentlig bare et stort svar i seg selv?:)

  4. Har du fått vite noe av blodprøven du tok?❤️ Håper dere finner det ut! Har selv cøliaki og det er krevende til tider, men det er jo så mye god glutenfri mat nå!❤️❤️

  5. Sliter med det samme selv, er så irriterende. Går kanskje på do hver 3-5 dag, og magen blir jo stappfull!!!

  6. It sucks that you might be allergic to gluten, Kristine. But if you really are, you’ll get used to it.. I had to dump milk because of my health and I seriously couldn’t imagine to live without a hot cup of milk with cocoa or a bowl of cereals with milk. But it is possible, when you have to, and it’s not so hard. Anyways all this food, the fruit, it looks sooo good :))

  7. Sliter meg nøyaktig det samme, bare at 3 dager uten å gå på do ikke er så alt for lenge, jeg gikk ofte en uke eller lenger. Men er veldig forskjellig fra person til person hvor ofte man trenger å gå på do, så det er ikke noe du egentlig trenger å bekymre deg for med mindre du har vondt i magen. Dersom du skal ta gastroskopi er det viktig at du spiser gluten en god stund før du tar prøvene, selvom du egentlig ikke ønsker å få forstoppelse. Håper du finner ut av det!

  8. Spis litt gluten, om du ikke gjør det kan tarmen fikse seg og når du først tar gastro og ingenting vises, må du spise gluten i et halvår til før du får ny gastro…

  9. Du burde vel heller kutte ut den voldsome magetreningen. Magen kan bli helt ødelagt. av overdreven trening. Spis mat med fett proteiner og karbohydrater. Mye av den helsekosten de selger er ikke naturlig og kan forsterke plagene. Glutenfritt er mote nå. Det er det rene hysteri.

  10. Du mååå spise gluten viss du skal få ordentlig svar på gastroskopi! Det er en helt grusom undersøkelse, så vær så snill ikke ta den forjeves! Spis gluten til du har vært på undersøkelsen!

  11. Vet at alle er forskjellige, men føler bare for å fortelle at jeg ofte ikke “gjør nummer to” mer enn kanskje to ganger i uka… og det er helt normalt for meg, så jeg forstår ikke hvorfor det er så uvanlig for deg.. men som sagt er jo alle forskjellige

  12. Jeg har også hatt problemer med magen og gluten. Jeg fikk ikke forstoppelse, her var det motsatt… I perioder var det veldig ille og om jeg spiste noe med gluten i fikk jeg veldig store smerter i magen. Jeg holdt meg stort sett unna gluten i nesten ett år og nå kan jeg spise gluten uten at jeg må ha en do i umiddelbar nærhet. For meg funket det i hvertfall å begrense lyst brød, og brød kjøpt i butikk. Moren min bakte mye hjemmebakt, grovt brød uten hvetemel og det tålte jeg ganske fint.

  13. Jeg prøvde glutenfritt etter at jeg blei aggressiv og paranoid av å omtrent LEVE på brødskiver fordi jeg skulle virkelig kjøre tarmen klar for den gastroskopien. Jeg har aldri i mitt liv vært så redd meg selv.
   Etter ni dager var hjernen min våken og klar, det var helt sinnsykt!!!
   Jeg tok den blodprøven på cøliaki, med negativ utslag. Den kan være negativ selv om man har. Greia er at hvis du før utslag på gastroskopien så får du grunnstønad på NAV. Den er ganske høy tror jeg. Selv har jeg valgt å spise glutenfritt uansett kostnadene. Og jeg har veeeldig lav inntekt.
   Så dy MÅ ikke stappe i deg gluten når du kommet hjem, hvis du greier ta kostnadene ved kosten selv. Jeg har lege her i Førde som tror på meg og sier at man ikke trenger gluten. Brødene man kjøper er tilsatt mengder med gluten siden det er det som gjør brødet luftig. Linda Stuhaug har masse glutenfrie oppskrifter, jeg spiser stort sett fra hennes arkiv.
   Eneste glutenfritt mangler er fiber. Men det får du i grønnsaker og frukt og du kan tilsette det, fiberhusk feks.
   Lykke til 🙂

  14. Åå så bra! Hvilket merke er det? Er selv i Kypros, og leter veldig etter glutenfritt!

  15. Du vil bare ta den gastroskopien en gang..Tro meg. Så spis gluten med en gang du kommer hjem kanskje? Har slitt med de samme problemene som deg i 5 år, går på do 1 gang i uken kanskje. Gikk gjennom en rekke undersøkelser, fant ingenting. Mine tips er; Hold deg unna hvetemel, spis heller mat basert på spelt og gå til innkjøp av movicol<3 funker fjell

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg