det føles urettferdig

Det er fantastisk å kjenne sanden på tærne og saltvannet i håret igjen. Jeg har egentlig alltid foretrukket rolige strender uten massevis av folk. Alt jeg trenger er egentlig en sandstrand og et håndkle, og så er jeg fornøyd. Escape Beach Club er vel egentlig helt motsatt. Men jeg digger det, overraskende nok. Her er det partymusikk, restauranter, en hel haug med folk og diverse vann-aktviteter. Så mye liv, og så moro!

Som vanlig begynner jeg å tenke på alt mulig rart når jeg ligger og soler meg, da. Er jeg den eneste som får dårlig “samvittighet” når folk går rundt og jobber for at du skal ha det bra? Der ligger vi på solsenga liksom, tæner oss med hvilepuls og har null bekymringer, og kan nærmest bare knipse på fingeren for å få servert en iskald boks Cola eller en burger. Man trenger bokstavelig talt ikke å røre seg, annet enn å måtte strekke seg for å fiske opp lommeboka fra strandbaggen. Jeg vet jo at det er jobben deres og at de får betalt for det, og jeg ser absolutt ikke ned på mennesker som jobber, men av og til føles det bare litt… ja, urettferdig, kanskje. Du som leser dette nå jobber mest sannsynlig selv, og jeg mener ikke at jeg synes “synd i deg” fordi du jobber på Rema 1000, men noen ganger føles bare kontrasten mellom kunde og ansatt så stor. I hvert fall når jeg ligger på solsenga mi og ser de unge guttene løpe rundt fra solseng til solseng for å tilfredsstille behovene våre. Jeg er kanskje rar som setter spørsmålstegn bak en slik ting, for i bunn og grunn er det jo dette som får samfunnet vårt til å gå rundt. De unge kyprioterne som serverer oss er nok bare glad for at de har fått en jobb de kan tjene penger på i sommer, og jeg tipper de ikke tenker over dette selv engang – men jeg får likevel dårlig samvittighet og blir automatisk veldig ydmyk. Hmm. Kanskje jeg føler det slik fordi jeg selv ikke jobber på den måten. Levebrødet mitt, som er bloggen, hjelper ikke samfunnet på den måten en jobb på Rema 1000 gjør. Mens folk flest nyter ferien fordi de vet at når de vender hjem igjen så skal de gjøre sin jobb som bidrar til at samfunnet utvikler seg, mens jeg? Jeg skal hjem og ta bilder av meg selv og skrive om dagen min. Er det urettferdig? Eller er det bare… slik livet er?

  1. Tenker alle må finne en jobb som de liker og som de er flinke til. Du er utrolig flink til å blogge, Kristine! Og du liker det. Ikke alle ville likt å ta bilde av hverdagen sin å skrive om den så alle kunne lese. Det er noe du liker og du er flink til. En som jobber som servitør er veldig service instinkt, og selv om sånne jobber ikke har så høy status, så betyr ikke det at de ikke liker det. noen skulle kanskje ønske de hadde en annen jobb, men de har ikke mulighet (kanskje pga utdanning og skole), det er urettferdig.

  2. Det er fint at du tenker sånt, det holder deg jordnær og øm – det holder deg menneskelig. Men ikke glem å nyte det du har fått til, for selv om du ikke jobber på rema100 så har du fått til noe bra ved å jobbe hardt og være deg selv. Jobben din er sikkert like krevende til tider, og hvem skal bestemme hva som er viktigst? Du burde nyte det du har uten dårlig samvittighet <3

  3. Jeg har aldri fått dårlig samvittighet for at noen jobber for at jeg skal ha det bra, nei. Som du skriver, er det faktisk slik dette samfunnet går rundt, og de som jobber får jo betalt for jobben sin og er derfor mest sannsynlig fornøyd. Hvorfor skal man da ha dårlig samvittighet? Jeg får i hvert fall ikke dårlig samvittighet fordi jeg selv vet at jeg har en jobb som bidrar til at samfunnet utvikler seg, og jeg tror grunnen til at du kjenner på den dårlige samvittigheten er fordi du selv ikke føler det slik. Så hvis du får dårlig samvittighet av noe så lite, er det kanskje et tegn på at du burde gjøre et lite tiltak, for slike ting BØR man ikke ha dårlig samvittighet for. For eksempel hadde det kanskje lettet litt på samvittigheten din hvis du prøvde å gjøre noe som du selv følte kunne bidra til at samfunnet utvikler seg, jeg vet ikke jeg. Ikke at jeg mener du ikke gjør noe som kan være til nytte i samfunnet, men siden du selv får dårlig samvittighet over slike ting regner jeg med at det er det du selv føler. Og da må noe gjøres.

  4. Dette er en tanke som viser at du ser kontrastene og jeg mener det er gode tanker du skriver om. For det finnes alt for mange arrogante mennesker som tenker helt motsatt. Selv har jeg tenkt disse tankene når jeg har vært på ferie selv 🙂

  5. Jeg skjønner hva du mener, men sånn type jobb som du har hvor man på en måte ikke gjør noen nytte for samfunnet, det gjelder også fotballspillere, folk som jobber i magasiner, tv og annen underholdning. Du gjør nytte for deg ved å skape underholdning :))

  6. Min pensjonerte pappa bruker å dra til Gran Canaria flere ganger i året helt alene. Han trives veldig i eget selskap (kan ha noe å gjøre med at han bor med tre damer). Min kjære far bruker alltid å si “Det har alltid vært forskjell på folk,” når vi klager over at vi ikke får dra til syden pga. jobb og skole. Og det er jo så sant! Du er ditt eget lille tannhjul i verden. Det er vi alle. Og hvordan hadde egentlig verden sett ut uten underholdning? Bøker, tv, film, litteratur, malerier… alt samma!

  7. Jeg har jobbet en stund som servitør nå, på en stoor restaurant der det er mye løping fram og tilbake, haugevis av kunder, på varme sommerdager blir man helt gjennomvåt pluss må huske på alle småting folk spør om for å tilby best mulig service. Litt gøy er det, for man er vitne til mange morsomme situasjoner og møter mange forskjellige mennesker, men fysisk sett synes jeg det er en utrolig krevende jobb. Men ikke en eneste gang har det falt meg inn at det på hvilken som helst måte er urettferdig at jeg tjener på å løpe rundt som dette mens andre tjener på å ta bilder av seg selv og legge dem ut.
   Jeg kunne aldri sett for meg å ha en slik jobb, for eksempel, for jeg føler meg ikke komfortabel foran et kamera og klarer ikke å skrive om livet mitt på en spennende måte, så det at bloggere og andre i den bransjen tjener såpass mye som de gjør, synes jeg ikke er ufortjent i det hele tatt, MEN vi lever i en velferdsstat og har den muligheten at vi stort sett kan jobbe i en bransje vi liker, mens andre i mer fattige land er sjeldent like heldige. Så jeg ser poenget ditt, men det kommer veldig an på hvilket perspektiv man ser det fra, tenker jeg.

  8. Du betaler skatt, slik som alle andre gjør, derfor bidrar du også til staten som igjen skal bidra til samfunnet.
   Men jeg skjønner at du får dårlig samvittighet, for jeg føler alltid på den når jeg er i syden. Her kommer vi til landet deres for å nyte livet og slappe av, mens mange jobber og sliter mange timer hver dag bare for å få mat på bordet.
   Det er mange som sier at man ikke burde ha dårlig samvittighet for godene man har. Likevel synes jeg det er bra vi er klar over hvor heldige vi er

  9. Du burde lese gjennom og kanskje variere ordene du bruker mer, så det slipper å bli som i det første avsnittet her hvor du bruker “egentlig” i tre setninger på rad 🙂

  10. Jobben du gjør er også viktig. Jeg har også en typisk service jobb og jeg liker å lese blogger når jeg slapper av på samme måte som jeg liker å se på TV. Derfor er jobben din også viktig, den er også rett og slett med på at verden går rundt. Når det er sagt så må du ikke glemme at også du legger utrolig mye arbeid i jobben din. At det er urettferdig kan jeg på noen måter være enig i med det er rett og slett slik det er. Ikke ha dårlig samvittighet for at du har en jobb der dy byr mye på seg selv. Det er jo ikke uten grunn at så mange leser den.

  11. Åh, dette likte jeg veldig godt å lese! Du virker veldig reflektert, og jeg synes det er flott at du tar opp slike ting. Jeg synes ikke du bør ha dårlig samvittighet, for verden og samfunnet er sånn at vi alle må jobbe med forskjellige ting for at det skal gå rundt. Som flere andre har sagt, det er ikke alle som hadde taklet å ha en jobb slik som dere bloggere har, og dere har jobbet hardt for å komme dit dere er i dag. Selvfølgelig kan jeg ha tenkt at det er kjipt at dere som “bare” skrkiver på en blogg tjener mer enn f.eks en sykepleier, men sånn er det faktisk bare. Det er flott at medier og internett har blitt så omfattende, og skaper faktisk flere arbeidsplasser for de som ønsker å gjøre noe litt annet enn de vanlige yrkene. Kos deg masse videre på ferien, og prøv å legg vekk den dårlige samvittigheten, for det behøver du absolutt ikke ha! Men godt å se at du ikke tar alle godene som du, og forsåvidt alle i Norge, har 🙂

  12. Føler utrolig mye med deg! Liker at du kan “innrømme” at du “bare” tar bilder av deg selv og skriver om dagen din. Altså, jeg vet at det tar en del tid å ta bilder og skrive innlegg, men noen bloggere er sånn “ja det er sykt hard arbeid, akkurat som alle ander jobber”. Nei, man kan ikke sammenligne blogging med for eksempel det du nevner i innlegget. Håper du skjønte poenget. Har stor respekt for det du driver med!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg