alkohol er sløsing av tid

Akkurat nå sitter jeg på den fredfulle verandaen i andre etasje alene og blogger, med havet fremfor meg. Faen, det er vakkert her. Hadde aldri trodd at Portugal var så flott. Vi har en day off i dag, noe jeg kjente var ganske passende. Jeg sa jo tidligere i dag at jeg ikke var noe redusert etter gårsdagen, men der skulle jeg ha banket i bordet, haha. Siter sjeldent med hodepine eller kvalme dagen derpå, men trøtt og sliten – det er noe jeg ikke kommer unna. Og den der nedtsemtheten? Den forfølger meg hvor enn jeg er i verden. Jeg kunne dratt til Maldivene og fortsatt vært litt smådeppa dagen derpå, liksom. Godt å vite at det bare er alkoholen. Denne sommeren har jeg seriøst vurdert flere ganger å bare… slutte å drikke. I alle fall ta en pause for en lengre periode. Jeg mener, det er så mye mer man kan gjøre i stedet for å drikke seg evneløs og teit. Som å lese bøker. Gå kveldstur i solnedgangen med en venn. Lære seg et nytt instrument. Se dokumentarer. Samme hva, så lenge man bare utretter noe. Vet dere? Ironisk nok har jeg blitt mer opptatt av å suge til meg kunnskap etter jeg ble ferdig med skole. De siste ukene har jeg oppdaget at jeg oppsøker kunnskap i mye større grad enn hva jeg gjorde før. Jeg foretrekker dokumentarer om dagsaktuelle temaer fremfor meningsløse tv-serier på Netflix. Jeg ser færre YouTube-videoer som handler om contour og hvor du får kjøpt de beste løsvippene på nett. Jeg leser kronikker på Aftenposten. Det gjorde jeg aldri før. Jeg leser fortsatt minst 20 forskjellige blogger daglig, men jeg foretrekker de som har noe å komme med. Jeg elsker å bli inspirert og har fortsatt behov for å lese om overfladiske ting som klær og sminke, men jeg trenger mer enn bare det, merker jeg. Litt inspo og litt tanker? Der har vi en god miks.


Den siste tiden, la oss bare ta denne uken her i Portugal som et eksempel, har jeg hatt mange samtaler med nye mennesker. Og de menneskene jeg finner mest interessant, er de som har kunnskap og erfaring innabords. Folk som ikke gjør seg opp tanker om noe som helst rundt seg, kjeder meg. Sorry, men ja… Det er slik jeg føler det. Altså, jeg kan fortsatt prate i timesvis om sminke og bilene til Kylie Jenner liksom, men jeg kan også prate om meningen med livet og hva lykke egentlig er.


Haha. For et tankesurr dere får servert her i dag. Poenget mitt tror jeg i alle fall var at jeg har begynt å hige etter kunnskap, og for å få kunnskap, hjelper det ikke å drikke alkohol. Det er sløsing av tid og gjør deg dum. Jeg vil heller reise rundt i verden, møte nye mennesker og lese gode bøker. Sånn som nå, når jeg sitter på en idyllisk veranda i Portugal med en morsom podcast på øret mens jeg speider utover Atlanterhavet og skriver til dere. Åh, ja! Å skrive. Det gjør meg godt.

Dette friåret her skal jeg søren meg finne meg selv.

18 kommentarer
  1. Så flott at du har begynt å tenke slik. Jeg er selv 17 år gammel og har aldri smakt alkohol og tenker heller aldri å gjør det. Jeg er enig med deg. Mens alle andre er å drikker seg full og gjør gale greier ute. Er jeg å koser meg med ei god bok, en meningsfull dokumentar eller andre spennende ting enn å bli dritings. Føler at det er mer til livet enn å drikke seg full hver helg. Jeg er ganske moden så slik har jeg tenkt siden jeg var sånn 13 år gammel og er fremdels den samme. Er utrolig glad for at flere og flere åpner øyene og innser at verden er mer enn bare overfladiske ting.

  2. Kjempefine bilder 🙂 Selv kan jeg drikke, men det skjer så ufattelig sjelden. Skjer bare et par ganger i året hvor jeg kan ta meg en cider eller to 🙂

  3. Amen!!! Er selv 18 og går inn i tredje året nå, fullt med russeopplegg. Likevel vil jeg absolutt ikke kaste bort tiden min på å fylle kroppen min med gift. Såklart er det gøy en gang i blant, men jeg er ikke typen som trives med å dra ut hver helg. Jeg vil leve livet, jobbe og spare penger, reise bort i helgene, lese gode bøker, bruke tid i naturen og gjøre ting som er godt for meg – og som gjør meg sånn ordentlig lykkelig, and makes me feel good. Takk for at du delte dette, du satte ekstremt bra ord på hele greia <3

  4. Husker jeg alltid sa at jeg aldri skulle drikke, og var så stolt over å være avholds. Vel, en vakker dag skjedde det bare når jeg var sammen med ei venninne, og vi fant ut at dette var jo storslagent! Vi var fortsatt ikke glad i å feste, isteden hadde vi et par drittartige bussturer med vodkaen innabords. Men så fikk jeg sånn avsmak hver gang jeg kjente, eller bare tenkte på lukta, så nå greier jeg ikke å drikke mer. Dessuten følte jeg meg alltid oppblåst og uvel i etterkant. Ey, kanskje det er derfor du har problemer med magen?? Jeg har iallefall kommet frem til at det ikke er verdt det, samme hvor gøy det er for en liten stund. Det er jo egentlig ikke såå gøy heller, sånn egentlig. Man oppfører seg bare fjollete..

  5. Vettu, jeg kjenner meg igjen så mye i deg og det du skriver. I de fleste av innleggene dine skriver du akkurat som om det var jeg som skulle ha skrive det selv, haha. Hadde vært gøy å bli kjent med deg egentlig.

  6. Helt random til dette innlegget…. Men, lurer på hvilken strl du har i buttlifteren din?
   hadde vært utrolig kult å fått svar etter som jeg lurer på hvordan strl på det produktet er.
   Small eller Medium?
   🙂

  7. Alkohol er ikke helt meg heller. Likevel kjenner jeg et sterkt drikkepress fra alle kanter. Jeg er jo så kjedelig om jeg ikke drikker…en gledesdreper. Jeg drakk første gang som 16 åring, og ei venninne hadde rappa no brennevin. Vi begynte ikke akkurat forsiktig, og jeg ble ganske så drita. Jeg skammer meg en den når jeg tenker på det, men nå drikker jeg helst ikke, eller bare et par bokser cider. Gruer meg litt til russetiden pga dette jeg…og forresten når skal du ha den russetid-spørmålsgreia?
   J17

  8. Utrolig bra skrevet! Jeg er ett år yngre enn deg og trengte virkelig å få høre disse ordene.
   Innlegget fikk meg til å stoppe opp å prøve å innse hva som er viktig, og hva som som gjør meg glad.
   Man trenger virkelig ikke å være lik alle andre, det er OK å stå opp for seg selv, ha egne meninger og ta egne valg.
   Tusen takk! <3

  9. Er så utrooolig enig med deg i at mennesker som ikke gjør seg om en tanke eller mening rundt forskjellige ting er forferdelig kjedelig… Endte opp med å miste følelser og slå opp med kjæresten min gjennom 2 år i fjor fordi jeg ble så dønn lei av at han ikke hadde noen tanker eller meninger om noen verdens ting! Tror slike ting bare blir viktigere jo eldre man blir 🙂

  10. Er så enig i det du skriver her. Har hatt de samme tankene selv i det siste. Har liksom ikke hatt så lyst å gå ut å drikke fordi jeg kan mer være effektiv og lykkelig på andre måter, men samtidig føles det litt trist å gå glipp av noe som kunne vært en veldig morsom kveld med venner. Så det er litt dilemma

  11. Jeg er enig med deg angående det å søke kunnskap og finne seg selv, jeg er akkurat sånn selv. På vgs var ikke motivasjonen til å lære der, men nå i ettertid har jeg lyst til å lære ting hele tiden, jeg leser konstant bøker og ser på dokumentarer, jeg diskuterer med mennesker og finner det interessante i det meste, MEN jeg syntes fortsatt det er gøy å kunne ta noen glass med vin uten at det skal stoppe deg fra å gjøre de andre tingene. Alkohol er selvfølgelig ikke noe du må drikke om du ikke vil, men det skapes også mange hyggelige minner med alkohol, bare man drikker med måte 🙂 Føler nesten det har blitt så stort fokus i det siste på enten eller, enten drikker man alkohol hver helg og er useriøs og teit, ellers er man helt avholds og holder seg helt unna alkohol.. det skaper så mange fordommer mot begge parter.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg